Премногу фактори се во игра у моментов, глупо е дури и да се дискутира за тоа како изиграле и зашто ете, наводно, биле лоши, дека не глеав па еве се водам по одредени коментари.
Прво, има драстична промена во подготовките и тренинг методите, пред умирачка биле играчите, само Белфодил е под посебен третман ради постот, второ, нов тренер = нова фудбалска филозофија, трето, голем дел од фудбалериве за прв пат се заедно. Вака неколку битни елементи да набројам кои под дифолт се аналогни на '' никаков '' фудбал, бар во моментов, у факинг прв меч од годината.
Некаде тука на старт на Август е битно да се поправи играта и да бидат на задоволително ниво за тој дел од
подготовките, имаат и меч од купот у прелиминарната фаза од истиот

, а првиот меч од Серија А е тек на крај од Август, или почеток на Септември, по што ќе следи паузата ради репрезентативните мечеви.
Ич не ми е релевантно у моментов како тераат, само да не се повреди некој на подолг период, бар на физички план знам дека Мацари перфектно ќе ги подготви, тоа е једини сегмент од неговата работа што мене од увек ми се свиѓал, во пакет со изборот на имиња за клубот, за све друго веќе се имам изјаснето што мислам, да не се повтарам за мојот став за Бајага.
Ладете си го до старт на сезона, имињата кои ќе дојдат воопшто нема да се лоши со оглед на околностите и фактот што не играат у Европа, тоа што треба да ве загрижува е ефективноста на тактичките замисли на тренерот кој до сега бар мене воопшто не ме импресионирале.