Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да ти кажам искрено малку си досаден деновиве со ова со Цезар . Кој не праи грешки ај кажи ми , Кој ?? Ај ти најди ми таков , можеш ли

Еве ти едно тазе клипче од оваа година од одбраната на Касиљас со Милан

Еве ти уште едно клипче од Одбраните на Касиљас , да се изнагледаш

Не ги оспорувам ни Касиљас ни Буфон голманишта се ама секој прави грешки , затоа и пишав погоре еден од тројцата најдобри голмани во светов . Моемнтално ЗА МЕНЕ најдобар

Можам слободно, Буфон и Касиљас, или Кан на времето. Ја не велам дека Цезар е лош голман, само кажувам дека е светлосни години далеку од моментот најдобар, енд оф стори. Правам муабет уз факти, никој не е безгрешен, но и нит Буфон нит Касиљас не правеле толкав број на кардинални грешки во една сезона во клучни натпревари. Значи не правам муабет за моменти каде резултатот е 5-0 па примиле смешен гол, него зборам стриктно за важните натпревари.
За тебе може и Пандев да е најдобар универзалец на планетава, на крај ФИФА кога ке дели награди, онаа за голман ке му ја даде повторно на Касиљас, а тоа е порелеватно, а не податокот дека Цезар е најдобар според член на форум кој е изгорен фан на Интер.

Го заклучив по целата кариера на Цезар во Интер.

Го заклучив по целата кариера на Цезар во Интер.
Нејќеш да ги видиш индивидуалните награди на Буфон и Касиљас со оние на Цезар, едноставно не сакаш.
Мене ми одговара вашиов муабет, зашто гледате апла субјективно, ама затоа оние порелевантни фактори се косат и те како со вашите размислувања, еве, до сега Цезар не ни има добиено индивидуална награда, тешко дека и за претходнава сезона во Италија ке добие со оглед дека Серџо од Рома го уби у поим.
На светсково направи грешка во косоработка со Мело и испаднаа во 1/4 финале, значи и тука Касиљас го убива во поим ...
Така да Цезар ке остане најдобар по форумчиња и тоа само според изгорени фанови на Интер, и тоа е тоа. :)

Чекај бе малце кои факти ми ги збориш . Ми кажуваш Касљас фатил зицер вцера жити се , а самиот Касиљас напраи лоша интервенција на тој шут која топка идеше директ у него . И сеа за Касиљас била крива топката а за Цезар не е а . Па дали го глеаше вчера Ноер од Германија како се фаќаат топки ЖИВИ што идат у него .
Си се фатил за тие грешки на Цезар од оваа година и он грешел и не бил најдобар голман . Имаше изјава на Буфон за време на сезоната за тоа дека Цезар за него е најдобар голман на светот

Буфон никад не рекол дека Цезар според него е најдобриот во Свет, ова ти е тешка измислица односно вадиш дадена изјава надвор од контекстот, факт е дека топкава на СП е катастрофа и тоа буквално сите го посочија, тој '' зицер '' што ти го спомнуваш на Касиљас благе везе нема со одбраните на Нојер каде Аргентина воопшто и не се заканија сериозно, освен уз млаки удари од 300 метри одалеченост.
Погледни ја уште еднаш снимката, ударот не беше млак, напротив, беше силен но беше упатен на место каде беше поставен Касиљас, ти уствари ми праиш муабет за ''грешка'' на Касиљас каде и не прими гол, него каде имаше перфектна интервенција потоа и по втор пат во мечот го спаси својот тим, каде фати и жива топка од пенал.

Него да се навратиме на муабетот, Цезар бил најдобриот во светот а сеуште нема добиено награда и за најдобар голман во Италија ...
Викам ја, муабетот дека е најдобар е аналоген на фантазија и е смешен, и истиот може да дојде само од тастатура на изгорен интераш.

--- надополнето ---

Eве, да го доловам моментот.

Буфон :

Individual

* Bravo Award: 1999
* UEFA Champions League Most Valuable Player: 2003
* UEFA Club Football Awards Best Goalkeeper: 2003
* FIFA 100
* Yashin Award: 2006
* 2006 FIFA World Cup All-Star Team
* European Footballer of the Year (Silver Ball): 2006
* Serie A Goalkeeper of the Year: 1999, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008
* Onze d'Onze (Ideal Team of The Year, GK): 2003, 2006
* UEFA Team of the Year: 2003, 2004, 2006
* FIFPro World XI: 2006, 2007
* IFFHS Best Goalkeeper: 2003, 2004, 2006, 2007
* UEFA Euro 2008 Team of the Tournament

Касиљас :

Individual

* Bravo Award: 2000
* Don Balón Award for Breakthrough Player of the Year: 2000[22]
* UEFA Team of the Year: 2007,[23] 2008[24] 2009,[25]
* ESM Team of the Year: 2007–08
* Zamora Trophy: 2007–08
* UEFA Euro 2008 Team of the Tournament[26]
* FIFPro World XI: 2007–08, 2008-09
* IFFHS Best Goalkeeper: 2008, 2009
* FIFA.com Team of the Year: 2008-09 [27]
* LFP best goalkeeper: 2008/2009[28]
* FIFA/Fifpro World's best goalkeeper 2008-09
* Royal Order Gold Medal for Sports Merit: 2009-2010 [29]

Цезар, најдобриот во Светот :

толку

Да ти кажам искрено малку си досаден деновиве со ова со Цезар . Кој не праи грешки ај кажи ми , Кој ?? Ај ти најди ми таков , можеш ли

Еве ти едно тазе клипче од оваа година од одбраната на Касиљас со Милан

Еве ти уште едно клипче од Одбраните на Касиљас , да се изнагледаш

Не ги оспорувам ни Касиљас ни Буфон голманишта се ама секој прави грешки , затоа и пишав погоре еден од тројцата најдобри голмани во светов . Моемнтално ЗА МЕНЕ најдобар

Значи уште еднаш да ти го доловам моментот , МОМЕНТАЛНО за МЕНЕ НАЈДОБРИОТ

Друго. Интервенцијата на Касиљас јас нигде не ја спомнав туку ту го почна муабетот .
Трето. Јас нигде не ги оспорувам Буфон и Касиљас
Четврто. Повторно да ти го доловам моментот зошто изглеа сакаш да тераш инат , МОМЕНТАЛНО за МЕНЕ НАЈДОБРИОТ

Касиљас беше најдобар во светот , Буфон беше и уште еднаш , МОМЕНТАЛНО за МЕНЕ НАЈДОБРИОТ

Па ни моментално не е, во Италија на пример според сите најави Серџо од Рома ке ја добие наградата за најдобар голман за претходната сезона, е сега, ако моментално Цезар е најдобар во Свет, како тогаш според сите најави Серџо од Рома е најголемиот конкурент за таа награда ?
Едно е твоето размислување на форум, затоа, бидејќи истото го ставаш на форум ке дојде некој трет ко мене и ке те демантира уз факти и ке ти посочи дека ти со твоето размислување за Цезар го преценуваш ненормално.
Друга работа, на СП Цезар воопшто не импресионираше, беше без асална интервенција и сите го памтат по првиот гол кој го примија од Холандија каде реков, во соработка со Мело направија кардинални грешки. И тука, Касиљас го јаде во поим Цезар бидејќи веќе стигна до четирите најдобри во Светот а и во 1/4 финалето блескаше, ретко кој голман фаќа жива топка од пенал, и тоа на 0-0 во вториот дел од мечот ...

Јас никаде не велам дека Цезар е лош, само укажува на фактот дека смешно е по една ваква сезона да го правиме најдобар во Свет, не заслужил, без разлика што е играч на Интер, можеби, доколку освоеше светска титула со Бразил и бранеше на ниво па тогаш да се согласев со вас, ама вака, сеуште не е дораснат за таква титула.

Извините што упаѓам ама налетав случајно и да го подржмaм Syn.^^Касиљас беше најдобар голман.:pos2:Паа Икер ти изгледа како да брани цел живот а има само 28 год.Почна да брани на 16 годишна возраст.А сите знаеме дека кулминација голманот доживува после 30 год.Значи оваа што го направил уште не е ништо.

Па ни моментално не е, во Италија на пример според сите најави Серџо од Рома ке ја добие наградата за најдобар голман за претходната сезона, е сега, ако моментално Цезар е најдобар во Свет, како тогаш според сите најави Серџо од Рома е најголемиот конкурент за таа награда ?
Едно е твоето размислување на форум, затоа, бидејќи истото го ставаш на форум ке дојде некој трет ко мене и ке те демантира уз факти и ке ти посочи дека ти со твоето размислување за Цезар го преценуваш ненормално.
Друга работа, на СП Цезар воопшто не импресионираше, беше без асална интервенција и сите го памтат по првиот гол кој го примија од Холандија каде реков, во соработка со Мело направија кардинални грешки. И тука, Касиљас го јаде во поим Цезар бидејќи веќе стигна до четирите најдобри во Светот а и во 1/4 финалето блескаше, ретко кој голман фаќа жива топка од пенал, и тоа на 0-0 во вториот дел од мечот ...

Јас никаде не велам дека Цезар е лош, само укажува на фактот дека смешно е по една ваква сезона да го правиме најдобар во Свет, не заслужил, без разлика што е играч на Интер, можеби, доколку освоеше светска титула со Бразил и бранеше на ниво па тогаш да се согласев со вас, ама вака, сеуште не е дораснат за таква титула.

Може на крај ќе излезе Сторари дека е најдобар голман у Серија или Амелија , никад се не зна

А глеам ставаш по награди освоени , пиши го и Чех пацерот , и тој има повеќе награди од Цезар , па и Валдез

Кој сака да го види тој кретенот од Канал 5, т.н. коментатор, што велеше дека Занети нема во финалето на ЛШ да игра, нека вклучи Канал 5. Тој со жолтата кошула.

Нема добиено многу Валдез, знам еднаш баш се интересирав за тоа и ако не се лажам има добиено само од весник во Шпанија, и тоа награда за најмалце примени голови во сезона, а иначе во оние главните од шпанско на Касиљас му нема равен.

A и Чех е тука некаде на нивото на Цезар, т.е. беше се до онаа тешка повреда на главата по која и му се поеба кариерата т.е. доби дигресија во оној просперитет кој го имаше откако дојде во Челзи. И сезонава се повреди во клучен период за тимот на првиот меч со Интер.

Колку што се сеќавам , а ти викаш дека нема награда , Цезар лани доби за најдобар голман у Сериа А , нели ??

Вистина е добар , добар рефлекс и се тоа , но погледнете ги наградите и признанијата на Касиљас и Буфон и нема што да се прави муабет повеќе . Да не беа тие катастрофални грешки на многу важни натпревари што ги прави секоја сезона можеби ќе беше избран за најдобар , и друго нешто што не му помага е тоа што тој не беше од почеток на неговата кариера во Интер , како Касиљас во Реал . Да беше дете на Интер и да бранеше од 19-20 години мислам дека до сега ќе имаше некоја титула за најдобар . Но секако не треба да ги заборавиме фантастичните одбрани , но да бидеме искрени , факт е дека Цезар иде после Касиљас и Буфон , НО според наградите :) ...

Колку што се сеќавам , а ти викаш дека нема награда , Цезар лани доби за најдобар голман у Сериа А , нели ??
Буфон доби, може једини пат кога нема да се согласам со федерацијата за наградите, али Буфон ја доби таа награда, за разлика од лани, сезонава оправдано би ја добил Серџо зашто е откритие годинава, го седна на клупа и Дони кој до лани беше резервен голман на Бразил. И Сторари исто, само што не беше цела сезона дел од Сампдорија е проблемот, но и тој е влезен во оној потесен круг на голмани кои ја заслужуваат таа награда. Цезар оваа година нема шанса да ја добие.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom