Неверојатно лузерска екипа. Два месеци да не можеш да се кренеш од лоша серија на резултати е смешно за било која екипа од Серија А, а не за тим со такво реноме. Денешниот резултат иде на сметка на Спалети, тука нема дискусија. Касно направени измени и неверојатно глупа одлука да го игра Кансело како лев бек. Играчот кој е во најдобра форма и кој е некаков офанзивно оружје на тим што има 2 месеци проблем со офанзива, да го играш на позиција на која ни е ефективен, ни некогаш играл, е во најмала рака глупаво. Никогаш не сум ја разбирал потребата на секој еден италијански тренер, да се докажува како некаков тактички гениј со тоа што ќе ги носи најнелогичните одлуки што човек може да ги донесе во дадена ситуација, Ама најверојатно и Спалети се изгуби веќе, што и да прави играчите продолжуваат да тонат.
Перишич и Кандрева се неверојатно срање, срам за себе и за клубот. Икарди има исто неверојатен пад во формата. Можеби му влијаат муабетите за Реал Мадрид, можеби и има вистина во нив, ама како и да е, не изгледа воопшто спремен за клубови со таков притисок ако вака се губи на неколку месеци во сезона.
11 тренери во 7 години

. И неброени играчи поминато. Ако е само до тренерот, скоро е математички невозможно од толку обиди ниеден да не погодиш. Спалети е одличен тренер за италијански услови, не е во топ 5-10 тренери, ама и Интер не се бори во моментов да биде топ 5-10 тимови во Европа. Ја мислев и уште мислам дека е доволно добар тренер за моменталниот Интер, да останеше во Рома, прилично сум сигурен дека ќе беше горе со Наполи и Јувентус во трка за титула.
Ја мислам дека нешто друго е проблем во клубов. Не пратам до толку што се случува со клубот и воопшто не можам да идентификувам што е, ама кога ги гледам како играат на терен индивидуално и како тим, во ситуација кога имаше период како до Ноември и од Ноември па натаму, мене ми изгледа дека проблемот е во менталитетот на тимот. Во целата атмосфера и културата во и околу клубот внатре. Неверојатно лузерски и пичкарски менталитет, убаво напиша некоја погоре, играат како фиромјани.

Не знам на што се должи и како да се поправи, ама многу лежерен однос имаат кон својата професија, како да немаат никакво чувство дека треба да се докажуваат за својата позиција во тимот и за својата плата секој натпревар, што у ствари е суштина на нивната професија, компетитивност. Скоро секој тим против кој што играат, повеќе го сака резултатот од нив. Имаше преска една статистика за изгубен посед и слично, и статистиката викаше дека Интер има 40, а овие 19. Катастрофално. Перишич заработува 5 милиони по сезона (ако добро проверив), а не може еднаш 1 на 1 да помине просечни италијански бекови кои му се директни чувари. Без разлика кој ти е тренер, без разлика каков е системот на тимот, не смееш тоа да си го дозволиш како професиналец, ради својата кариера и својата репутација, не за нешто друго.