Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Буфон доби, може једини пат кога нема да се согласам со федерацијата за наградите, али Буфон ја доби таа награда, за разлика од лани, сезонава оправдано би ја добил Серџо зашто е откритие годинава, го седна на клупа и Дони кој до лани беше резервен голман на Бразил. И Сторари исто, само што не беше цела сезона дел од Сампдорија е проблемот, но и тој е влезен во оној потесен круг на голмани кои ја заслужуваат таа награда. Цезар оваа година нема шанса да ја добие.

Дали е ова точно ??

Awards are based on the past 2008 - 2009 Season. Here are the winners of the 2009 Italian Football Oscars presented on the Annual Gala Event on Monday, January 18, 2010 in the Auditorium of Milano. Winners of the awards are chosen by the same footballers through the Italian Association of Footballers (Associazione Italiana Calciatori):

Best Overall Player : FC Internazionale forward Zlatan Ibrahimovic (now playing for Barcelona)
Best Italian Player / Miglior calciatore Italiano : AS Roma midfielder Daniele De Rossi
Best Foreign Player / Miglior calciatore straniero : FC Internazionale forward Zlatan Ibrahimovic
Best Young Player / Miglior calciatore giovane : AC Milan forward Alexandre Pato
Best Goalkeeper / Miglior portiere: FC Internazionale Julio Cesar
Best Defender / Miglior difensore : FC Juventus defender Giorgio Chiellini
Best Coach / Miglior allenatore: FC Internazionale coach Jose Mourinho
Best Team / Miglior squadra: FC Internazionale ( Inter Milan)
Most Popular Player / Fan Award : Diego Milito
Best Goal / Miglior goal : Fabio Quagliarella (scored in Napoli vs Udinese)
Best Referee / Miglior arbitro: Roberto Rosetti

Незнам дали има некои други награди освен овие од здружението на фудбалери, знам на форумов се расправав со некои од фан клубот на Јуве зашто бил Буфон прогласен а не Цезар, нејсе, реков и во мојот пост претходно, ја заслужи таа награда за минатата сезона зашто бранеше скоро и без грешка, но не и за оваа.
Според IFFHS, Цезар беше позади Касиљас и Буфон за минатата година.

^ Дали доколку ги фатеше тие 3-4 топки што толку ги спомнуваш Syn на крајот од сезоната ќе беа важни доколку не ги направи сите овие одлични интервенции?

Уште нешто, убави клипчиња ти оставија од Касиљас, да видиш како му ја додава топката на противнички играч во нога(на Цезар му се нема тоа случено), како од 30 метри од страна му шутираат и топката ја одбива во противнички играч...

А Цезар? Цезар имаше сообраќајна несреќа и после неколку дена одма почна да брани и од тогаш се случија тие фамозни 3-4 грешки.

И ова е мој последен пост за Цезар, веќе расправавме за тоа.

...си бил еднаш еден Ибрахимович :) :) :)

можда поинтересна од оваа за Цезар, м? хехехе шала...

Syn, дај најди ти појќе од три голмани подобри од Цезар. Касиљас, Буфон, Ван дер Сар, друг некој....? Немој само Чех да го спомниш, убо напиша некој, после повредата пацер невиден е...

Syn, дај најди ти појќе од три голмани подобри од Цезар. Касиљас, Буфон, Ван дер Сар, друг некој....? Немој само Чех да го спомниш, убо напиша некој, после повредата пацер невиден е...
Џанлука Паљука :pipi: упс Зубизарета бе :pos2:

Tуку шала на страна, нешо ново, некој нов трач на пазарот нема, некој нов играч во Интер.?!

Јас мислам Пашовски е најдобар...дај престанете веќе не сте интересни,секој си има свое мислење и нема потреба да трошите време и нерви за да предомислувате некој..иако морам да признаам Syn достави многу повеќе аргументи и факти за неговото мислење за разлика од benemata и martin кој го мислат спротивното...ај доста веќе беше цезар ќе брани за нас додека се чуствува подготвен и готово!

Кога сме кај голманите....мислам дека голманот на Металург,Георгиевски или како и да е,ќе ни заврши работа...

Што фино ви го плесна ултрасот од Ѓорче... :pos:

за една ''лоша'' сезона и не чини,а касиљас од центар примеше голови од жунињо. смртниот удар на Робен не можеше да фати ни фреј ни лорис, тоа што му фати на меси не може секој,со еден збор да не беше Цезар ние немаше да видиме ЛШ

Во овие досадни дни, се вратив случајно на вашата прва страна и ги прочитав изјавите на Пепино, чинам....Леле човекот е закон....

Извинете за офтопиков, ама морам....„Не сум расист, ама ќерка ми нема да се омажи за Миланист“....„Најбрзо оздравев од грип кога го гледав мечот мегу Милан и Кавезе, 1:2, во Сериа Б....“

Оххх се изнасмеав слатко...

Поздрав

^ Дали доколку ги фатеше тие 3-4 топки што толку ги спомнуваш Syn на крајот од сезоната ќе беа важни доколку не ги направи сите овие одлични интервенции?

Уште нешто, убави клипчиња ти оставија од Касиљас, да видиш како му ја додава топката на противнички играч во нога(на Цезар му се нема тоа случено), како од 30 метри од страна му шутираат и топката ја одбива во противнички играч...

А Цезар? Цезар имаше сообраќајна несреќа и после неколку дена одма почна да брани и од тогаш се случија тие фамозни 3-4 грешки.

И ова е мој последен пост за Цезар, веќе расправавме за тоа.
1. Значи ја можам во една сезона и од Курчи да ти извадам видео со одбрани ( и од минимум 10 други голмано, Лорис, оној новион на Атлетико и ред други ), т.е. не, доволно е хајлајтс да ти извадам од мечот Сиена - Интер во последново коло и воала, ваљда зашто е голман и нормално е да има такви моменти у сезона зашто тоа им е и единствена работа на овие играчи, да го бранат својот гол, со тоа што Цезар важи за голман од светска класа, овој не ...

2. Сериозен си ? кхм Рома кхм ... Касиљас '' згреши '' со топка каде 90% од фудбалската експертиза ја критикува, и тоа не ни прими гол што е најтрагично, а онаа грешка со Милан и Пирло во режиран меч, дај бе не зезајте, тоа Се беше само фудбал не беше.

3. Да, до собраќајката беше .... ако се лажеме.

И по 100ти пат, никаде немам кажано дека Цезар е лош голман, ама најдобар во Светот ? Немојте, пресмешно звучи бидејќи фактите говоран нешто сосем трето ...
Касиљас, Буфон, Кан, се голмани кои поставиле скалило на кое Цезар сеуште се нема искачено и кон кое се стреми да дојде, факт.

Ова демек исто е со прашањето за голман од светска класа со толкав број на грешки во кардинални моменти од сезона ?
Ај да прашаше, најброј ми 2-3 подобри од Цезар па без никаков проблем да ти одговорам, ама вака .... :tv:

--- надополнето ---

за една ''лоша'' сезона и не чини,а касиљас од центар примеше голови од жунињо. смртниот удар на Робен не можеше да фати ни фреј ни лорис, тоа што му фати на меси не може секој,со еден збор да не беше Цезар ние немаше да видиме ЛШ
Не е ова Лацио со Муслера па муабетот '' една лоша сезона '' да е ко мачкина кашлица ...
Цезар ужива невиден луксуз зашто Интер нема квалитетен втор голман, Толдо е отиден, Орландони такоџе, што е и лошо. Да имаа некој ко Маркети или Вивиано од Болоња, па прашање е дали еден Мурињо ке го толерираше неговиот однос на терен, ке му се десеше она што му се деси и на Максвел кога по 1 лош меч беше заменет со Сантон ...

п.с. Не ни беше случаен интересот на Интер за Вивиано, голман кој у секој случај не се задоволува со перманентен статус на резерва и голман кој важи за огромен потенцијал на италијанскиот фудбал. :wink:

^ Да де, само фрката е што реков, не се задоволува со статус на резерва, а и ако го зима Интер, ке треба да плати едно солидно сумиче за ваков играч, над 5м евра гарант.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom