Фан Клуб: Интер

Турам го имаа уште пред 2 години договорено од Гладбах, ама се сјеба. Имаше интервју некој од нашиве, мислам Аусилио, дека да не се повредел, ќе дојдеше уште тогаш, ама пошо се повреди, они отишле по алтернатива.. кхм, КОРЕА. Јебем ти повреда.

И сеа пошо нашиве уште тогаш го барале и верувале у него, Лилијан и Маркус решиле да испоштуваат, а го бараа ако не се лажам и ПСЖ и Милан.

Зошто го извади Џанго? Не беше многу среќен со одлуката.

Убава победа, после битен и тежок меч во ЛШ, искрено ги потценив Фросиноне имаат низа играчи кои имаат потенцијал утре да заиграат во големи клубови. Околи од Аталанта, Суле од јувентус, Ибрахимович од Баерн, оној од Реал исто, не знам дали е позајмен тука,небитно, симпатична екипа се и можеше да иаме проблеми тука ако не беше оној еврогол на Димарко.

Подобри бевме ама јалово све беше до тој гол, иако резултат и статистика покажуе лесна победа и рутинска, прилично се испотија за истата до задњи 10 минути кога веќе паднаа и Фросиноне и ние мирно ја доведовме утакмицата до сам крај. Тактички перфектно овој пат, вака треба да играме против секоја мала екипа што сака да се надигрува, згрешивме со Сасуоло, се сјебавме и со Болоња, овој пат препуштивме топка повеќе кај противник, се фокусиравме на одбрана и направивме повеќе од доволно у напад и да се креираат шанси и да се дадат голови, би рекол научивме од грешките претходно, истиот пристап и со Аталанта и со Салзбург го имавме.

Добро е и што Арнаутович се врати, уште Квадрадо да се среди и би биле комплентни, следни се јуве а после нив Наполи мислам, сјебан распоред али до тогаш се надевам никој нема да се сјебе за време на еден од оние црни периоди во годината кога играат репрезентациите.
Зошто го извади Џанго? Не беше многу среќен со одлуката.
Ретко кога Џанго делува среќен реални да бидеме.

Последно уредено:
Добро е и што Арнаутович се врати, уште Квадрадо да се среди и би биле комплентни, следни се јуве а после нив Наполи мислам, сјебан распоред али до тогаш се надевам никој нема да се сјебе за време на еден од оние црни периоди во годината кога играат репрезентациите.
Во Јуве 3 години се средуваше, уште не е среден?

Во Јуве 3 години се средуваше, уште не е среден?
Хајлајтс од него сезонава:
20231113_072226.jpg

Он дојде само да си се посере на кариерата у Јуве, можеше комотно да оди у пензија или да прогура ако веќе толку сака една сезона у парма, лече било каде, сеа само ќе го свиркаат сите. Нити у Интер ќе го сакаат како шо го сакаа у Јуве нити ќе стекне почит у Интер. За милионче си го продаде газот, да не може да го викнат на ниедно собирање у Јуве.

Неколку работи во врска со мечот вчера:

- Страшилиште гол на ДиМарко
- Страшилиште игра сезонава, да ти е мерак да ги гледаш
- Турам е играчиште
- Пеналот за 2-0, не е пенал според мене. Срамота е да се свират онакви пенали
- Овие промашувањава на Лаутаро како тоа во 90+ или тоа минатото со Салзбург мислам беше при 0-1, ќе не коштаат некогаш многу. Мора да си ја подобри реализацијата, како да несфаќа колку е битно да реализира во некоја прилика.

Ne postoi napagac sto gi realizira site sansi vo koi vleguva, nema takov, narocito ne koga istiot sutira so leva noga, a pritoa e desnak.
Nikakva maana nema Lautaro sezonava, perfekten e, dava golovi, aktivno ucestvuva vo akcii u koi e postignat gol bez razlika dali e direktna asistencija ili ne, pomaga nazad, ednostavno do ovoj moment e neverojaten sezonava, sve prai, i poise od sto se bara od nego realno gledano.

Ke ima padovi sto isto taka e normalno, ama ako se zeme sve vo predvid, i ako se trgne samo prvata sezona kade Spaleti ne mu davase sansi bidejki ne znaese kako da go vklopi vo tandem so Ikardi, vakva konstantnost kaj eden fudbaler u Inter ne sme gledale dolgo vreme, i mic po mic samo napreduva i ide nagore.

Da ne zaboravime vo kakvo fudbalsko vreme ziveeme, i kolku dolgo e tuka, pritoa bez da napravi nikakvi problemi vo timot, na teren, nadvor od teren, i do sega 0 insistiranja da si zamine nekade, momentalno se pregovara za nov negov dogovor a na kraj od sezona ke bidnat veke 6 celi godini otkako on potpisa za Inter.

Ne znam sto poveke moze da se pobara od eden igrac iskreno kazano vo denesno vreme a i u bilo koe vreme, od lojalnost do izdanija na teren, gospod zdravje da mu dade na Milito a i na Zaneti sto go nagovorija u zaden moment da dojde kaj nas a ne vo Atletiko Madrid.

Значи игра стварно добро, не реков дека не игра човеков. Се откости годинава, алал да му е. Единствена замерка беше за тие шансите кои што сум сигурен дека може подобро да реагира, ама некако избрзува, без мозок реагира.

Еве види овде на 6:50
Комотно можи да си ја намести на десна и рутински да ја реши. Сакаш да кажеш дека не може да реагира подобро овде? Играч од негова класа мора да го реши подобро ова.

Еве ти втора ситуација на 2:45
Може да си ја намести на десна и да го праша кај да пуца. Остај тоа што можеше да ја подаде горе, ајде се згрешава.

Бонус, финалето лани, кое што е најмал кикс реално споредено со овие горе. 3:45

И ќе си пуцни онака лабаво некогаш кога стварно се бара да постигне гол, па ќе стенкаме овде. Срамота е онаква реакција за играч од негова класа.
Ништо страшно не реков, постов погоре ти е како да сум го отепал хејтање па сеа ај ќе го браниме. Ти кажав, растура годинава ама мора малку да го подобри финишингов, ептен лабаво како да си ги сфаќа шансиве, клоцни ја таму баце ако биди, биди. И со Салзбург дома едно 5 шанси еба.

И за мене не е пенал ова зашто Турам се удира у ногата на играчот што е на земја ама јебеш га и свират овие работи така да тоа е тоа.
Колку пенали се свирнати од минимален допир, Пандев наш беше прав гение за паѓање, чоекот можеше да падне кај сака кога сака и да изгледа сосема природно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom