Фан Клуб: Интер

Мора да игра Милито, немаме друг напаѓач, освен Паласио, и детето Ливаја кој не е класичен напаѓач. Останавме без напаѓач, среќа и што до сега немаме повреди, односно Милито само во Серија А игра, иначе да игравме ЛШ ќе отидевме јабана порано, па и да не го украдевме Касано :pos:

Мора само да се умре,Ливаја можеше да го одигра второто полувреме како импровизиран напаѓач или Коутињо,такозвани лажњаци...

Ke go isteram toa sto ko rekov kaj nas u fan klub

Ќе го цитирам татко ми, што ми кажа кога дојдов дома
'' Срамота за цело првенство ќе е овој тим на Интер да освои титула, ќе биде најслабиот шампион во историјата на лигата ''
нешто што е и те како точно.

Браво за режисерот кога на крајот го покажа никаквиот, еден од главните креатори на овој нешампионски Интер, ко Боатенг и компанија што се шлепаа уз Ибра и станаа играчи така и он стана технички директор покрај Мурињо и Оријали и '' се проби '' во Интер.

Ги тепаа Јуве и мислат Господ за муда го фатиле, сите до еден, а таму и мотивацијата беше пресудна што не беше случај по тој натпревар каде беа надиграни у права смисла на збор од сите екипи против кои играа, а која од која беше попросечна, па си дозволија уште и да го уценуваат Снајди, хаха, демек можат они и без него, со Коутињо и Алварез, ммхххммм.

Разочаран сум крајно, по незнам кој пат ме шамараат ко нивни фан и по незнам кој пат интернет експертизата се покажала исправна. Страма нема што да го критикувам иако беше мизерен денес, мораа да победат тие шанса за гол 90 минути немаа, ама ко практикант тешко дека повеќе може да понуди, далеку е он од дипломирање уште, oва денес беше еден од оние испити каде беше класичен букуз и падна, празен лист хартија предаде, па човеков имаше повеќе од недела дена да ги подготви и да ги спреми за денес со оглед на фактот дека против Рубин никој скоро и не играше.

п.с. Камби и неговото џогирање при голот на Парма ( фејспалм ). Каде со тој пристап.

п.п.с. Разочаран али и далеку од нервозен, повеќе и не може да барам од тим кој едноставно не е изводливо да биде шампион, на идеално место се моментално на табела ама со овој пристап и тоа е под знак ?, наместо сеа да се одлепеа и да беа дури и први, поидеална шанса од оваа не можеа ни да посакаат али тоа е тој нешампионски карактер и квалитет кој за жал си стапи на сцена.

Ајде и јас да напишам нешто.
Ова денес со еден збор се објаснува, ОЧОБОЛ. Помизерна утакмица на Интер немам гледано од ерата на Гасперини и Раниери, оваа може беше и помизерна од тие утакмици со двајцава неписмени што ги имавме на клупата. Тотална незаинтересираност, незалагање. Џабе да почнувам да ги критикувам поединечно кога ќе треба за секој посебно да пишувам пошо сите беа очај од прв до последен освен Ханданович. Што кур правеа Гуарин и Камби при постигнувањето на голот??? Си џогираа, играчон на Парма си се прошета 50 метра и си шутна непречен од никого, па срамота, резил, ова не смее да се случи на една екипа ко Интер.
И Страма се изгуби денеска, прво со неиграњето на Кутињо во први 11, а второ со измените. Чекаше 75 минути за да ја направи првата измена и одма примивме гол. Потоа го става Тим Данкан во игра кој е играч од средниот ред, а нас по некоја случајност ни треба гол, а тој гол може да го даде напаѓач. Језда само Ливаја ни е на клупа ама требаше одма да го стаи чим примивме гол. Фалеше многу Касано денес, а исто се покажува точна мојата теза дека зимоска мора да земеме напаѓач, апла сме тенки на таа позиција.

ЛОНГО >>>>> Ливаја
Кој одлучи дека Ливаја ќе е покорисен од Лонго алал да му е...
Лонго каков таков барем во 16-метри седи и може да искористи некоја топка а овај Ливаја се шета
по страниве како изгубен германец...
Па во ЛЕ да играше со Кутињо--Лонго--Алварез сигурен сум дека ќе играа подобро него ли сега

Ништо друго нема да пишам,само едно големо КАТАСТРОФА !!!! такво не залагање таква незаинтересираност неам видено,Милито па тој па озбилно почна на нерви да ми гази човекот !!!

milito kakva propalica
l
A Гуарин, Паласио, Хуан, Ранокија, Самуел, Занети, Нагатомо, Камбијасо, Алварез, Коутињо ?

Да беше до Милито само проблемот денес 0-2 ќе победеа, финтата е што далеку е поделикатен проблемот од еден индивидиалец на теренот. Аталанта 5 гола ќе им дадеа ( остајте утешителниот муабет за Силвестре, Аталанта беа во прашање ), Каљари на нивни терен у шише ги ставија после голот на Паласио, денес видовме што се деси. Целиот концепт на Страма практикантот е промашен во последниве 3 натпревари, 3 класични утки кои се одразија деструктивно врз тимот, ова денес беше врвот со оглед дека цела недела имаше време да ја стокми победничката формула, не важат сега изговорите ама замор ама судии ама ова ама она.

Сеа го гледам вика

It was obvious that we lacked something in the middle of the pitch.

Хех, се знае на што се однесува ова, тоа е таа непотребна калакурница што се создаде со Снајдер, класично аматерско однесување кое само може да ги влоши работите во тимов. :mad:

Ама се смени расположението. :D

Јас не сум нешто многу разочаран од тоа во каква ситуација сме во моментов (може да се промени тоа во следните утакмици коа играме со Наполи и Лацио), зошто искрено очекував ваква криза кога тогаш да не погоди. Проблем е што се случува баш пред многу тешки натпревари и што лоши резултати ни се потрефија последователно. За моралот на екипата е лошо, зошто е нов тим и поопасниот дел, нов е тренерот.
Мада ја мислев дека ќе се случи ова и порано и добро е што имаме добри бодови до сега земено. Ни остава простор тоа да се држиме горе додека ни се случуваат овие работи.
А и како што не беше Страма реинкарнација на Мурињо кога доби неколку утакмици на контранапади, така и сега не е до толку црно. Не треба да се оди во крајности.

Пример и денес, зошто со оваа поставеност, позициона, на играчите не може долго да се продолжи. Посебно ако успееме следната година да идеме во ЛШ, за таму мора да се мења ова со три дефанзивци и само со бекови што даваат ширина. Ако играч како Бљабљани на овој начин ни го користи просторот што останува на крилата, тогаш можете да замислите што ќе се случи кога би играле против тимови, што напаѓаат од крила и што имаат крилни напаѓачи како Меси, Роналдо, Робен, Ројс. А скоро сите топ тимови во светот играат со многу ширина и пробиваат најмногу од таму. Паметен тренер, со добри играчи и со брза игра, може коплетно да не размонтира.
Тоа што во Италија скоро на сите крилата и бековите им служат за да се развлече одбранта и да се тргне притисокот од средината, не значи дека цел свет ќе игра така. Мислам дека и Јувентус ќе научи сезонава на потешкиот начин.
Интересно е што пробува Страма да се врати полека на тоа што го форсираше на почеток во Интер, ама нормално, не иде тоа така лесно. Не може секоја утакмица да си играш со стилот на игра. Не иде тоа така. Ни се тренерите на противниците глупи, ни нашите толку добри за на тој начин да мењаш радикално работи од натпревар во натпревар. Не е ова нисколигашки фудбал.
Веројатно и сам виде дека нема да држи тоа уште многу.Мене затоа и ми пречеше уште во старт кога со Фиорентина, Киево, Милан го сменивме начинот на игра, баш ради тоа што кога ќе тргнеш еднаш со такви радикални промени, мора да бидеш сигурен дека ќе запали, зошто нема после пу пу не важи. Примам многу голови, ај ќе играм поназад со повеќе играчи, ако не праам доволно шанси и немам контрола ќе се ги вратам назад. Тоа може само во предсезона или на менаџер.

И последно, знаев дека на Страма ќе му се чукне од глава, тоа Moratti is a father figure for me, глупостите и стоте пати фала што им кажа на цело раководство. Дури е и смешно малку. Тука за мене најмногу се гледа колку е неискусен. Сега кога малку почнаа да клизаат работите, сите пак на него на глава му се качуваат. Сигурно нема Морати да искочи или Бранка да ги испере гомната, туку овој прлето ќе биде извидникот што прв го пие куршумот. Not so smirky now, eh?
Иако баш во моментов кога имаме резултатска криза и тоа голема, нашите ценети раководители решија да се понашаат како buccaneers и да нудат смалени договори на сите клучни играчи, што тие самите ги преплатија пред некоја сезона, со некои смешни стратегии на принуда. Али нормално Страма ја изгуди контролата врз тимот.

Со Палермо квазимодото Миколи нема да игра, што значи, Интер конечно без проблем би требало да ги победи. Со гадилеџото минимум 1 гол примаа/

Деко не ми стискај лајк бе пак нема да фатиш спортска. :icon_lol: Удри ја на 20че х2 да ги измувлаш Палермо. :icon_lol:

Проблемот е како првин што вам како фанови и општо фановите на Интер му се кренаа очекувањата и самите можности за амбициите на овој Интер после победата над Јувентус..овој тим на Интер нема толкав квалитет како што тврдев тука со недели па за да победува константо против малите екипи и да игра беспрекорно добро ...неможиш ти да бидиш сериозен тим кој што се бори за висок пласман или ајде да речиме титула а сеуште да ти играат прва постава Камбиасо и Занети па и уште на клучни позиции т.е. незаменливи..

Поентата ми е дека и самиот Страмачиони погрешно ги ротира играчите и има одбрано погрешна секвенца кога и како да ги постави ..на натпреварот против Милан сите видовме колку бевме катастрофални ама ајде тогаш се извадовме и се одбранивме некако со играч помалку иначе којзнае што ќе му беше оправдувањето за тоталната доминација на онаков никаков Милан и кгоа силите беа израмнети па сето тоа беше заборавено..со Киево??..со Торино??..со Болоња исто??..сите овие победи на гостински терен ги победивме на мускули и на среќа или поточно некоја индивидуален потег или пак прекин што тука не гледам некаква заслуга на Страмачиони бидејќи скоро на трите натпревари бевме хипотетички надиграни и ништо подобри..

Реално и тимот нема кој знае каков квалитет пак да се брка со Јувентус плус не знам што мајка го тераше да ги троши битните играчи Страмачиони против Партизан???..и на двата натпревари за џабе се уморија Гуарин,Паласио,Гаргањо,Хуан каде се и тоа како клучни во овој тим и нивниот замор токму на овие натпревари дојде до израз и затоа после ќе се чудиме зошто Хуан прави грешки,зошто Паласио неможи да трча или пак зошто Гуарин и Гаргањо играат слабо ..ама важно камбиасо и занети ги одмараше неабре Чави и Иниеста се:facepalm:

Страма релативно и не е толку лош иако објективно е виновен за овие слаби резултати поради лошите ротирања на тимот низ утакмиците на назад...се гледа дека е флуиден и дека се прилагодува на тимот и на екипите против кои играме но едноставно мора малце да покажи мадиња и да се знае кога се јади и кога се пие бидејќи некои играчи се понашаат како богови па на теренот си играат курташак...

Без разлика колку боли поразов, јас искрено мислам дека на крај ќе бидеме 1 или 2 на табела.

За потсетување актуелниот шампион и главен конкурент за скудетото изгуби од Милан ова коло, со исто така очајна игра. Наполи денес тепаше едвај со 0-1, играа исто многу слабо. Имаме уште пола првенство а конкурентите за скудетото и не се кој знае колку подобри од нас. Јувентус има солиден тим но еве во врат му дишат 3 тима. Има уште пола сезона, јас сум оптимист!

Да не испадне дека ги бранам за слабата игра, не ги бранам и јас сум гневен што не ги искористуваме шансите и сметам дека секоја критика ви беше на место. Друга ми е поентата, кикснавме 2-3 пати и готово ги одпишувате...а конкуренцијата не се одлепува туку стагнира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom