Фан Клуб: Интер

Бидејќи Мело го купија од пичкесимајчине и мора да му се даде шанса,а Гнукури е од школата па кој го еба него нека чека...(логика на сите Италјански тренери)

Не сум сигурен дека сме во состојба за вакви размислувања...
Манчини ќе направи се за да си ја спаси 9-ката, а мислам и самиот е свесен дека е во критична состојба после низава неуспеси.
Верувам дека тие што не ги гледаме често во игра не се покажуваат доволно на тренинзи, и мислам дека Манчо го зема во предвид тоа, па сеа јбг.

треба да му биде срам на манчини ако не успее овие да ги победи на домашен терен,и доколку не успее во тоа би требало совесно и со почит према интер да ги пакува куферите .

Што знам, гледав доста утакмици оваа година на Интер, и мислам дека (тактички) поголем проблем на интер е CM позицијата, каде што апсолутно имаат 0 креативност. Сите се(вклучувајќи го и гуарин) физикалци, кршачи. И така манчини пробува да ја надокнади креативноста преку крилата/лажните 10ки - Јоветич Љаич Перишич, еве и Едер, од кои за жал немаат многу аир дефанзивно, и затоа изгледа дека бековите се најголемиот проблем(не дека не се, али не најголем). Ако имаа креативец у средина или крила кои можат да покриваат у дефанзива, порастеретени ќе беа бековите и пофокусирани на дефанзивниот дел.
Еве претходнава утакмица(како и многу сезонава) Интер играше "6-0-4" формација, без класична средина.
Манчини немаше мн проблеми (со исклучоци, на пример Карпи и Сасуоло) кога прв ќе поведеше,мн лесно тактички и формациски ја умртвуваше играта и пристапот на противничкиот тим, но кога примат први гол,мн потешко им иде.

21 нова формација за 23 утакмица, ова само Манчини го може..
12647340_10153845718390309_3529951468992105168_n.jpg

Манчини во составот за вечерва повторно Паласио и ретардираниот Броз пред Љаич, Јоветич и Перишич... :facepalm:

Мора да искомбинира некако и да напрај нова формација без Броз!

Нема бе овој намерно вака не дупчи, ама не го хетајте Броз ако добие така по лајт задачи за во одбрана може ок да изигра... Али со Паласио дефинитивно не дупчи

Нема бе овој намерно вака не дупчи, ама не го хетајте Броз ако добие така по лајт задачи за во одбрана може ок да изигра... Али со Паласио дефинитивно не дупчи

Броз е ретардиран максимално!
Види му фаца мајчин... неписменоста го издава по цртите на лицето.

Добро бе, јас не знам како од милијарда фудбалери него го најдоа да го донесат...

Па добро Љајиќ до сега изигра 43523 утакмици без престан. Можел ако ништо друго барем Бијабијани да го стаи место неспособниот Паласио и Брозовиќ да олади на клупа. Ама па нема кој друг да игра ако Броз седи на клупа/

Па добро Љајиќ до сега изигра 43523 утакмици без престан. Можел ако ништо друго барем Бијабијани да го стаи место неспособниот Паласио и Брозовиќ да олади на клупа. Ама па нема кој друг да игра ако Броз седи на клупа/
Па да тие се тие у средина, не може Мело да игра понапаѓачки...

Броз е ретардиран максимално!
Види му фаца мајчин... неписменоста го издава по цртите на лицето.
Добро може е неписмен, али дека знае да игра фудбал знае, само Манчини го губи малку изгледа многу сложени задачи му дава :). Зборот ми е дека стварно ептен трча и се труди и многу се фрустрира кога не му се отвараат играчиве, 90 посто од времето крева раце зашто никој не му се отворил што е во право. А дека премногу згреши и мора да олади тоа е факт.

Не сум сигурен дека сме во состојба за вакви размислувања...
Манчини ќе направи се за да си ја спаси 9-ката, а мислам и самиот е свесен дека е во критична состојба после низава неуспеси.
Верувам дека тие што не ги гледаме често во игра не се покажуваат доволно на тренинзи, и мислам дека Манчо го зема во предвид тоа, па сеа јбг.

Имаше доволно натпревари Манчини за да можи да му даде шанса на фудбалерите кои веќе смета дека не му се потребни...Манчини и покрај се знае дека мора да се обезбеди пласман во ЛШ за догодина па затоа не знам која му беше логиката да извади најсилен состав против Наполи во купот каде победивме а после за со Јувентус да се испосериме и Милан да ни ја дупни глата бидејќи истите играчи изиграа 3 утакмици во 10 дена...

Јас му верувам дека тој си ги знае играчите на тренинг кој се труди кој не,кој е спремен а кој не...тој веројатно го става Мело бидејќи е поискусен и постабилен,но нема логика да му дава повторно шанса и покрај триста глупости што ги направи оваа година а некој друг да не добие.

И ако мисли да ги одмара играчите поарно нека извадеше скроз втора постава против Наполи па нека си еби мајката и куп и све..единствената победа што беше тотално непотребна и ме накурчи до коска..за кој кур ги истроше играчите?..еве и да освоиме куип хипотетички(што нема теорија) што ќе се смени?..ќе му порасни курот 3 сантими на Манчини?..ретардирано створење..ако не победиме денес каде извади тим без Перишич,Љаич и Јоветич тогаш нека му слезат навивачите и нека го истрижат

Мене најмногу ќе ме изнервира ако не вршат никаков притисок на противничка половина и напаѓачите ако си цупкаат полека.

Па да тие се тие у средина, не може Мело да игра понапаѓачки...

Добро може е неписмен, али дека знае да игра фудбал знае, само Манчини го губи малку изгледа многу сложени задачи му дава :). Зборот ми е дека стварно ептен трча и се труди и многу се фрустрира кога не му се отвараат играчиве, 90 посто од времето крева раце зашто никој не му се отворил што е во право. А дека премногу згреши и мора да олади тоа е факт.

А најтрагично е то шо немаме негова замена на то место, арно рече погоре. :facepalm:
И не мислам дека игра добро во просек. Толку ужасно и ретардирано изигра последниве утакмици шо че му бидат потребни уште 100 за да крени на 2-че просек.
Мое мислење!

Кога сите се гомна у средина, можеше барем Гњук да го проба, идеална беше утакмицава за него.
Иначе по составов ми се чини дека не очекува тежок очобол вечерва..

Мене најмногу ќе ме изнервира ако не вршат никаков притисок на противничка половина и напаѓачите ако си цупкаат полека.

Биди сериозен малце..каков притисок очекуваш со Паласио и Икарди како напаѓачи? и со Телес и Нагатомо како бекој ?..за притисок треба цел тим да шпарта, а бекојте се најклучни..ние не сме во состојба да му изиграме пресинг ниту на аматерска екипа со овие играчи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom