Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.031
- Поени од реакции
- 61.959
Орландони и Кастелаци 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од 2010 година ФИФА наградата за најдобар играч и Балон д'oр се соединија и наградата ќе се вика ФИФА Балон д'ор, ќе се доделува на 10-ти Јануари во Цирих, Швицарска.А да не се замарате со нив најубаво, имаме ние многу муабети да отвораме, што се замарате со миланезите и нивните засилувања, засилувања од пропаднати фудбалери или фудбалери кои добиле шут карта од претходните клубови. Терајте некој друг муабет, пример јас имам да прашам кога ќе биде доделувањето на Балон Д' Ор...
Мада ко што кажав, таму ич не се тенки, али нападов бе ... искрено, подобро е да се вратат на 4-3-1-2 формација или 4-3-2-1, еден од Ето и Пандев, т.е. Пандев, да биде ставен и на клупа, ептен е вака сите тројца напред а на клупа играчи кои сеуште не се дораснати за првотимски статус.
Inter Milan coach Rafael Benitez has told Italian media sources that he will switch from 4-2-3-1 to 4-3-1-2 in the upcoming matches. The latter formation will certainly be beneficial especially to midfielder Dejan Stankovic and striker Samuel Eto'o. The Spaniard explained : "The team is better suited for 4-3-1-2 and my players are used to it".
The expected Inter starting lineup is now :
J.Cesar -
Maicon, Lucio, W.Samuel, Chivu -
J.Zanetti, Cambiasso, D.Stankovic -
Sneijder -
D.Milito, Eto.
Резерва или не тие се играчите од интер.... просек на тимот 28.5 годиниБрат наброј уште некоја РЕЗЕРВА ако не хахахахах
А Занети не го дирај , игра боље од цел милан заедно ....Ја ако лажам , тој шо глеа фудбал не лажеИли Замброта е боље ? хахахах
пс:Од кога 31/2 е СТАРО ???
Фавали/Замброта/Инзаги/Гатузо/Пирло/Јанкуловски ецт ецт ецтYou were saying ???
Пазете шо праите, дебелиов го чита форумов
Шала на страна, сакам ова да се случи, и има и те како логика да се изведе, не дека 4231 системот лошо се одразува врз екипата, на крај краева освоија Се што можеше да се освои со тој формат, но главниот проблем во истиот е тоа што се користи цел арсенал на Интер со нула квалитетни алтернативи на клупата. Од една страна, за оние позиции централни во средината Интер има играчи за извоз, исто и позицијата на Снајди е покриена, но нападот не, и ко што сум рекол и пред 4 дена, добро ке биде Пандев, и на моменти Ето или Милито, да одмараат на клупата. А во ваква ситуација дури и Коутињо може да покрие ко полушпиц, едноставно се отвара повеќе простор за комбинации, а со 4231 не, се знае, Ето, Пандев и Милито и тоа е тоа, нит Бијабијани нит Коутињо квалитетно можат да ги покријат тие позиции.
Баш ме интересира од нареден меч дали дебелиот ке се држи до даденото ветување ...
Дај не заебавај...Сигурно ке функционира подобро од овој сегашен систем, ете, го имаш Милито без душа, влегува Бијабијани, или Коутињо, каде бе ...
Вака или Пандев или Ето од клупа и колку толку ке излезе еден квалитетен играч, ке влезе друг и тоа е тоа, да беше Балотели тука, или Скули или било кој друг играч кој здраво може да гризе за една од позициите во нападот па тогаш ок, нека се остане на сегашниот систем.
Па така ке биде, со тоа што Ето нормално ке биде приоритетот за Рафа, но сакал нејкел ако ротира, нив ке ги ротира, не Милито, Милито за мене е недопирлив напред само ако е во ужасна форма ( што не верувам дека ке биде случај во иднина ) ке биде седнат на клупа, или поради некоја повреда.Дај не заебавај...![]()
Нема да ни дува промаја по страните,Мота и Марига(или кои и да играат) ќе играат малце полево и подесно,нема до Камби да се залепат.За таа 4-3-1-2 формација можам да кажам дека е помалку ризична формација(ќе дува промаја по страните) посебно кога се користи на дерби натпревари..ама понекогаш може да биде и клучна бидејќи тука има тројца деструктивци во средината што значи дека сме поцврсти во играта и секогаш имаме човек плус тука..во оваа формација се прошетавме до скудетото во првата сезона кога беше Мур но тогаш го имавме несопирливиот Ибра како разарач па беше многу полесно..во втората сезона т.е. лани со таа фромација не ни одеше па Мур мораше да реагира посебно кога во тимот дојде пандев ,и да ја промени во 4-2-3-1 или поточно 4-5-1 што резултираше со прогрес во ЛШ и понатамошен успех во сериа А(едвај)....е сега за да ја врати бенитез старата формација ќе треба во средината да се врати мота(а не да се игра сеуште со дејан) и милито да се врати во старата препознатлива форма..а и плус ќе имаме подобра клупа како што спомна Syn..
Па така ке биде, со тоа што Ето нормално ке биде приоритетот за Рафа, но сакал нејкел ако ротира, нив ке ги ротира, не Милито, Милито за мене е недопирлив напред само ако е во ужасна форма ( што не верувам дека ке биде случај во иднина ) ке биде седнат на клупа, или поради некоја повреда.
Пандев у секој случај нема нон стоп да биде на клупата за резерви, а и може да ја покрива позицијата на Снајди па и таму да почне ко стартер, пред Коутињо на пример, зашто ова детево ептен го исфорсираа ко кузнае што да е, а реално, има леб и леб за гнетење, и среќа негова не налета на стокмен тим па од старт да завршеше некаде на позајмица и да го ослободеше она место за non eu играчи.