Фан Клуб: Интер

И мене ми е Раџа боља опција, уште да беше помлад 2-3 години.

Ќе не соголат Рома, 30 мил плус најдобриот младинец (Пинамонти гратис им го давам), а на други места се споменува 20~22 плус младинци, што е поприфатливо.

И мене ми е Раџа боља опција, уште да беше помлад 2-3 години.

Ќе не соголат Рома, 30 мил плус најдобриот младинец (Пинамонти гратис им го давам), а на други места се споменува 20~22 плус младинци, што е поприфатливо.

Чисто се сомневам дека и Пинамонти и Заниоло ќе им ги дадат. Ваљда само вториов и можда уште некој друг од младинците.

radja bez problem ke igra na visoko nivo do 33, sea ima 3 taka da ako ne se povreduva 3 godini moze da igra na visoko nivo, sea ke ima digresija valjda nekoja na 32 sto se podrazbira kako idat godinite ama ne mora da znaci deka mnogu ke se odrazi, istoto vazi i za dembele koj e skoro godina postar od radja.
Deka ke ne sogolat roma, ke ne sogolat ( ne finansiski, tuku talenti nasi sto ke dobijat ), ama ne veruvam poveke od 22 da teraat, ke pokrijat toa so mladincite, a i realno vredi, duplo podobra ke ni bide sredinata so nego a i opsto timot bajagi ke bide podobar, ova e veke zasiluvanje u prava smisla na zborot.

Toa sto e dobro e slednovo, so radja ova veke ke ni bide 4ti transfer ova leto, site ke bidat tuka pred 9ti koga pocnuvaat podgotovkite, trojca od niv veke adaptirani i dokazani vo italijanskiot fudbal, eden od niv, radja, veke ima raboteno so spaleti.

За 22 плус 2 младинци јас сум all in, ни еден талент немаме извадено со години, Заниоло ветува според статистиката, али дајте да врземе 2-3 сезони во ЛШ, ќе дојде друг талент.

Aj sto nemame izvadeno nieden talent pa kaj i da se otisle nasote talenti i tamu nemat nekoj poznacaen uspeh poto4no nekoj da se probie .

За 22 плус 2 младинци јас сум all in, ни еден талент немаме извадено со години, Заниоло ветува според статистиката, али дајте да врземе 2-3 сезони во ЛШ, ќе дојде друг талент.
problemot e sto ne sme vo situacija da cekame i da rizikuvame igrac od vakov kalibar za nekoj sto bi se nametnal kaj nas za 3 godini ( a i toa e znak ? ), toa e edno, i drugo, zaniolo najverojatno samo ke se zrtvuva, ima sansa emmers sezonava da bide prekomanduvan u prv tim ako ne se prodade, a so ogled deka vo LS mora da prijavime i trojca sto ni bile del od akademijata poveke dogini mozno e i da ostane.
Drugite ke se davaat so buy back klauzula pa taka nekako ke se zastitat u slucaj ete da se pokazat u genoa i sasuolo, pak ke se vratat po kratka postapka, a i buy back dilovive sto se spekuliraat ne se skapi, pristojni ceni, do 20m evra, taka nesto.

Наиголан, Асамоа и Де Фрај тројцата веќе адаптирани на италијанскиот фудбал. Ми се допаѓа правецот во кој оди трансфер пазарот оваа сезона.

Раџа Наиголан може ќе го платиме повеќе од што би го коштал некој друг тим надвор од Италија но ставете се во ситуација на Рома која засилува директен ривал колку би барале? Во исто време значително им го ослабуваме средниот ред (и покрај новите играчи кои ќе ги донесат).

Добиваш Наиголан, губиш Заниоло (who?). Ако помине трансферов сме на коњ!

Пасторе е walking hospital, ако ни го лапнат како Патрик Шик (се усреќија), ќе неможам да заспијам. :D

Нема шанси да се склопи среден ред од Наиголан, Дембеле и Рафиња. Еден таков играч да донесеме е многу веројатно, двајца би било премија, тројца е нереално да очекуваме. Сеуште не сме на тоа ниво дојдени без разлика на пласманот во ЛШ. Мора малку да се приземјиме со очекувањата од трансфер периодов бидејќи сеуште сме под лупа на Фифа.
Доколку овие од Барса се толу добри и се согласат на нова позајмица за Рафиња, има шанса и тоа да се случи. Желбата на играчот може да биде пресудна.

Весино најверојатно ке биде продаден за 25-30м а исто се споменува и за Марио, најверојатно околу 20м.
Дури и Брозович може да замине доколку се добие солидна понуда (над 30м).
Тоа може да значи доаѓање и на Дембеле за кој се споменуваше и некаква операцја со кинескиот клуб...

Знам дека е тешко, но не и невозможно.

Има и неколку слободни играчи на пазарот кои може да се корисни... Бадељ, Вилшир, Фернандеш, Карваљо... кои не се ништо положи од Валеро или Гаљардини на пример.

Имаме многу работа ова лето, а најдобар исход би бил:

Аут: Нагатомо, Весино, Валеро, Едер, Кандрева, Марио, Далберт и дел од младите

Ин: Наинголан, Рафиња, Дембеле, Малком, Политано и еден бек. Дел од нив на позајмица.

Дури и Брозо или Гањардини ако се земе некој од ВИлшир/Фернандеш.

Доколку овие од Барса се толу добри и се согласат на нова позајмица за Рафиња, има шанса и тоа да се случи. Желбата на играчот може да биде пресудна.

Весино најверојатно ке биде продаден за 25-30м а исто се споменува и за Марио, најверојатно околу 20м.
Дури и Брозович може да замине доколку се добие солидна понуда (над 30м).
Тоа може да значи доаѓање и на Дембеле за кој се споменуваше и некаква операцја со кинескиот клуб...

Знам дека е тешко, но не и невозможно.

Има и неколку слободни играчи на пазарот кои може да се корисни... Бадељ, Вилшир, Фернандеш, Карваљо... кои не се ништо положи од Валеро или Гаљардини на пример.

Имаме многу работа ова лето, а најдобар исход би бил:

Аут: Нагатомо, Весино, Валеро, Едер, Кандрева, Марио, Далберт и дел од младите

Ин: Наинголан, Рафиња, Дембеле, Малком, Политано и еден бек. Дел од нив на позајмица.

Дури и Брозо или Гањардини ако се земе некој од ВИлшир/Фернандеш.
Се што си напишал за влезни и излезни трансфери убаво звучи на хартија и се согласувам, но повеќе наликува на фудбал менаџер неголи на реалните преговарачки и финансиски можности на клубов.

Реков, бидете реални со очекувањата од клуб кој се враќа во ЛШ по долга пауза и е под лупа на Фифа поради ФФП, инаку ќе бидете изгорени и ќе замарате со #sunningout...

problemot e sto ne sme vo situacija da cekame i da rizikuvame igrac od vakov kalibar za nekoj sto bi se nametnal kaj nas za 3 godini ( a i toa e znak ? ), toa e edno, i drugo, zaniolo najverojatno samo ke se zrtvuva, ima sansa emmers sezonava da bide prekomanduvan u prv tim ako ne se prodade, a so ogled deka vo LS mora da prijavime i trojca sto ni bile del od akademijata poveke dogini mozno e i da ostane.
Drugite ke se davaat so buy back klauzula pa taka nekako ke se zastitat u slucaj ete da se pokazat u genoa i sasuolo, pak ke se vratat po kratka postapka, a i buy back dilovive sto se spekuliraat ne se skapi, pristojni ceni, do 20m evra, taka nesto.
Се согласуваме, истото и јас го зборам, ни требаат играчи што ќе имаат импакт веднаш.

Освен Кансело, се друго е супер засега, а и долго е летото.

Се што си напишал за влезни и излезни трансфери убаво звучи на хартија и се согласувам, но повеќе наликува на фудбал менаџер неголи на реалните преговарачки и финансиски можности на клубов.

Реков, бидете реални со очекувањата од клуб кој се враќа во ЛШ по долга пауза и е под лупа на Фифа поради ФФП, инаку ќе бидете изгорени и ќе замарате со #sunningout...
Наликува на фудбал менаџер бидејќи зборувам за најдобриот можен исход од шпекулации од порелевантни извори...
Затоа реков е тешко изводливо.

Сепак има доста шпекулации за овие трансфери, од кои дел се позајмици.
За Малком се спомнува позајмица со право/задолжителен откуп, како и за Рафиља.
Така нема да има проблем да се вметнат и на УЕФА листата.
За Дембеле имаше шпекулации дека ке биде купен преку кинескиот клуб, само не знам дали може УЕФА да го стопира тоа.
Политано вреди 20-30м а таа сума ке биде значително помала ако се уклучат Едер и некои младонци.
Единствен поголем влог би бил Наинголан (25м).

За десен бек на Интер би му легнал овој Соареш од Португалија, е сега прашање е колку би чинел трансферот од Саутемптон

@meazza , Политано вредел 20 мил?негде си прочитал или претпоставуваш?

Ја повеќе од 5 не му давам...

@meazza , Политано вредел 20 мил?негде си прочитал или претпоставуваш?

Ја повеќе од 5 не му давам...

Тебе ни 5 не ти бара никој да дадеш, ама реално толку ќе го шитнат. Ко Верди шо вреди 25М, исто и овој.

Тебе ни 5 не ти бара никој да дадеш, ама реално толку ќе го шитнат. Ко Верди шо вреди 25М, исто и овој.
Сум се збунил мајке ми... Мислев за Пинамонти збори. Втора збунка ми е ова, што е многу, многу е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom