Фан Клуб: Интер

Кур ќе мереле со волфсбург они ахх бе мајсторчиња бееее,абе среќа тој што ја промаши иначе ќе го лапнавте како циган точак

Интер машиноо!

Ништо страшно, ајде Волфсбург в четврток... :pijanco:

Овие слабиве екипи увек ни биле проблем, а тие носат бодови.

Оваа сезона можеби грешка се направи со менување тренер тој период, а можеби и е добра работа, затоа што Манчини дојде и му донесоа некои играчи тој што ги бара, да останеше до крај Мацари можеше да земе играчи на полусезона по негова мерка, и ако планираа пак да го бркаат, ќе се наредеа лоши играчи.
Релативно доста помина од кога дојде Манчини, а во Серија А има 5-6-5 или така, значи ништо освен просек, треба да се брка Фиорентина на 5та позиција за Лига Европа што не верувам дека е приоритет.
На лето само со саглам трансфери, без играње европа, со една утакмица неделно можеби ќе одиме во топ 3, само се зависи од тоа кои играчи ќе дојдат, и кои ќе заминат.
Не очекував дека Подолски ќе биде толку лошо засилување, се направи голема грешка што не се зеде друг напаѓач кога замина Освалдо, вака само со Икарди како класичен напаѓач ништо, ако не му е денот нема кој да даде гол, плус денес многу нелогично беше што го извади Шаќири во 25 минута, освен ако не станува збор за ситна повреда, ако планираше да го игра Кова ќе го играше од старт.
Многу работа има Манчини за да создаде тим по негова мерка, тој се потпира на квалитетни и индивидуално моќни играчи, ако нема игра, со некој индивидуален потег да се реши утакмица.

Срамно е тоа што се случува со Интер! Се врати на нивото со Мацари, игра без идеја, играчите се без мотив и желба.
Младите таленти ке пропаднат, па ке ги даваме за смешна сума како со кутињо за потоа да станат играчишта во друг клуб.
Со Икарди тоа нема да се случи бидејќи нема друг избор па мора да игра ама за Ковачич вече ми е грев да го гледам. Игра без желба, без самодоверба и не користи ни дел од тоа што го поседува.

Гуарин 10 напревари ги игра по 90 минути умира на терен а Манчини не ни помислува да го одмори.

Ернанес кој според мене ни е најквалитетен играч во тимот е зациментиран на клупа.

Веќе имам чуство како намерно тимот да се сведува на ова ниво.

Ке се надеваме на нови засикувања за наредна сезона, ама квалитетни играчи нема да сакаат да доаѓаат во клуп кој не игра во Европа и нема никакви амбиции.

Вчера ни се се укажа ретка шанса да фатиме приклучок за 3тата позиција а не можеме да ја победиме една селска екипа како Чезена.

Сезоната а Интер е веќе завржена, треба да се случи чудо за нешто да се промени.

Срамно е тоа што се случува со Интер! Се врати на нивото со Мацари, игра без идеја, играчите се без мотив и желба.
Младите таленти ке пропаднат, па ке ги даваме за смешна сума како со кутињо за потоа да станат играчишта во друг клуб.
Со Икарди тоа нема да се случи бидејќи нема друг избор па мора да игра ама за Ковачич вече ми е грев да го гледам. Игра без желба, без самодоверба и не користи ни дел од тоа што го поседува.

Гуарин 10 напревари ги игра по 90 минути умира на терен а Манчини не ни помислува да го одмори.

Ернанес кој според мене ни е најквалитетен играч во тимот е зациментиран на клупа.

Веќе имам чуство како намерно тимот да се сведува на ова ниво.

Ке се надеваме на нови засикувања за наредна сезона, ама квалитетни играчи нема да сакаат да доаѓаат во клуп кој не игра во Европа и нема никакви амбиции.

Вчера ни се се укажа ретка шанса да фатиме приклучок за 3тата позиција а не можеме да ја победиме една селска екипа како Чезена.

Сезоната а Интер е веќе завржена, треба да се случи чудо за нешто да се промени.
Имаше една анализа направена од стручњаче т.е. аналитичар спортски дека Хернанес и Ковачич неможат да играат заедно.... СЕ согласвате со ова?

Хернанес ќе ни биде најквалитетен играч у екипа кога Икарди, Ковачиќ, Гуарин, Шакири ќе нема да играат у Интер.
20 милионскиот летоска под хитно да се врати од кај што дошол или нека с е гони у курац таму у Флуминенсе, Ботафого или Коринтијанс.

Inter To Face UEFA Sanctions

Inter face the board of UEFA next week for not complying with the Financial Fair Play regulations.

Inter are reported to have previously met with UEFA to discuss a possible penalty before the process of evaluating punishment had even begun.

Possible penalties include a monetary fine and, as reported by Corriere dello Sport, the possible disqualification in the upcoming European participation should Inter qualify.

Further punishment could be even greater should Inter not close the budget gap by the start of next season.

To manage the balance sheet Inter would have to sell before they can purchase any players.

Ciao Kova?

Robespierre напиша:
Anyway rumours are about we will get 7 mln pecuniary fine for it

Google translate е, ама доволно е сликата да се погледне за да се види за кој се заинтересирани од Интер :icon_lol:

Xp65loz.png

Имаше една анализа направена од стручњаче т.е. аналитичар спортски дека Хернанес и Ковачич неможат да играат заедно.... СЕ согласвате со ова?
Кај Манчини ни еден не игра :)

Не гледам зошто не би можеле да играат заедно, посебно против послабите екипи каде што треба да се игра поофанзивно и поагресивно уште од старт да се тргне по трите бода.

Тоа и во моментов е главниот проблем во Интер. Ако игра Шакири, не може да играат Ернанес и Кова, а тројцата заедно е веќе научна фантастика.

Ова е шанса да ги видиме Ернанес и Кова заедно :)

Да знае Манчни да ги мотивира играчите, со еден брз гол и можеме да се надеваме на чудо...

4-3-1-2 формација со агресивен пристап и самодоверба па конечно дел од играчите да докажат дека се достојни за дресот кој го носат!

--------------Ханда------------
Сантон-Ранко-Видич-Дамброси
Ковачич---Кузнамович----Гуарин
---------------Ернанес
--------Паласио-------Икарди

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom