Фан Клуб: Интер

Genoa od zadnji 11 natprevari na toj teren, samo 3 pobedi na inter, i niedna dodeka inzagi magot bese trener, 3 nereseni so nego u niza. Nejasno kako ovie tolku ne kinele, duri i u sezonata koga otpadnaa edvaj izvlekovme remi u vtor del na sezona.

Neka pobedat kako znaat i umeat, sledniov period milan ima dosta lesni utakmici taka da vakvite vikendi kade 2 rivala kiksaat mora da se koristat, narocito sto iame mentalna blokada u derbi utakmicite.

Време е да се зацртаме на врвот и никој да не не стигне до крај на сезона. Батали и куп и ЛШ.

Nikad nikoj nema da batali LS, ne ide toa taka, ubedlivo najgolemite prihodi od tamu se crpat, mnogu pari se vo igra taka da na sekoj mu odgovara sto podolgo da e del od toa natprevaruvanje. Ama kup, super kup, moze ful da se rotira, narocito vo kupot.

Ima srekja denes Kivu za ova, ova na kraj ne znam ni sto bese, so 4 stoperi, so eden napagac, so ebanite Genoa, od 70 minuti totalno dominiranje do strepenje na kraj, klasika, ali neka gi, posle 3 godini povtorno pobeduvaat tuka, i kako prvi vlagaat na tabela pred super kupot pa potoa i teskoto gostuvanje vo Bergamo. Mnogu bitni 3 boda bea ovie.

Nego ne mi e jasno kako go dozvolivme golot, Akanji se isplasi deka imse zut ama ne li mozese be somer da iskoci na taa topka, obicno ne ni sedat na gol linija golmanite vo vakvi akcii, a Vitinja mn dolg for si dae. Ne smees takov gol da primis be na 0-2, dvajca igraci ti napravija cista 1 na 1 so golman, i ti ja iskomplicira cela tekma sto ja rutiniras do toj moment.

Mi se sviga tandemot Pio i Lautaro, mnogu prostor imase Lautaro denes, Pio odlicno gradi i pominuvaat tuka Lukaku-akciite koi veke ekipava znae kako da gi igra. Realno lesno mozese da bide i poubedliva pobedava, imase nekolku jaki sansi sto ne gi realizirase timov, ke idese na dusa eventualniov kiks kaj Kivu, dosta kasnese so poveketo izmeni, edna mu ostana neiskoristena baska, ko da se pogubi malce denes so ova, i mnogu nedefinirano mi bese ova na kraj so 4 stoperi, mnogu netipicno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom