Фан Клуб: Интер

zaso samo milan gi gleate u cela ovaa prikazna :)
milan se bod momentlano pred inter, ama ako nie sme vo sjebana situacija, vo kakva se roma i lazio ? Taka da ne mi e jasno kao toa, sve poizvesno bilo, koga roma duri i smenija trener periodov i go sobraa ranieri, od lazio momentalno 8 bodovi begaat ako ne se lazam.
Ova e sreka u nesreka za klubot, inace da, momentalno fatena e jeziva digresija i plus ima golem problem vnatre vo ekipa so Ikardi.
Eventualna pobeda vo derbito i ke se zalecat valjda dosta rani bar za da se izdrzi nekako do kraj na sezona, ali vo momentov takva e situacijata, i so bod sme na konj.

Ikardi maksimalno me razocaral ko nieden igrac do sega vo ovie 18 godini gleanje fudbal aktivno, ova sto go pravi e beter i od ona sto baloteli go praese, zaso on nikad ne bil kapiten na inter.
Perisic bi go ubil, ne bi go izbrkal, isto i ausilio sto ne iskoristi prostor za celi ebani 50m evra da go sitne u junajted, da ne se navrakam sto vikav tuka toj period, a imase luge sto mi kontriraa zaso taka ke izgubele lider u ekipa. Abe 50m evra ej, za perisic, aj razbiram nie na forum da imame sprotistaveni mislenja normalno e toa ama luge sto lapaat jaka para i se del od inter be, do tolku li bile glupi da ne voocele deka toa ke bese eden od najdobrite dilovi za klubot toj period, perisic aut, kieza za 30m evra in, zasto togas ovoj malce kostase a fiorentina bea otvoreni za pregovori.

Sto i da se desava do kraj na sezona, ja iskreno ocekuvam i ausilio da bide nogiran, vsusnost veke pocna da se spomnuva negovoto ime kao zamena za monchi vo roma, od kade i dojde ausilio vo inter. Ne ja biva vaka, tim na skauti prakticno i da nema klubov, lautaro dojde po sugestija na milito, koj pak vrsi nenormalna dobra stvar u rasing ko tehnicki direktor, imase na off net statija kako go preporodil klubot. Na edno dobro ime, se nosat 3-4 losi igraci, toa mora da se promeni instantno, bez razlika dali ke idat ili ne vo LS.
Па по мене е поизвесно, пошо ги гледам Интер задњиве 10 утакмици се мачат шанса за гол против Спал да напраат. Рома мачи душа исто, ама сеа сменија тренер и најчесто секогаш има тоа позитивен импакт врз играчите. Плус со повредиве и глупостиве што се дешаваат, никаква хемија нема у тимов.

Ајде наброј ги сите екипи за кој со сигурност би тврдел дека би ги победиле? Искрено, не верувам дека се повеќе од 3-4, со сите други се мачиме ко црнци до гол да им стигнеме. И како да си оптимист дека ќе се пласираме? Па тачно Икарди утре да се врати и дербино да го игра, пак исти курац ќе биде. Си ебале матер цел тим кланови, им дозволија на поединци да си зимаат за право да се ставаат себе пред клубот.. Али што друго да очекуваш од балканец со осмо одделение, кој на 18 години заглавил у коцкарски дугови.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

ne be najlosi se tie matematiki, ne znaes na sto si baska so timov trgni od lani eve, gosti im davaat 5 gola na sampdorija i udinese, so milan bea kade kade podobri i nemaa sreka, si vikas trgna vozot, igraat doma so sasuolo koi za nisto ne se borat, gubat 1-3 :), i deluvaat neprepoznatlivo, od vikend za vikend, 5 gola gosti davas, sledno kolo doma so sasuolo ne znaes sansa da stvoris.
Istoto se desava od lani, bukvalno, so toa sto sea imaat i problemi so povredi, igraa vo evropa, sea veke ne, i ikardi ne e del od timot.

U zivot gi odrzuva faktot sto i konkurencijata za LS e slaba i isto ima problemi, nisto drugo. Samo marota moze ovaa situacija da ja sredi, da najde nekoe resenie kratkorocno do krajov na sezonava, za da ne se izgubi LS.
Iskreno pak mozno e da dojde na tapet momentalna smena na spaleti, narocito ako se izgubi derbito, bidejki i keljaviov znae deka na kraj od sezona si odi, i posle fiorentina kaza deka na kraj on ke ispadne kriv i ke go jade, radi greska od sudii ...
Posle vcerasnata eliminacija definitivno i sam e svesen deka zadnata prilika za zacuvuvanje na mesto u klubov mu otide, sea dilema e i on kolku ke e motiviran do kraj na sezona da gi vodi, a pritoa da go znae epilogot, zatoa i rekov deka nema da sum iznenaden posle nedela da bide kiknat.

А колку различно изгледаше сезоната во ноември :D...тоа е тој менталитет што со години го има фудбалскиот клуб Интер и сите играчи кои играат во него...ги фаќа бродолом и не знаат кај тераат..селски клуб.

Не е само и до менталитетот. Голем дел е и тоа што нема ротација и квалитет на клупа. Пример перишич нема кој да го смени иако 7 месеци е вон форма. Политано вчера у 60та минута умре пошто игра нонстоп од почеток на сезона. Секоја година го прават од управа ростерот со макс 2ца играчи на позиција. Секад се дешава тоа. Уште од времето, пример Милито кога скина лигаменти цела сезона тераа со Томазо Роки. Нема квалитет на клупа, а прашање е и во првите 11 дали има (весино????)

Нема Интер толку лоши играчи (со одредени исклучоци :D) колку што целата атмосфера во тимот ви е тиња, ај што Спалети видовме колку е способен ама и ситуацијата со Икарди дополнително ја влоши.Спалети нема никаков авторитет, одамна конците му се избегани од рака, само управата знае зошто се уште го држи. Неможе некој да ми каже дека било до играчите, неможе за една година некој да заборави да игра фудбал, ко на пример Де Вриј, Весино кој играше многу добро во Фиорентина, Гаљардини беше феноменален во Аталанта ама се вклопија во целово сивило во Интер. И Меси да го доведете со ќелавиот на клупа ништо нема да мрдне на подобро. Ова вашево не е до квалитет ова е играње курташак, никој за ништо не се заложува и бори. Натрагично од се е што синоќа слушав и аплаузи од трибините :confused:, на кого аплаудираа само незнам. Убаво пишал Syn да неможеш ебана шанса против Ајнтрахт да створиш треба да знаеш веќе кај ти е проблемот, ако и после ова не се освестат од управата, за вас оправање во блиска иднина многу тешко.

Пред почетотот на сезонава, маркетот на Интер беше отценуван високо..
Според повеќето фудбалски експерти, Интер беше екипата која ке се бори за скудето со Јувентус.

Да не заборавиме, игравме на ниво во сите дерби до полусезона. Лесно ги добивавме и малите екипи.

Како сега тој ист тим стана толку неквалитетен?

Проблемот е Спалети, решението за спас на сезопната е Конте или Мурињо.

Играчите треба да се мотивираат, да се врати желбата и самодовербата.

Ако не се промени ништо, шансите за 3/4 место се минимални.

Е мој Ханда, што си згрешил бе да бидиш дел од ова проклетие наречено Интер?
Пакуј куфери и бегај од клубов, Интер не те заслужува.

Глеј го менталниот ханда,се избацува со изјава дека немале квалитет!
Ненормален човек у пм!И он како ванда,незнае дека спалети е крив за се
emoji4.png
.
Сеа ќе му ја земат траката и ќе му ја дадат на перишиЌ или брозовиЌ,тие играчини кои жарат и палат во овој кинески мизерен грев од клуб.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Само што Ханданович збори и за себеси како дел од тимот, дека СИТЕ немаат квалитет. Не изјави дека останатите немаат квалитет да играат со него и дека неговите индивидуални лоши партии се поради неквалитетот на соиграчите. Ни му даваше совети на тренерот, ни кажа дека клубот сакаше да го продаде на лето, ама он ради љубовта кон клубот не се даде на менаџментот.
Ако го исспинувате ова уште малку, ќе искочи дека Икарди спасуваше загрозени животни и носеше мир во Африка, кога Интер одлучи од небо да му ја одзеде капитенската лента, без никаква причина. Па од разочараност, Икарди изгради катедрала со свои раце и отиде 40 дена да пости во пустина без вода и храна.

Сите криват некого за тоа што Интер не скокнува три скалила секоја сезона.
За некој е крив менаџментот.
За друг е Спалети.
За трет е Аусило и играчите.
За четврт е the moonlight.
I blame it on the boogie.

Го гледав натпреварот на некој 10-15 пред крајот и од она што го видов цела среќа на светов што не сум ја гледал од почеток.
Такво фудбалско непознавање и антителенти во еден клуб со реноме не сум видел никаде.

Џабе е да трошам тастатура и зборови на онаа збирштина неписмени кретени,само ќе пишам дека сезоната е изгубена уште од кога се решија да му даваат по не знам кој пат шанса на ќелавото гомно да ја истера сезонава,што е срамно од секој аспект за клуб што секогаш цели на високите позиции.

Нека се угледаат на Манчестер како се носат одлуки со муда до колена и како после таа одлука сезоната се враќа во живот,играчите магично почнуваат да играат фудбал и сето тоа носи завидливи резултати.

До крај на сезона нема да изгледам ниту еден натпревар повеќе,почнувајќи од дербито викендов.

Како да се мотивираш кога си на терен без идеја, бркаш негатива, ни една акција не ти врви, уствари немаш ни акција само се лупа по крила со без врска слаби центаршутеви, очаен си, немаш напад и слушаш звук за измена, се вртиш и го гледаш братот Ранокија крај аут линијата....респект за него, го давал максимумот секогаш, башка ги има симпатиите од сите навијачи, вклучуваќи ме и мене.
Муабетот ми е друг, Спалети шо си ти? Ментален си, ретардиран?? Да не бидам вулгарен ама ваква толеранција од управата за толку безмислен и слаб лик во секој поглед, дали фудбалски дали психолошки или педагошки, немало и нема да има.
Дефинитивно резултатите не се одлика на квалитетот со кој располагаат играчите,заедно со се измени, со на измените измените и жените нивни се по список..
Ќе ја коментирам само позицијата на К.Балде, шо позиција играше братот вчера?? шпиц,полушпиц, лажна деветка??? а где је права деветка?? на клупа му седи напаѓач, дете кое е желно за докажвање, hold my beer, Ранокија муце ќе ја реши висок е, уживај.

Тежок мајтап од клуб е Интер..

Искрено мислам дека е готов Спалети ако изгубиме од Милан со оглед на тоа дека Рома веројатно ќе го добие Спал и ќе се искачи на четвртата позиција,пораз од градскиот ривал,зачинето со испаѓање од Лига Европа три дена претходно како и место надвор од ЛШ не преостанува ништо друго освен одговорност и нов почеток...како фан на Интер не сакам ова да се случи бидејќи од Милан не смее да се изгуби ама ситуацијата наведува на тоа.

Сега не гледам што би донело бркањето на Спалети, освен секако ако не е до толку пукната тиквата внатре па никој да не го сака, од градинар до претседател. Требаше да го избркаат после ПСВ, многу помалце штета ќе имаше за Интер моментално отколку што е до сега направена.

Последно уредено:
Сега не гледам што би донело бркањето на Спалети, освен секако ако не е до толку пукната тиквата внатре па никој да не го сака, од градинар до претседател. Требаше да го избркаат после ПСВ, многу помалце штета ќе имаше за Интер моментално отколку што е сега направена.
faktot sto znae deka si ide i znakot ? kolku on vo edna vakva situacija bi imal zelba i motiv da raboti za klubov i da naoga nacin da gi opravi rabotite, i faktot sto timot mu igra tolku loso sto ne mozat ni edna sansa za gol da sozdadat na domasen teren, sozdavaat edna situacija koja posle eventualen poraz od milan ke znaci deka verojatnosta za istiskanje od najdobrata 4ka vo Italija ke e ogromna, i skoro i sigurno ke se desi, kako trgnale.
Taka da smena na trener ako nisto drugo, ti ostava prostor, kakov takov, deka nestata ke se podobrat dovolno za da timot izbori mesto vo LS.
So drugi zborovi, verojatnosta za 4to ili treto ke e mnogu pogolema ako se smeni trenerot, so nadez deka klubot ke dobie eden boost ko sto znae da biduva posle promena na treneri.
Ne e ova nikakov garant, ama ko sto rekov, bi bilo edinstvenoto nesto koe moze da ni donese LS u situacija i vikendov da izgubime.

Ova e do nekade logicno razmisluvanje, sto ne znaci i deka ke se desi, bidejki inter ko klub se kosi so logikata veke dolgo vreme.
Ako i pokraj sve, ostane, jaka mu dusa na klubov u bitkata za LS, pravo cudo ke e da se konsolidiraat i da zastanat na noze posle tolku ispieni aperkati, ke mu doe ko u nekoja alternativnaa realnost kade apolo krid stanue i mu ebava 200 majki na drago.

Ќе го оставам ова овде: https://www.football-italia.net/135852/source-inter-split-factions

@Syn, те поздрави другар ти Пјеро:

La Repubblica suggest director Piero Ausilio is affiliated with the Slavic ‘clan’ and would like to sell Icardi to Juventus in exchange for Paulo Dybala.

За Чичко Спалети:

Mauro Icardi was defending his teammates from Coach Luciano Spalletti’s “hysterical” critiques.

“Icardi was irritated by the tone Spalletti was taking in criticising his teammates and asked the Coach to take it down a notch. After all, they were coming off a victory and there was no need to be hysterical.

“None of us asked Spalletti to take the armband off Icardi,” insisted the mole.

“The reaction was extremely violent. And when the armband was taken off him, it was like a stain on Mauro, so he repeatedly sent messages to the club pointing out he had a 97.5 per cent record of arriving on time to training, as proof of his professionalism over the years.

“The same cannot be said of Spalletti. The Balkanisation of Inter is by now at an advanced and irreversible stage.”

Да речеме дека е фејк њуз, се додека не се покаже спротивното.

@Io Sono Interista
Do utre mozeme da terame so vakvi krtica informacii, nepotvrdeni, ja gleam toa sto e servirano momentalno ko fakt, a toa e izjavata na wanda za negovite soigraci, nit e izmislena, nit e pustena od nekoja krtica, tuku ona sama javno si izleze i ko negov agent i zena si kaza sto misli za tie sto igraat so nejziniot klient u Inter, na koj on im e Kapiten. Sega slucajno ili ne, den-dva posle toa nejzino izlaganje na tv, se slucija frkite, a u princip ne veruvam vo slucajnosti.
Po ne znam koj pat, a go vrtime u krug celo vreme istiot muabet, takva izjava ostava posledici, ti sakas nestata da se ko nisto da ne se desilo, ali toa ne e vozmozno, narocito ako igracot ne se distancira od tie zborovi. Posledicite se takvi kakvi sto se momentalno i toa e toa.

Ja ustvari kazav, se soglasuvam so nea potpolno, rabotata bese i seuste e, sto ona ne smee takvi raboti javno da kazuva, prvo i osnovno sramota e, go pretvaraat klubot u reality show, sekoja nedela gostuva na tiki taka i sea eve i kasano i go donesoa, uste edna petarda u fudbalot, za da i kontrira, ednostavno ova e samo po sebe sram. Drugo, ko negov agent ne smee da pusta takvi informacii nadvor, narocito sto on e kapiten, i iskreno sramota e i da se objasnuvame zasto e toa taka. Ako bi biral, se razbira deka ikardi e pred perisic, brozovic i handanovic u paket, voopsto ne sum privrzan za ovie trojca fudbaleri, ama i ova sto ikardi go pravi vo paket so wanda ednostavno ne e vo red, i ne smee da se deshava, sozdava i edna grda slika za samiot klub, predmet na sprdnja se.

Inaku utre naingolan i mario ne se povikani, ikardi isto, mario radi tatko mu koj pocina pred nekoj den, naingolan povreden. Brozovic isto e pod znak ?, taka da kockite im se podredeni na milan, definitivno se favoriti ako se zeme situacijata kaj dvata tima, plus sto nie igravme i vo LE.

Spaleti mislam deka ke nema gz da izleze so 442 formacija, vo sredina vesino i brozovic, stranicno politano, perisic, napred lautaro i keita, taka da najverojatno klasika 433, valero, broz i vesino vo sredina, napred perisic, lautaro i politano.
Vo odbrana asamoa, skriniar, de vrij i dambrosio, 95% ova ke bide sostavot za utre, ostali 5% se da ima nekoe prijatno, ili neprijatno iznenaduvanje. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom