Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
И ја мислам дека на крилен напаѓач, мораат у старт да се фокусираат, како приоритет, па ако се собере пари, да се купи и тој везњак некако, или некој барем на позајмица со можност за откуп, некој што може да го игра тоа. Не Паломбо тип на играч.
А за Лавеци мене некако ми е тешка така работата. Ќе видиме како и да е.
Него и одбраната и треба шминкање, али најдобро следната година да се свртат на нејзе. И онака не дека ќе имаме големи амбиции оваа година. Нека пробаат и Ранокија и оној Хуан, па да знаеме со што си имаме работа.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Фак, ги заборавив Поли и Гуарин.
Лично мислам дека и изводливо Пандев + Ранокиа/Фараони за Лавеци. Пандев задоволи таму, а на Наполи му е потребен дефанзивец под итно, така да и да инсистират на пари пак ќе мора да купуваат. Што е до мене мислам дека одбраната со добри подготовки и ваква каква што е ќе биде подобра од годинава, клучно е да го решат нападот без многу да чепкаат во средината. Занети и Нагатомо нека се менуваат лево и јебига, колку пари толку музика. Само нека го извади Занети од средина и нека ги пушти децава таму.
И јас то размислував. Годинава не можи да биди мерило колку ни е јака/слаба одбраната, мое мислење.
Пример, со Гасперсон игравме со 3 централни, нешто што прво играчите не се таков тип на играчи за да играат во таква одбрана, второ и тим немавме таков(што нонстоп ќе напаѓа, т.е немавме крила што се клучни за таја формација). Со Раниери игравме дефанзивно, и нормално дека од 100 напади 1 или 2 гола ќе примиме.
Друго е да играме напаѓачки фудбал, и да нема време другиве да напаѓаат.

Иначе, ма ич не ме интетерира кој че дојди летово, битно Страмала да остани :) Со Примавера ако треба сериа а ја освојуваме :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Дај пастирај го,да не баратам низ страните наназад.

Поли може да се откупи за околу 8 милиони,а Гуарин за околу 4,5 милиони отприлика,во Порто не сака да се врати,се гледа по неговите изјави тоа,па ќе натега и тој за смалување на откупната клаузула само за да остане во Интер.
Веќе се фиксирани исплатите:
1. Гуарин 10 милиони
2. Поли 6 милиони(а може и помалце до 4 најмалце, али според медиумиве е 6)

Е сега, го имате плус Куцка како сигурен трансфер, Кутињо се враќа, и добиваме:
1. Камби
2. Станко
3. Поли
4. Гуарин
5. Оби
6. Куцка
7. Марига
------------------
8. Кутињо
9. Алварез
10. Снајдер
---------------------
Премногу играчи за 2-3 позиции, како што кажав и лани дека ќе биде лошо со напаѓачите кои ги изнакупивме неплански, и истото се покажа.

Член од
29 април 2012
Мислења
363
Поени од реакции
238
Фак, ги заборавив Поли и Гуарин.
Лично мислам дека и изводливо Пандев + Ранокиа/Фараони за Лавеци. Пандев задоволи таму, а на Наполи му е потребен дефанзивец под итно, така да и да инсистират на пари пак ќе мора да купуваат. Што е до мене мислам дека одбраната со добри подготовки и ваква каква што е ќе биде подобра од годинава, клучно е да го решат нападот без многу да чепкаат во средината. Занети и Нагатомо нека се менуваат лево и јебига, колку пари толку музика. Само нека го извади Занети од средина и нека ги пушти децава таму.
Како што кажа еден од најдобриот тренери моментално: „Одбраната носи освојување на првенсто додека нападот поединечен натпревар„

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.545
Поени од реакции
4.440

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Веќе се фиксирани исплатите:
1. Гуарин 10 милиони
2. Поли 6 милиони(а може и помалце до 4 најмалце, али според медиумиве е 6)

Е сега, го имате плус Куцка како сигурен трансфер, Кутињо се враќа, и добиваме:
1. Камби
2. Станко
3. Поли
4. Гуарин
5. Оби
6. Куцка
7. Марига
------------------
8. Кутињо
9. Алварез
10. Снајдер
---------------------
Премногу играчи за 2-3 позиции, како што кажав и лани дека ќе биде лошо со напаѓачите кои ги изнакупивме неплански, и истото се покажа.
Аха,значи Порто си остана таков глуп клуб кој што за играчите бара нереални пари.
Како и да е,треба да се земе Гуарин,ама како што ти пишуваш,10 милиони за него,некако скап ми е.
За Поли е таман,готов производ е.
Куцка бе :facepalm:
Значи горе долу,Станко и Марига ако се врати и сака да остане во Интер ќе треба да грејат клупа,заедно со Оби или КуЧка.
У пм...

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Како што кажа еден од најдобриот тренери моментално: „Одбраната носи освојување на првенсто додека нападот поединечен натпревар„
Mногу нормално, погледај го Јуве сезонава само 19 гола примено во лига, од кои само 8 на гости ( а ако го земеш фактот дека на гостувањето во Наполи прими 3 гола, тогаш на 18 гостувања примил 5 :icon_lol:)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
http://www.transfermarkt.de/en/davide-astori/profil/spieler_87210.html
Овој ме бендисува...исто и Огбона ме бендисува ама го продолжил договорот со Торино
--- надополнето: 9 мај 2012 во 19:48 ---

Фарфан? Oui? No?
Дај бе немојте со Фарфан, марфан, и такви антиталенти. Понекогаш на темава се чувствувам како да сум фан на Кремонензе, не Интер. Пандев е шекспир за сите овие играчи.

Факт е дека тешко да земеме некој скап играч, не во кеш сигурно, со 2-3 играчи може, кеш никако. Лавеци е најблиску изгледа бидејќи Ранокиа им е потребен на Наполи, Пандев ако се сложи на помала плата исто би можел добро да дојде во размената и плус некои 5 милиони да им се доплати и да се израмни до негде бараната сума од 30 милиони.

Што е до мене, би го вратил Пандев, би го шитнал Пацини, би играл со Кутињо/Алварез/Пандев по крила и Милито како напаѓач, Кастињос и Форлан како замена.

Но јасно е дека сакам класа напаѓач, или класа играч од средина, али тешко, освен ако не ископаме некое суперталентче како Кака.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Мене ми е јасно дека без одбрана во Италија си нула. Муабетот е дека одбраната и во овој ист состав, не може да одигра полошо од оваа година. Ако се форсира и Занети на лев бек ќе бидеме доста постабилни. Имаат време да се уиграат и да се средат малце од малце.

Нападот пак за жал, не може да одигра подобро од ова. Составен ни е од Милито и три камења. Тоа мора да се смени, приоритет е.
--- надополнето: 9 мај 2012 во 20:09 ---
И зошто мислите дека Кучка е сигурен?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Io Sono Interista
Па Куцка е 50% на Интер, најверојатно ќе дојде летово, ако не дојде тогаш што го земавме? Дури мислам дека и им дадовме пола од Вивиано.
Не знам веќе кој со колку проценти ни е, и со кој ни е позајмен...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ako uspeeme da gi izmamine napolitankite so toa shto ke im go dademe i ranokija za laveci, jas ke sum one hell of a happy camper. A za Lavezzi mislam deka e isto nivo ako ne i poslab od Pandev, e od tuka gledajte shto mislam za Frogly.

Ako Morati ne izigravaFlorentino Perez za idnata sezona, pak i pak, po tret pat nishto nema da napravime.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Io Sono Interista
Па Куцка е 50% на Интер, најверојатно ќе дојде летово, ако не дојде тогаш што го земавме? Дури мислам дека и им дадовме пола од Вивиано.
Не знам веќе кој со колку проценти ни е, и со кој ни е позајмен...
Кај нас не се знае ни кој пие ни кој плаќа, туку кога пишавте дека е сигурно мислев да не е излезено некакво инфо, ги немам отворено италијанските страни деновиве. Ако е само поради тоа што е 50% наш, не е ништо сигурно според мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom