Фан Клуб: Интер

Брат те разбирам али не можиме такви да донесеме, за овие двајца шансите се премали не па некој здрав плеј. Тоа би коштало што значи рамно на 0 шансите.
Абе јас знам мн добро колку сме неспособни да донесеме класа играч.
Исто знам дека видал и најголан се премија за интер према ситуацијава.АМА вакво рипање со фејспалмови,па уште 2 пати ми повторува дали сум мислел пред да напишам нешто е у најмала рака некоректно.
Него го брецна муабетот мој од погоре дека пак не надиграа кинезите,па сеа ми рипа со некои безвезе реплики.

Абе не туку рипај со тие фејспалмовите туку разговарај како човек ако ти се разговара.
Друго - од сите 3ца ниеден не е класичен ПЛЕЈМЕЈКЕР,нешто што му фали на интер од времето на снајдер наваму.Пробаа со ковачич - се посраа.
Брозович најдобро се снаоѓа како последен во средина,така и го изигра цело светско.
Другиве 2ца се box2box играчи што би рекле англичаниве,кои повеќе се тешкаши и шутери од надвор од шеснаетник.
Ниеден од овие нема магија у нозете како снајдер,пирло,Иниеста од времето или Модрич,ериксен,дебрујн,Хазард,Силва од денешницава.

Најлесно е 10 фејспалма да наредиш...
A so sakas da ti se stai koga realno istreska glupost.
Otvori statistika i vidi kolku asistencii lani imale brozovic i naingolan, dvajcata po 9, vkupno 18 asistencii dvajcatra, Vidal sekoja godina dava na 5 golovi minimum, drugive dvajca lani vkupno 8, site trojca vkupno 14 golovi, i ucestvuvale direktno i indirekno za preku 35 i ti sea doagas tuka i vikas takva trojka u sredina znaci kreativnost navlezena u minus. Klasicen fors, cisto kolku da si ja isteras standardnata dnevna doza za hejt kon inter, samo sto vo konkretniov slucaj kaza nesto sto celosno se kosi so realnosta.

Nit kovacic ne e klasicna 10ka ko snajder, isti profil na igrac e ko naingolan, ali faktot sto nema klasicna 10ka, ne znaci deka kreativnosta ke bide nula ti kako sto tvrdis, ili navlezena u minus. So vakva trojka u sredina, Inter bi dobil i te kako na kreativnost, vsusnost, bi imale najkreativna sredina od koa gi pratime, duplo pokreativna od vremeto koga snajder ete bil klasicen plej, a pokraj nego imase dvajca kopaci so 0 kreativnost.

Inter momentalno treba da cilja na 2ca igraci od sredina so ofanzivni karakteristiki, eden starter i jak ( vidal ili kovacic ), i nekoj sto vo vakva sredina ke se razviva i bi imal nekoj status na rotacija u naredni godina dve dur ne se usovrsi, barela na primer od kaljari, koj e eden od najperspektivnite mladi igraci u kalcoto za toj del od terenot. A u megjuvreme shut karta za joao mario, i eden od vesino i valero.[DOUBLEPOST=1532196132][/DOUBLEPOST]
@Syn sakam I ja ko tebe optimist da bidam ama broz e u prashanje, da izdrzhi do nova godina bez ispad bi bil top. Ni treba kako igrac, nek si ebe vekot
Toa i mene me plasi kaj nego mnogu, deluva labilno bajagi, nema sredina kaj nego, ili ili e, so toa sto za prv pat pokaza konstantnost i igranje na visoko nivo koe traese od januari do krajov na svetskovo.
Pa toa mi dava nadez deka konecno se oprail, inace mi(ni) bese eden od najpcuenite igraci u inter u zadnji godina ipol dve, toa ne go negiram, edno vreme se nadevav i na dobro svetsko za da kjarime bar 30ka za nego, ama sea okolnostite se smeneti.U sekoj slucaj zatoa i rekov, dvajca igraci trebaat za sredina, i dvajcata so poofanzivni karakteristiki, pa uslovno receno spaleti da bide staven na slatki maki, a i eden ako zataji, da ima drug kvaliteten igrac sto bi pokril, a i pogolema konkurencija u tim u nitu eden slucaj nema da ni shteti, naprotiv, site ke se trudat da go davaat maksimumot ako sakaat mesto u prvi 11.

Do lani niza igraci se luksuziraa poradi losite alternativi, najmnogu kandreva i diambrosio, pa i perisic bi rekol, godinava valjda nema toa da bide slucaj, realno juve ronaldo go zemaa,go krenaa standardot za osvojuvanje skudeto a veke se aktuelni prvaci i istiot go diktiraat, taka da timov mora da reagira so dostapni takvi varijanti. Vidal e edna od niv, bi rekol i najdobra vo slucajov radi iskustvoto sto go ima pozadi sebe, a za napad ne znam, di maria e seuste dobra opcija, ama i so mnogu skap dogovor sto nikad ne bi go zimal u inter, na drug dostapen igrac od napad ne mi teknuva, a da e pojako ime u fudbalov..

Последно уредено:
Со еден од Видал / Ди Марија би ми затнале уста, и би ме натерале да го гледам тимот моќен и конкурентен да се носи во ЛШ и до минимум 3то место во Серија.
Им помина времето на врвен фудбал на Ди Марија, Лавеци, Пасторе и сличните. За Видал неможам да коментирам во што форма е моментално пошто не сум го гледал во Баерн. Вакви играчи би прифатил само за длабочина на екипата моментално.

Треба да бркаме играчи во рангот од 25-28 години на кој ќе можеме да сметаме во наредните 4-5 сезони. Доколку не вклопат, ќе имаме можност да ги препродадеме пошто сеуште ќе вредат нешто. Асамоа и Наинголан се доволно искусни играчи во овој трансфер период, сега треба да загризаме на некој поперспективен.

Се слагам со Фреди до негде, со Видал-Наиголан-Брозович мислам дека нема да функционира. Сите тројца знаат да изиграат и да дадат гол, но нас ни треба класичен плеј, нешто што кратко го имавме со Рафиња минатава сезона.

Криво ми е за Малком, но тоа е. Мора да прифатиме дека не сме едини играчи во трансфер пазарот. Рома го продаде голманот кој им беше клучен за ланската позиција на табелата, го продаде и Наиголан. Со собрание пари ни го земаа играчот кој го бркавме пола лето и во исто време земаат млад и перспективен играч на позиција на која го имаат Флоренци. Мислам дека потегов и беше само колку да не дозволат да се засили конкурентот. Одличен потег за Рома.

Имаме уште еден месец до почеток на сезоната а сеуште ни фалат 2-3ца играчи. Мислам дека ќе треба 2 до 3 сезони за да склопиме тим по мерка, оваа година веќе тој процес почна. Само се молам да не заглавуваме со Ди Марија "panic buy" играчи кои би не коштале премногу, еднаш се изгоревме со Видич, Форлан, Подолски, мислам дека Интер ја научи лекцијата и нема да се изглупира.

A so sakas da ti se stai koga realno istreska glupost.
Otvori statistika i vidi kolku asistencii lani imale brozovic i naingolan, dvajcata po 9, vkupno 18 asistencii dvajcatra, Vidal sekoja godina dava na 5 golovi minimum, drugive dvajca lani vkupno 8, site trojca vkupno 14 golovi, i ucestvuvale direktno i indirekno za preku 35 i ti sea doagas tuka i vikas takva trojka u sredina znaci kreativnost navlezena u minus. Klasicen fors, cisto kolku da si ja isteras standardnata dnevna doza za hejt kon inter, samo sto vo konkretniov slucaj kaza nesto sto celosno se kosi so realnosta.

Nit kovacic ne e klasicna 10ka ko snajder, isti profil na igrac e ko naingolan, ali faktot sto nema klasicna 10ka, ne znaci deka kreativnosta ke bide nula ti kako sto tvrdis, ili navlezena u minus. So vakva trojka u sredina, Inter bi dobil i te kako na kreativnost, vsusnost, bi imale najkreativna sredina od koa gi pratime, duplo pokreativna od vremeto koga snajder ete bil klasicen plej, a pokraj nego imase dvajca kopaci so 0 kreativnost.

Inter momentalno treba da cilja na 2ca igraci od sredina so ofanzivni karakteristiki, eden starter i jak ( vidal ili kovacic ), i nekoj sto vo vakva sredina ke se razviva i bi imal nekoj status na rotacija u naredni godina dve dur ne se usovrsi, barela na primer od kaljari, koj e eden od najperspektivnite mladi igraci u kalcoto za toj del od terenot. A u megjuvreme shut karta za joao mario, i eden od vesino i valero.
Интер мора значи МОРА да има плејмејкер ако сакаме резултати.Тоа е зборено овде години уназад,од тој аспект реков дека креативноста пак ќе е 0.
Нит реков дека немале асистенции 3цава од погоре,нит дека не давале голови,нешто што врска нема со муабетов.
Средината ќе биде тромава,мора да се земе здрав разигрувач.Видал/Најголан уз МОдрич/ериксен/де брујн/па еве и Рафиња и сл. е тоа што му треба на Интер.Брозович мора на бенч ако играат видал и најголан според мене.

Ќе мора да се продадат прво Жоао и ваљда Весино па да земеме нешто квалитетно, или Кандрева мада овој тешко да го откачиме, ко пијавица ми изгледа.

Ќе мора да се продадат прво Жоао и ваљда Весино па да земеме нешто квалитетно, или Кандрева мада овој тешко да го откачиме, ко пијавица ми изгледа.

Зошто да се продај Весино кога е тамам за резерва ?..сепак ќе играме на три фронта нема логика да останеме само со 5 играчи во средниот ред ..Весино и Гаљардини ќе се менваат по потреба и во зависност од противникот..Брозович и Наинголан се неприкосновени првотимци ,додека пензионерот Валеро е единствената замена..Брозович рачунај е тотално некостантен и можи да почни да варира со формата и да се глупира по теренот па тука ќе ни треба плус играч ,а не да се продаваат постоечките....Штета што Рафиња веројатно нема да го договорат иначе за повеќе позиции ќе збркаше работа

Треба да бркаме играчи во рангот од 25-28 години на кој ќе можеме да сметаме во наредните 4-5 сезони.

Во ред, али ваков играч од ниво на Ди Мариа и Видал кошта многу, знаеш?

[DOUBLEPOST=1532198129][/DOUBLEPOST]gledajte kakov gol dade kandreva vie ke go prodavate :)

Последно уредено:
Зошто да се продај Весино кога е тамам за резерва ?..сепак ќе играме на три фронта нема логика да останеме само со 5 играчи во средниот ред ..Весино и Гаљардини ќе се менваат по потреба и во зависност од противникот..Брозович и Наинголан се неприкосновени првотимци ,додека пензионерот Валеро е единствената замена..Брозович рачунај е тотално некостантен и можи да почни да варира со формата и да се глупира по теренот па тука ќе ни треба плус играч ,а не да се продаваат постоечките....Штета што Рафиња веројатно нема да го договорат иначе за повеќе позиции ќе збркаше работа
Зашто од Весино само можеме да извадиме пари, иначе за ротација е океј. Рафиња е штета стварно, играч што ни е стварно потребен.

Како бе уште сега го отпишувате Валеро, пензионер бил, ваков бил, таков бил. Пре би ги продал Весино и Брозгара пошто не се знае до кога ќе остане присебен, може да го фати тоа хормоните па да почне да прави испади и да биди неконстантен. Одигра одлично СП ама тоа не значи дека нема да се усери.

Валеро со годините што ги има ја држи пола средина во тимот. :P Се движи, знае за пас, има визија, италијанско првенство му е познато и уиграно. Mинатата сезона многу позитивно ме изненади а и оваа сезона не би го отпишувал, еве денес на пријателската многу искусно и мудро изнуди непостоечки пенал. :D

За Видал не би бил против ако го потпишат, притоа уште ќе знам и тимот ќе знае дека со Видал нема да се решат проблемите, и покрај тоа пак ќе сум незадоволен од овој трансфер период, но едно е сигурно а тоа е полека се движиме во добар правец. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom