Фан Клуб: Интер

@Syn
Нејќам да попувам по други фан клубови, но пишав претходно дека Интер ми е симпатичен тим од Италија од стално и би сакал да е на врвот во Сериа А повторно. Искрено мое мислење е дека Жоао Марио е океј играч, дисциплинирано си ги извршува задачите, дефанзивно е одличен, но не е нешто офанзивно екстра што ќе му понуди на Интер во нападот. За Манчини систем на игра е измислен, за Де Бур не знам. Да покрива по средина ги имате Брозович, Медел, Мело, Кондогбиа. Како крило не е толку продуктивен за да го храни со топки напаѓачот. Не е некој профил на играч кој може да го промени текот на натпреварот. 40м за него се премногу ако гледаме реално, макар и 10 за позајмица + 30 за трансфер. Се изгоревте јако со Кондогбија лани, а бидејќи парите ви се бројани подобро е порационално да бидат искористени.
Inter ofanzivno voopsto ne se losi ako se gledaat starterite, Perisic, Eder, Ikardi i pozadi niv Banega, ama nemaat klupa, taka da Joao Mario lesno ke legne na ovoj tim, plus ako go donesat i toj gabigol od brazil puna kapa, napadot bi bil i poveke od kompleten , Jovetic go zaboriv eve, taka da neznam sto poveke mozeme da posakame od ova momentalno. Jovetic, Ikardi ko spicovi i 9ki, Jovetic apla po potreba bocno ili kako amc sto retko bi igral, Perisic, Eder, Joao Mario bocno, poslednive dvajca univerzalni se, edniov napad moze da igra ko 9ka, drugiov i vo sredina, Banega amc, eventualno i gabigol ako dojde i toa bi bilo toa za navalnata linija, posle 2010 Inter povtorno bi imal strashna navalna linija i najdobra od toj period do sea, toa e fakt.

Sea ocekuvam so De Bur i Kondogbija da zaigra asalno, eve go denes so Seltik igra daleku bolje mada ne e merilo nekoe ova poluvreme ali dovolno e da se vidi deka De Bur dosta pametno go koristi, pocnuvajki od faktot deka go igra poveke desno zasto e levak, pa pogolem prostor za igra ima i ne go gushi levo, zasto ko i sekoj levak taka i on so desnata e umren. Godina dena na Mancini ne mu tekna edna vakva rokada da napravi. Sea za sea nacinot na koj se koristi Kondogbija na teren e apla ocigledna promena u noviov sistem na igra, za ostanatoto ... so tek na vreme.

p.s. Dobro igrame denes, posle 3 godini na prijatelska konecno da izigrame asalen fudbal za standard na podgotvitelen natprevar, mada i ovoj seltik ne e nekoe merilo ama ne bea merilo ni cska sofija i tie selanite od avstrija.

За едно полувреме под водство на Де Бур Интер одигра далеку подобро и поубаво отколку на сите претходните пријателски утакмици со Манчини.

Иако одбраната психички сеуште е на одмор (разбирливо е,кога игра Ранокија) другото делува далеку подобро и поорганизирано од претходно.

8 шута 7 во рамки на гол од кои 6 беа скоро 100% шанси и само добрите одбрани на голманот и чистењето од линија ги спаси.

Nма Разлика.

Дај нека купат бекови, органски не можам да ги поднесам Дамбо и Нагатомо како се неинтелигентни за ваков тип на фудбал.
Значи апла се приметува дека двојат у неписменоќа, ништо не разбираат а ваков фудбал и пристап као што наметнува Де Бур бара бекови што разбираат да играат фудбал.

На Кондогбија му лежи оваа позиција испред одбраната. Мислам дека ќе се наметне како стандарден првотимец оваа сезона сега кога притисокот е намален.

Банега за беспари, каков грабеж од трансфер. Уште не сме свесни што сме добиле.

Дури и Нагатомо изгледа како играчиште денес лол. Само Ранокија е стандард бот, нема напредок кај него, небитно кој е тренер.

Лапај си скудето.

Кондогбија игра малце понапред, ако е на хартија 4-2-3-1 у пракса е 4-1-4-1 формацијата.
Медел е сам позади а пред него се Банега и Џофри плус крилата, сите четворица у линија.
Ништо чудно коа ќе дојде Марио он да го заземе местото на Кондо а овој да игра сам позади место Медел, иако е ризичен за тој дел од теренот, некад многу солира и дрибла па ќе остане ризик да не му ја земат тука у опасна зона.

Кондогбија игра малце понапред, ако е на хартија 4-2-3-1 у пракса е 4-1-4-1 формацијата.
Медел е сам позади а пред него се Банега и Џофри плус крилата, сите четворица у линија.
Ништо чудно коа ќе дојде Марио он да го заземе местото на Кондо а овој да игра сам позади место Медел, иако е ризичен за тој дел од теренот, некад многу солира и дрибла па ќе остане ризик да не му ја земат тука у опасна зона.
Кај сеа Чекичот да пише:
Џонтра Манчини.

Аll In Јоветиќ на местото на Медел сеа напред се Икарди, Јоветич, Едер и Перишиќ

Јас кога ви велам дека бекојте ни се катастрофа овај Дарко мајтап си игра,преочигледно е дека Келнерот и Нагатомо се преслаби и неквалитетни играчи за овој ростер воопшто..а нам ни останува да се молиме дека Еркин и Ансалди ќе се погодат бидејќи без добри бекој нема успех.

Иначе за напред и Кандрева можи да се проба,сепак офанзивен играч е и можи да покрие повеќе позиции а гледам како да го подзаборавивте.

Јас кога ви велам дека бекојте ни се катастрофа овај Дарко мајтап си игра,преочигледно е дека Келнерот и Нагатомо се преслаби и неквалитетни играчи за овој ростер воопшто..а нам ни останува да се молиме дека Еркин и Ансалди ќе се погодат бидејќи без добри бекој нема успех.

Иначе за напред и Кандрева можи да се проба,сепак офанзивен играч е и можи да покрие повеќе позиции а гледам како да го подзаборавивте.
да кандрева ја го заборив дека е дел од тимов, сеа кога влезе ми текна баш на претходниот пост, така да дури и вишоци би имале ако дојде и оној бразилецот покрај жоао марио, али може ке застанат само на еден од нив ке видиме, неаме тогаш голема потреба за плус имиња напред.

Али нека се таложат бе, Паласио да не ни помириса клупа, не па прв тим, и биабиани исто нека фаќа патот. Реално у тимов нема а и не смее да има курнази што ке се бунат ако не играат пар утакмици, сезоната е долга, гарант и у ЛЕ ке се обидат и таму далеку да стигнат.

Од Де Бур иначе очекуем, а гарант ке свати со тренинзиве, дека тимов физички не беше подготвен до сеа, 90 минути да ги игра у јако темпо, а фудбалот у кој он е учен и кој се обидува да го наметне ко тренер со одредени модификации нормално, тоа под дифолт го бара.

п.с. акцијава и голов на кандрева ... лелеј.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom