Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Остај ги ти Зенит, Спалети да бира помеѓу Зенит и Интер кого би избрал ? Реално да гледаме, само полуд човек и од Рафа ке каже Не на Интер односно Не на понуда да води за прв пат во својата кариера голема екипа ...
Скалило погоре во кариерата сигурно нема да прави со Зенит. Али ај, прво официјално да ја раскинат соработката со Рафа па баш ме интересира кој ке седне на тоа место во тимот, сега само може да се шпекулира, официјално нешто да се среди ќе може само откако Рафа ке биде отпуштен.

Незнам како иде тоа кога тренер има договор со својот , кој одлучува за напуштањето на тренерот , дали самиот тренер или клубот , така да ќе видиме

Незнам како иде тоа кога тренер има договор со својот , кој одлучува за напуштањето на тренерот , дали самиот тренер или клубот , така да ќе видиме
Mур со Порто така направи мислам, или еве сега, со Интер, или Дел Нери со Сампдорија ...
Не се врзани за тимот они ко играчите, само за Мур постоеше ко откупна клаузула, али ипак, Мур е едно со Интер, Спалети е друго со Зенит.

Него ти делуваш ко да сум ти трн за око ( а незнам зашто, недоразбирањата одамна ги надминавме ) па на мои ситници се фаќаш...

У глобала тебе и уште 2-3ца на темава ги читам кога ќе пишат нешто, другите постови често знам да ги рипнам. Затоа така ти делува... Иначе недоразбирања не ни памтам да имало, а и да имало, мање битно - форум е, место за да се издува човек и да си каже што му лежи.

Далеку од тоа дека имам нешто против тебе, само од време на време знам да пецнам, пошо интересна дискусија може да се разврзе. Тоа е тоа.

Биди поздравен

П.С. Околу делот падобранец, сакав да кажам дека ве читам, ама ретко реплицирам. Така да, не сум баш падобранец, пошо сум у тек со повеќето дискусии.
П.П.С qwerty тастатури се у прашање, како за тебе, така и за сите нас... најди го “Ќ“-то у скоро време, ќе имаат проблем со правопис луѓево.

Andre%2BVilas%2BBoas.jpg

Па пред да дојде Мурињо веќе имаа освоено 3 титули во Серија А, он кога дојде наследи шампион на Италија ...
Би те замолил да се информираш бар за основни работи пред да почнеш да влегуваш во дискусија на тема а истата не е за Ливерпул.

Тоа '' дајте му време и пари '' за да биде способен да тепа четврторазредни екипи во Италија не важи, всушност за ниту 1 голем клуб не важи ама сега па незнам ти за каков клуб го сметаш Ливерпул ( тоа дајте им време ке освојат титули тука трае повеќе од 20 години во ПЛ ) бидејќи ваков твој став не е соодветен за ваква екипа ( за Интер мислам ), али ко што реков од погоре, не си навикнат на вакво нешто, незнаеш како е и то је то ...
Друга работа, во Италија ретко кој тренер има слобода во својот тим, па тоа само Мурињо го имаше и толку, една од причините поради која Рафа не отиде во Јуве беше таа, во Италија всушност само Интер направи попуст али само дека се работеше за Мурињо, класа од тренер, инаку нормално се функционира вака, без да се даде Се во рацете на 1 човек, мада и Мур немаше целосна контрола на тимот.

Али немањето основни информации во врска со тимов си го праат своето очигледно кај тебе.

Од кои 1 службено а другата додека Јуве беше втора лига а Милан,Фиорентина и Лацио казнети со одземање бодови по што единствен конкурент ви беше Рома!!! По ова пак се враќаме на моето дека сте немале конкуенција која ја имате сега.....самиот викаш дека Мурињо имал поодврзани раце од Бенитез....е па другарче Рафа не е тренер на кого може да му се наредува цело време.....дајте му одврзани раци и ќе видите.....но како што кажав подоцна ќе сфатите колку добар менаџер е тој!!! А иако не игра добро во првенствата во ЛШ секогаш бил одличен.....секако годинава тоа не го очекувајте пошто сте шампиони а досега ретко кој одбранил ЛШ ( во новиов формат никој па дури ни една Барселона) .....како и да е дискусијава тука ќе заврши оти ова е веќе бесмислено!!

Од кои 1 службено а другата додека Јуве беше втора лига а Милан,Фиорентина и Лацио казнети со одземање бодови по што единствен конкурент ви беше Рома!!! По ова пак се враќаме на моето дека сте немале конкуенција која ја имате сега.....самиот викаш дека Мурињо имал поодврзани раце од Бенитез....е па другарче Рафа не е тренер на кого може да му се наредува цело време.....дајте му одврзани раци и ќе видите.....но како што кажав подоцна ќе сфатите колку добар менаџер е тој!!! А иако не игра добро во првенствата во ЛШ секогаш бил одличен.....секако годинава тоа не го очекувајте пошто сте шампиони а досега ретко кој одбранил ЛШ ( во новиов формат никој па дури ни една Барселона) .....како и да е дискусијава тука ќе заврши оти ова е веќе бесмислено!!
Абе ти си фан на екипа која нема титула во ПЛ повеќе од 20 години, ти ми збориш од аспект на човек кој е навикнат на вакви посрани сезони, затоа твојот став е нерелавнтен во моментов и уз пут по малку и смешен.

Неинформиран си а се обидуваш да тераш нормална дискусија, ми ги спомнуваш тие заврзани раце а не си свесен дека Рафа на истото се согласи кога потпиша договор, така да нема потреба тоа да го спомнуваш over and over again. Рафа потфрли, ти тоа не го сфаќаш, т.е. не можеш да го сватиш бидејќи навикнат си на такви потфрлања, нормална работа се за тебе, секојдневие од прв ден кога си станал фан на Ливерпул.
Во Италија вакво потфрлање се казнува со отказно решение и тоа е тоа, па ти колку сакаш поти го со изговорите за Рафа, ако одиме по твоите логики тренерите никогаш не треба да бидат отпуштани, али пак ке кажам, тие изговори се само класичен пример за 1 лузерски менталитет кој ти очигледно го имаш примено низ годините дур си ги следел неуспешните сезони на Ливерпул да дојде до титула во ПЛ. :toe:

--- надополнето ---

Го наследил малце шмекот oд Мурињо. :)

Го наследил малце шмекот oд Мурињо. :)

епа ај да не го наследи, колку време скиташе со Мурињо, од 2002..He learned from the best. Andre Villas Boas spent years as one of Jose Mourinho’s trusted assistants.. а иначе го личи ептен во дресов од Интер :) тука има една интересна статија за него, малку постара е уште од времето кога беше во Челзи со Мурињо, ама во секој случај интересна

Villas Boas, e toj na slikata? Imam videno nekolku videa na youtube od nego, ama ne vaka od blisku. (nekoj go videl videtoto so plukanje FAIL-ot? :) :) )

Toj bil.

Go citav tekstot, ova me impresionirase: "It takes me four days to put an entire file together," Villas says, "so it is very comprehensive. The reports are given to all the players as well as the manager. The idea is that when the players go out on the pitch, they are totally prepared, so there can be very few surprises during the game."

Мурињо за Газета изјавил дека би сакал да се врати во Интер, но дека не би сакал да му биде потребен на Интер. Во превод, се надевам дека ќе победуваат и без мене, односно нема да бидат во тешка ситуација па јас да ги вадам (колку што разбирам :) ).

Не разбирам, што со изјавава? :)

Мурињо за Газета изјавил дека би сакал да се врати во Интер, но дека не би сакал да му биде потребен на Интер. Во превод, се надевам дека ќе победуваат и без мене, односно нема да бидат во тешка ситуација па јас да ги вадам (колку што разбирам :) ).

па богами,потребен е :-) малце изјавава не е на место али... :vozbud:

http://www.as.com/futbol/articulo/inter-coquetea-suena-mourinho/20101222dasdaiftb_15/Tes

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom