Фан Клуб: Интер

Ни загради не помагаат веќе. *Изгледа треба да ставам ѕвездички. **Има луѓе на кои им се потребни.

* Се користи во литературата за појаснување на разни работи на страна од главниот текст.
** Бене на тебе се однесува.

Според мене ако успееме да ги запреме Лавеци и Хамшик,ги добиваме.

s
Не ме умарај, боље избриши го и овој пост ( ко пиченце ) зашто уште од викендов демант ќе ти стигне, или отвори си нов јузер и по приватни пораки правете муабет на оваа тема зашто така никој нема да ти ги чита глупостите кои ги пишуваш за играч кој е еден од најдобрите напаѓачи кои играле за оваа екипа у последниве 15 години и има направено убедливо најмногу за тимов од било кој друг фудбалер тој период, алудирам на сезоната 09-10.
Го умараше летово кога го пцуеа Занети, види ти кои работи ги пишуваш за еден од најценетите играчи од страна на Curva Nord.

2 победи се во прашње, едната изнудена од него ... ебате простиот.

Тие 5 меча за кои тролаш, Милито успеа да даде 3 гола, што успеаа да направат Снајдер и Форлан ? Што успеа да направи Снајдер минатата година, година каде Милито 6 пати се повредуваше, али не верувам тоа полумртвиот неврон што ти е у глава да свати што значи кога еден играч 6 пати се повредува во една година.
I 100 pati da se povredi taa mu e veke koskite mu se raspagat,a za igrac bese samo edna godina 2010 poveke ne bese igrac,Zaneti go cenam ali veke e za penzija zaedno so uste nekolku igraci a mozda i poveke.A tvojo najcenen napagac ke vidime sto ke napravi i ovaa godina ne me jasno koga ke resi natprevar kako onaa tvojata 2010 god koja uste zivees vo minatoto.
--- надополнето: Sep 28, 2011 2:47 PM ---
Nakon pobjede Intera u 2. kolu Lige prvaka u Moskvi protiv CSKA izjave su dali Yuto Nagatomo, Esteban Cambiasso, Claudio Ranieri i Massimo Moratti…
Nagatomo: Ranieri je sjajan. Fantastična osoba, jako mi se sviđa, jako nam se sviđa. Danas smo igrali dobro, sve smo bolji. Bilo je najvažnije pobijediti i u tome smo uspjeli. Idemo naprijed.

Cambiasso: Krenuli smo loše u sezonu, ali nisu sve utakmice bile katastrofa. Velikim momčadima ponekad treba malo vremena da se zahuktaju. Što se utakmice tiče da smo na odmor otišli s 2:0 utakmica bi bila sasvim drugačija, dali bismo još koji gol i mirno priveli sve kraju. Nije bilo tako, ali smo zato lijepo reagirali. Sada ne mislim na Napoli, već ću ovu noć uživati u ovoj pobjedi koja je bila ključna za našu europsku sezonu.

Ranieri: Tu smo. Tri važna boda za nastavak puta u Europi. Bilo je lijepo kod momčadi vidjeti želju za pobjedom. Ova je momčad sastavljena od prvaka, a neki su ozljeđeni. Međutim oni koji su sada tu daju svoj potpuni doprinos i pritom mislim na sve, sve do Alvareza koji je bio sjajan, totalno se podredio momčadi. Znao sam da je toliko kvalitetan. Zatim postoje prvaci koji dokazuju da im nije vrijeme za oproštaj. Ja sam ih samo stavio na njihove pozicije. Uza sve je potrebno i malo sreće, nikada nije na odmet. Mislim da Gasperini nije imao vremena, ali ni sreće. Imali smo malo i nesreće, jer da smo na poluvrijeme otišli sa 2:0 bila bi to druga priča. Zarate? Mladi talent koji ima sve predispozicije da postane veliki igrač. Došao je među sunarodnjake koji ga maze i paze, te mu pomažu u razvoju. Pazzini? Osjetio je bol, pa ćemo vidjeti. Ali tko god uđe u ovoj momčadi daje sve za pobjedu i to je najvažnija karakteristika ovog Intera. Osjećam li se kao mađioničar? Ne, ja sam samo normalna osoba… onaj tko je sa mnom radio zna što mogu dati. Ova je momčad prepuna velikih prvaka i gušt mi je biti s njima. U našoj svlačionici je predivna atmosfera. Nagatomo? Jako bitan igrač. Danas sam ga zamolio da pritišće i on je to radio od prve do posljednje minute. Napoli? Jedna od najboljih momčadi našeg prvenstva, ali sada uživam u ovoj pobjedi, a tek ću sutra razmišljati o njima.

Moratti: Vidjeli smo momčad s karakterom i jasnom voljom za popravkom izgubljenog. Ktome sam u dugim periodima vidio i lijepu igru. A još sam sretan zbog gola Zaratea, dakle dosta za sada. Trebalo je znači samo posložiti momčad u svoje pobjedničke formacije (4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-1-2)? Izgleda da da i nadam se da možemo ovako nastaviti. Najljepše iznenađenje? Ono što se dogodilo - pobjeda.

Така се распаѓале коски, Гигс моментално игра да комотно може у прв тим во екипава на Интер да влезе без проблем, абе кој фактор си ти да кажуваш кој како играл, таа 2010 не е само моја, туку секој фан на Интер ќе ја памти дур е жив, и нема да кења ко ти што кењаш за оној кој се издвои пред сите на теренот и ги реши трите натпревари кои ја донесоа тројната круна.

Ако на Милито му се распаѓале коските што да кажеме за Снајдер кој лани изигра просечна сезона и повеќе мавташе со рацете од нервоза отколку што играше, 4 гола и само 5 асистенции имаше во Серија А, али ок, тебе трн у око ти е Милито, зашто ? Само ти и полумртвиот неврон знаете ...

Знам дека прашањево не е за тука, но дали некој знае зашто се користат ѕвездичките(*) во литературата?

:icon_lol:

Занети јас од кога го пратам секогаш вака си игра независно дали е на 28 или 38 е сега веќе му е време за пензија нема да го правиме Марко Балота може од клупа да влегува.

За Наполи тоа е вистинскиот тест со кој ќе ги знаеме силите на Интер.

Јас го пратам Наполи и Наполи не се само тројцата тенори имат играчи како Инлер кој е страшен играч оди со глава таму кај што некои нога им е страв да стават одличен ДМ еден од најдобрите многу подобар од овие нашите.

А за нападот јас сум за Зарате Пацини.
Друго овие на Скај имаа вчера анализа за Алварез и Кутињо како го менувале Снајдер велат дека овие првите двајца се многу по работливи играчи и многу работа вршат во дефанзива .

Освен што знае да направи соло пробив како Занети и да асистира ко Маикон. Знае и да изненади со нешто вакво.
Не го потценувајте...ако игра против нас, нагатомо или киву ке имаат голема мака со него.

Пацини нема да игра со Наполи, иста повреда ко и Кавани има, мали се шансите да настапи, скоро никакви, не е ништо сериозно али за со Наполи тешко дека ќе биде спремен.
Нападот ќе е или Форлан - Милито, или Зарате - Милито, а можно е и Маикон да игра што ептен ме радува, Снајдер тешко дека ќе се опорави за Наполи.
--- надополнето: Sep 28, 2011 3:31 PM ---
Друго овие на Скај имаа вчера анализа за Алварез и Кутињо како го менувале Снајдер велат дека овие првите двајца се многу по работливи играчи и многу работа вршат во дефанзива .
Неспоредливо е тоа што го прави Алварез назад со тоа што Снајдер го прави во одбраната, али добро, такви предиспозиции има Алварез, повисок е, поиздржлив е во дуелите и полесно се снаоѓа во одбраната, и од Снајдер и од Коутињо.

Пацини нема да игра со Наполи, иста повреда ко и Кавани има, мали се шансите да настапи, скоро никакви, не е ништо сериозно али за со Наполи тешко дека ќе биде спремен.
Нападот ќе е или Форлан - Милито, или Зарате - Милито, а можно е и Маикон да игра што ептен ме радува, Снајдер тешко дека ќе се опорави за Наполи.
Станкович, Поли и Маикон денеска тренирале со топка..така да тројцата можат да бидат во комбинација за дуелот со Наполи.

Занети јас од кога го пратам секогаш вака си игра независно дали е на 28 или 38 е сега веќе му е време за пензија нема да го правиме Марко Балота може од клупа да влегува.

За Наполи тоа е вистинскиот тест со кој ќе ги знаеме силите на Интер.

Јас го пратам Наполи и Наполи не се само тројцата тенори имат играчи како Инлер кој е страшен играч оди со глава таму кај што некои нога им е страв да стават одличен ДМ еден од најдобрите многу подобар од овие нашите.

За Пацини сеуште не се знае, ноже и да не биде во комбинација за натпреварот со Наполи.
Во тој случај Раниери најверојатно ке стартува со Зарате-Форлан

Добрата вест е што се вракаат Станкович, Поли и Маикон.

Шанса нема да го започне мечот со двајца нови играчи, мислам дека Милито сигурно е стартер во ситуација Пацини да не игра, дилемата е дали Зарате или Форлан.

Gasperini - koliko košta otkaz?

Sve u svemu, Đan Pjero Gasperini nije loše prošao nakon otkaza u Interu. Morati ga je ispratio sa dve trećine sume koju je trebalo da zaradi za dve godine.
inter46422220110921131440.jpg

Gasperini je potpisao ugovor na dve godine, većina je predviđala da neće toliko izdržati na klupi, ali ipak je malo ko pretpostavljao da će trajati svega par meseci.

Bio je na klupi stotinak dana, a uz otkaz je dobio i milion evra.

On je potpisao ugovor na 750 000 po sezoni, isplaćen je za kompletnu prvu godinu, a dobio je još 250 000 evra kao nadoknadu za otkaz.

Drugim rečima, ispada da je mesečno radio za oko 300 000 evra.

Posao života, zaista...

Заборавив да пишам на форум вчера, скоро цел меч го гледав на стрим од Сетанта Спорт, со англиски коментатори, милина да ти е да пратиш фудбал и ради коментирањето и нивната стручност а и ради информациите кои ги поседуваат, а една од информациите беше дека Анжи уствари своите тренинзи ги имале во Москва, и таму биле сместени фудбалерите а не во Дагестан, па пред натпревари патувале да играат на домашен терен.

Кога сме кај Анжи и Ето:
„Многу е смешно да се игра тука и за време на тренинзите. Тоа е како во театар. Секој странец си има свој преведувач и кога тренерот ќе даде инструкции, можете да видите како шест или седум луѓе скокаат да има објаснат на своите играчи што тој рекол. Никогаш не сум видел вакво нешто“.

Заборавив да пишам на форум вчера, скоро цел меч го гледав на стрим од Сетанта Спорт, со англиски коментатори, милина да ти е да пратиш фудбал и ради коментирањето и нивната стручност а и ради информациите кои ги поседуваат, а една од информациите беше дека Анжи уствари своите тренинзи ги имале во Москва, и таму биле сместени фудбалерите а не во Дагестан, па пред натпревари патувале да играат на домашен терен.

Кога сме кај Анжи и Ето:
Ова го знаат сите, и на форумов го имавме спомнато.

Е видиш, ја немав поим дека така правеле, а и Иосоно дека стави со оние бомбине у Дагестан ...
Нема везе, за тие што не знаеле е инфово. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom