Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не можеш да знаеш, може да им се случи истото ко Јуве лани со Закерони ( пупу недај Боже ), друго е да си убеден дека ке бидат подобри од крај на сезона па до почеток на сезона, друго е кога тој што ке дојде ке начека -13 на табела, тим каде имаше преку 100 повреди кои константно се повторуваат ( Милито само 3 пати истата повреда ја имаше ), тим со нарушена тимска атмосфера и остали деструктивни нешта и тоа на средина од сезона ...

Реално, условите сега се бедни за новиот тренер, затоа погоре реков, штетата е веќе направена, и искрено не гледам дека постои некој кој е кадарен да ги извади од оваа криза и сериозно да загриза за Скудетото а и во Лигата на Шампионите. Тоа е само мое мислење, а и подобро е вака, кога очекувањата ги сведувам на минимум, не ми е целта да ширам песимизам. :)
Па нека се шиба со Рафа до крајот на сезоната, ако штетата е веќе направена и ако новиот тренер нема ништо повеќе да напраи од Рафа...може ако остани Рафа ќе се сменат некои работи до крајот на сезоната.(ќе се симниме подоле некое место од моменталното:))
Ем сакаме нов тренер ем тој новиот нема ништо да направи, па за што ќе го донесат во Јануари, нека се почни од почеток.

Па нека се шиба со Рафа до крајот на сезоната, ако штетата е веќе направена и ако новиот тренер нема ништо повеќе да напраи од Рафа...може ако остани Рафа ќе се сменат некои работи до крајот на сезоната.(ќе се симниме подоле некое место од моменталното:))
Ем сакаме нов тренер ем тој новиот нема ништо да направи, па за што ќе го донесат во Јануари, нека се почни од почеток.
Ваквите ситуации налагаат промена во тимот, ко лани Рома, еве, нив ке ти ги посочам ко пример ...
Кога Раниери ги зема Рома, очекувањта беа да обезбеди место во Лига Европа, а максимумот кој максимално ке го задоволеше бордот беше пласман во ЛШ. Тие очекувања беа аналогни на онаа ситуација во која Рома беше пред он да дојде во тимот.
Така е и сега, ситуацијата во тимот е катастрофална и не наликува на онаа која треба да биде карактеристична за еден иден шампион, освен нели, ако се лажеме.

Ти мене погрешно ме толкуваш, не терам ја на тоа дека status quo ќе биде ситуацијата, зашто реално, во моментов подобро е и третото или второто место во Серија А, али проблемот е што еве пример Ти сакаш титула, а моменталната ситуација која ке ја начека новиот тренер тоа за жал и те како не го налага ( освен, ко од погоре што реков, ако се лажеме ), па во тој контекст реков дека '' штетата е веќе направена '', капиш сеа ? :)

Ти мене погрешно ме толкуваш, не терам ја на тоа дека status quo ќе биде ситуацијата, зашто реално, во моментов подобро е и третото или второто место во Серија А, али проблемот е што еве пример Ти сакаш титула, а моменталната ситуација која ке ја начека новиот тренер тоа за жал и те како не го налага ( освен, ко од погоре што реков, ако се лажеме ), па во тој контекст реков дека '' штетата е веќе направена '', капиш сеа ? :)
Значи Рафа беше донесен за да одбрани една од трите титули, а овој наредниот т.е неговиот заменик ќе биди донесен за да ги покрие дупките направени од Рафа и да ја поправи ситуацијата колку-толку и дека нема да биди задолжен од Морати со тоа освои титула во Сериа А или метла.
На почеток сите сакавме титула, не верувам дека некој не сакаше, ама послем овој период јас би бил задоволен со пласман во првите четири т.е од 2-4 место и пласман во ЛШ за наредната година, јебига такво време дојде т.е се врати пак тој период од пред 5-6 години...сето тоа е резултат на Рафа, Морати, повреди еден тон...
Ја би да се дади шанса на Рафа ( а вие како сакате:)) до крај на сезона да си ги исчисти лајната кој ги направи и да поправи колку може, е ако не го направи тоа послем завршеток на сезона нека се размислува на нов тренер.

Што правиме ако дое Спалети и ако Морати го задолжи со титула од Сериа А за оваа година и тој тоа нема да го направи, ќе се вратиме на старото кога ги менувавме тренерите како чорапи.

Знаеш ли зашто Рафа ке биде сменет ?
1. Простор за титула во Серија А сеуште има.
2. Според оние од горе, Рафа не е кадарен да освои голем трофеј сезонава што е рамно на енормен неуспех.
3. Е затоа и он ке биде сменет, за да се донесе некој кој според оние од горе, ке има шанса да дојде до титула во Серија А па и ЛШ. Значи нема поента да останат на нешто кое е неспособно да победува и освојува трофеи, нема поента да продолжат со него.

Е сега ти ми збориш за некаков услов од Морати за титула, не, тој услов го имаше Рафа на старт од сезона, условот кој ке го има наредниот тренер е да влезе здраво во битката за титулата, да ја намали драстично разликата со Милан, не е исто да даваш услов на старт од сезона за титула и тоа по таква успешна сезона, и сега, кога ситуацијата е таква каква што е.

А кога би помислиле малце и не е се до Рафаел бенитез иако тој носи најголема кривица за хаваријата која ни ја завладеа тимот..зарем со новиот тренер и да дојди (кој и да е) очекувате да ги редиме победите како на шала??..некако и играчите не се тоа тоа..немаме асолен лев бек,на Мајкон не му се трча,средината освен Мота е премногу статична и неинвентивна...Милито е во лоша форма скоро цела сезона..Пандев е просечен играч..немаме клупа, немаме замени, треба и играчи да се донесат ама не играчи за да пополнуваат место туку класа поединци кој ќе го понесат товарот што го носи самиот дрес на Интер(а такви играчи во јануарскиот пазар не постојат)..треба да се избркаат (ако треба насила) цицачите од клубот како суазо и мансини..да не зависиме од Биабиано и Оби никогаш повеќе во оваа сезона..море да се размислува и на ремонт нема Камбиасо,Дејан и Занети вечни да се....ако замини Бенитез ќе бидам пресреќен и тоа ќе ни биде олеснителна околност..се надевам дека утре ќе прочитам по страниците низ интерентов..''Rafael Benitez has been sacked from the Inter bench..new hope Spaleti or???''...ова би било одличен почеток на неделата каде за мене лично е пеколна:pos::pos:

Ili google translejtov me laze ili definitivno Rafa e izbrkan :D

Ako e vistina posreken ke sum za ova nego za osvoeniot svetski kup. :)

Dobro be, se spomnuva nekade Rajkard kako mozen iden menadzer na Inter(onaka prasuvam)? Deka vo site stranici istite iminja se vrtat, ama go nema toa na Rajkard...

Ја би за Фиго. Или ќе не напрајт шампиони или нема да освоиме ни 4место т.е. пласман во ЛШ. Jbg, коцкар сум. :)

Дел од реакциите на фановите на Интер низ светов по дознавањето дека Рафа е пред отказ:

1237362987boratdancingw.gif

blackkiddancing.gif

"Мислев дека Benitez ќе ми се заблагодари за титулата која му ја подарив. Прашајте ги навивачите на Inter кој е Mourinho и кој е Benitez. Но јас сум задоволен од нивниот успех. " :)))

BENITEZ E' FUORI!

Преведено од ГДС...

Последниот дел..
Don't open that door In all of this, however, we are now standing at the 43rd injury for Inter this season (Sneijder's) with Rafa reveals the hidden leaks in the gym of the players (with Mourinho before and with him after) because "they can no longer do certain things." Benitez was looking for other ways to strengthen the players' bodies with more work load. Now we can say the famous exit quote of Rafa: "Those who talk about preparation or training as a cause of injuries are ignorant," another phrase that embarrassed Moratti.

Чао крофне.

Осеќам Морати ќе не изненади со Капело,мада и Спалети е подобра замена од Бенитез моментално,нема да експериментира со формациите и да јаде гомна без врска.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom