Фан Клуб: Интер

Zasto bene parite ne im rastat na granka, prvo i osnovno, zaboravas deka koronava ni eba mater narocito nas, a i juve, bidejki najmnogu inkasiraa od prodadeni bileti, inter ubedlivo najveke bidejki imaat najgolem stadion. Taka da sekoe investiranje treba da bide dobro izracunato, ednostavno se smeni i toj nacin na rabotenje kaj poveketo klubovi.
Da, u normalni okolnosti vazi muabetot, go zimas tonali za rotacija i klupa i se nadevas deka u nego vo idnina dobivas super starter, i istiot te kosta na krajot od denot 30m evra, ama u vakvi okolnosti ne. Plus, tuka e i konte, ako eden trener ne saka odreden profil na igrac, tolku e, kolku sakas ti ili ja ili bilo koj se nadeva deka toj igrac ke go oblece dresot na Inter, sto sega e slucaj.

Vsusnost Konte toa i sakase, i najverojatno go dobi, da bide ednostavno Glaven, the Man, koga e u prasanje transfer politikata, zatoa dilov propadna nekolku dena posle sostanokot sto go imase so rakovodstvoto na klubot.

I u momentov se postavuva osnova za naredni 5-6 godini, vidi kolku godini imaat nabrojanite od pogore, a toa sto tonali sega ne dojde, i sto se insistira na kante, vidal, ne znaci deka i letovo a i naredni transfer periodi nema da se nosat drugi mladi igraci na momentalniov roster kade glavniot kostur na ekipata e realno mlad, bukvalno site igraci se pod 30 godini. Na kraj kraeva, Hakimi e donesen, na insistiranje na Konte spored agentot na Hakimi, sto ne znaci deka Konte pod difolt samo na stari igraci cilja, ova e tipicen primer za toa, barela isto. :toe: Letovo menja politika, bara iskustvo, i toa e toa u globala. :)
Јасно со финансиите, ама Канте или Ндомбеле беспари ќе дојдеа? Милан првично беше објавено 10м позајмица, не знам како се реализира на крај.
Плус имаме за продажба доста, Гала, Весино, Кандрева, Броз ако оди...

Јас разбирам што сака да направи Конте, ама не ми се допаѓа тој пристап, како што лани бев алл ин за Барела, така годинава за Тонали, јбг, не можам да прифатам.

Има уште време, се надевам дека имаат уште некој џокер како Хакими.

Јасно со финансиите, ама Канте или Ндомбеле беспари ќе дојдеа? Милан првично беше објавено 10м позајмица, не знам како се реализира на крај.
Плус имаме за продажба доста, Гала, Весино, Кандрева, Броз ако оди...

Јас разбирам што сака да направи Конте, ама не ми се допаѓа тој пристап, како што лани бев алл ин за Барела, така годинава за Тонали, јбг, не можам да прифатам.

Има уште време, се надевам дека имаат уште некој џокер како Хакими.
epa toa mi e muabetot, ne moze da se luksuzuraat so first team materijal zelbi na konte, plus igrac za idnina, ko tonali. Toa sakam da go kazam, u nekoi drugi okolnosti mozebi i bi go zemale, a i togas e prasanje pokraj Konte neli.

Ja konkretno inace za tonali, iako sakav da dojde ( italijansko trio u sredina da imame ), realno mnogu malce go iam gledano, od toa sto go gleav ne deka me impresionirase ama pa igrase u bresa koi bea najlos tim u prvenstvoto, ubedlvio, narocito so nas koga doziveaa debakl na meaca bese nevidliv na teren. Ke vidime sea u pojak tim kako ke se ponasa, go znam inace najmnogu od menadzer igricive kade redovno prerasnuvase u noviot pirlo i uvek sum go pribiral u tim. : )))

I druga rabota, ne mozeme site jaki igraci, potencijali i slicno da gi zeeme, jebiga, ima i drugi timovi u fudbalov, ali ne se soglasuvam so tvrdenjata deka konte prael nekakva gerijatrija tuka. Istite toa sto go zborat zaboravaat deka radi konte dojdoa sensi, barela i hakimi, ili deka go implementirase bastoni vo prv tim, igrac koj ostana vo klubot samo poradi konte koj insistirase da ne se pusta od timot( postoese ideja da ide vo kaljari kao del od transferot za barela ).

И ја и ти убаво знаеме кој игра во интер,нема потреба да ти давам никаква листа :) .
Дали ти би го зел Видал пред Тонали?
Ама најискрено?
И тоа пази,имаш видал во најголан,ама незнаеш што со него.
За коларов искрено ми е срам и да го спомнам....
Брат ја искрено поима немам што играч е тој Тонали. Даде еден еврогол против Сампдорија и тоа е тоа што знам за него. Се кладам дека и ти го немаш гледано али си хајпнат од медиумите и сеа ти е криво што не го земавме. Може ќе испадне добар играч во иднина ама моментално не е готов производ, а Конте веројатно проценил дека на тимот му треба некој оформен играч, ете Канте се споменува периодов. Сакаш сеа да ми кажеш дека Тонали е подобар играч од Канте?

ne e bolji igrac od kante stek, problemot e sto kante, ako e cel na konte, moze i da ne dojde, imaat mesec dena da gi dostavat igracite od spisokot na konte, moja pretpostavka e deka za del od niv imaat veke zapocnato nekakvi prigovori i prilicno se ubedeni deka ke gi dostavat. Marota ipak e covek koj tera planski, a ne random i so panic buy transferi, pretpostavuvam deka ima i plan a i plan b i plan c za merkatovo, sve toa u dogovor so Konte. Ako doticniov uvrtel u glava deka ili Mora ovie da se donesat ili pak ke panici i ke se razulavuva, turi mu kurot, ama valjda e svesen deka ne funkcioniraat taka rabotite na merkatoto.
Pamtam i so murinjo vaka bese za karvaljo koj bese negov igrac za odbrana, se iskomplikuvaa neso rabotite, u megjuvreme branka ja naredi za lucio, ostanatoto bese istorija.

Ако го донесат Канте, нека кршат глава и Тонали и хрватов.

3.За тебе нема никаква разлика ама тоа е релативно мислење од индивидуалец каде што бројките не ти ја потврдуваат тезата.
Како второ си ги погрешил сезоните бидејќи таа сезона со Лацио беше 2017/2018 кога во последно коло благодарјќи претходно на Спал умрените кои му скинаа бод на Лацио и огромната судиска помош кога Лацио беше најмалку 15 бода оштетен успеавме да обезбедиме 4-то место( и плус Де Фрај наш играч последно коло играше за нив кога направи пенал над Икарди).
А другата сезона беше 2018-2019 кога игравме за прв пат ЛШ по 7 години против Тотенхем и Барселона.

Реално кратка ти е меморијата ако ги памтиш повеќе тие сезони бидејќи немам зборови да опишам колкава беда бевме и колку се мачевме да постигниме гол..посебно сезоната 2017-2018 со Перишич и Кандрева по страните...рак на очите се добиваше...во едната сезона 66 постигнати гола и 20 победи, во 2018-2019 57 постигнати гола и пак 20 победи...а сега со Конте 81 гол и 24 победи...зборувајми за тоа дека тие сезони повеќе ти останале во паметот заборавајќи тука какво масовно плукање и пцуење имаше кон Спалети и мизерните настапи посебно после бродоломите во Јануари и Февруари.
Де бе Џони, колку сме на различна фрекфенција некогаш, чудо едно :) Секако дека е мое гледање на работите. Немам помешано ништо, знам дека се две различни сезони, со Лацио се пласиравме после 100 години, а после игравме со Тотенхем и Барселона. Мислев на целиот тој период. Секако и дека бевме полоши и дека имавме еден куп проблеми, не ми е потребна статистика за тоа :)

Јас ти викам дека во тие сезони, на страна сите проблеми, имаше работи што ќе се паметат. Во оваа сезона нема. Од тогаш паметиме финале-натпревар со Лацио пред полн стадион во Рим, со десетици илјади навивачи на Интер. Паметиме одлични натпревари со Тотенхем и со Барселона во ЛШ, и уште некои други моменти кои не би ги спомнувал за да не ја однесеме дискусијата во лош правец.

Од оваа сезона што да паметам? Глатко изгубено финале во ЛЕ пред празни трибини. Никогаш полесно изгубени два натпревари со Јувентус, изгубен натпревар со Барселона Б, и Гаљардини. Тоа е сума сумарум што ќе ни остане во сеќавање. Статистики не памтам, не гледам фудбал за бројки. Секако дека статистички има напредок, поентата е дека го преценувате тоа, ништо воопшто не значи во однос на следнава сезона.

Ne gleam kade e brukata najiskreno, ednostavno konte ne go saka u tim
Тоа е бруката.

За смешна сума го изгубивме Тонали,џабе дискутираме понатака.
Не го изгубивме за сума туку за его.

Kao moese godina dena da ne im tekne na nasive za Van de Beek, ne mi e jasno. Bog e za nasive igraci a kosta neceli 50 milioni. Slednoto leto ke go baraat Sergej za nad 70 milioni a zutiov za sms e sidorf.

Nekoj Tonali, nekoj Sensi od lani i Vidal hhh

Ризик е да носиш играч од Холандската лига во Сериа А....па и уште да не го рачунаш за прва постава...во Италија треба малце копачки фудбал, да влегваш оштро..во Холандија си играат полабаво натија дајмија.
Автоматски споено мислење:

Не го изгубивме за сума туку за его.

Стварно неможам да ве разберам со Тонали....кој е тој Тонали што сите паѓаат во несвест?...да беше толку добар ќе го бараа уште 5 други екипи..се сеќавате за Барела какви шпекулации имаше пред да дојди кај нас?...значи млад талентиран играч тоа се прифаќа во ред е..ама нас ни треба истантен импакт...играч шо веднаш ќе се вклопи и ќе прави разлика на местото на Гаљардини....не знам дали Тонали е тој играч ама веќе кога нашите планираат да го откупат Сенси тогаш Тонали релативно и не ни треба.

Нека оди во раштиманиот оркестар Милан и кога догодина пак ќе завршат 7дми нема никој да го спомнува т.е. ќе исчезни од мапата.

Последно уредено:
Како што спомна некој погоре, при Donny van de Beek за 40М, вие зборите за Тонали дека е грабеж за 35М.

Едниот и зачукал гол на Сампдорија и имал 10 погодени центаршутеви, додека другиот го мочал Реал на Бернабеу.

Кајгана експерти.

Како што спомна некој погоре, при Donny van de Beek за 40М, вие зборите за Тонали дека е грабеж за 35М.

Едниот и зачукал гол на Сампдорија и имал 10 погодени центаршутеви, додека другиот го мочал Реал на Бернабеу.

Кајгана експерти.
Алкантара е уште подобра варијанта ако идеме по твоја логика.
Тонали беше поврзуван со Интер и скоро се беше готово,затоа се фокусиравме на него.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Алкантара е уште подобра варијанта ако идеме по твоја логика.
Тонали беше поврзуван со Интер и скоро се беше готово,затоа се фокусиравме на него.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Exactly, секако дека е подобра опција. И пак ќе повторам, ТОНАЛИ Е ИГРАЧ ЗА ИДНИНА, а не е Immediate impact играч.
Е сега, друго е дали Видал и Канте се тоа што ни треба за да се подобри тимот. За Видал лично не сум најубеден, Канте лани мака мачеше со повреди, не следам Челзи за да знам како стои со форма. Ама знам дека ако е во топ форма, со Барела ќе го преораат Џузепе Меаца 3 пати до полувреме.

Абе и ја сакав да дојде Тонали, перспективен и квалитетен е, ама дај бе со хистеријава, мислиш Мбапе сме го испуштиле. Ако стварно дојде Канте ќе биде слем данк, едноставно разлика во светови се по квалитет и тоа што ќе му го донесат на тимот.

Канте и Барела заедно по 30км ќе прават на утакмица.

Да не ви кршам филм дечки, ама Канте ви е невозможна мисија.
Единствено Челзи ако присилно го истера, па тогаш би сменил разбирливо средина.
А со оглед на тоа колку Лампард го почитува Канте (капитен беше на пријателската со Брајтон, меѓудругото), шанси за трансфер во Интер се баш, баш минимални.

Од друга страна, Ндомбеле би бил добра опција за Конте.

Exactly, секако дека е подобра опција. И пак ќе повторам, ТОНАЛИ Е ИГРАЧ ЗА ИДНИНА, а не е Immediate impact играч.
Е сега, друго е дали Видал и Канте се тоа што ни треба за да се подобри тимот. За Видал лично не сум најубеден, Канте лани мака мачеше со повреди, не следам Челзи за да знам како стои со форма. Ама знам дека ако е во топ форма, со Барела ќе го преораат Џузепе Меаца 3 пати до полувреме.
И Пирло беше играч за иднина, и Сидорф и Роберто Карлос, и Заниоло....по се изгледа и Тонали ќе биди.

И за сите овие ми е криво. И криво че ми биди и за овај, пошто е релативмо ниска цена, а шансата да стани класа е мнооооооху голема.

Во играчи како овај клубот мора да инвестира, без разлика кој ни е тренер.(слично како со Ериксен што направи)

Да не ви кршам филм дечки, ама Канте ви е невозможна мисија.
Единствено Челзи ако присилно го истера, па тогаш би сменил разбирливо средина.
А со оглед на тоа колку Лампард го почитува Канте (капитен беше на пријателската со Брајтон, меѓудругото), шанси за трансфер во Интер се баш, баш минимални.

Од друга страна, Ндомбеле би бил добра опција за Конте.
Како дојде до овој заклучок пошто не ги следам кокошките?

Како дојде до овој заклучок пошто не ги следам кокошките?

Финтата е што Ндомбеле не стартуваше воопшто лошо за Покетино. Потоа Тотенхем отиде низбрдо, нормално и Ндомбеле почна да игра лошо.
Па дојде Мурињо и проблемите настанаа поради несогласувања во соблекувалната. Ја спукаа и Ндомбеле ниту сакаше да игра и тренира, ниту пак овој му даваше шанса.

Да не заборавиме, во меѓувреме Ндомбеле имаше и некои повреди кои му ја отежнаа значително сезоната. Млад е, гледаш дека има фудбал во него, не е ќор. Ниту пак случајно го бараше Барселона лани.
Плус, ако некој знае да врати во живот играч и да извади максимум, тоа е Конте.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom