Фан Клуб: Интер

се плашам дека Tхаланасе е во право......и уште повеќе ме плашат изјавите на Морати дека Ето бил како Месси и дека во иднина ќе не водел кон нови трофеи(а тој 31 година) и плус ако се продаде Снајдер а да не се ангажира Санчез тогаш не знам што очекува Морати??..Занети/Камбиасо/Станкович да се здиват и да трчаат на секој натпревар како да нема утре??...или оечкува од оние Кастињос,Кутињо и Агигарај да бидат нинџи и да го носат товарот на екипата за следната сезона??..јас не ги разбирам од каде дојде оваа финансиска криза во Интер кога другите клубови трошат на големо??...милион пати Syn има објаснувано за тоа и сепак неможам да разберам како тоа само Интер е во зијан 100 милиони секоја година а другите клубови имаат големи приходи.??..!..ајде разбирам друга земја други даноци,курци,палци..ама Јувентус и Милан??..или тие дека не трошеа низ годините и ајде сега одеднаш му идат по 70-90 милино ерва за трансфери а кутриот Бранка се бламира со Мунтари и Суазо за размени!

Да беше стариот форум 6 црвени ќе ти мавнев...

Само 6? :D

Него, и официално, Снајдер состанок со Бранка.

Снајдер испод 50 милиони никако. 45 може некако да се голтне, ама ако слушнам дека сме го продале за 30/35 а за Санчез ваму ни барат 25+... Не знам...

Снајдер испод 50 милиони никако. 45 може некако да се голтне, ама ако слушнам дека сме го продале за 30/35 а за Санчез ваму ни барат 25+... Не знам...
10 и Флечер :icon_lol:

Брзо ми минува...

За Снајдер се спомнуваше сума од 25. Чисто да си знаеш :)

се плашам дека Tхаланасе е во право......и уште повеќе ме плашат изјавите на Морати дека Ето бил како Месси и дека во иднина ќе не водел кон нови трофеи(а тој 31 година) и плус ако се продаде Снајдер а да не се ангажира Санчез тогаш не знам што очекува Морати??..Занети/Камбиасо/Станкович да се здиват и да трчаат на секој натпревар како да нема утре??...или оечкува од оние Кастињос,Кутињо и Агигарај да бидат нинџи и да го носат товарот на екипата за следната сезона??..јас не ги разбирам од каде дојде оваа финансиска криза во Интер кога другите клубови трошат на големо??...милион пати Syn има објаснувано за тоа и сепак неможам да разберам како тоа само Интер е во зијан 100 милиони секоја година а другите клубови имаат големи приходи.??..!..ајде разбирам друга земја други даноци,курци,палци..ама Јувентус и Милан??..или тие дека не трошеа низ годините и ајде сега одеднаш му идат по 70-90 милино ерва за трансфери а кутриот Бранка се бламира со Мунтари и Суазо за размени!

Сезонава од сите што беа криви, значи и играчи (кој не трчаа) и управа која мислеше дека со дрвја од играчи ке освоиме нешто и Морати + Бордот кој не дадоа ниедно евро за заслиувања и тренер кој имаше проблеми со себе си па и со сите други а и официјално мислам во некои држави за ретардиран е прогласен, курот на крај го изеде овој последниов, цела вина на него падна, онака и све што направи и не направи на крај тој сите гомна ги изеде, со политикава која Интер ја тера, на крајот на идната сезона Морати све ке изеде, и гомна, и курина и цицки и све. Затоа што чекам жртвено јагне да ни биде Лео на сред сезона заради слабите резултати а не Занети и компанија кои имаат по над 30+.

И после ке се појави Јове_бт и ке ми рече тука еден играч ни требал. Ке се појават трети демек Занети МОРА ДА ИГРА!!!

Абе ајде.

Тоа се 50 милиони...

Имаме/вме лоша политика на водење на клуб, од финансии до гардеробер.

Не знам за тоа...
2z7o2zd.jpg

И јувентус и Милан немаат стадиони па гледам и тие ''лошо'' стојат со финансиите!
Па не дека имаат којзне колку пари, зимаат играчи само на позајмица и на рати. А на Морати изглеа тоа му е под чест. :D

Под "играчи" мислам на јаки играчи од топ клубови, не на позајмици на Каржа и Нагатомо од Џенова/Чезена, да се разбереме. :)

јас не ги разбирам од каде дојде оваа финансиска криза во Интер кога другите клубови трошат на големо??...милион пати Syn има објаснувано за тоа и сепак неможам да разберам како тоа само Интер е во зијан 100 милиони секоја година а другите клубови имаат големи приходи.??..!..ајде разбирам друга земја други даноци,курци,палци..ама Јувентус и Милан??..или тие дека не трошеа низ годините и ајде сега одеднаш му идат по 70-90 милино ерва за трансфери а кутриот Бранка се бламира со Мунтари и Суазо за размени!
Им постави некој слично вакво прашање на fcinternews, незнам дал му одговорија, ме мрзеше да ги чекам а и имав бајаги работа ...
Нејсе тоа, верувал ти или не, Јувентус и Милан СЕКОГАШ стоеле финансиски многу подобро од Интер, и тоа пази, ова важи за Јуве кој беше една година во Серија Б и две години беше без излез во Европа.
Работи кои ние ги забораваме е дека Морати до 2005 УБЕДЛИВО најмногу трошеше во Италија, тоа УБЕДЛИВО не се 20-30 милиони евра повеќе од останатите, него бројката е трицифрена, друго, во меѓувреме се планира нов стадион што е трошок повеќе од џебот на Морати, трето, неговата компанија Сарас беше погодена бајаги од економската криза па и тоа е проблем повеќе за неговите финансии и тн и тн ...

Земи ги тие аспекти во предвид, Јуве и Милан никад не трошеле ко Интер, Јуве и Милан стојат далеку подобро од нив финансиски и до некаде ќе добиеш одговор за овие две екипи во споредба со Интер.
Единствено Јуве што градат свој стадион ама пак, нивните финансиски извори стојат каде-каде подобро од оние кои моментално ги поседува Интер, односно, Морати.

Интер финансиски ќе зајакне, и тоа бајаги, кога ќе го изгради сопствениот стадион, алудирам на тоа дека убеден сум дека повеќе ваквите проблеми во тек на трансфер маркетите нема повеќе да егзистираат, а до тогаш постои веројатност да гледаме ваква слика.
Еве, иди на гугл и само види колкава разлика има од трошењето до 2005 и потоа, како наеднаш инвестициите добиваат една дигресија и како наеднаш се прекина со фрлање на огромни суми за фудбалерите, над 20 не фрлиле од времето на Ибра ако не се лажам. Далеку од тоа дека биле конкурентни па се решиле да не фрлаат многу пари, ете лани го продадоа Ибра, на старт од сезона беа СЕ само не конкурентен тим за ЛШ ( што беше огромна желба на газдата ) па сепак со паметни инвестиции кои беа далеку од големи, и постапки, се случи тоа што се случи уз Мур нормално.

Соочете со фактот дека тимот во моментот е погоден на финансиски план, тоа е аргументирано со факти, од друга страна, доаѓа она долгоспоменувано ФФП правило кое дополнително им ги замрсува сметките.

п.с. Морати никад јавно нема да излезе и да каже, немам пари, затоа нонстоп го потенцира ФФП правилото али ако се разгледаат од страна работите, истото е една од причините зашто Интер не се расфрла со пари, останатото е набројано погоре. Ова е мој став за Интер моментално, од она што сум го читал низ медиумите и од она што сум го дискутирал со еден пријател од Хаг кој моментално пишува за fcinternews.it a кој одлично ги познава работите во тимот.

п.м.с. За да нештата бидат онакви какви што ние тука сакаме да бидат, во поглед на трансферите, единствен начин е Морати да го продаде тимот на Арап, али тоа е веќе сајнс фикшн муабет кој нема потреба напразно да се дискутира.

Абе види, све тоа океј, ова секој го знае дека се менува политиката, освен тоа имаме и промена на генерации и нормално дека тешко е. Мене а и на другите (а сигурно и тебе) не мачи како клубот се справува со сево ова. Еве ФФП стана јавно пред неколку години, сигурно меѓу тоа г16 или 18 се шушкало одамна, зошто Интер не превземаше мерки порано, него чекаше на последниот момент, зошто цело време Интер како клуб бил милениче на Морати, а и Морати сакал да биде газда (daddy) на Интер? Сега демек мора да се скратат потрошувањата, и што ке правиме - ке се преселиме серија б.

Зошто Морати а и сите таму кои земаат милионски плати годишно порано не мислеле на сево ова, него тогаш навидум “функциониравме“ како клуб, а све покриваше Морати. Тогаш бевме паразит, или ако сакаш по модерно Суазо. Земај пари, и глуми дека правиш нешто.

Сега наместо да вработат луѓе со факултети и по 2-3 дипломи, они Фиго (сигурно само средно има, ама и ова се сомневам дека го има), Бранка (и овој исто), Толдо (исто) и од овие чекаат клубот да оди во плус...

Сите на иста страна сме тука, само што некој не сака јавно да признае дека во гомна сме пикнати моментално и овие 2-3 сезони што идат ке бидат пеколни поготово за навивачите, и изиграва фудбалски/финанскиски гуру, или прв братучед на Морати.

Значи да сумирам, со тебе сум за трошењето, стадионот и све тоа, ама детска реакција од страна на Интер многу, исто ко да чекаш на 30 минути пред испит и тогаш да земеш да читаш нешто.

Пази го ова само, Јуве падна во серија б, изгуби милиони од спонзорите и од сите гомна што ги правеше, изгуби во се, буквално све, играчи, ја испоеба цела серија а, и пак (пази го следново) успеа да гради стадион порано од нас.

This is not okay.

Да ама Морати кога ќе направи стадион, ако е како она што е планирано, има да сере по остатокот на Италија :)
Јувентус направи нешто добро и скромно колку што знам, а Морати има намера да прави нов Emirates, така да јас ќе ја претрпам кризава само да знам дека еднаш веќе ќе почне да се гради.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom