Pa toa mi e poentata oni lani se cigancea ne pa sea ako ne zemat plus nekoj milion.
Inace na Kivu nisto nema sto da mu se prostuva nit sudi, ja nekade u Noemvri pisav na temava deka on za mene tolku, naprai dovolno, im ja vrati nasmevkata na licata na igracite, sve drugo e bonus, ja ocekuvav mrtov, izdisan tim, bez zelba za zivot, ne pa za novi predizvici, se sluci ona sprotivnoto, a vaka kako sto se odviva sezonata duri i so porazite na derbinjata ke si dozvolam da kazam i Pep i Klop da bea zaedno, nemase tolku poeni da imame vo ovoj del od godinata so ovoj roster.
Mnogu malce se zbori sto ustvari Kivu prai sezonava za nas, mene nerealno mi deluva kako se odviva sezonava do sega iskren da bidam, se poklopija site kocki za kolaps i edna tranziciska sezona dur da se rehabilitira ekipata, katastrofalna sezona lani so 200 atomski bombi na steta na psihata na igracite, glavniot trener napusta, opcii dostapni kvalitetni nula, se resavaat za debi trener so staz od 4-5 nedeli ko trener na seniori, mnogu loso merkato, Lautaro eskalirase posle svetksoto klupsko (sto ustvari na kraj se ispostavi i ko dobro za nas) i tn i tn da ne nabrojuvam, i vidi gi sega.
Mnogu inteligenten pristap ima Kivu od den broj 1, ne e ova za menadziranje taktiki kur se trese, deluva ko da vpil sve sto vredelo od onie koi mu bile treneri niz karierata, i go manifstira toa u negovoto menadziranje, od trening metodi do odnos personalen so sekoj igrac. Ako osvoi skudeto godinava ova ke go stavam eden santim samo pod ona sto Murdzo go naprai so nas/za nas vo 2010.