Фан Клуб: Интер

А баш видов дека му фалеа на Занети неколку натпревари за да престигне уште некој во број на настапи, али ко шо вика ИО, времето е пред него...

Значи за Хавиер Занети станува збор, незнам што не ви е јасно после толку години.Какво пензионирање какви бакрачи се врака и тоа за дупло помалце време неголи што се очекува, човекот има срце колку за сите играчи во сериа а, и верујте дека со трофеј во рака ке се пензионира.

Форца Капитано.

Фановите на Милан со скандирања против Занети :tapp:
Ретарди бе, они Малдини го свиркаа сакаш да имаат почит спрема некој друг, можат групно да се замозапалат и ќе се свиркаат меѓу себе.

Занети е вечен, сигурен сум дека ќе се врати и кариерата ќе му заврши со долг аплауз на последниот натпревар, најверојатно следната сезона. Нема подобар крај, како оној на Дел Пиеро и каков што сум убеден дека ќе доживее Занети.

Занети уште 5 сезони има во него минимум. Неговата повреда и онаа на Милито највеќе ме болат, ама младичи се ќе се опорават и догодина ќе газат.

Ретарди бе, они Малдини го свиркаа сакаш да имаат почит спрема некој друг, можат групно да се замозапалат и ќе се свиркаат меѓу себе.

На Малдини кога му извадија банер од Барези , и тоа на последна утакмица пред пензија. Ебате ретардите.

На Малдини му свиреше дел од стадионот само, и тоа не курва суд, туку старите приврзаници на Фоса дел Леони, кои престанаа да функционираат ( но сеуште одат на натпревари на Милан неофицијално)... Он не беше во добри односи со старите лидери на Фоса и се има искарано неколку пати со нив..
Затоа не тропајте глупости за нешто за што не сте упатени ни 0.2 %

Што се однесува до Занети, за него изјавија Курва дека ќе му oддадат почит каква што заслужува пред да се пензионира...
А до тогаш противникот се мрзи, се мрзи од дното на душата..
И не беа нешто многу страшни или навредливи стиховите што ги пееше Курва за ХАвиер, пред би рекол дека се на сарказам, или забанција и обична провокација, одколку навреда...

Милан и Интер треба да се мразат, така било е и одувек ќе биде, таа омраза е главен одлик на ултрасите во целото калчо, никад нема да биде калчото театар, како останатите првенства...
Фудбалот све повеќе е исполитизиран, и личи на позерај од најголеми размери...
Сега е модерно да си газда на тим, сега е модерна да идеш на стадион да те вида свите и да се сликаш за фејсбук..
Калчото е единственото првенство кое си останува колку толку на својата традиција, иако можеби и пати заради тоа, баш заради тоа и го сакам Калчото и секогаш ќе го сакам...
Заради тие навивачи и заради начинот на кој тие го сакаат својот клуб....
Заради омразата што ја имаат Интер - Милан, Рома - ЛАцио, Јуве -Торо, Сампдорија - Џенова, Палермо - Катанија...
Противникот се мрзи, и се сити на неговата несреќа, но се да биде у некоја си граница...
Да му ебем мајката, вие сте се фатиле за скокањето на Занети, а навивачите во Италија знаеле да скандираат за смрта на Факети, за Хејсел несреќата и тн. , у споредба со тоа ова скандирање на Курва Суд беше обична заебанција ..

Навредување е она што си го прават Реал и Барса меѓусебе, обичен циганлук и сељачизам, а ми пропагираат некаков си мјучуал риспект, жими курот...

Курва суд, го мрзи Интер, како што Курва норд го мрзи Милан, така било и треба да биде...

Хавиер е исклучителна фудбалска личност, и има почит од мене како фан на Милан, поради тој легендарен статус, пошто за разлика од дечиштава денешни што навиваат за новиве клубчиња, знам како е да се има таков играч у својот тим, и секогаш ќе го почитувам, но да бев дента на стадион, ќе пеев и јас "Занети салта кон нои"...

....

Извините за долгиот пост, едноставно осетив дека морам да го напишем ова, сакајте сложите се со мене сакајте немојте...

поздрав...

183109_327555737373526_101104981_n.jpg

Капитенските траки на Занети, сите што ги сочувал. (y)
Секоја чест.
#РЕСПЕКТ!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom