Фан Клуб: Интер

Се извади Перишиќ денес со пожртвуваноста иако одигра лошо и утна една 1000% шанса. Реално не секој у денешно време ќе ти игра без една рака и ќе се бори и помага на тимот. Како Стивен Хоукинг трчаше. :pos:

Карамо доктор, исто и Рафиња. Конечно тепавме упм...

eden od nekolkute natprevari na inter u niza, kade izleguva na povrsina glavniot problem u timov, a toa psihata i samodoverbata na ekipava, duri ni igrac poveke ne im bese doovlen da se opustat i da igraat porelaksirano i podobro. Primer e i perisic, neprepoznatliv e, spaleti ocigledno osven na profesionalen plan, taktika, treninzi i slicno, vrska nema od motiviranje na igracite i da im vlijae vrz psihata i unistenata samodoverba. Do noemvri ginea za sekoja topka, igraa dobar fudbal, pozrtvuvanost maksimalna imaa, i samodoverba skyhigh, posle 2 kiksa umre sve i do den denesen toa tonenje trae.

Isto i milan vi se primer, so gatuso, 0 od trener, takticar, 0 od iskustvo ko trener, ama ete gi vrati na psihicki plan pa vrzuvaat nekolku dobri rezultati i ne deluvaat mrtvo ko sto bea vo pogolemiot del od sezonava.

Ke vidime kako ovaa pobeda ke vlijae, pak ne sum zadovolen od izdanieto, so vakov izgled na teren nema mnogu pobedi da imaat neznam kako ne go voocuva toa i spaleti, raznisani se, raspar se, tuku taka ne se zaborava igranje na fudbal, ko perisic sto ima '' zaboraveno '', a spaleti nikako da me ubedi deka e kadaren da gi vrati u zivot, inace nemase da se ceka seuste od dekemvri na takvo nesto. Ako se vrati ikardi, so eder i karamoh pokraj nego treba da startuva, eder vleze vo gol serija, karamoh e dobar fudbaler i posle denesnovo izdanie i on ko i eder zasluzuvaat da bidat i vo narednite natprevari u prv tim, u paket so rafinja u sreden red ako fizicki e spremen za poise od saat vreme igra, inace broz i galjardini ... pisi propalo, a i vesino e nevidliv nekoe vreme veke.

Ni krivi ni duzni, treto mesto sme. :popce:

Браво за детето, барем за една недела им ја врати сезоната во колосек. Добра игра и добар гол.
Може и цел тим со се Спалети и менаџментот да го гушнат судијата, зошто можеше комотно да свирне пенал за онаа ситуација.

Како и да е, ова не им менува апсолутно ништо. Со ваков пристап ко на овој натпревар клубот никаде не иде. Посебно последните 10 минути беа патетични. Ја разбирам логиката, да се стабилизира средината и сл., ама исклучително глупа одлука на Спалети да го тргне Рафиња од средина и да го внесе Гаљардини, а Валеро да оди понапред. Гаљардини е неописливо срање оваа сезона, исто што е и Валеро последниве 2-3 натпрвари. Дополнително си ја комплицира и онака искомплицираната состојба во која се наоѓа.
Треба сериозно да се анализира зошто им се случуваат вакви смешни варијации во формата, веќе неколку години. И очигледно треба многу работи да поправаат. Не за оваа сезона, туку доколку сакаат клубот да има некаков прогрес.

Брозович треба здраво да го скрши некој од ќотек. Олицетворение на балкански менталитет.
Рафиња беше прилично добар, треба полека да станува стартер во тимов. Баш ме интересира како ќе се снајде во тимот до крај на сезона, интересен играч беше во Барса.

Рафиња ептен ме бендисува, каква класа. Влезе и го разигра тимот (колку толку) + асистенција, браво. Многу ми е мило за Карамо, колку лежерно си издрибла и даде гол ауауауау :vozbud: дефинитивно огромен морал буст за него. Таман нека го одморат Кандрото малку и нека поигра овој.

Видов само неколку играчи кои се навистина мотивирани и сакаат да одиграат нешто.

Скриниар, Миранда(без разлика на кискот), Кансело, Рафиња и Едер.

Весино мора на клупа, има квалитет ама не знае да го искористи. Повеќе гледа каде да се скрие одколку да одигра нешто.

Абе седи дека е класа, нема проблем. Интер има еден класа играч во тимот, Икарди. Толку.

Добар е Рафиња се гледа од авион, разбира фудбал, само што влезе одма ја размрда играта, го поврза средниот ред со нападот и веднаш станавме поконкретни. Ако нешто е добро во овој мизерен период тоа е прогресот на Кансело, одлично напредува и полека се наметнува ко стандарден десен бек.

За Брозовиќ не знам што да кажам жими една мајка, вакво гомно во тимов немало 100 години. Он е едно од оние гомна што е такво тенко, лесно, ама треба 200 пати да пуштиш вода за да отиде низ шолјата зашо нема доволно маса и плута во водата. Мајката јас да му ја ебам, уште земал иронично аплаудира на свирежите од публиката... АБЕ СМЕСТА МРШ од тимов, за без пари одма нека си иде само да не го гледам.

Перишиќ пак беше дно ама како што реков увек се поштува пожртвуваност за тимот, реално без рамо играше 15-тина минути само за да не го остави тимот на цедило.

Пак примивме моронски гол, Миранда цел фудбал промаши, Хандановиќ?? :pos::pos: Што правеше Сарма бе момци? :confused::confused: Како само си легна при шутот на Паласио еј...........

И доаѓаме до моментот дека имаме 1-1, почнуваме да играме офанзивно, ствараме шанси, даваме гол за 2-1, дегениве црвен добиваат и ние успеваме да направиме мега неизвесен меч од ова наместо мирно да го приведеме истиот кон крајот со евентуален трет погодок или со игра на посед и со доста пасови. Значи мајстори сме за трилер завршници али почесто со примеси на хорор. Мора тимов тука да менува нешто, затоа што минимално водство не секогаш значи победа. (пример Спал или Виола)

Добро игравме денес со исклучоци на неколку грешки во одбраната. Барем влегувавме во гол шанси и имавме неколку упропастени полушанси со длабок пас до Перишич и Брозович кога овие излегоа сами пред голман но не ја искористија приликата. Исто и оној зицер со пречката на Даброзио и утката на Шкриниар.

Барем од утакмицава видовме дека со Кансело, Карамо и Рафиња нападот е пофлуиден и понепредвидлив.

Рекол Спалети дека Карамо и Рафиња немаат уште снага за 90 минути со тој интензитет, но за поздрав е што си ги увиде грешките со стерилната игра од предходно па еве им дава поголема минутажа.

Мора да се опуштат и малце послободно да играат.

Па нека го проба Перишич во среден ред, Едер-Икарди-Карамох во напад може ке функционира подобро, или Кансело може да игра крило.

Со Кандртева и Перишич секако нема ефект.

Уште да го одмори малку Весино и може да се вратиме во подобра форма.

Заебете победата, ова е најпозитивното денес:
„Клубот има свои правила, а Брозовиќ со овој потег се елиминираше себе си“, изјави по натпреварот тренерот Лучијано Спалети.

Се надевам келнерот дамброзио треснал нешто расистичко кога се караше со нигерот, па во една утакмица ќе се исчистиме од два канцера.

Како сте задоволни од Перишиќ сезонава?

Знам Џонтра и Стефан ќе ме заколеа летото оти не го рангирав нешто високо кога имаше шпекулации за трансфер, а годинава и ве следам скоро ич т.е. само еден натпревар имам изгледано на Интер. Па ме интересира дали треба да ми е криво што не успеа трансферот?

Знам Џонтра и Стефан ќе ме заколеа летото оти не го рангирав нешто високо кога имаше шпекулации за трансфер, а годинава и ве следам скоро ич т.е. само еден натпревар имам изгледано на Интер. Па ме интересира дали треба да ми е криво што не успеа трансферот?
Треба, зашо ќе беше вин вин за двете страни. Интер ќе земеше добра пара од него, а Јунајтед ќе добиеше вреден играч, играч кој работи и игра за екипата. Во последните два месеци е во огромен пад, пред тоа играше предобро и имаше страва од сезона, односно од неколку месеци.

Заебете победата, ова е најпозитивното денес:
„Клубот има свои правила, а Брозовиќ со овој потег се елиминираше себе си“, изјави по натпреварот тренерот Лучијано Спалети.

Се надевам келнерот дамброзио треснал нешто расистичко кога се караше со нигерот, па во една утакмица ќе се исчистиме од два канцера.
pogresno e ova prevedeno, kaza deka ima pravila klubot, i deka toj sto ne gi pocituva se isklucuva samiot od timot, a ne deka spaleti go kaznuva, a odgovarase na prasanje dali ke go kazni brozovic radi aplauzot sto go dade kon tribinite, i demek, ne kaznuval on, nego pod difolt klubot.
Potoa se osvrna na toj incident i kaza deka nego mu deluvalo deka on aplaudiral i kon tie sto go svirele, ali ne so nekoja ironija i slicno, u toj stil, ali ke pregledal pak sto tocno se slucilo.

I kandreva plukna kon navivacite, onoa apla ocigledno bese deka 'rkna nagore kon tie sto na sipkite go pcuea, pa pomina ko sto pomina, statusot na bela mecka mu ostana, taka da ne veruvam deka broz za ova bi lapal nekakva kazna.

Inaku rafinja, i igraci sto se takov profil na fudbaleri ocajno falat vo timov, kolku i da bese los mario znaese da igra so topka, da dade pas vo prazno i da asistira za golovi, bolje brozovic da si zaminese zimoska otkolku mario, vaka samo valero i rafinja ni se takvi za sredniot red, a i dvajcata vo momentov na fizicki plan ne se bas naj naj, edniov radi godini drugiov zasto se vraka posle godina dena neigranje. Apla se smeni inter ko ekipa na teren otkako vleze rafinja, igrac koj odlicno se snaoga i vo napadot vo site segmenti od istiot, so vesino i brozovic tesko da igras ubav fudbal kolku i da se trudis, ili so galjardini ...
Letovo ako ostane spaleti i izbori plasman vo LS, mora da se nosat uste minimum 2ca vakvi fudbaleri pod uslov mario i rafinja da se del od timov i naredna godina, ili 3ca, brozovic sekako mora da si ide.

Не треба,бидејќи ако го земевте Перишич најверојатно ќе се ослободевте од Миктарјан што хипотетички тешко дека денес би го имале Санчез во екипата ...Лингард игра сезона на кариерата и ќе беше глупост да се ослободите од него за Перишич....правилен потег на Јунајтед што не го зеде.

Kinesko nacionalno povjerenstvo za razvoj uključilo je sport među sektore s ograničenim stranim ulaganjima!

SUNING će biti LIMITIRAN što se tiče transfera i u 2018.godini!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom