Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Батали се златна топка немора да се вадиш , нема везе само да те потсетам колку страни ме убедуваше ;)
Не сум контрадикторен мајселф не се секирај за мене , не бев толку гласен за Снајдер да ја добие златната топка колку што бев гласен за да биде у првите тројца
Друг пат немора толку да убедуваш некој ;)
Позз од Цезар
Поентата ми беше дека колку што Меси заслужил златна топка, или колку што Иниеста заслужи место пред Снајдер ( поприлагодно у муабетов ), толку и овие тројца заслужиле да бидат ставени пред Серџо, или Сторари, сеедно.
Така да, да, контрадикторен си али глупо е да ти барам постови, си знаеш и самиот, ако за тебе голман што прави аматерски грешки 2 најважни мечеви у сезона е најдобар во Серија А, за мене не е, енд оф стори, се знае епитетот најдобар кој може да го има, у секој случај, не една од можните причини што Интер лани ке останеше со титула минус, у пакет со Мунтари, Балотели и ИФФ.
И самиот Мурињо, барај му изјави ако не те мрзи, кажа дека губеле бодови по нетипични грешки на тимот а ова го кажа по нерешениот со Фиорентина, меч каде Цезар ја направи и втората грешка по онаа со Рома во рок од 2 недели, каде тимот прими гол а со тоа и изгуби драгоцени бодови а и првото место на табела.

Да беше Цезар голман на Јуве, со исти такви изданија, и ти ке беше со овој став, али за разлика од тебе, не терам на чакии за некој само ради тоа што е играч на Интер. :)
Реално глеам, претерано ќе е он да биде прогласен за најдобар, зашто не беше колку и да се трудиш да ме убедиш у спротивното, смешните интервенции и паѓањето на топка од раце по млак удар у секој случај не можеш да му ги избришеш. :smir:

п.с. Да дополнам само, ти тврдеше дека Цезар е најдобриот голман на светот, па видовме колку се закити со таа награда ... чисто информативно, да те потсетам и ја тебе нешто, кога веќе наградите ти се мерило, гледам колку си бил у право. :D

па да он и касиљас беа само двајца голмани номинирани за најдобар играч во светот . Тоа е тоа , а жулио серџо тука е негде
Лека ноќ и поздрав од Жулио ама Цезар :0

па да он и касиљас беа само двајца голмани номинирани за најдобар играч . Тоа е тоа , а жулио серџо тука е негде
Дел од муабетите беа, ако добро памтиш, за најдобар у свет кога ти овде ме убедуваше за Цезар ( а и некои други членови тераа на тој муабет ), е сеа ти као демек ми тераш на сеир за моите тврдења али си забораваш на твоите за Цезар, кога ја викав дека бил и сеуште е скалило под Касиљас и светлосни години далеку од неговите достигнувања, ама не, пак, за тебе он беше најдобриот ...
На крај краева ти реков, почекај кога ќе се прогласува најдобриот у Свет, ќе се увериш кој повторно ќе биде.
Е сега дека мерило ко што гледам по твојов муабет со Серџо се наградите, дека ете, него го нема ни у потесниот избор што е еден мал преседан а Цезар го има, имаш

1. Цезар

* Serie A Goalkeeper of the Year (1): 2008-09
* UEFA Club Goalkeeper of the Year (1): 2009-10

2. Касиљас

* Bravo Award: 2000
* Don Balоn Award: Breakthrough Player 2000
* UEFA Team of the Year: 2007, 2008, 2009
* ESM Team of the Year: 2007–08
* Zamora Trophy: 2007–08
* UEFA Euro Team of the Tournament: 2008
* FIFA World XI: 2008, 2009, 2010
* FIFA/FIFPro World's best goalkeeper 2008, 2009, 2010
* IFFHS Best Goalkeeper: 2008, 2009, 2010
* ESM Best European Goalkeeper: 2008, 2010
* FIFA.com Team of the Year: 2008
* LFP best goalkeeper: 2008–09[34]
* FIFA World Cup Golden Glove: 2010
* FIFA World Cup All-Star Team: 2010

Тоа е тоа :)

Затоа и ви викав, само фан на Интер може да каже дека Цезар е најдобриот голман на планетава, и ко што глеаш, у право сум бил, бар за ова.

Цезар е најдобриот голман на планетава
Што ме потсети на репликата од темата за Златна топка:
Прашање: Да игра екипа на светов против екипа од марсовци, кој фудбалер ќе го земевте прво? (се мисли на Меси)
Одговор: Зависи, ако имаат марсовците дефанзивци како Лусио и Занети... :pos:

Syn што ни кажуваш приказни за мали деца, ова некој што почнал фудбал да гледа пред 1 година може да ти поверува.
Зашто Цезар доби награда за најдобар голман во ЛШ?
- Дека Интер освои ЛШ.
Зашто Касиљас доби награда најдобар голман на СП?
- Дека Шпанија освои СП.

Дали Реал долго време е во врвот на светскиот фудбал?
- дА
Од кога НИЕ викаме дека Цезар е најдобар?
- Од претходната сезона
Каква врска имаат достигнувањата на Касиљас во 1999 со она што ние го тврдиме за денеска?
- Никаква.

Што правиш ти со статистикиве, наградиве, итн...
- Ги вртиш како што тебе ти одговараат

Да се разбереме, не сме деца сите фанови, гледаме фудбал и знаеме дека Цезар беше феноменален претходната сезона, а да го правиш послаб голман од Серџо и компанија е смешно од твоја страна, не рекол никој дека Цезар е 10 скалила над Касиљас, но ланската сезона одбрани феноменално, само ти тоа го негираш, и никој друг.

Толку од мене.

Бенамата, да ти скратам, приказна за мало дете и непознавање на основни работи е твојот муабет, дека Цезар е најдобриот голман на планетава ( нешто сличен на муабетот дека Рафа е добар за Интер ), а не мојот муабет, каде ти се црта работа колку да не се бламираш утре некаде со овој став зашто ќе ти се смеат.

Никаде не реков дека Цезар е лош голман, напротив, али секогаш бил ставан позади Буфон и Касиљас, си се запрашал зашто е тоа така ? Си се запрашал зашто Касиљас ТРИ ГОДИНИ по ред е прогласуван за најдобар голман на планетава а не Цезар ( види ги убаво годините на болдираните награди, не се фаќај за 99та и тераш ко што ти одговара за вакви смешни тврдења ) ? Убаво реков, само фан на Интер би излегол со вакво луцидно и апсурдно тврдење...

п.с. СП е 10 скалила над ЛШ, а таму Цезар ( најдобриот на планетава :) ) сите го видовме каков е ... просечен, заедно со Фејло дури и кумуваа на еден од головите што ги испаднаа Бразил. То је то, пред факти и богови молчат, стварно дури и преглупо ми е да дискутрам на темата дека Цезар е најдобриот у свет покрај толку многу факти што тоа го негираат и газат. Исто и за Серија А, лани он не беше најдобриот голман во тоа првенство бидејќи во дефиницијата за најдобар не влагаат такви смешни интервенции, кажав само каде се истакна најмногу и си потенцирав дека таму си заслужи награда.

Бенамата, да ти скратам, приказна за мало дете и непознавање на основни работи е твојот муабет, дека Цезар е најдобриот голман на планетава ( нешто сличен на муабетот дека Рафа е добар за Интер ), а не мојот муабет, каде ти се црта работа колку да не се бламираш утре некаде со овој став зашто ќе ти се смеат.
Не се бламирам, уживај, никој освен тебе не ми го кажал тоа :)

^
^^
^^^
Без карање бе деца :)

Не се бламирам, уживај, никој освен тебе не ми го кажал тоа :)
Па со оглед дека повеќе од 10 години гледаш фудбал, бламажа е да кажеш дека Цезар е убер најдобар на светов, извини, ама така е ...
Погоре кажав, да беше голман на Милан, гарант истиот став ќе го имаше ко мене и у потписи ќе ги ставаше, вака дека е дел од Интер и еден од омилените играчи на фановите, па ви се мачкаат очи.
На крај краева нема ништо лошо во тоа да е у топ 5 или 3 сеедно голмани во фудбалот, доволно е.

Исто и за Серија А, Маикон е убедливо најдобриот бек во тоа првенство, ама тоа не значи дека и за оваа полусезона што измина треба да се тера муабетот дека во истата он бил најбољи фудбалер на таа позиција, еден посран Абате од Милан изигра подобро од него. Така е и со Цезар лани поради кардиналните грешки што не смее да си ги дозволи голман од негов калибар, една во директен дуел со главниот конкурент за титулата, друга, 2 кола подоцна ако не се лажам, кога висеше првото место. Ко што доби Буфон '' оскар '' пред 2 години, така и оваа очекувам повторно да ја добие италијанец, новопечениот репрезентативец, Сиригу, иако ја реков според мене кој требаше да биде прогласен за најдобар, Серџо од Рома, зашто лани за време на онаа серија без пораз беше фантастичен, а и со Лацио знаеме што направи кога ние се молевме за кикс на крајот од сезоната.

Cezar mozebi ne e najdobar na planetava, ama poslednite 5 godini e najdobar vo Italija. 2 greski napravil lanskata sezona, golem kur, kolku greski napravile drugite golmani? Po 10. Edno znam, deka bez Cezar lani na golot, LS nikogas nemase da osvoime, nikogas.

Ne znam dali Kasiljas bi go velichele olku da ne bese golman na Real. Ama ajde, ova e muabet za tema: Najdobar svetski golman, ne za nasiot fan klub.

Cezar mozebi ne e najdobar na planetava, ama poslednite 5 godini e najdobar vo Italija. 2 greski napravil lanskata sezona, golem kur, kolku greski napravile drugite golmani? Po 10. Edno znam, deka bez Cezar lani na golot, LS nikogas nemase da osvoime, nikogas.
Правам муабет стриктно за Серија А, најди кај Буфон таква грешка у клучен меч, или кај Икер Касиљас, правиме муабет нели за најдобриот, не за топ 5,10 и слично каде Цезар и припаѓа.
И не е голем кур да кажеш дека му паднала топка од раце со Рома, сигурно не ти беше сеедно кога го виде тоа лани, или кога се излета со Фиорентина у празно па примија гол и беа втори на табела па чекаа друг да им ја заврши работата потоа ( Пацини ).

Во Италија најдобар беше лани, претходно други царуваа, Буфон, Перуци ... 5 години у никој случај не бил он најдобар у тоа првенство, али факт е дека откако дојде во Интер има само прогрес у кариерата али за негова жал сеуште не успеал да се докаже на СП, огромна причина плус зашто не е најдобар.

As i said Syn:
ланската сезона одбрани феноменално
Јас се бламира, не ти. Бујрум фанови на сите клубови ставете го ова во потписи и ремете ме, или кажете дека се бламирам.

Come on!

Не си ги извртувај работите, ти ми тврдеше дека бил најдобар у Свет, не ја, али знам дека не знаеш како тоа да го аргументираш ...
Ама со оглед дека не сакаш да признаеш ни дека Рафа беше јад и беда тука, или ко што го споредија у Италија со чумата у Милано пред некој век, не очекувам ни сега да си признаеш дека кажуваш смешка со она тврдење за најдобриот голман у светот, Цезар. :)
A под ланската сезона ако подразбираш само ЛШ, да, али не би ме чудело според тебе да бил феноменален и на светското ( и тоа е дел од ланската сезона ), очигледно гледаш нешто што никој друг не може да го види, ко и за дебелково од погоре. :tv:

As i said Syn:

Јас се бламира, не ти. Бујрум фанови на сите клубови ставете го ова во потписи и ремете ме, или кажете дека се бламирам.

Come on!
Седи мирен бе ти :)
Бернард Лама е најдобар ;) ..и сеа ?:)
Бош муабет се праи.
Ако гледаме така Син, зошто Буфон не освои со Јуве титула во последните 5 години?
Викаш ако е толку јак Цезар нека освои СП, само до голманот е работата за да се освои нешто?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom