Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.694
- Поени од реакции
- 49.147
Милито првата повреда ја заработи мислам во третото коло кога го седна на клупа со Палермо, со Јуве и Рома веќе почна да има проблеми со мускулите а и проблеми со самиот тренер, во трето коло не се ни поздрави со Рафа ...Милито беше катастрофален, ни блиску до медиокритетен. Дури и пред првата повреда беше тешко срање и имаше проблеми со најобични движења со топка и најобични смирувања на топка.
Сите знаеме каде беше проблемот таа сезона, ајде, еве сега ако одам по твојава логика на што личи ова ? 4 гола и 5 асистенции на Снајдер во Серија А, 3 гола и 2 асистенции во ЛШ ...
Ова е статистика за тежок просек ако одам по твојот начин на размислување, повеќе Снајди мафташе со раците од нервози на терен отколку што играше.
Потоа тука е и Маикон, на што личеше он, на што личеше Лусио.
Се знае што беше главен предизвикувач на тој пад на форма на цела екипа, Ето немаше никакви проблеми со повредите, имаше 1 тон простор да се докажува со оглед на тоа дека еден период и Алибек му беше партнер во тимот, Се се вртеше околу него, немаше сигурно Пандев да ја превземе одговорноста.
Милито по враќањето од повредата едвај стоеше на нозе, со Бреша неможеше да издржи еден мочан дуел, едвај можеше да шутне кон гол у 90та минута, ја не гледам кој играч во едни такви услови би имал солидна сезона.
Ама на Се ќе се замижи да се истера некоја поента, за жал кога е Милито во прашање, он за само една сезона доби статус на легенда во Интер, прашај било кој фан на овој тим од Италија каков став има за Милито а каков за Ето, многу убаво ќе ти се долови што за нив претставува Милито.
Разликата е оваа
Eto'o: 5 - Despite his incredible scoring rate over his career, Eto'o has never been super-clinical and it was proven tonight as he missed an open goal and a one-on-one.
Milito: 7.5 - Rather anonymous outing from the Argentine until the final five minutes where he scored the equaliser and was instrumental in the winner.
Ова е еден од најважните мечеви во сезоната 2009-2010.