Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вака сеа, го сваќам beneamata, начека че се курчи сеа :baeh: Ама шо ја оплеска Лео ја оплеска...реално гледано, уште на почеток формацијата ја еба, ама ајде, имаше време да се извај, уште од 45 да влези Пандев на местото од Станкович, и одма ќе се сменеше играта, ама сепак Лео не покажа мадина да го напрај то. И не знам дали приметивте, со оваа формација, Мајкон ич немаше простор продори да прај.
П.С
/
/
/

/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
//
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
Да фати појче постов, побрзо темава да заврши :)
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/Хихиххихи
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
хихихихихихи
/
/
/
/
/
/
/имало уште место...
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
/ Деко ПЕДЕР!!!
/
/
/
/
/
/
/
//

//
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
//
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

^ Џабе ти е, постови се бројат. 20 поста страна. Па сега мојов пост од 30 збора има ист ефект колку твоево погоре. :)

Значи џабе себав :)
15 поста на секоја страна има, без разлика на киломентрите во еден пост, така да, да, се сјеба но ова е доволен показател до каде може да отиде 1 член на форумов само за да се затвори што побрзо некоја тема отворена од Деко.

Ако на некој му се читат мои глупости нека повели.

Ке започнам од формација па се до фановите.

Формација - 4321, додуша со играчите што ги имаме, да не речам на разполагање дека ептен хејтер ке испаднам, ама со овие играчи што ги имаме, 4321 дури е и малце офанзивна формација. Ех сега, одма ке скокате дома сме играле, ова сме играле тоа сме играле, да де, сите тие сме ги играле, ама што ако? Дека дојде јапонецов и камикази автоматски да станеме,
т.е. самоубиство да си правиме со “по офанзивна“ формација?

Јас кога јадам лајна дека ни требаат докажани играчи
вие одма: “аииииии види го овој не е салам, ПАЦА ИНТЕР, КАПИТЕНОТ ДУША ДАВА, КАМБИ МАЈКА СИ ЈА ДАВА, само за ИНТЕР НАШШШШШШ ДА ТЕППАААА, КАКО НЕ ТИ Е СРАМ!!????1!?!“.

Не бе воошто не претерувам, такви сте (знаете кој сте), ајде кажете вие, Пандев требаше од прва да игра, сериозно ова? Пандев кој се губи со Чезена, Бреша и Бари (не знам дали играл во овие мечеви, ама поентава да ја доловам), Пандев од кого топката се одбива исто како и на таа играта со гумени/пластични прстени што треба во шише да ги фрлиш, тој Пандев? Ама Ама Ама, сеа ова следи знам: АМА НАПАД ПОСИЛЕН КЕ ИМАВМЕ! нема АМА со овие играчи, тоа е тоа. До вчера сите тука се согласувавме дека Пандев не е за во Интер, дури и некои викаа дека “пати“ од нашиот општо познат македонски синдром - пари, и тоа е тоа сега, се наполна со пари и ако некој чека фудбал од него, пффф fuck it, можеби ќе дочека во Цементаринца ама.

Некој рече сме требале со формација 4231 да играме, со кого, со кои играчи таква формација, или пишувате колку само да се пише?

Пандев и Ето да речеме ке играа крила, напад кој? Бранка? Или заборавив, Снајдер ке играше напад, океј моја грешка. Ајде друга варијанта Ето и Кутињо крила, Пандев нека играше напад, зарем ке очекувавте нешто од Кутињо и Пандев кои немаат играно асално последните 10 меча да направат нешто?,Чекате од Кутињо, од истиот играш што не му се дава шанса да игра против Чезена, да му се даде да игра против Баерн, па уште од старт? Значи и со ова ке се правеше утка, само што тука не го спомнав Гоче наш како напаѓач, кој ке ме правеше да го скршам телевизорот 1000%.

Тоа што мене од старт ме нервираше се позициите на 2 играчи, само на 2 играчи, и за кои убеден сум ако играше едниот во позиција на другиот, и спротивно
1 или 2 нула ке го добиевме натпреварот. Камби и Мота, значи, јадевме сите лајна на Бени дека Камби го форсираше и сакаше да го направи Чави а ништо по различно не направи вчера и Лео, го реков ова пред 2 натпревари (или 1, или 3 не се сеќавам кога, ама знам го пишав тука) дека Мота игра како централен бек, и не пробувајте да ме убедите во спротивно дека така е, Мота кој е во исто ниво на Снајдер го игра како CD, од друга
страна Камбиасо кој цел живот има само една задача, СПРЕЧИ РАЗВИВАЊЕ НА АКЦИИ, тоа не го правеше, играше на позиција на која Мота миљјарда пати подобро би се снашол.

За Ето повеке муабет не ми се прави, иако едно време му отиде на ЛЕо нешто му се жалеше, сакам да верувам дека му се жалел што нема партнер во нападот и дека е принуден да игра и како крило, и како играч за врска меѓу средниот ред и нападот, (дури Ето играше крило/АМ), нападот што го сочинуваа убивачкиот тандем Снајдер и Деки, или не? Не сакам да верувам игра така LW/CF/ST/AM по свој избор, не сакам за глуп да го сметам.

Ех сега,со која формација би сакал јас да игравме е сосем небитно, ама и ова како што реков беше многу офанзивно со играчиве што ги имаме.

Задачите на индивидуални играчи - За дефанзифците можам да речам супер ги спреми Лео, Ранокија е подобар дури и од Лусио/Самуел (ајде скокајте, ајде), т.е. комбинација од двајцата е, смирен како Самуел, игра како Лусио, и голема среќа што се повреди Самуел, иако жал ми е, ама верувајте дека подобро вака, инаку познавајќи ги нашите (Морати, Бранка, Стојанка) не беше чудно летово РАнокија да го вклушеа во некој договор за Карја, или за Инлер, онака да им го дадевме Ранокија плус 20 милиони и да земевме еден од горенаведените, нешто слично катастрофално ке направиме и со Сантон ама ајде има време за тоа.

Назад игравме добро, бековите ретко напаѓаа, ама со формацијава немаше потреба, додуша со играчите што ги имаме, немаше потреба да играат офанзивно бековите
на кого ке му центрираа? Ето :pos: од кого јас подобро играм со галва, или Снајдер, или не не, на Занети, можеби пак ке се маскираше во Милито и гол ке дадеше.

Средината ако почнам ке треба книга да пишувам, најсериозно, спомнав и погоре, тотална утка Камби-Мота, тоа е најголема грешка на натпреварот by far, онака МЕГА грешка, гига, тера грешка.
И после ке се чудиме зошто грешел Камби кога требаше да дава голови, и зошто грешеше Мота во некои ситуации, треба Лео да заборави каде играл Мота во Барса, таму имаше слична улога како и вчера со Интер а богами и последните 4-5 натпревари,
колку за компарација и Ранокија кога имаше 16/17 години играл AM/Плејмејкер, ама ете го сега каде е.

Друго за средниод ред да кажам е за Снајдер, кој мора да сфати дека е ситен и мал, на Снајдер со инка треба да му се тура во главата ДА НЕ ВЛЕЗЕ ВО ДУЕЛИ, затоа што 90% пред време тие дуели се загубени, поготово со шваби :), Снајди треба да пушти видеа на јутјуб од златните времиња на Зидан и Роналдињо, и да види што правеа тие најдобро дека и он го може истото да го прави - да подава/асистира. Лани какви топки даваше годинава или улога таква има, или сам се филма не знам, ама мора да се смени.

Деки имаше една топка во шеснаесетникот, се збуни исто како јас да играв таму за прв пат, му влезе меѓу нозе топката, нешто проба да ја смири ама џабе, тоа ми е единствена замерка, другото добро го изигра.

За Ето не знам што да пишам, ем е крив, ем не е, кога човек игра пред 2 плејмејкери уште пред натпревар треба да е убеден дека минимум ке се најде во 5 100% шанси, шанси овозможени од плејмејкерите, ама тоа е 2 плејмејкери се многу, дури и премногу знаејки дека играат за прв пат во овие 2 години заедно како АМ. Или 1 плејмејкер, или ниеден, нај зафркната позиција е плејмејкер, чудно јас го знам ова, Лео не.

Занети ги помина сите рекорди по настапи, и те молам дај пензионирај се, или умри, не знам што друго.

Тимска игра - Онака, да оценам од 1 до 10, реална оценка би била 4 кон 5, друго не знам како да оценам, шанси направивме, и една шанса да се направи некогаш е доста ние имавме повеке од 1 шанса, ама секогаш на крајот имавме играч на кого не му е местото таму. Не знам што друго да пишам, на хартија имавме 5 играчи на средина, а реално игравме со 2/3, Мота беше бек, Камби беше загубен (никогаш во вакво издание не сум го видел), Занети нешто трчаше и губеше топки, првиот од средина (кој и всушност играше) е Деки, вториот е Ето (за мене средина играше), и онака се двоумев, ама ајде нека е(трет) и Снајди, чисто онака за бројка да има. Да се играше формацијава на хартија и на терен, топка не требаше да фатат баварците, а тие посед на топка повеке од нас имаа, замисли.

Шанси/Реализација - Пишав и погоре, секогаш на крајот некој што не треба да е таму се наоѓаше, првин во втора минута Ранокија се најде во 100% шанса, после Камби исто така на 2 пати мислам, овие се такви шанси, на кои мораше (на првата, 2 минута) да се најде Ето, на шансите на Камби да се најдеа Мота или Снајди.

Други шанси имавме, ама не ги искористивме, Ето памтам имаше, Деки што се посрамоти пред шеснаесетник, ама све тоа за ништо, кога немавме (да не звучам ко Синдикат да речам среќа) реализација, а на вакви натпревари реализацијата мора да е 100%, една шанса еден гол.

Лео - како вчера што го имам пцуено, ни Бенитез не успеав толку да го пцујам за време на еден натпревар, прва причина е Камбиасо, го држи во игра, а он не знае да игра, го држи во позиција а он не е за таква позиција, Камби греши, Лео мижи, така му дојде ова, прва и најголема грешка е што не го извади Камби првите 20 минути. Втора грешка, кога гледаш дека не оди со 4321, што има да се надеваш на чуда? Смени формација/играчи бе човек!

На Мурињо само за една работа секогаш ке му се плашам(ако игра против него Интер)/восхитувам(во секоја друга прилика), човекот има МУДА, онака ОГРОМНИ, дури и да постирам слика со резолуција 100000000х10000000 од муда, нема да е доволен показател на тоа колку муда има Мур, и затоа е таму каде што е, на ебаниот врв.

Да продолжам со Лео и измените кои требаше да ги направи, Камби надвор, Занети на местото на Маикон, а Маикон крило во напад, на местото на Камби, Кутињо (само поради брзина/техника/дриблизни), смени формација на 4-3-3, назад све исто, само Занети на местото на Маикон, средина ке играа Деки, Снајдер, Мота, каде Деки и Мота би биле LCM eдниот, RCM другиот,
Снајди плејмејкер, десно крило Маикон, напад Ето, лево Кутињо.

Мислам супер би се снашол Кутињо со подршка од Киву и Деки на таа позиција, ама ајде тоа јас го мислам, ова нема никаква врска со тоа горе што пишав дека Кутињо не е за овој натпревар, ситуацијава дојде таква, што оваа измена мораше да се направи, а и сигурен сум, со Киву и Деки, Кутињо супер ке се снајдеше.

Навивачите - Го пцуеа Ибра кога човекот сам буквално ни ја држеше играта, истото и на Балотели му направија кога на човек му беше дадена задача да загуби што е можно повеке време, они истото па истото, УУУУУУУ-МУУУУУУ крави едни, и јас ке го фрлев дресот (да де знам, вие не) во таква ситуација, кога Мур му вика губи време, он шутира топки надвор, они го исвуркуваат, а дете е, буквално ДЕТЕ, ама не, не завршува тука приказната, тие истото на на Пандев му го прават, све нешто што не треба, а тоа што треба, го заборавиле дома. Можеби 2-3 пати викнаа онака како што доликува на навивачи, и тоа беше онака 10-15 секунди: ИНТЕР, ИНТЕР!!!
Е само тогаш реков, ејјј па ние дома сме играле бе, ебати шупаците, нека учат од каталонците, кога при 3-1 загубен натпревар, таму се тресеа нашите кога ојдоа, и не само тие има катаљјарди други навивачи, да не ги спомнам на Ливерпул, дури и кога губат навивачите им пеат на играчите, нашиве се срам. После некој ке
ми јаде гомна, не си вистински навивач ако не одиш константно на нивни натпревари, е куров да ми го јадат тие луѓе.

За крај само, т.е. имам многу ама ајде ке скратам, затоа што чисто се сомневам освен тројца, некој друг ке го чита ова, Лео уште е млад, уште треба да учи, не го велам ова во смисол на тоа да го избркат, него
нај буквално, да седи да учи од постари тренери, второ освен Бареси, кој е постар од Лео, нема кој друг да го поправи или да му дава идеи, а и Бареси не е чудотворец, така да, плаче клупава за уште еден асистент.

Како и да е, честито победа на Баварците, искрено не ја заслуживте, не дека ние ја заслуживме, ама победник во овој натпревар реално не требаше да има, 1-1 или 2-2 требаше да е резултатот, ама 0-1 не, или пак 2-0 за Интер, сепак победа си е победа.
Нема што да се драматизира, нели :)

Со супер одличната формација на Лео? со таа формација само против Кремонезе нека играат.
Нема шанса пак со истиот формат да излезе, Милито се враќа, а искрено ја очекувам Милито, Ето и Пандев да бидат напред а позади нив Снајдер, односно, да се извади исти тим ко и во Мадрид, жртва нека прави во средина, еден од Дејо и Мота да не игра, Занети како и да е мора да игра лево, не Киву.

Нема шанса пак со истиот формат да излезе, Милито се враќа, а искрено ја очекувам Милито, Ето и Пандев да бидат напред а позади нив Снајдер, односно, да се извади исти тим ко и во Мадрид, жртва нека прави во средина, еден од Дејо и Мота да не игра, Занети како и да е мора да игра лево, не Киву.

па и не мора баш сите тројца да ги става напред одеднаш може пак Паки да ни е џокер, нек бидат само милито ето и снајди зад нив со тоа што помалце плашливо према рибери и робен и поангажиран среден ден. јас мислам дека имаме реални шанси за даље, гол у први 10 минути и ќе се покакаат понатака немциве

^ Може да идеме и со таа формација зашто? Ето десно Пандев Лево Милито централно и Весли позади нив.Сакам да нападнеме во Баерн да идеме на све или ништо,брз погодок ке ги збуни швабиве... а за троја деструктивци би му дал шанса на Карја пред Деки,имам приметено дека со него имаме подобра офанзива последниов период.

^ Не бе, боље ќе да е 1:0 за Баерн во прво, и у второ даваме два гола од кој последниот вака ко нив у 89-та. :)

Е тек тогаш ќе биде фешти.

--- надополнето ---

П.С. И не се зафравајте, дајте да се заангажираме уште 16 страни има темава.

Ај ќе ве замолам не се бламирајте со оптимизмот..ние кутрите дома неможевме топката да ја нагазиме,а не на Алианц каде ќе ни ебат мамицата и како што играме маестрално нагости во последно време...апсолутно шансите ни се 0,(0)(во периода) за да ги елиминираме баварците.....И после овие разочарувања против Јувентус и Баерн кои ни ги приредија ,во дербито против Милан очекувам победа,победа и само победа!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom