Фан Клуб: Интер

Ne mi e toa poentata.Zboram za mega talenti koi stvarno go opravduvaat takviot epitet.Tuka i gotze stavi go,ili pogba.

А како Ковачич да го оправда кога игра прва постава еднаш во десет утакмици? А и тогаш кога игра соиграчи му се Кузмановиќ, Камбијасо, Нагатомо, Џони и остала багра дебили што ги имаме, притоа оставајќи му го само Паласио како едини играч што знае да игра со топка... Епа јбг, не можеш да очекуваш ништо од детето покрај вакви соиграчи и со ваков дебилен тренер.

A so kogo igra iturbe eve na pr.?Ili ako zazareniot ne go biva (sto e i taka),zasto i za hrvatska e kamen?

За Хрватска Модриќ беше камен, главниот двигател на играта на Реал Мадрид не па Ковачич.

А што Итурбе секоја утакмица мислиш игра на исто ниво? Исто беше и со оној Берарди, им даде 4 гола на Милан и одма почнаа по нет муабети иднината на Јуве ова она, а после тоа ништо не напраи. Неможеш да очекуваш константност во играта кај 20-годишни дечки, особено не во лига како италијанската каде што малите екипи на гости се бранат со 10 играчи. Разликата меѓу Ковачиќ и Итурбе е тоа што Кова игра во голем клуб и кога ќе напраи грешка одма сите се бунат, а кога Итурбе ќе изигра лошо на никој не му е гајле. Јанузај го немам гледано многу како игра, ама ете и Манчестер завршија 7ми.

Глеј, неможеш да споредиш везни играчи, плејмејкери со крила.
Крилото може да напраи некој индивидуален потег, тоа што цела сезона го праеше Итурбе па и Јанузај, да даде еврогол и чао. Плејмејкерот без квалитетни играчи околу себе е тиња.
Моментално на овој Интер да му го донесеш Пирло или Чави кои се феноменални пасери ниедна асистенција ќе немаат пошто секако околу нив се Кузмановиќ, непокретниот Камбијасо, мртвиот Џонатан и сл.

Ковачиќ не е тип на играч ко Хернанес да речеме што со еден дриблинг и еден добар шут може да реши утакмица, Ковачиќ е разигрувач, пасер, дај му 2 добри крила и напаѓач кој што знае правилно и тактички да се движи и отвара ќе видиш што ќе се дешава.
Чист пример ти се последните 3-4 кола кога се разиграа со Икарди.

Vozljubeni fanovi vo Kovacic pratete go verati kako igra,i razmislite okolu igrata na grande kova za hrvatska a i za Inter.Ete kako treba da igra eden mega talent,ovoj nasiot e daleku od toa,sakame toa da go priznaeme ili ne!Tuku ako im go utrapime na real za taa suma koja se zbori,a da se reinvestiraat parite za dobar srednjak bi bilo topoini.
Izvinete za latinicava
na rabota gi listam skoro site hrvatski vesnici, i relevantni i nerelevantni, da ne navlagam u muabetite kakov stav imaat za kovacic, i kako kovac go upotrebuvase, za so Meksiko im e najdobro ocenet i site go postavuvaat prasanjeto zasto ne startuval, vo paket so nacinot na koj bea koristeni site, pa vidi eden modric kako igrase ...

Kovacic da, e mega talent, i covek koj sakal ti ili ne ke bide vo top 5 igraci u svet na taa pozicija, a kako se deluva vo eden rastiman orkestar, dovolno e da ti go spomenam Pirlo za kogo Inter smetaa nesto nalik ko tebe sega, ne bil nisto posebno, precenet, i netalentiran za klubot.

ok. pozz.

Vozljubeni fanovi vo Kovacic pratete go verati kako igra,i razmislite okolu igrata na grande kova za hrvatska a i za Inter.Ete kako treba da igra eden mega talent,ovoj nasiot e daleku od toa,sakame toa da go priznaeme ili ne!Tuku ako im go utrapime na real za taa suma koja se zbori,a da se reinvestiraat parite za dobar srednjak bi bilo topoini.
Izvinete za latinicava

brat4e smeni ja drogata ili smeni go diler4eto heheh ook pozz.

Kovacic da, e mega talent, i covek koj sakal ti ili ne ke bide vo top 5 igraci u svet na taa pozicija, a kako se deluva vo eden rastiman orkestar, dovolno e da ti go spomenam Pirlo za kogo Inter smetaa nesto nalik ko tebe sega, ne bil nisto posebno, precenet, i netalentiran za klubot.

ok. pozz.
Ќе биде ако замине од Интер. За една година не видовме никаков напредок, ама никаков. Не е детето виновно, талентиран е и се тоа, ама ние сме екипа гробница за такви таленти. Ја од што сакам да стане топ играч сакам да го продадат со повреме да не го гледаме како се мачи. Сериозно.

Ќе биде ако замине од Интер. За една година не видовме никаков напредок, ама никаков. Не е детето виновно, талентиран е и се тоа, ама ние сме екипа гробница за такви таленти. Ја од што сакам да стане топ играч сакам да го продадат со повреме да не го гледаме како се мачи. Сериозно.
Inter kako klub ne napreduva, vo nefunkcionalen sistem se znae kako se vklopuvaat igracite, Guarin isto nisto ne pokazuva, osven bedni sutevi od daleku, statisticki vo Italija najmnogu gubi topki, Handanovic isto sezonava deluvase ko amater, a vazi za odlicen golman, ali koga celo vreme si pod zakana, gubis i samodoverba i sve, edno e da imas odbrana sklopena od Mur pred tebe, i eden ton samodoverba ko Cesar sto imase, drugo e sega ova so Macari.

Ne e bitno, Kova ke otide, ke dojde drug, dzabe, Kovacic mora da ostane vo Inter zasto kat-tad ke se sklopat kockite i ke dojde trener so dobitna formula, kadaren da donese golemi trofei, pa da ne ima togas alki sto nedostigaat i da si ja lupaat glavata od zid, ko posle Pirlo sto nemaa asalen kvaliteten plej, klasa, se do doaganjeto na Snajder. Izracunajte kolku godini se toa. :)

Јасно е дека мора да остане ама го жалам малиот, зошто не гледам како ќе се склопат коцките. Интер порано купуваше играчишта па имаше и што и со кого да се склопи. Сега претураме од шупливо во празно, немаме квалитет, не се вложуваат пари и тоа е тоа.

Се у свое време, ми се допаѓа како се одвиваат работите сега со новото раководство, прво се тргна цел еден аргетински клан од тимов, потоа се тргна Бранка, се донесе маркетинг директор од Манчестер Јунајтед, Тихо планира да го развива брендот и така да прави доста пари а носење на човек од Јунајтед, кој на тој план перфектно функционира, е полн погодок.

Муабетот ми е дека клубов на многу полиња имаше енормна дигресија, и не може нештата за месец два нагло да се сменат, буквално на сите полиња едноставно не чинеа, Мацари и нефункционалниот систем, у пакет со очајниот избор на трансфери од Бранка и компанија беа само еден дел од тие проблеми.

Прв трансфер најверојатно ќе биде м'вила, одличен избор, предобар т.е., добар сенс за ангажман на квалитетен фудбалер за мали пари, идеален за делот од теренот што го покриваше Камби. Сега се споменува и ангажман на Јоветич, али отом потом, за година дена убеден сум дека Интер ќе атакува на скудетото а ЛШ под дифолт ќе се обезбедува.

Намерно давам фора од година дена ради Мацари, кога сме кај него уште еден квалитетен потег од Тихо, не наседна да му понуди нов договор, го остава уште сезонава да види што ќе направи, условот му е даден, титула, ако не успее тоа да го достави ќе лета во период кога па ќе има достапни низа квалитетни тренери, Симеоне сигурно, евентуално и Мурињо, па сега види во каква ситуација е ставен Мацари за да достави успех, едноставно така се работи. Човекот е свесен дека по Интер друг голем клуб не го зима у свои редови и ќе остане укотвен второразреден тренер и ништо повеќе, ова е веќе осмислен потег, добро изанализиран, некој ќе каже е што не го отпушти, јок бре, ќе заглавеа пак со некој сличен на него, сега ( за разлика од минатото лето и сезона ) ги има Сите услови за успех, лани реално дојде и чкартна екипа, ради продажбата на клубот имаше трансфер ембарго лупнато летото, скоро и ништо квалитетно да не испазарија, лимитирани беа бајаги па идеа на дај шта даш трансфери, Таидер беше ок, Белфодил ужасен потег, Икарди уште во ерата на Страма беше договорен, на негово лично барање, во пакет со Ковачич.

Од 2010 страдаме, Syn ми вика „се во свое време“ :)

Добро, знам дека имаш повисок праг на толеранција, јас и Бене ја потрошивме :)

brat4e smeni ja drogata ili smeni go diler4eto heheh ook pozz.
Ок позз кис4е :love:
Со другите нејкам да се контрам,овој доби онака мудар одговор како и неговиот пост.Само да ви кажам дека многу ме потсека ситуацијава на Царевото ново руво.Кој ја читал знае...
пс Дај боже да грешам,и останатите да сте во право.Повеке од вас можда сакам Ковачич да успее,ама сеа за сеа ми е опасен просекус.Не верувам дека тука би станал некоја си мега ѕвезда,ама еве времето ке покаже

Според Кориере дела Сера, незнам колку се релевантен извор, Сидорф и неговиот менаџер биле видени со Хавиер Занети и Аусилио ( што функција има овој кај вас?)
И се шпекулира дека им се понудил на Интер за замена за Мацари...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom