Фан Клуб: Интер

Матераци му е татко на Нагатомо? :pos2::pos2:

Сега читав еден коментар кој вика: не знам зошто го споредуваат со К.Роналдо и Ибра (патем, во споредбите секогаш губи), кога човекот игра на врвно ниво 10 години и е роден победник.

Ето има три титули у Лига на шампиони.
У две финалиња постигнува гол. Ибра може само да сонува да го постигне тоа што го постигна Ето.
Ето го дава максимумот на секоја утакмица.
Лусио е исти.

Епа ај вака...
Среќа го имавме Мурињо, на оваа генерација им покажа дека фудбалот се игра до крај и дека стрпливоста се исплати.
Утакмицава беше лоша за Интер, али јбг, победивме и сите ги заборавате лошите минути. Да се потсетиме, ако не го дадеше Пандев голот, Лео и Жулиони први ќе беа на стрелање, и сосема оправдано :)...
А после, после Гоче ќе ви дојдеше, сигурно ќе го спомневте вториот гол што го примивме откако он ја изгуби топката, и пак само јас ќе го бранев :) Освен Пандев и Ето, видовте друг што пробува да ја влече напред топката или пас да даде напред? Имаше периоди кога Мота и Камби си играа натиго дајмиго со Лусио и Ранокиа, и после сме имале толку пасови, е ај да немаме.
Да не се Гоче и Пандев ќе нема кој да повлече, и 10 пати да изгуби така топка не е битно, битно се труди, секој ебан играч знае да врати топка до стоперите, нив никој не ги чува, не треба да си играчиште, треба да знаеш да повлечеш, да дадеш прецизен пас, дијагонала, да шутнеш од 30 метри кога гледаш дека не иде па може Ето ќе ја гурне во гол(ситуацијата со Џенова пример). Но не бе, ова нашиве везњаци само назад, ко да нема напред, и тој што пробува да направи нешто, тој го јаде секогаш. И како може да биде крив шпицот што губи топка на средина(а што бара шпиц на средина е друг муабети, исто како тоа што бара Снајдер лево крило и да го брка Робен), кај се останатите 9 играчи(без уште еден напаѓач)?
Се накурчив во второто од тие бескрајни подавања ала Барселона, преку тасето, знаев дека мораме да дадеме некој грд гол за да се сруши цела концепција на Баерн и ова нашиве да почнат да играат. Било која друга екипа да беше, дури и Шахтјор со двете грешки на Цезар, со пола од шансите на Баерн, и убиствената тактика на Лео во првиот меч ќе изгубивме, али ни се насмевна среќата, понатака не се знае, освен Барса кои ги посакувам во финале, друг кој сака нека се падне мада Манчестер ми се први на листата, а после швабиве.

И да ви пастирам едно мислење од еден од експертите на Скај за Горан, многу реално кажано за делот каде што тимот не верува во неговите можности:

Pandev is an Amazing player from a second group/class.

Pandev is not a player for Inter. In Fiorentina he would make 20 goals a season, while at Inter 3 or 4. Just because he does not feel that the team and the rest of Inter has faith in his ability.
Pandev is not enough(not good enough) for Inter and Inter is too much(too difficult to perform) for Pandev.
In a team that is less important Pandev would be a player that will do fine(succeed).

И по Гоче ќе се плукаше, на 2-2 блокираше чист гол за Снајдер, реакцијата на Снајди по истото доволно говореше, но ко што реков пред некој ден, во фудбалот линијата помеѓу рај и пекол е претенка, тоа важи и за Пандев, и за Цезар и за Лео во случајов.
Инаку вчера Интер и Лео во вториот дел докажаа дека можат да играат и офанзивен фудбал, и тоа да го прават на мошне добар начин, ги убија Баерн у второ, ги масакрираа и стојам на тоа дека влегувањето на Коутињо е еден од клучните моменти во овој меч, малиот беше онаа врска средина напад што недостигаше во натпреваров за Интер, што недостигаше и во двата меча.

И по Гоче ќе се плукаше, на 2-2 блокираше чист гол за Снајдер, реакцијата на Снајди по истото доволно говореше, но ко што реков пред некој ден, во фудбалот линијата помеѓу рај и пекол е претенка, тоа важи и за Пандев, и за Цезар и за Лео во случајов.
Инаку вчера Интер и Лео во вториот дел докажаа дека можат да играат и офанзивен фудбал, и тоа да го прават на мошне добар начин, ги убија Баерн у второ, ги масакрираа и стојам на тоа дека влегувањето на Коутињо е еден од клучните моменти во овој меч, малиот беше онаа врска средина напад што недостигаше во натпреваров за Интер, што недостигаше и во двата меча.
А ја реков дека ќе ја реши :)
Не бе човек, Кутињо не беше нешто wow, Кутињо ја носи напред топката, затоа имаше резултат, вчера жив се изедов додека ги гледав како играат со Лусио и Ранокиа.
Да го земем само Санчез, ќе треба да се забрани Интер за деца под 18.

А за шутот на Снајдер, не сум го погледнал уште клипчето, не знам дали Пандев му се намести на шутот или овој шутна во него, ако беше првото ај, али второто нема што да се криви, напаѓач е, местото му е таму, да беше Мунтари( :pos: ) или Лусио-Киву таму да, вака што, има толкав гол, да бира кај да шутне. Ќе ја видам после снимката, споро ми отвараше вчера.

Абе не дека беше воув, него поентата ми е дека ете, и еден Коутињо кој има 18 годинки, кој нема искуство во ЛШ, влијаеше на играта во ситуација кога таа дефанзивна тројка у средина се редуцираше на двајца играчи, па сеа чим влегувањето на Коутињо влијаше да Интер игра офанзивно и добро, да играат супер фудбал, можам да замислам доколку ете на негово место се донесе некој поискусен играч универзалец во средина со офанзивни карактеристики.

Инаку за Коутињо реков, ја сум против негова позајмица, бар не наредна сезона, може ко со Сантон да направат за 2 години, кога ќе имаат обезбедено и прв тим и клупа, па овој да го вратат кога фудбалски ќе порасне.

п.с. Пандев немаше што да бара таму во таква ситуација, Снајдер шутираше добро, во оној дел од голот каде што и логично е да се шутира во една таква ситуација, затоа после тоа се исфрустрира грдо, да завршеше 2-2 мечот ја мислам дека тимов ќе се уништеше во соблекувална по се она што се случуваше на терен до тогаш.

Сега ја видов ситуацијата, Пандев улетуваше на прва, мислеше Ето ќе му ја даде, а он му ја врати на Снајдер и овој шутираше во него, јбг, не би го кривел за тоа, ипак нормално движење за напаѓач.

Aбе сеа е лесно да се збори, али ти реков, на 2-2 у пакет ќе влезеше со останативе на тапет за критика, мада реков и вчера, Цезар убедливо водеше у тој контекст, ретко кој ќе се сетеше на Лео и Пандев тука, затоа и пишав дека Цезар е убер најсреќниот интераш за вчера, он заплакал уште по голот на Пандев а продужил и по мечот.

Може некој да ми каже од кога и зашто ја носи маската Киву? Вчера неможев да го познаам кога ја извади.

Може некој да ми каже од кога и зашто ја носи маската Киву? Вчера неможев да го познаам кога ја извади.
Лани со Киево се здоби со фрактура на черепот ( прв меч во Јануари ), малце фалеше таа повреда да му ја заврши кариерата.

Абе мн сте се распишувале неможам да барам па ќе прашам тука :)

прво честито победа во неизвесен натпревар, второ дали го има негде голот на пандев со англиски коментатор? Го најдов со германски, италијански, руски. српски и шпански ама никако англикси :)

Pandev is an Amazing player from a second group/class.

Pandev is not a player for Inter. In Fiorentina he would make 20 goals a season, while at Inter 3 or 4. Just because he does not feel that the team and the rest of Inter has faith in his ability.
Pandev is not enough(not good enough) for Inter and Inter is too much(too difficult to perform) for Pandev.
In a team that is less important Pandev would be a player that will do fine(succeed).

Ова е најголем проблем кај Пандев . приметувам кога ќе згреши топка , Снајдер и Ето одма му викаат и се лутат нешо , а они коа ќе згрешат никому ништо . Се гледа дека игра под притисок

Абе мн сте се распишувале неможам да барам па ќе прашам тука :)

прво честито победа во неизвесен натпревар, второ дали го има негде голот на пандев со англиски коментатор? Го најдов со германски, италијански, руски. српски и шпански ама никако англикси :)

Ова е најголем проблем кај Пандев . приметувам кога ќе згреши топка , Снајдер и Ето одма му викаат и се лутат нешо , а они коа ќе згрешат никому ништо . Се гледа дека игра под притисок
Затоа сега голот од вчера и те како треба да го искористи, готово, го има потребниот кредит, го даде најважниот гол за Интер оваа сезона, убер круцијален гол беше овој и е врвот сега за сега.
Нит фановите ќе му свират на Меаца нит ништо, сега или никогаш е ова за него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom