Фан Клуб: Интер

Уште ова офтопик одам и готово.
Значи да се разбериме, јас не реков дека Ковачич нема огромен потенцијал. Ама, на позиција АМЦ во моментов не можи да пружи ништо. Две утакмици на таја позиција ги игра многу слабо. Јас двете утакмици ги гледав, и 90% од времето во него се пулев. Не знам, дека млад, еден од поомилените ми е, баш го следев да видам како се движи. Детено уште НЕ ЗНАЈ да се снајди на таа позиција. Значи ни се отскрива, ни влегува во опасна зона да биди проигран (ко Алварез шо прај ко че игра на та позиција), ни дава некој клучни пасој, а бе ништо. Значи од технички аспект, уште треба да учи, да му легни та позиција. Зато реков, или нека го вежба на тренинзи, па нека го пушти да игра ко че е спремен, или нека го врати на местото од Алварез кај шо вејче се чуствува комфорно. Вака само че го доупропасти, че му падни и самодоверба и се.

Лујџе, Интер сме, еве две години не играме ЛШ, немаме време ние да си прајме ексурзи со умо да разигруваме играчи. Ако не влезиме и ова година во ЛШ, си ебавме мајката.

„А бре борба за душата је ова“ - Велија Рамковски

Ај сеа продолжете си :D

Ковачиќ според мене треба да игра на местото од Камбијасо. Проблемот е што Камбијасо не можат да го седнат на клупа, сеуште на некој начин се потпираат на неговото искуство, притоа занемарувајќи ја неговата (не)подготвеност за трчање, годините го туркаат. Често го гледам како ја диши прашината на играчи, кои не смеат да се шетаат така по средина. Да ги распоредува играчите, да вика и такви работи одличен е, што би рекол @Syn Камбијасо сообраќаецот. :icon_lol:

Ковачиќ знае да задржи топка и да ја изнеси, ама неговиот недостаток е токму офанзивата. Премногу е лимитиран за AMC да игра, барем според последниве два натпревари каде што го игра. Ма дај во средина Таидер и Ковачиќ, Гуарин нешто понапред и Алварез како полушпиц и со мерак да си глеам утакмици!

Мацари не знам дали ед свесен колку губи нападот кога игра Камби, тотално бескорисен кога напаѓаат, он дур распореди со рацете кој каде треба да седи у одбрана и кој каде треба да се постави у напад поминуваат добри 15 минути, Јуве на пример на истото место го имаат Пирло, Мацари треба да укапира дека таа негова валкана работа позади се покрива со стоперот плус што го става у екипа, на крај краева во Наполи никогаш немал таков профил на фудбалер.

Имаш тројца стопери, плус двајца дефанзивни бекови, тоа се веќе 5 играчи со дефанзивни карактеристики, и плус пред нив го ставаш и Камби ... не иде, затоа шкрипеа последниов пат многу у напад, лесно ги прочитаа а и не треба многу да ги измозгаш во ситуација кога на терен имаат 6 дефанзивци, налед тоа што бековите нонстоп се уфрлаат напред, средината трпи, и со играч кој редовно се уфрла напред, и на креативност ... такоџе.
Да, може да се проба тука Кова ко Страма што го играше на тој дел од теренот, или Ковачич, или Таидер, сеедно, многу подбро вака би функционирал тимов, јебига, го респектирам Камби али и годините го газат а и воопшто не одговара за овој формат на Мацари.

Goalkeepers: Samir Handanovic 1, 30 Juan Pablo Carrizo, 12 Luca Castellazzi;

Defenders: Jonathan 2, 4 Javier Zanetti, Juan Jesus 5, 6 Marco Andreolli, 18 Wallace, 23, Andrea Ranocchia, Walter Samuel 25, 31 Alvaro Pereira, Rolando 35, 55 Yuto Nagatomo;

Midfielders: 10 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 13, Fredy Guarin, Gaby Mudingayi 16, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 21 Saphir Taider;

Forwards: 8 Rodrigo Palacio, 28 George Puscas.

Goalkeepers: Samir Handanovic 1, 30 Juan Pablo Carrizo, 12 Luca Castellazzi;

Defenders: Jonathan 2, 4 Javier Zanetti, Juan Jesus 5, 6 Marco Andreolli, 18 Wallace, 23, Andrea Ranocchia, Walter Samuel 25, 31 Alvaro Pereira, Rolando 35, 55 Yuto Nagatomo;

Midfielders: 10 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 13, Fredy Guarin, Gaby Mudingayi 16, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 21 Saphir Taider;

Forwards: 8 Rodrigo Palacio, 28 George Puscas.

:eek:

Пушкаши, сафири, дијаманти, сообраќајци...

Икарди си влечел некои повреди уште од Сампдорија, а Белфодил е глуп и се тепа непотребно место сега кога има шанса да се докаже, и сега Мацари мора да земе некој непознат, колку сме шворц во напад тоа е чудо, само 2 напаѓачи.

Мiss me?
dc95374e8826c76fcaf91a32b3fd753c-33981-1366547043.jpeg

Abe so ste zaspale deneska igrame utakmica ili ne

Startni sostavi:

266ba1a3bb959e8120d102457bb7d87d-56794-1383420981.jpeg

Sopcast ruski
sop://broker.sopcast.com:3912/143144

Deneska e vazna utakmica da se odlepime od tie so ni dosagaat od pozadina I da se priblizime kon vodeckite ekipi da ne ni pobegnat mnogu

Има измени од тој состав што е над коментаров, Гуарин е одма зад Паласио, Алварез ќе игра во средина, и на местото на Роландо ќе игра Ранокиа.

Formazione ufficiale: Handanovic; Ranocchia, Samuel, Juan Jesus; Jonathan, Taider, Cambiasso, Alvarez, Nagatomo; Guarin; Palacio

Ви ди го ре.
--- надополнето: 3 ноември 2013 во 15:25 ---
Ако не победат со ваков утепан Удинезе нека не се враќаат дома...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom