Фан Клуб: Интер

Да ама ти причината во друго ја бараш!

Јас ја барам пред се финансиски,па потоа некоја друга причина што никој неможи да ја знај во детали..јас ти орбазложив дека не е исто да играш во Барселона и Интер и иницирав да се ставиш во негова позиција,ти ми пиша дека лично би сакал да одиш во средина каде што ќе имаш можност да се истакниш индивидуално за разлика од конкуренцијата,јас ти пишав дека би заминал во таква средина доколку евентуално финансиската понуда е идентична а ако едната страна предничи со голема разлика како од прилика 70%(4.5 - 7.8) тогаш и самиот ќе знајш кај ќе одиш.

Знам дека според реномираните медиуми беше се договорено и дека Интер ги прекина преговорите но пак ќе повторам,сигурно има некоја причина.

Ако имаше некоја минорна или хронична повреда Видал, тогаш и Барса немаше да се залетуваат за толку брзо време да го договорат.

Јас ја барам пред се финансиски,па потоа некоја друга причина што никој неможи да ја знај во детали..јас ти орбазложив дека не е исто да играш во Барселона и Интер и иницирав да се ставиш во негова позиција,ти ми пиша дека лично би сакал да одиш во средина каде што ќе имаш можност да се истакниш индивидуално за разлика од конкуренцијата,јас ти пишав дека би заминал во таква средина доколку евентуално финансиската понуда е идентична а ако едната страна предничи со голема разлика како од прилика 70%(4.5 - 7.8) тогаш и самиот ќе знајш кај ќе одиш.

Знам дека според реномираните медиуми беше се договорено и дека Интер ги прекина преговорите но пак ќе повторам,сигурно има некоја причина.

Во ред, супер, јас верувам дека е оваа мојава, за која што имаш премногу информации кои ја потврдуваат.

Еве ако бараш мое мислење - не е сѐ во парите, барем јас така велам понекогаш.
Имаш мал милион примери со квалитетни фудбалери кои играат за плата која не е еквивалентна на нивниот потенцијал.

Не е се во парите ама зависи за кого,Видал како и повеќето фудбалери што доаѓаат од Јужна Америка се печалбари кои финансираат т.е. цели фамилии одржуваат во живот од 70-80 луѓе..некои се поврзани со нарко-картели и мафијашки здружениа како Алексис Санчез...и земи го во предвид фактот дека Видал не е повеќе млад и недокажан фудбалер каде што допрва треба да крши нозе за поголема плата.

Имаше гласини дека Видал сака да се врати во Италија и да игра за Интер, тоа му било желбата и течеа процесите како што е редот, така да, потоа веќе е приказната за Барса откако Интер се повлече заради Х причина. Друго е дека финансискиот дел не беше проблемот според мене, зошто ако беше финансискиот дел воопшто нема ни да преговараа, а не да стигнат до завршна фаза, па и одозгора да се залетуваат за Модриќ, кој е поскапа инвестиција од Видал.

Во ред, супер, јас верувам дека е оваа мојава, за која што имаш премногу информации кои ја потврдуваат.

Која е таа твојата?..дека се откажале поради Модрич или поради Наинголан?..веруваш во такво нешто?..или дека се неспособни?

Какви детали?..се откажавме поради Модрич?..не те разбирам искрено зошто едноставно неможиш да разбериш дека си има одредена причина зошто се откажавме и за тоа никој неможи точно да ја знај..Аулисио изјави јавно?..беше вчера на кафе со него па ти кажа лично?..премногу дрско пристапуваш во дискусијата и што е трагично користиш лош сарказам..биди малце сериозен и пристапувај директно
Најмалку од се сум бил дрзок со некого, нити пак тоа што го пишав има врска со сарказам. Го цитирав берзекер да не си го губи времето, бидејќи од вчера еден куп детали пишав, ама ти не си заинтересиран за тоа. Било каков линк или превод или аргумент да пишам, ти имаш еден и единствен одговор, дека нема врска што се пишува, никој ништо не знае и веројатно се е така како што ти си се убедил дека е. Со таков однос ти никако не придонесуваш за дискусија околу трансфери и нема зошто да навлегувам во дискусија со тебе, можеме да дискутираме тактики и слично, кога ќе почне сезоната. Јас го почитувам твоето мислење само не гледам потреба на било каков пост да го читам истиот одговор, ти го разбрав ставот и реду е.

Која е таа твојата?..дека се откажале поради Модрич или поради Наинголан?..веруваш во такво нешто?..или дека се неспособни?
Да (поради Модрич), а автоматски едното го повлекува и другото, т.е третото.:D

Најмалку од се сум бил дрзок со некого, нити пак тоа што го пишав има врска со сарказам. Го цитирав берзекер да не си го губи времето, бидејќи од вчера еден куп детали пишав, ама ти не си заинтересиран за тоа. Било каков линк или превод или аргумент да пишам, ти имаш еден и единствен одговор, дека нема врска што се пишува, никој ништо не знае и веројатно се е така како што ти си се убедил дека е. Со таков однос ти никако не придонесуваш за дискусија околу трансфери и нема зошто да навлегувам во дискусија со тебе, можеме да дискутираме тактики и слично, кога ќе почне сезоната. Јас го почитувам твоето мислење само не гледам потреба на било каков пост да го читам истиот одговор, ти го разбрав ставот и реду е.

Јас ти пишав дека тие "еден куп детали" некако ми немаат логика и образложив зошто...и јас читам што се пиши и објавува низ медиумите ама ете лично стави се во позиција на Аулисио и размисли што сакам да ти потенцирам.[DOUBLEPOST=1533293674][/DOUBLEPOST]
Да (поради Модрич), а автоматски едното го повлекува и другото, т.е третото.:D

Штом така мислиш тогаш нема што да те разубедвам.

Малце ми е мене нелогично за тоа оправдување што излезе наводно дека сме се откажале за Видал заради тоа што се веќе ист профил на играч со Наинголан, тогаш зошто воопшто влегуваш во преговори ако однапред не проценеш дали ти е потребен играчот и кои фудбалски особини и карактеристики ги поседува, дали имаме потреба и дефицит во тимот од таков калибар на играч.

Малце ми е мене нелогично за тоа оправдување што излезе наводно дека сме се откажале за Видал заради тоа што се веќе ист профил на играч со Наинголан, тогаш зошто воопшто влегуваш во преговори ако однапред не проценеш дали ти е потребен играчот и кои фудбалски особини и карактеристики ги поседува, дали имаме потреба и дефицит во тимот од таков калибар на играч.

Да да ова е апсурд, нема логика!

Да @Трибиани , оваа опција поради која го изгубивме Видал е најлогична, имаше информации од сите страни дека истовремено "преговараме" со двајцата (дури од самиот Броз и ваљда не беше од лажен профил).

А како што ти реков доволен доказ дека Баерн и Видал не одбраа нас беше тоа што трасферот го испеглавме по наши услови, и се виде дека Баерн сака Видал да премини во Интер.

Мое мислење јбг.

Да да ова е апсурд, нема логика!

Да @Трибиани , оваа опција поради која го изгубивме Видал е најлогична, имаше информации од сите страни дека истовремено "преговараме" со двајцата (дури од самиот Броз и ваљда не беше од лажен профил).

А како што ти реков доволен доказ дека Баерн и Видал не одбраа нас беше тоа што трасферот го испеглавме по наши услови, и се виде дека Баерн сака Видал да премини во Интер.

Мое мислење јбг.

Значи најлогична опција е тоа дека во меѓувреме решиле да преговараат за Модрич и трансферот на Видал го ставиле на стенд бај?..за играч што финансиски е уште поневозможно да си го дозволиме од секаков можен аспект ,ги прекинаа преговорите со Видал каде веќе фалеа детали?..значи веруваш во ова?

Големо влијание за да дојде Модрич веројатно имаат Брозович,Вршаљко и Перишич , читав и жена му на Модрич сакала у Милано ..
Така да ако има желба кај Модрич да дојде кај нас може да се оствари трансферов , Перез ке пушти цена околу 60 мил и чао пријатно ..
Битно е Модрич дали сака кај нас и колку плата би му дале све друго е прелазно :)
Па и Азар сака во Реал, па што не дојде? Дали си ти сериозен дека Реал би го пуштил Модрич, кој е еден од главните кандидати за златна топка, за 60 милиони евра? Значи споредбите со Роналдо апсолутно не држат. Флорентино и Роналдо има година дена како не разговараа и дури и јавно избегнуваа да се ракуваат. Флорентино го сакаше Роналдо надвор. Дали ти мислиш дека е ова зелено пазарче па ќе се ценкаш за се што ти треба и мислиш дека можеш да му извадиш цена? 750 милиони евра му е откупна клаузула, не знам што не е јасно.

Значи најлогична опција е тоа дека во меѓувреме решиле да преговараат за Модрич и трансферот на Видал го ставиле на стенд бај?..за играч што финансиски е уште поневозможно да си го дозволиме од секаков можен аспект ,ги прекинаа преговорите со Видал каде веќе фалеа детали?..значи веруваш во ова?

Според мене не фалеа детали, барем не од нивна страна, мислам дека од нас се чекаше одговор.

Да де, ти кажав дека тоа ми е најлогично. А и не знам зошто не гледаш логика во опцијата моронот Аусилио да поверувал во можен трансфер на Модрич по поволна цена.

ffs изблуевме неколку страни јас и ти, иди шетни или клецни нешо, олабај го малиот... :kafence:

Па и Азар сака во Реал, па што не дојде? Дали си ти сериозен дека Реал би го пуштил Модрич, кој е еден од главните кандидати за златна топка, за 60 милиони евра? Значи споредбите со Роналдо апсолутно не држат. Флорентино и Роналдо има година дена како не разговараа и дури и јавно избегнуваа да се ракуваат. Флорентино го сакаше Роналдо надвор. Дали ти мислиш дека е ова зелено пазарче па ќе се ценкаш за се што ти треба и мислиш дека можеш да му извадиш цена? 750 милиони евра му е откупна клаузула, не знам што не е јасно.
Real i ronaldo imaa dzentlmenski dogovor, 100m evra, a otkupnata klauzula miljarda mu bese.
Za da dojde modric vo inter, treba sega na sostanokot so perez koj e vo najava, toa da mu go soopsti, deka saka nov predizvik, sve osvoil so real, 3 LS vo niza, plus edna so karlo, i toa e toa.
Vo vakva situacija ne veruvam deka florentino bi mu ometal, za modric stanuva zbor, niti pa da go drzi so sila vo klubot na 32 godini. Samo ova gi otvara vratite za inter i modric, finansiite kakvi i da se nema da se nesto wow, ko i tie 100m evra sto ne deluvaat wow za mnogumina, vo normalni uslovi mzoebi i poveke bi mozele da kjarat, ama vo vakva situacija ne. Site znaat, i modric i florentino i ti i ja deka Inter nema da ponudi mnogu pari, i dilot ako se oficijalizira ke bide so skapa pozajmica, islakanje pari i naredna godina i slicno.

Ti ubeden si deka kros koga go prodavaa baern, 30m evra vredel ? :) Pa za 3 pati poveke mozea da go prodadat vo drug klub.
Ili lanskiot dil na baern i real za rodrigez, pozajmica i pravo na otkup koj ne bese voopsto skap.
Taka funkcioniraat rabotite koga 2 kluba imaat fantasticni odnosi, a perez od inter na vremeto go ima zemeno isto, za ne tolku jaki pari, mozebi i najdobriot fudbaler vo istorijata na ovoj sport., Ronaldo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom