Фан Клуб: Интер

Факт 1: Последниве 4 сезони Интер на трансфери има потрошено 478 милиони бруто без да бидат одземени продажбите плус имаме двајца дефанзивци Бастиони (31милион) и Гравилон(8милиони) кој се платени ама не се пристигнати во Интер.

Милан има потрошено: 496 милиони

Јувентус има потрошено: 768 милиони

Наполи има потрошено: 276 милиони

Рома има потрошено: 390 милиони

Значи по трошење се 1.Јуве 2.Милан 3.Интер 4.Рома 5.Наполи

Интер е воден подобро од Милан според овие резултати. Наполи ги шие сите плус лани за малку ќе се умешаа во борбата за скудетото ама ако продолжат вака и наредна сезона ќе ги снема.

Факт 2: Ако го купат Политано а не го откупат Балде и за мене ќе станат тешки ОРИЗАРИ и тој тегларот Марота може комотно да си оди во Каљари. Балде во секој сегмент е 2 класи појак од Политано, штета што се повреди кога му тргна ама во брзина, дриблинг, шут, интелегенција е подобар и плус е помлад. Ако не го земат за 2-3 години ќе викаме како за многу други играчи абе овој во Интер беше не го откупија...

Факт 2: Ако го купат Политано а не го откупат Балде и за мене ќе станат тешки ОРИЗАРИ и тој тегларот Марота може комотно да си оди во Каљари. Балде во секој сегмент е 2 класи појак од Политано, штета што се повреди кога му тргна ама во брзина, дриблинг, шут, интелегенција е подобар и плус е помлад. Ако не го земат за 2-3 години ќе викаме како за многу други играчи абе овој во Интер беше не го откупија...
Inter ne go kupi Kanselo za 30M pa ti mi zboruvas ovde za nekoj si Balde koj treba da go platat 35M. Daj ne me zafrkavaj staj si kafe i uzivaj ne se zamari so legendarnite potezi na Inter.

balde, pocrn od smrtta, so frizura na belec, ne moze vakov igrac da sakas pa makar tatko da si mu. Ili afro ili kec ili ajverosnka na glava, sto e toa be koja ti e taa belec starter pack frizura. First touch ni za lek, se odbiva topkata od nego pa kaj ide ide, u duel igra ocaen, preslab, klasicno picleme, gubi go, ja mislev dobar igrac e talent bese na vremeto, edna godina u monako posle super sezona za lazio ali begaj be, dnoto go opipue ...

Ok e ke ide utre u fiorentina ke dae 10 gola, nas 2, istoto i za politano vazi, ama u nikoj slucaj ne bi insistiral ni za edniot ni za drugiot, za balde ubeden sum deka nema da dojde, politano mozno e i da go zemat ali sve zavisi od noviot trener, i koi odluki ke gi donese toj iako i za ovoj izgradiv stav deka ednostavno ne e za inter, ne za onakov inter kakov sto sakame da gledame.

Prioritetno veruvam ke bide odma da se sredat rabotite so ikardi, pred nekoj den izleze info deka konte navodno se soglasil ovoj deka ke si ide sto voopsto ne mi e za veruvanje, bas naprotiv, mislam deka so nov trener, ako e on ili nekoj drug, prvo nesto sto ke napravi istiot e finalen obid da se opravat celosno rabotite so bivsiot ni kapiten i da se zacementira negovoto ostanuvanje tuka za sledna sezona, nieden trener ne bi sakal da izgubi vakov igrac a pritoa dostojna zamena da ne postoi. Na krajot sve zavisi i od ikardi, on ako presece deka saka nov tim, pisi propalo.

Inace izleze denes spekulacija za ovoj talljafiko od ajax, odma zimaj go ic ne mu ja misli, i dobi edno kvalitetno dolgorocno resenie za leva bekovska pozicija za naredni 5-6 godini. Asamoa ke si e taman za zamena, dalbert prodaj go u marsej ili dortmund, seedno.

Моменталниов состав на Ајакс е подобар од Интер на скоро секое поле. Како успеваат вака тимови да направат преку ноќ и од ништо не ми е јасно. Инаку за Балде грешите човекот може да биде монструм, секако мора да биде пред Политано... Икарди мора да си оди од Интер доста е веќе со глупости и биографии ова треба да му биде втор жолт картон после тој со автобиографиите, доста ја ебе атмосферата во тимот мора да има пормени.

https://www.facebook.com/139132459470235/posts/2396112283772230/

Админиве од една рандом талијанска страна на фб од нашиов ни клуб очигледно нема шо да праат па решиле да се глупираат (несвесно) ставаќи исечоци од тренинг во кој Марио постигнува "маалски" гол на мали голчиња и во опис напишале " гуд џоб Марио"...

Па јас мислев само на нашиве од Армата им текнуваат вакви работи...
:facepalm:

Дно сме бе! Абе ај да е нешто спектакуларно, нешто несекојдневно, не знам... нешто посебно, ама обичен маалси гол пцојсан...

Леле што направил, ја тргнал в десно малку тупката и шутнал... :kafence:

https://www.facebook.com/139132459470235/posts/2396112283772230/

Админиве од една рандом талијанска страна на фб од нашиов ни клуб очигледно нема шо да праат па решиле да се глупираат (несвесно) ставаќи исечоци од тренинг во кој Марио постигнува маалски гол ма мали голчиња и во опис напишале " гуд џоб Марио"...

Па јас мислев само на нашиве од Армата им текнуваат вакви работи...
:facepalm:

Дно сме бе! Абе ај да е нешто спектакуларно, нешто несекојдневно, не знам... нешто посебно, ама обичен маалси гол пцојсан...

Леле што направил, ја тргнал в десно малку тупката и шутнал... :kafence:
Не заебавај, прв гол во дресот (и тренинг и официјален) на Интер му е ова. Мора да се документира :D

Dobro be so sto pokaza Balde deka vredi za parite, a imase sansi da pokaze sto znae, sega neka se vrati pak nazad od kaj sto dosol.

Па што сакаш да покаже кога 2 месеци беше повреден, на почеток на сезона не играше многу и нормално додека се прилагоди и таман почна да гази се повреди. Едно време само он играше ама толку памтите. За 800 минути игра има 4 гола и 3 асистенции далеку од играч кој има некаква слобода во Интер ама под добро раководство може да биде убиствен. Политано па со што заслужи да биде откупен кога за 2100 минути има скоро ист скор плус да не правам муабет колку бил на моменти изгубен.

Честите повреди се плус причина зошто не треба да се откупи овој.

Овој балде се на се од 2 натпревари ги има тие статистики, ништо повеќе од тоа нема изиграно добро во Интер.

Јас да се прашувам не би го откупил ни Политано ни Балде, верувам дека ни едниот ни другиот не е играч за во Интер.

Едино ако треба веќе еден да зимам, би одел со Политано само заради тоа што има пониска цена(20м), и е многу по текничар од Балде, а кошта многу помалце.

Поентата е што ако дојде Конте, а се погласни се шпекулациите, во неговата 3-5-2 Политано ќе игра... wait for it... КРИЛЕСТ БЕК, каде што со неговово константно трчање поред линија би бил доста корисен, ем да покрие назад, ем да донесе топка до 2цата напаѓачи. Е сега најбитно прашање е кои ќе се тие двајца напаѓачи. Веројатно едниот ќе биде Лаутаро, а место Мауро демек ги спремаат Џеко или Лукаку... Не знам што да мислам и за двајцата искрено.

Поентата е што ако дојде Конте, а се погласни се шпекулациите, во неговата 3-5-2 Политано ќе игра... wait for it... КРИЛЕСТ БЕК, каде што со неговово константно трчање поред линија би бил доста корисен, ем да покрие назад, ем да донесе топка до 2цата напаѓачи. Е сега најбитно прашање е кои ќе се тие двајца напаѓачи. Веројатно едниот ќе биде Лаутаро, а место Мауро демек ги спремаат Џеко или Лукаку... Не знам што да мислам и за двајцата искрено.
kako be politano bek ke igra, teorija nema.
Konte ili koristi 3421 formacija, ili 352 ama retko so dvajca klasicni napagaci. Za krilnite pozicii, koristi ofanzivni bekovi, ili krila od tipot na kandreva sto ja drzat cela desna strana i se dobri vo odbrna i napad, nema teoretska sansa politano da igra tamu.
Kaj konte politano bi igral samo ako ja koristi onaa formacija koga osvoi titula so chelsea, 343 ili 3421 seedno, ne e ni bitno toa.

Ako konte momentalno bi bil trener vo inter, formacijata vaka nekako bi izgledala, handa, trojkata pozadi de vrij, skriniar i dambrosio, desno kandreva, levo asamoa, sredina broz, radja i vesino i napad lautaro i ikardi, ili, poizvesno, perisic, politano i ikardi.
Improvizacii bi mozel samo so perisic da pravi za desno ili levo mesto asamoa i kandreva, so politano nema sansa, perisic i e koristen ko ofanziven bek vo vakov format i od pioli i od mancini.

Taka da ako dojde konte, golema e verojatnosta stvarno da trgnat po ovoj taljafiko od ajax, i po uste eden ofanziven desen bek, kandreva 1000% bi trebalo da ostane za vtora opcija desno a mozno e i perisic zasto moze da se koristi na 3 pozicii u formacijata na konte. Dambrosio nikad veke nema da go gledame ko bek, bar ne koga ke se igra so trojca u odbrana, ali ke igra najverojatno ko stoper, u toa sum prilicno ubeden, so toa sto od naredna sezona i godin ke e opcija za toj del od terenot.

Ali prvo neka dojde kontenatorot, pa posle ke praime muabet, dobro e sto sea za sea samo on e staen u kombinacija, i murinjo, ako se donese nekoj ko gampaolo od sampdorija ke prekinat da postojat za mene izvesen period.

Џабе сите муабети ако остане Спалети и наредна сезона.
Ако завршоме 3ти, значи Спалети си ја заврши успешно работата.
Спалети е миленик на Марота, а кинезите треба да му исплатат пенали за прекин на договорот.
Многу работи би биле на негова страна...
Многу полесно е за клубот да се ослободи од Икарди и Перишич.

Не знам колку има вистина во наводните несогласувања помеѓу Спалети и Марота во врска со изоставањето на Икарди и последните изјави на келавиот.

Засега тешко е да се прогнозира што ке биде во новата сезона.

Какво е тоа "ослободување" кога во прашање е губиток на најдобриот поединец во тимот? (или еден од најдобрите)
Само ајде нека... :)

Какво е тоа "ослободување" кога во прашање е губиток на најдобриот поединец во тимот? (или еден од најдобрите)
Само ајде нека... :)
Во право си ако гледаш од наша страна (фановите).

Прашањето е на која страна е раководството, а за нив е тоа полесен и пологичен избор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom