Фан Клуб: Интер

Сега изјави Пиоли дека Паласио не се бунел затоа што бил изваден туку дека тимот правел некои грешки исто како со Јувентус демек повеќе требало да се вертикализира пичке материне :pos:
Ако му ја залепам една гхиефупхадсгуаеруицтгуипаегутита :facepalm:

Што се смееш бе Џпнтра, кажи ми што си видел ти а не сум видел јас?!

Да ја вратиш топката на соиграч, и да шутнеш 2 пати како некој аматер, која не му се случува ни на дете од примавера тоа ли за тебе е нешто wow?!

Јас навистина не очекувам ништо спектакуларно од овој играч, секогаш кога доби шанса, никако не ме убеди дека е класа играч како што сите очекуваме да биде. Нема ни first touch, а камоли нешто друго, се надевам дека грешам, сеуште го немам видено ни на тренинзи да докаже дека се работи за квалитетен играч.

За разлика од него Пинамонти на неколку наврати докажа за тие малку минути кои ги имаше дека ќе растура ако добива шанса, има градба и знае позиционирање на терен, црнецов ни тоа не знае, сеуште мисли дека си игра во Бразил.

Што се смееш бе Џпнтра, кажи ми што си видел ти а не сум видел јас?!

Да ја вратиш топката на соиграч, и да шутнеш 2 пати како некој аматер, која не му се случува ни на дете од примавера тоа ли за тебе е нешто wow?!

Јас навистина не очекувам ништо спектакуларно од овој играч, секогаш кога доби шанса, никако не ме убеди дека е класа играч како што сите очекуваме да биде. Нема ни first touch, а камоли нешто друго, се надевам дека грешам, сеуште го немам видено ни на тренинзи да докаже дека се работи за квалитетен играч.

За разлика од него Пинамонти на неколку наврати докажа за тие малку минути кои ги имаше дека ќе растура ако добива шанса, има градба и знае позиционирање на терен, црнецов ни тоа не знае, сеуште мисли дека си игра во Бразил.
Не е работата дека сум видел нешто. Смешно беше тоа твоето `Барбоса не покажа ништо за 20 минути`.

Па што сакаш да покаже за ЕБЕНИ 20 МИНУТИ на решена утакмица.

До сега на сите 3-4 утакмици на коишто доби шанса не покажа ништо повеќе или помалце од обичен просечен настап за 15-20 минути колку што играше, по некој дриблинг, брзо изнесување топка, дупли пас и тоа е тоа.
Се гледа дека игра во грч и се плаши да не згреши, поготово на утакмицата со Болоња у купот каде играше прва постава, апла се приметуваше дека подава како прваче.

Според мене грешка прават што не го играат на вакви утакмици прва постава, друго е да почнеш од 0-0 каде мора да бидеш конкретен а друго е на 2-0 у 80та минута. Мора се повеќе и повеќе да влага у игра па макар и кога губиме, со вакво алиби влагање ништо не правиме ни ние ни он.

Не заебавај 20минути не се малце време да покажеш што знаеш.
Еден кутињо кога дојде на 18 год кај нас покажа одма дека се работи за голем талент, овој ни во тоа не ме убеди, макар и на тренинзи, од тоа што сум видел.

Сепак мислам дека не е дотолку утепан, колку што изгледа, бидејќи и јас се слагам дека требаше и мораше да добие повеќе шанса.

пс. Галјардини мора одма да се откупи, какво само засилување добивме за 22М.

Еден кутињо кога дојде на 18 год кај нас покажа одма дека се работи за голем талент, овој ни во тоа не ме убеди, макар и на тренинзи, од тоа што сум видел.

Сепак мислам дека не е дотолку утепан, колку што изгледа, бидејќи и јас се слагам дека требаше и мораше да добие повеќе шанса.

Кутињо кај нас уште топка не знаеше да води, а доби многу повеќе шанси од Барбоса.

Кутињо кај нас уште топка не знаеше да води, а доби многу повеќе шанси од Барбоса.

За водење топка кутињо на 14години беше маестро за овој нашиот.
Инаку дека доби шанса повеќе, тоа е факт.

Што покажал кутињо жити све? Го шитнавме за 10 милиони и мислевме дека сме ќар до гуша. И реално бевме, никад немаше да го достигне нивото на кое е денес да останеше кај нас.

Што покажал кутињо жити све? Го шитнавме за 10 милиони и мислевме дека сме ќар до гуша. И реално бевме, никад немаше да го достигне нивото на кое е денес да останеше кај нас.

Кутињо никогаш не беше продаден дека не покажал ништо во Интер, да бевме финансиски стабилни, Кутињо немаше ни на крај памет да го продаваме за 11М.
Самиот Аусулио пред некој месец кога беше прашан која е најголемтата негова грешка, рече дека тоа е продавањето на Кутињо во Ливерпул, и дека жали за тоа, но дека и немал многу решенија во тој период. И потенцираше дека можно е, со Сунинг да го вратиме назад.

Ау па џам свиткавме со тие 11 милиони што ги земавме за Кутињо, еве и ден денес нос бришат нашиве со тие пари.

За водење топка кутињо на 14години беше маестро за овој нашиот.
Инаку дека доби шанса повеќе, тоа е факт.
Правиш разлика помеѓу ПЛЕЈМЕЈКЕР (Кутињо) и КРИЛО (Барбоса) така? Не ти треба многу знаење за да сфатиш која е ролата на играчите и кои се важните предиспозиции за исполнување на истата.

Правиш разлика помеѓу ПЛЕЈМЕЈКЕР (Кутињо) и КРИЛО (Барбоса) така? Не ти треба многу знаење за да сфатиш која е ролата на играчите и кои се важните предиспозиции за исполнување на истата.

Другар за носење топка нема врска дали си Крило или Плејмејкер, не ме заебавај сеа ти. Ако незнаеш да носиш топка подобро и да не играш крило, играј одбрана. Најди ми само еден квалитетен крилен играч кој незнае да носи топка добро?! НЕМА ТАКОВ. Не викам дека овој нашиов незнае тоа, али или има многу трема, или нема доволно квалитет да игра во Сериа А, друго нема, бидејќи можно на пример во Шпанија да растура, може повеќе ќе му лежи лигата, каде се игра отворен фудбал.

Другар за носење топка нема врска дали си Крило или Плејмејкер, не ме заебавај сеа ти. Ако незнаеш да носиш топка подобро и да не играш крило, играј одбрана. Најди ми само еден квалитетен крилен играч кој незнае да носи топка добро?! НЕМА ТАКОВ. Не викам дека овој нашиов незнае тоа, али или има многу трема, или нема доволно квалитет да игра во Сериа А, друго нема, бидејќи можно на пример во Шпанија да растура, може повеќе ќе му лежи лигата, каде се игра отворен фудбал.
Нема врска? Сакаш да ми кажеш дека плејмејкер и крило имаат исти способности за носење на топката?

Пример за крило кој не знае да води топка? Стерлинг.

Еден квалитетен крилен играч? Па обично тие што имаат квалитет знаат се да прават, затоа и се квалитетни по некоја логика.

Немој бе у фан клубов да го фалиш Кутињо, 7 пријави има у рок од 2 саати :D

Нема врска? Сакаш да ми кажеш дека плејмејкер и крило имаат исти способности за носење на топката?

Пример за крило кој не знае да води топка? Стерлинг.

Еден квалитетен крилен играч? Па обично тие што имаат квалитет знаат се да прават, затоа и се квалитетни по некоја логика.

Што сакав да ти кажам, ти кажав, според твоја логика крилен играч не би требало и неморало да знае да носи топка, а тоа не е точно според мене. Напротив носење на топка и брзина треба баш крилен играч да поседува, дури повеќе и од плејмејкер, овој вториот повеќе треба да има визија за играта, и прецизен пас.

Па баш во изнесување топка на два пати Барбоса се покажа одлично со супер контрола и доста добра брзина, сеа си земал и си се фатил за тоа кога влезе што лошо прими топка, тоа може на секој да му се случи, мислам мизерно е да се фаќаш за Барбоса кога не добил солидна шанса, според мене за еден играч да се покаже и да се види дали е добар треба да сврзе најмалку континуитет од 10 натрепвари и не да влага на 2-0 и 3-0, мада и тоа може да се покаже како недоволно од икс фактори кои влијаат на играчот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom