Фан Клуб: Интер

Ја би имал замерка, и за него и за Фиго, зашто она не може полошо од сега го викавме и за Рафа, најверојатно сме се заебале.
Нит Фиго нит Бергоми имаат некакво тренерско искуство, ако се носи некој, нека го донесат Роси али под услов да прифати договор од една година, тимов е (пре)идеален за него, ваков играчки кадар му одговара, преферира два система, 433 и 4312, сака универзален напад, едноставно Се има тимов за него, а и Зарате башка, ко мало детенце ќе се радува ако му го донесат Роси, 2008-2009 ( последната сезона на Роси со Лацио ) e најдобрата година за Зарате у кариерата, кога даде 13 гола и имаше 8 асистенции, башка и прва година беше тоа за него во Италија.

Неможам да си поверувам на помислата дека од Шампионски тим каде со Мурињо победата ни беше загарантирана пред натпреварот бидејќи бевме многу силна и цврста екипа,стигнавме на вакво очајно ниво каде и нерешеното е добар резлутат...не ми се верува господе колку е очаен нашиот Интер како во времето на Марко Тардели и Марчело Липи....
За тактиката и поставеноста на играчите излишно е да пишувам бидејќи сите знаеме па нема да измислам топла вода...за специјалните ултра потези на Морати со ангажирањето на Бенитез па се до Гасперини го уништија тимот..не ми се верува дека Морати со донесувањето на овие тренери го уназадија тимот за многу години и сега да се споредуваме веќе со Милан ни стана научна фантастика...сега сме на ниво со Базел и Цирих од Швајцарија бидејќи само во тоа првнество би можеле да конкурираме за титула со овој тренер....Добро е тоа што Рома немаше амбиции за да постигни гол иначе тешко нас ако бидевме поразени по втор пат од почетокот на сезоната!

Верувајте поочајни сме од Арсенал..тие барем имаат игра, а нашите играчи не знаат воопшто каде играат!

Јас, а се надевам и другите, не му замерам на Гасперини дека не го води клубот со срце и со голема желба. Тоа се гледа на него на самите натпревари. Сака да води успешен клуб, нормално.
Но едно е желбата, друго се можностите. Толку знае човекот. Желбата не игра многу улога. Тоа ти е како да одиш на испит без да научиш - ти можеш да сакаш да положиш колку сакаш, но сепак ќе паднеш...
Незнам колку е тактички добар стратег Бергоми... Но колку што гледам италијанската стручна јавност го обожава. Така да како некаков преоден експеримент не би бил лошо решение... Во секој случај Интер неможе многу полошо од ова што е сега.
За Бергоми неможеме да кажеме дали се работи за добар тренер, бидејки никогаш не водел екипа. Сепак љубовта на Бергоми према Интер, неможеш да ја споредин со љубовта на Гасперини према Интер.
--- надополнето: Sep 17, 2011 11:45 PM ---
Ја би имал замерка, и за него и за Фиго, зашто она не може полошо од сега го викавме и за Рафа, најверојатно сме се заебале.
Нит Фиго нит Бергоми имаат некакво тренерско искуство, ако се носи некој, нека го донесат Роси али под услов да прифати договор од една година, тимов е (пре)идеален за него, ваков играчки кадар му одговара, преферира два система, 433 и 4312, сака универзален напад, едноставно Се има тимов за него, а и Зарате башка, ко мало детенце ќе се радува ако му го донесат Роси, 2008-2009 ( последната сезона на Роси со Лацио ) e најдобрата година за Зарате у кариерата, кога даде 13 гола и имаше 8 асистенции, башка и прва година беше тоа за него во Италија.
И Гвардиола немаше искуство пред да ја води Барса..сепак успеа да го направи тоа што на ниеден тренер не му успеало во Барса.

И Гвардиола немаше искуство пред да ја води Барса..сепак успеа да го направи тоа што на ниеден тренер не му успеало во Барса.
Е ради вакви гвардиоловци многу се заебале, ко Милан, ко Јуве со Ферара и ред други. Ко прво, Барса има една единствена филозофија која ја преферира скоро 20 години, Гвардиола од сам старт на таа филозофија е тука, прво ко играч цела своја кариера од младински категории па се до прв тим и пензија, и потоа и како тренер на младинските категории ...

Не ни имам намера да правам муабет за ваквите споредби со Гвардиола, неосновани се, не ни има простор во ист кош да го ставиш него и било кој друг ванаби тренер на планетава. И по Гвардиола системот на Барса ќе остане ист, нема да се менува, играта ќе е таа, ако гледаш и Шпанија истата игра ја преферира со друг тренер, зашто ? Зашто цела средина и пола одбрана е составена од играчи на Барса кои преферираат таков фудбал, па Дел Боске тоа без проблем го имплементираше во репрезентацијата, односно, ја приспособуваше играта на Шпанија на тој начин за да биде аналогна на она што им одговара на Чави, Иниеста, Фабрегас, Бускетс и останатите ...
--- надополнето: Sep 18, 2011 12:03 AM ---
Бранка, се е кажано со сликава

attachment.php

Овој Бареси, како стареел така подобро изгледал, обратно функционирал тој процес кај него.

Не го гледав натпреварот но го погледнав highlights'от само и можам да заклучам дека сме немале баш многу среќа и едно не ме јасно зш го пуштат милито да игра кога секоја шанса ја упропастува,а пацини грее клупа ццц
--- надополнето: Sep 18, 2011 12:42 AM ---
I os nes:ne e momentot sto se promasivme momentot e kolku neubedlivo igravme :/ za Inter da napravi nesto ovaa sezona potrebni se barem 3 promeni!Prvo Gasperini out!Vtoro Pazzo na mestot na Militto.Mozebi tipot ni donese se ali toa bese pred veke 2 sezoni nemoze sea da ja unistuva sekoja sansa.I treto i mozda i najvazno da se vrati taktikata na Mou da se igra 4-3-3 ili potocno 4-2-3-1 zatoa sto i zaratte a i forlan mozat da igraat kako krila :) Ali toa e koga navivacite ke znaat poveke za igrata na timot od trenerot nema sto ponataka da se ocekuva...Za KLASA tim treba KLASA trener i KLASA igraci :)

Koja usluga mi naprae znaci Gasperini, ejjj :) poradi ignorot sto mu go mavna na Kutinjo ne sednav da go gledam natprevarot, i sum se spasil od 1000 nervozi od mecot, i trista belji ako sedev da gledam a ne izleguvav :D

Aj odam sea od strana 664/5 i navamu da ve chitam, nesto mi kazuva deka ima da se skinam od smeenje :D
Greshka be, od 658 ke treba da chitam, uste podobro :D
--- надополнето: Sep 18, 2011 1:03 AM ---
Muntari za Forlan.

I posle nekoj ke mi reche mene "ama nie ne znaeme sto se desava na trening, vo soblekuvalna, koa se tusiraat, ova, ona". Ne be, toa e toa.

Morati i Branka potvrdija po treti pat deka se ogromni kreteni. OGROMNI KRETENI. Benitez, Leo, Gasperini. Koj ke gi brani, neka odi neka se ebe so niv u gz.
--- надополнето: Sep 18, 2011 1:07 AM ---
Леле бе ејјј интервјуто му го читам на интер.ит, ц ц ц колку е контрадикторен бе, паааааааааа не е можно ова.

Му требал играч од средина затоа и го пикнал Мунтари, дека Снајди со Форлан биле уморени па морал да одбере еден од овие... ПА ДА ТИ ЕБАМ МАТЕР БЕ МОЧКО ЕДЕН, АЛВАРЕЗ ЗА ШТО ТИ ГО КУПИЈА????? ЗА КАЈ МАЈКА ТИ ПИЧКАТА???

леле еј сум се спасил што не гледав....

Koja usluga mi naprae znaci Gasperini, ejjj :) poradi ignorot sto mu go mavna na Kutinjo ne sednav da go gledam natprevarot, i sum se spasil od 1000 nervozi od mecot, i trista belji ako sedev da gledam a ne izleguvav :D

Aj odam sea od strana 664/5 i navamu da ve chitam, nesto mi kazuva deka ima da se skinam od smeenje :D
Greshka be, od 658 ke treba da chitam, uste podobro :D
--- надополнето: Sep 18, 2011 1:03 AM ---
Muntari za Forlan.

I posle nekoj ke mi reche mene "ama nie ne znaeme sto se desava na trening, vo soblekuvalna, koa se tusiraat, ova, ona". Ne be, toa e toa.

Morati i Branka potvrdija po treti pat deka se ogromni kreteni. OGROMNI KRETENI. Benitez, Leo, Gasperini. Koj ke gi brani, neka odi neka se ebe so niv u gz.
--- надополнето: Sep 18, 2011 1:07 AM ---
Леле бе ејјј интервјуто му го читам на интер.ит, ц ц ц колку е контрадикторен бе, паааааааааа не е можно ова.

Му требал играч од средина затоа и го пикнал Мунтари, дека Снајди со Форлан биле уморени па морал да одбере еден од овие... ПА ДА ТИ ЕБАМ МАТЕР БЕ МОЧКО ЕДЕН, АЛВАРЕЗ ЗА ШТО ТИ ГО КУПИЈА????? ЗА КАЈ МАЈКА ТИ ПИЧКАТА???

леле еј сум се спасил што не гледав....

You lucky basterd...

Добро е што тренер може да се купи кога сакаш,иначе ако беше како фудбалериве ке моравме да чекаме до зима,а до тогаш дали ке бевме и во првите осум на табела! Според мене најдобра варијанта е Делио Роси,искусен лисец кој го водеше Лацио до ЛШ и знае да мотивира а не како Гасперни ни да се поздрави со играч ни ништо! Коа ке станам утре сакам да прочитам отказ на Гасперини,иначе Морати нека му ја мисли од критики! Додека е време подобро да се отарасиме,со Бенитез закаснивме али со овој ако закасниме и Мурињо да дојде не не спасува;)

Ќе фатев пари доколку ја уплатев X-X, но кој да отиде да уплати.

Форлан излегува МУнтари во игра...од тој момент висам на огласи да не најдам некоја прифатлива цена за некој револвер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom