Фан Клуб: Интер

Па ти какви аргументи имаш, жити се? Свесен си какви глупости тресеш, или импулсивно само пишуваш без да го употребиш мозокот?

Со што е Атлетико Мадрид поголем клуб од Интер? Океј е, Интер е во темница последниве 10 години, а Атлетико што, доминира во Ла Лига? Па во Шпанија имаш ДВЕ екипи што се гиганти, Барселона и Реал Мадрид и Атлетико во последниве 10 години има една шампионска титула и само ДВА пати завршиле пред еден од Барса/Реал. Увек биле зад овие две екипи и 3-4 пати завршувале како трети. Значи ни трети не завршуваа во последниве 10 години.

Да ја споредуваме претходната деценија, или overall. Во секој случај глупо би било. Атлетико никад не може да биде поголем од Интер.

Не се секирај,се знае дека е последната деценија фала богу,не сум барем дотолку ретардиран да сметам дека се overall.

Во фудбалот работите се памтат кратко,и ако немаш освоено ништо подолго време тогаш те нема на мапата..плус Атлетико во многу посилно првенство игра редовно ЛШ и се бори со нереални Реал и Барса...а ние неможиме на крај со Рома и Наполи да излезиме па и уште ќе се споредваме со нив..вакви такви лани освоија ЛЕ што за нас е science fiction и плус играа двапати финале на ЛШ што не е мала работа..и плус се финансиски посилни и можат повеќе да понудат за било кој играч.

Oвие работи ако не ви се доволно тогаш тешете се дека сме некаков клуб..ама кога ќе дојди новата сезона и ако не фати бродолом кај декември како и обично тогаш да не ве читам тука кај шо кукате по Брозович;Политано,Весино и келнерот.

Па ја тоа ти викам, дека и во последнава деценија се далеку од успешни, ти во облаци ги креваш со една освоена титула во Ла Лига и два пати пред Реал/Барса во последни 10 години. Ме боли кур ако им се противници Реал и Барса, нека земат нека играат во Андора ако не. Значи поуспешни се, НО не се толку колку што ти преувеличуваш. Факинг Атлетико, мислиш за Реал и Барса праиме муабет, па овде со Интер ми ги споредува и глуми лудило као „еве ја објективниот“, а поима немаш.

Па ја тоа ти викам, дека и во последнава деценија се далеку од успешни, ти во облаци ги креваш со една освоена титула во Ла Лига и два пати пред Реал/Барса во последни 10 години. Ме боли кур ако им се противници Реал и Барса, нека земат нека играат во Андора ако не. Значи поуспешни се, НО не се толку колку што ти преувеличуваш. Факинг Атлетико, мислиш за Реал и Барса праиме муабет, па овде со Интер ми ги споредува и глуми лудило као „еве ја објективниот“, а поима немаш.
Ај не се губи и ти жити мене, 2 финалиња ЛШ, титула Примера, куп, ЛЕ два пати ако не се лажам, за клуб со помал буџет од Реал и Барса, кој ќе згаснеше пред 12-13 години за малце ради долгови, па и не е баш малце. Од друга страна Интер од 2010 навака само куп 2011 има освоено и ништо друго. Атлетико е далеку пред Интер последниве 7-8 години и бесмислено е да негираш такво нешто. WOW трети завршувале у Примера, па Интер да играше у Примера ќе испаѓаше последниве неколку години од што беа дно.

Историски Атлетико никогаш не може да биде поголем како клуб од Интер. Само ме плаши дека факт од ваков тип пополека станува ирелевантен кога во прашање е 10годишно лошо менаџирање на клуб (како нашиов), класично сквернавење, изживување. И тоа од страна на сопствениците, генерално сите.

Атлетико бил-каде што бил во минатото (долгови и такви работи), но моментално ситуацијата е друга. Позицијата и положбата која Атлетико ја има моментално се должи на правилно/интелигентно менаџирање на клубот и тоа е факт.

На Интер 15 години му ебаваат мајка челниците, ако не и повеќе...
Тоа е тоа што ме скренуваше и поради тоа плукав тука со години.

Последно уредено:
Ај не се губи и ти жити мене, 2 финалиња ЛШ, титула Примера, куп, ЛЕ два пати ако не се лажам, за клуб со помал буџет од Реал и Барса, кој ќе згаснеше пред 12-13 години за малце ради долгови, па и не е баш малце. Од друга страна Интер од 2010 навака само куп 2011 има освоено и ништо друго. Атлетико е далеку пред Интер последниве 7-8 години и бесмислено е да негираш такво нешто. WOW трети завршувале у Примера, па Интер да играше у Примера ќе испаѓаше последниве неколку години од што беа дно.

Океј, заборавив дека оствариле голем успех затоа што играле во финале, скидам капа за тоа. Сигурно и титула за фер плеј имаат добиено, а не е спомната во успесите :D

Може и не си го дочитал мојот пост, еве уште еднаш - „Значи, поуспешни се“ од Интер, што значи дека не го негирам тоа, ама не се гиганти како што се претставени од Џони. По титули не се гиганти, не се ни по буџет, мада на добар пат се да станат таков фактор во фудбалот.

Океј, заборавив дека оствариле голем успех затоа што играле во финале, скидам капа за тоа. Сигурно и титула за фер плеј имаат добиено, а не е спомната во успесите :D

Може и не си го дочитал мојот пост, еве уште еднаш - „Значи, поуспешни се“ од Интер, што значи дека не го негирам тоа, ама не се гиганти како што се претставени од Џони. По титули не се гиганти, не се ни по буџет, мада на добар пат се да станат таков фактор во фудбалот.
Се, за моменталниов Интер збориме, не за Манчестер Сити ебаго. Ти реков, од прагот на згаснување прераснаа во гигант. На почетокот продаваа фудбалери за да ќарат на нив, Агуеро, Фалкао, Форлан, Торес, се само дел од играчите на кои имаат многу заработено, али во последно време си ги задржуваат битните. Глеаш Барса не успеа лани Гризман да им го земе, Барса која го добива секој играч што ќе го посака... Летово ќе прават ремонт, ќе го освежуваат тимот за сметка на некои играчи. Годин кај нас дојде нели, Лукас у Баерн, Гризман си оди, Коста е на излезни врати...

Искрено не би ме чудело да се деси трампа Икарди-Гризман, колку и да изгледа ретардирано за некого. На Атлетико му треба напаѓач, на Мората ќе останат кој не ги оправдува очекувањата, од друга страна Интер може да си дозволи сега и поголеми плати, башка може да барс нов предизвик, друга лига бла бла.

Искрено не би ме чудело да се деси трампа Икарди-Гризман, колку и да изгледа ретардирано за некого. На Атлетико му треба напаѓач, на Мората ќе останат кој не ги оправдува очекувањата, од друга страна Интер може да си дозволи сега и поголеми плати, башка може да барс нов предизвик, друга лига бла бла.

И мене се натаму ми иде работава.
Трампа на Икарди во замена за некое крило.
Диего Коста си иде, Калиниќ и онака им е за бек ап, а и претходно се спомнуваше ваквата опција(Икарди во Атлетико) така да делува реално.
Плус, Ванда ќе го гледа Икарди на Ванда. Изи бизи.

Се, за моменталниов Интер збориме, не за Манчестер Сити ебаго. Ти реков, од прагот на згаснување прераснаа во гигант. На почетокот продаваа фудбалери за да ќарат на нив, Агуеро, Фалкао, Форлан, Торес, се само дел од играчите на кои имаат многу заработено, али во последно време си ги задржуваат битните. Глеаш Барса не успеа лани Гризман да им го земе, Барса која го добива секој играч што ќе го посака... Летово ќе прават ремонт, ќе го освежуваат тимот за сметка на некои играчи. Годин кај нас дојде нели, Лукас у Баерн, Гризман си оди, Коста е на излезни врати...

Абе океј е тоа кај биле и во што прераснале, тоа не ни беше тема на муабет, иако си во право. Со последново за Гризман што го викаш, (додади ги и Годин и Врсаљко) - пак дојде на моето, дека Атлетико за Интер ипак е Атлетико, не Барселона. Тоа и сакав да кажам, никаде не реков дека Интер е некаков џин во последниве години, само факт е дека тоа не е ни Атлетико, иако пак ќе кажам дека се поуспешни во задња деценија... ај, ме разбираш жими стапов, остај ме да одам на плоштад сеа :D

grizman u atletiko ako dobro razbrav zemal 23m po sezona. :)
pozdrav i se najdobro

Ќе се согласи на намалување, шо... Бар ќе игра у боље клуб.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk
abe nema sansa nekoj da mu gi dava tie pari, t.e. ima klubovi sto mozat da si gi dozvolat ama koj od tie ima potreba od nego vo momentov, i od negovata plata ?
Nieden od niv, ne gleam poenta ni da ide u barsa, ali covekot e drami na sekoja negova odluka si prai dokumentarka i ja soopstuva istata.
Ne veruvam deka bi dosol kaj nas i opsto vo italija, na kraj moze i da ostane kaj niv, ko lani sto naprai.

Зборуваме за платите без да ја знаеме ситуацијата со даноците. Едно време барем во Италија даноците беа многу пониски, а за милионер кој прв пат доаѓа на живее таму (како Кикица) имаше некои привилегии.

Се разбира, вакви што земаат 23м по сезона не можеме да земеме, а и реално шо ќе ни се.

Евентуално од следно лето, под услов ова лето да се донесат некои океј играчи и да се приближиме до Јуве во Серија А, тогаш можда и би дошол, али со таква плата, никад. Гледам се шпекулира и за Флоренци, ако го собереме ќе биде перфекција, беше еден од омилените играчи на Конте во италијанска репрезентација.

Има и за Дибала шпекулации, ако се направи трампата, ондак на коња сме. Ако ни замине Икарди во тим од Серија А, а на негово место дојде Лукаку, тоа ќе биде пепел.

Зборуваме за платите без да ја знаеме ситуацијата со даноците. Едно време барем во Италија даноците беа многу пониски, а за милионер кој прв пат доаѓа на живее таму (како Кикица) имаше некои привилегии.

Се разбира, вакви што земаат 23м по сезона не можеме да земеме, а и реално шо ќе ни се.
Последно е дека данокот е 100% и значајно поголем од другите првенства.
Заради ова и други околности, според мене ФФП не е добро поставен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom