Фан Клуб: Интер

Инзаги додека не добие играчи како што му доликува на Интер, ќе остане недефиниран тренер.
Без крилни бекови, без клупа...

Задоволителни резултати за овие година ипол, а годинава 1/8 финале ЛШ со шанса за 1/4, супер куп освоен, куп во игра, останува за Сериа А да гризаат до крај пошто со Спалети ништо не се знае колку и да делуваат моќно Наполи во моментов.
Pa imase poveke prostor za manevri so 50m evra na raspolaganje, koi se dadoa na Korea i Gosens, da ne mislis i dvajcata deka ne dojdoa posle konstulatcii so nego, ne deka mu nosea igraci i mu rekoa eve ti gi ovie pa praj so ke prais. Za zal za Gosens od den broj 1 bev u pravo, nesfatliva mi bese euforijata koga go donesoa, prvo zaso bese povreden i znaev deka nema uste mesec ipol da igra (ova samo po sebe bese dovolno za da ovoj transfer nema nikakva logika), vtoro zaso go donesoa koga Perisic bese u zivotna forma i nisto ne go mrdase od prv tim, i treto, zasto namesto za nego taa zima sredinata molese lelekase za nov igrac.

Za Korea ne mi se ni prai muabet, mifketina, eve i denes vleze smesta posle 15 sekundi bese odvean u duel, totalno inferioren igrac e tipov, 0 borbenost u nego i onoj argentinski inat i borenje za sekoja topka.

Muabetot mi e, imase prostor Inzagi da si kreira bolji tim od ovoj, kalkulaciite za del od transferite^ im bea (mnogu) losi vo situacija koga sekoe investirano evro znacese mnogu za timov i nemase prostor za greski, Inter napravi 2, i toa prilicno golemi. Stojam na toa deka investicijata vo Gosens lani namesto igrac od sredina im gi unisti sansite za osvojuvanje na Skudeto.

Pa imase poveke prostor za manevri so 50m evra na raspolaganje, koi se dadoa na Korea i Gosens, da ne mislis i dvajcata deka ne dojdoa posle konstulatcii so nego, ne deka mu nosea igraci i mu rekoa eve ti gi ovie pa praj so ke prais. Za zal za Gosens od den broj 1 bev u pravo, nesfatliva mi bese euforijata koga go donesoa, prvo zaso bese povreden i znaev deka nema uste mesec ipol da igra (ova samo po sebe bese dovolno za da ovoj transfer nema nikakva logika), vtoro zaso go donesoa koga Perisic bese u zivotna forma i nisto ne go mrdase od prv tim, i treto, zasto namesto za nego taa zima sredinata molese lelekase za nov igrac.

Za Korea ne mi se ni prai muabet, mifketina, eve i denes vleze smesta posle 15 sekundi bese odvean u duel, totalno inferioren igrac e tipov, 0 borbenost u nego i onoj argentinski inat i borenje za sekoja topka.

Muabetot mi e, imase prostor Inzagi da si kreira bolji tim od ovoj, kalkulaciite za del od transferite^ im bea (mnogu) losi vo situacija koga sekoe investirano evro znacese mnogu za timov i nemase prostor za greski, Inter napravi 2, i toa prilicno golemi. Stojam na toa deka investicijata vo Gosens lani namesto igrac od sredina im gi unisti sansite za osvojuvanje na Skudeto.

Се слагам донекаде, ма да единствена грешка му беше Кореа телето, Госенс се зема повеќе како замена за Перишиќ за оваа сезона а тоа што Ди Марко се наметна пред него мислам дека никој не очекуваше. А и овој не покажа ни третина од тоа што го играше во Аталанта.

Ете и овие 2 трансфери да не беа направени, во денешно меркато ништо не значат 50М, ќе земеа еден подобар играч ( може и тој флоп да испадне)или 2-3 цигани од Бразил и пак ќе бевме со ужасна клупа.

Да не бевме у ужасна финансиска криза мислам дека далеку подобро ќе беше изменаџирано од Марота и Инзаги, без панични и непотребни трансфери.

Како и да е, да се надеваме дека титулава ќе им даде мотив да газат до крај на сезона...

Кај фан базата, заедно со Броз на времето, еден од најпотценетите играчи е Лаутаро, тотално несфатливо, бар за вториов, за Броз имаше основа јер играше на тотално дефектни позиции тек со Спалети му го погодија местото. Ама Лаутаро колку беше деградиран и ставан на ниво на .... Кореа, надреално дури.
Голов му беше чиста уметност, ваков гол второразреден играч нема никад да ти дае. Башка веќе 4 години по ред игра на ниво потребно за овој клуб, увек у топ 3 најбитни играчи е у екипава, топ константност е тоа.
На листава потценети играчи би го додал само и Дармијан. Дојде у тимов неприметно, 2М платен ама константно добри партии пружа. Никад од него нема да видиш 10/10 партија, ама е страшен работник и не прави глупости. Мислам доволно говори и што го седна големиот Дамфрикон на клупа, кој патем треба да го решат дур држи цена и гризаат енглезиве за 35/40М.

На листава потценети играчи би го додал само и Дармијан. Дојде у тимов неприметно, 2М платен ама константно добри партии пружа. Никад од него нема да видиш 10/10 партија, ама е страшен работник и не прави глупости. Мислам доволно говори и што го седна големиот Дамфрикон на клупа, кој патем треба да го решат дур држи цена и гризаат енглезиве за 35/40М.
Па како лупаат по 100м за просечни играчи, треба најмалку 80 да им земеме за Демфриз. Бековите се дефицитарни, само нас не не бива да изваден цена на играч.

Не знам што вели статистиката ама мислам дека во последниве 10 години не постои друг противник во Италија на кого му имаме збрцано 3-4 комада повеќе пати, отколку на Милан. Сигурно 7-8 пати ги имаме наполнето.

На денешен ден, лани, го потпишавме господинот Фелипе Каиседо. Во 6 месеци влезе еднаш, ја удри топката со глава еднаш, судијата свирна крај. Легенда.

Сеа Интер ќе глуми џентлменски клуб па ќе го остави Шкринијар капитен до крај на сезона, па последно коло поздрави честитки плачки лигавења.

Ај мрш таму. Не дека нешто ќе добиеме ако седи на клупа до крај, не ни има кој да игра место него, ама што куровми, земи му ја лентата и чао. Не заслужува да биде капитен некој што ќе си иде за 0 евра откако 7 месеци ни да гукне да одговори на понудата на Интер.

Требаше ова уште лани летоска да се реши, апла педерски потег од негова страна, на цедило не остави и не намести да земеме точно 0 евра.
Нека не кур се праи како да не знае кај се наоѓа и каква е состојбата у клубот, можеше фино лепо летоска да пресече и да каже, ако ништо друго 60-70 милиони ќе земевме. Вака кур у уста и снаоѓај се за нов играч, а истотака и продавај други за да израмниш сметки.

Шкринијар ме разочарал како никој до сега у Интер.
Педерче, нека иде у ПСЖ таму да биде још један у низу.

Ке пека да се врати како Хакими и Лакака ... во тие вештачките клубови играчи како Скрињар што се бог и батина таму се само во дубока сенка и никад нема да бидат релеватни како Меси/Мбапе/Нејмар.

Одбра кеш место Legacy ... али и нема замерка одамна се поминати деновите на Занети, Малдини , Тоти ,, сега е само длабок инсентив и нишо друго.

Ке пека да се врати како Хакими и Лакака ... во тие вештачките клубови играчи како Скрињар што се бог и батина таму се само во дубока сенка и никад нема да бидат релеватни како Меси/Мбапе/Нејмар.

Одбра кеш место Legacy ... али и нема замерка одамна се поминати деновите на Занети, Малдини , Тоти ,, сега е само длабок инсентив и нишо друго.
Многу би сакал да те видам тебе како одбиваш 9.5М годишно и 25М евра еднократен бонус за потпис у друг клуб на сметка на 6.5М со вклучени бонуси :D При тоа у Париз ќе иде, не у Ријад рецимо.

Се е тоа Марота тактика, го пуштаме на печалба за да го вратиме наредна сезона на 3 годишна позајмица и плус ПСЖ му плака 90% од плата ... :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom