Фан Клуб: Интер

Ovaa pobeda kolku sto e dobra i tolko i losa spored mene. Aj sto gi islakavme komskite kako sto i dolikuva zosto komsijata sekojpat ja plaska komsikata ama od druga strana se frla edna krpa moze i jambolija vrz problemite nasobrani vo timot, eden vid zamackuvanje na problemite koi pak ke izlezat na videlina posle izvesno vreme.

За мене неочекувана и лесна победа. Да се разбереме, ова не го кажувам од аспект на квалитетот на тимовите кој несомнено е на наша страна, туку од аспект на моменталната ситуација во тимот, караниците, клановите итн итн. Драго ми е што сето тоа беше надминато на мечов и се надевам ќе остане така до крајот на сезоната.

После долго време не можам да издвојам слаб поединец, денес сите имаа барем преодна оцена и играа добро. Весино ораше, десетка играше батето, насекаде го имаше на теренот. :pos: Малце да беше поспретен со топка ќе беше мега јак играч, иако и вака не е лош. Азамоа го одигра најдобриот меч сезонава, буквално без грешка беше ликот и плус го правеше најдоброто во битните моменти, задржуваше време и изнудуваше фаули.

Спалети после долго време ги погоди и измените и тајмингот и формацијата и пристапот, се од А до Ш, штета што секоја десетта утакмица му е ваква.

Шкринијар и Де Фрај се пеколен штоперски тандем, следна сезона со доаѓањето на Годин би требало да ја имаме една од најдобрите одбрани во Европа. Денес оној Пјонтек не мрдна, ниту еден дуел не доби, го исфрустрира до коска Шкринијарчо. Сега не смеат да застанат овде, мора да го добиеме и Лацио па малце од малце полесно да се дише.

Ovaa pobeda kolku sto e dobra i tolko i losa spored mene. Aj sto gi islakavme komskite kako sto i dolikuva zosto komsijata sekojpat ja plaska komsikata ama od druga strana se frla edna krpa moze i jambolija vrz problemite nasobrani vo timot, eden vid zamackuvanje na problemite koi pak ke izlezat na videlina posle izvesno vreme.

Tie problemi kje izlezat i so poraz.
Vaka 3 poena plus, pa sto sledi...

Igranje vo evropa, bez naingolan i ikardi koi se klucni igraci, povreden brozovic koj bese pod znak ?, na galjardini pola mozok mu istece, samo eden igrac za sredina na klupa, nomadot valero, problemi u ekipa, narusena atmosfera i tn i tn, od druga strana milan bez nastap vo tekot na nedelata, so full sostav spremni za inter ...
I pak bea podobriot protivnik na teren, neocekuvano, do nekade, u pravo bese grejtot za gatuso, nas najgolem adut u derbivo, covek koj mislam deka seuste nema kapacitet za vakvi golemi natprevari, i covek koj definitivno so stilot na igra mu lezi na spaleti, go gazi veke 3 natprevari po red.

Ova e najbitnata pobeda ovaa sezona, nesto sto uste od vecerva treba da go koristat ko veter u grb za periodot sto sledi, i za ona sto se slucuva vnatre u tim.
Posle milan ni sledi lazio, uste edna sredba so direkten protivnik za LS, naredno kolo nie so lazio doma, milan so sampdoria gosti ako ne se lazam, a roma so napoli, ne treba mnogu da se kazue sto bi znacela pobeda i vo naredniot natprevar koj doaga posle reprezentativna pauza, idealen period za konsolidiranje, so nadez deka nema nekoj od igracive da se povredi.

Moment na mecot bese krajot, i bananata na dambrosio, cist gol spasi, i reakcijata sve kaza, sve da mu ebam ali ova mu bese mozebi i najdobroto nesto od koga e dojden tuka, realno i neam nekoja zamerka za igracive osveeeen za vtoriot gol, amaterska reakcija na deckite, se zguzvaa vnatre i celosno zaboravija deka ovie moze da proigraat kratko od korna, sto i se sluci, na galjardini mislam kasno mu tekna pa suso pola saat imase vreme za da centrira, i bidna sto bidna.

види го гаљардини, ко од мала речица да е

54525535_1722209964545480_323829951318982656_n.jpg

DefensiveWetFrog-size_restricted.gif

Изгледа дека сепак имаме најлесен распоред. Само со посилните екипи знаеме да одиграме нешто...

Пред неколку дена ме критикуваа кога пишав дека имаме поквалитетен тим од Милан, Рома и Лацио, а вчера уште еднаш се покажа дека сум бил во право.
Имаме квалитет, немаме желба. Дел од играчите играат само кога сакаат (Перишич е прв на таа листа).

Баш пред дербито и Морати имаше интересна изјава во врска со тоа. Им порача на играчите да ги остават поделбите и проблемите на страна и да го одведат тимот во ЛШ.

Се покажа и дека Иакрди не е толку незаменлив во тимот.
Ороспијата повторно сака да биде интересна и излезе со нова изјава дека работата се смирува и кога Икарди ке заздрави ке се врати...
Кога беше најпотребен (франкфурт, Спал) го немаше, па што ке ни е сега кога се врати Лаутаро?

Не знам дали е можно да се регистрира слободен играч?
Пато го раскина договорот со кинезите, би бил добра замена за Лаутаро.

Изгледа дека сепак имаме најлесен распоред. Само со посилните екипи знаеме да одиграме нешто...

Пред неколку дена ме критикуваа кога пишав дека имаме поквалитетен тим од Милан, Рома и Лацио, а вчера уште еднаш се покажа дека сум бил во право.
Имаме квалитет, немаме желба. Дел од играчите играат само кога сакаат (Перишич е прв на таа листа).

Баш пред дербито и Морати имаше интересна изјава во врска со тоа. Им порача на играчите да ги остават поделбите и проблемите на страна и да го одведат тимот во ЛШ.

Се покажа и дека Иакрди не е толку незаменлив во тимот.
Ороспијата повторно сака да биде интересна и излезе со нова изјава дека работата се смирува и кога Икарди ке заздрави ке се врати...
Кога беше најпотребен (франкфурт, Спал) го немаше, па што ке ни е сега кога се врати Лаутаро?

Не знам дали е можно да се регистрира слободен играч?
Пато го раскина договорот со кинезите, би бил добра замена за Лаутаро.

Можно е.

Во врска со Мауро, мислам нема веќе сомнеж дали ќе биде продаден или не. Ако има една добра работа во целава фрка со Икарди, е што конечно Мартинез доби реална прилика за да покаже со што располага и да го увери раководството дека може да смета сериозно на него. По мене, има бар уште година-две да созрее и да стане уште поубиствен напаѓач. Пред се, мора да поработи на малце подобро позиционирање и подобар финиш. Али детето има муда, после елиминацијата со негов промашен пенал, 2 пати решава утакмици од бела точка. Мора да му се оддаде признание за тоа.

Дамбо мен оф д меч. Човеков го измислил фудбалот вчера, се откорна од играње, маме еба и најважно пред се е што спаси чист гол во 90+
Вака да играа цела сезона којзнае кај ќе беа сега...

dambrosio e dobar vo odbrana, napadot e problem, vodenje na topka, centar sut, preglednost na igra, dribling i slicno.
Imase edno 2-3 situacii koga bese vo idealna pozicija da centrira, ali klasika, donese pogresna odluka, a mozese lesno da se dade gol od tie priliki.

Inace, igrac ko ikardi pogolema e verojatnosta da najdat vo idnina, ama primerok ko skriniar vo odbrana nikad, ovoj treba da go cuvaat ko oci vo glava i nikogas da ne go ispustat, baska sto ima odlicni karakteristiki da bide i iden kapiten na timot, vsusnost poseduva Se za da bide kapiten vo idnina. Strasen igrac, ne e samo sto e kvaliteten ko fudbaler, sto ima nenormalno golem talent, plus e i odlicen u pas igrata i vo slovacka im igra ko zadnji vezni, ali i karakterot mu e u picku mater, prav lider. Ke go prezalam eventualnoto zaminuvanje na ikardi, ali na ovoj nikad, ne smee ova da se ispusti, nema cena vakov profil na fudbaler nit pa nekogas ke ima.

IMG_20190318_180324.jpg
United we win. Оваа победа му ја посветува на Жао Марио (татко му починал пред неколку денови) и на семејството на Даниеле Белардинели (за овој не знам ништо, да не се правам паметен)

2 гола на негова душа идат вчера + 100тина други низ сезониве откако е дојден + кузнае колку пенали има несмасни и ти @Syn озбилно мислиш дека дамбо е добар у одбрана?
Па вчера го намирисаа ботовите милански дека е инвалид(не дека не знаеа од предходно) и постојано на негова страна напаѓаа.Ова сум го приметил на еден куп утакмици на интер.
Знам дека ти е паднат стандардот во однос на квалитет на играчи кои ги купува интер ама во случајов со дамбо искрено се надевам дека се заебаваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom