Фан Клуб: Интер

И ја мислам дека на крилен напаѓач, мораат у старт да се фокусираат, како приоритет, па ако се собере пари, да се купи и тој везњак некако, или некој барем на позајмица со можност за откуп, некој што може да го игра тоа. Не Паломбо тип на играч.
А за Лавеци мене некако ми е тешка така работата. Ќе видиме како и да е.
Него и одбраната и треба шминкање, али најдобро следната година да се свртат на нејзе. И онака не дека ќе имаме големи амбиции оваа година. Нека пробаат и Ранокија и оној Хуан, па да знаеме со што си имаме работа.

Фак, ги заборавив Поли и Гуарин.
Лично мислам дека и изводливо Пандев + Ранокиа/Фараони за Лавеци. Пандев задоволи таму, а на Наполи му е потребен дефанзивец под итно, така да и да инсистират на пари пак ќе мора да купуваат. Што е до мене мислам дека одбраната со добри подготовки и ваква каква што е ќе биде подобра од годинава, клучно е да го решат нападот без многу да чепкаат во средината. Занети и Нагатомо нека се менуваат лево и јебига, колку пари толку музика. Само нека го извади Занети од средина и нека ги пушти децава таму.
И јас то размислував. Годинава не можи да биди мерило колку ни е јака/слаба одбраната, мое мислење.
Пример, со Гасперсон игравме со 3 централни, нешто што прво играчите не се таков тип на играчи за да играат во таква одбрана, второ и тим немавме таков(што нонстоп ќе напаѓа, т.е немавме крила што се клучни за таја формација). Со Раниери игравме дефанзивно, и нормално дека од 100 напади 1 или 2 гола ќе примиме.
Друго е да играме напаѓачки фудбал, и да нема време другиве да напаѓаат.

Иначе, ма ич не ме интетерира кој че дојди летово, битно Страмала да остани :) Со Примавера ако треба сериа а ја освојуваме :)

Дај пастирај го,да не баратам низ страните наназад.

Поли може да се откупи за околу 8 милиони,а Гуарин за околу 4,5 милиони отприлика,во Порто не сака да се врати,се гледа по неговите изјави тоа,па ќе натега и тој за смалување на откупната клаузула само за да остане во Интер.
Веќе се фиксирани исплатите:
1. Гуарин 10 милиони
2. Поли 6 милиони(а може и помалце до 4 најмалце, али според медиумиве е 6)

Е сега, го имате плус Куцка како сигурен трансфер, Кутињо се враќа, и добиваме:
1. Камби
2. Станко
3. Поли
4. Гуарин
5. Оби
6. Куцка
7. Марига
------------------
8. Кутињо
9. Алварез
10. Снајдер
---------------------
Премногу играчи за 2-3 позиции, како што кажав и лани дека ќе биде лошо со напаѓачите кои ги изнакупивме неплански, и истото се покажа.

Фак, ги заборавив Поли и Гуарин.
Лично мислам дека и изводливо Пандев + Ранокиа/Фараони за Лавеци. Пандев задоволи таму, а на Наполи му е потребен дефанзивец под итно, така да и да инсистират на пари пак ќе мора да купуваат. Што е до мене мислам дека одбраната со добри подготовки и ваква каква што е ќе биде подобра од годинава, клучно е да го решат нападот без многу да чепкаат во средината. Занети и Нагатомо нека се менуваат лево и јебига, колку пари толку музика. Само нека го извади Занети од средина и нека ги пушти децава таму.

Како што кажа еден од најдобриот тренери моментално: „Одбраната носи освојување на првенсто додека нападот поединечен натпревар„

Веќе се фиксирани исплатите:
1. Гуарин 10 милиони
2. Поли 6 милиони(а може и помалце до 4 најмалце, али според медиумиве е 6)

Е сега, го имате плус Куцка како сигурен трансфер, Кутињо се враќа, и добиваме:
1. Камби
2. Станко
3. Поли
4. Гуарин
5. Оби
6. Куцка
7. Марига
------------------
8. Кутињо
9. Алварез
10. Снајдер
---------------------
Премногу играчи за 2-3 позиции, како што кажав и лани дека ќе биде лошо со напаѓачите кои ги изнакупивме неплански, и истото се покажа.

Аха,значи Порто си остана таков глуп клуб кој што за играчите бара нереални пари.
Како и да е,треба да се земе Гуарин,ама како што ти пишуваш,10 милиони за него,некако скап ми е.
За Поли е таман,готов производ е.
Куцка бе :facepalm:
Значи горе долу,Станко и Марига ако се врати и сака да остане во Интер ќе треба да грејат клупа,заедно со Оби или КуЧка.
У пм...

Како што кажа еден од најдобриот тренери моментално: „Одбраната носи освојување на првенсто додека нападот поединечен натпревар„

Mногу нормално, погледај го Јуве сезонава само 19 гола примено во лига, од кои само 8 на гости ( а ако го земеш фактот дека на гостувањето во Наполи прими 3 гола, тогаш на 18 гостувања примил 5 :icon_lol:)

http://www.transfermarkt.de/en/davide-astori/profil/spieler_87210.html
Овој ме бендисува...исто и Огбона ме бендисува ама го продолжил договорот со Торино
--- надополнето: 9 мај 2012 во 19:48 ---

Фарфан? Oui? No?
Дај бе немојте со Фарфан, марфан, и такви антиталенти. Понекогаш на темава се чувствувам како да сум фан на Кремонензе, не Интер. Пандев е шекспир за сите овие играчи.

Факт е дека тешко да земеме некој скап играч, не во кеш сигурно, со 2-3 играчи може, кеш никако. Лавеци е најблиску изгледа бидејќи Ранокиа им е потребен на Наполи, Пандев ако се сложи на помала плата исто би можел добро да дојде во размената и плус некои 5 милиони да им се доплати и да се израмни до негде бараната сума од 30 милиони.

Што е до мене, би го вратил Пандев, би го шитнал Пацини, би играл со Кутињо/Алварез/Пандев по крила и Милито како напаѓач, Кастињос и Форлан како замена.

Но јасно е дека сакам класа напаѓач, или класа играч од средина, али тешко, освен ако не ископаме некое суперталентче како Кака.

Мене ми е јасно дека без одбрана во Италија си нула. Муабетот е дека одбраната и во овој ист состав, не може да одигра полошо од оваа година. Ако се форсира и Занети на лев бек ќе бидеме доста постабилни. Имаат време да се уиграат и да се средат малце од малце.

Нападот пак за жал, не може да одигра подобро од ова. Составен ни е од Милито и три камења. Тоа мора да се смени, приоритет е.
--- надополнето: 9 мај 2012 во 20:09 ---
И зошто мислите дека Кучка е сигурен?

Io Sono Interista
Па Куцка е 50% на Интер, најверојатно ќе дојде летово, ако не дојде тогаш што го земавме? Дури мислам дека и им дадовме пола од Вивиано.
Не знам веќе кој со колку проценти ни е, и со кој ни е позајмен...

Ako uspeeme da gi izmamine napolitankite so toa shto ke im go dademe i ranokija za laveci, jas ke sum one hell of a happy camper. A za Lavezzi mislam deka e isto nivo ako ne i poslab od Pandev, e od tuka gledajte shto mislam za Frogly.

Ako Morati ne izigravaFlorentino Perez za idnata sezona, pak i pak, po tret pat nishto nema da napravime.

Io Sono Interista
Па Куцка е 50% на Интер, најверојатно ќе дојде летово, ако не дојде тогаш што го земавме? Дури мислам дека и им дадовме пола од Вивиано.
Не знам веќе кој со колку проценти ни е, и со кој ни е позајмен...
Кај нас не се знае ни кој пие ни кој плаќа, туку кога пишавте дека е сигурно мислев да не е излезено некакво инфо, ги немам отворено италијанските страни деновиве. Ако е само поради тоа што е 50% наш, не е ништо сигурно според мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom