Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Денес Интер бара од газета да се извини.Газета напиша дека Интер им наредил на играчите кои добија награди да не го спомнуват Мурињо на примањето награда.Штета тешки комплекси овој Бенитес наредил да тргнат сликата од Мурињо во базата.
Се испозаблагодарија на сите на соиграчи прецедателот фамилиите.А човекот заради кои освоија се збор да не кажат.
Ајде сакам да ме демантират оваа година без Жозе да видиме до кај ќе стигнат.
Се надевам дека еден ден пак ќе ни е тренер.Но овој Бенитез изјави ќе ни станел како Фергусон на Манчестер ај и тоа да видиме.Само да не стане како Ливерпул одвај да го избркаме.Рејна,Алонсо,Макерао,Џерард,Торес,Карагер со вакви ѕвезди мислам Мурињо Ќе освоеше премиер лига а не да се бори за 5-6 место.

Инаку за трансвери Бранка изјави дека никој нема да купуват единствена опција е Скули.

Прво викаш дека Бенитез не бил крив,после викаш дека средината со Деки и Занети била заникаде.
А кој е крив за тоа?Баба ми ги стави Деки и Занети на средина?
Изгледа сите знаат дека Занети не го бива за средина,најдобро да игра лев бек место очајниот Киву,а Станкович да не игра нигде и на негово место да игра Марига.Сите освен Бенитез.
Ај остај што Станкович не е многу добар ни на природната позиција па уште и крило го ставил??? Снајдер лево крило???????

Настрана лошиот тим..
Милито очај..што не ги извади Милито и Станкович на полувреме(или до 55-60м) и да ги стави Кутињо и Пандев..па и Биабиани место Киву а Занети да се врати како бек?
Но не извади никој од тие цела утакмица!Го извади Снајдер во 80м и го стави Кутињо! Биабиани не ни влезе..
Што правеше Мур кога губевме,се сеќаваш?? 4-1-5 формација,СЕ ЗА ПОБЕДА! Што прави дебелово копиле! Не знае измена да направи и покрај тоа што сигурно увидел дека тимот што ОН ГО ОДБРАЛ е shit!

Се нервирам у ПМ..да му ебам дебелиот..више не зборам за поразов.

Секој си сноси дел од вината за вчерашниот пораз тоа во ред е..но мене муабетот ми беше за оваа сезона што неможе да очекуваме Хавиер,Дејан па и Естебан да прават чуда на теренот кога се дефанзивно орјентирани играчи со деструктивни способности..плус сега се за една година постари и уште помалце можат да го дадат максимумот а ние сме толку очајни што очекуваме со такви играчи да го повторуваме успехот..мислам катастрофа...еве за компарација види ги играчите на Реал и Барселона на тие позиции се ќе ти стане јасно..на Манчестер и не е битно нив играта му се базира преку крила..на Челзи средниот ред во тој дел е за 3 пати подобар...а нашите не знаат две додавања да сврзат..(посебно сега кога мота е повреден)..па ете ги споменав на тие места да ги имавме де Роси и Монтоливо средниот ред ќе ни беше фантазија...и тоа вистинска фантазија...сигурно овие играчи би се прилагодиле кај нас и тоа причините се јасни поради тоа..но ете Морати и Бранка очекуваат трофеи со истиот тим од лани кој е 30% послаб со заминувањето на Мур и плус една година постари играчи и помалце мотивирани ..а да и Марио си замина(немаме замена за Милито)..замислете вчера да го имавме марио колку ќе беше покорисен од Милито..ем помлад,ем порбз,ем посилен шут,ем повеќе знае со глава...едноставно во овој момент Марио е измислен за Милито и колку да се инаетиме така е:toe:....муабетот ми беше дека Морати мораше да ангажира барем едно има во овој период за да направи барем мала разлика во нашата игра..а вака ќе свириме и за во првенството ќе се надеваме на кикс на нашата очајна конкуренција....

Не ни треба да прават чуда на теренот.Подобар деструктивец од Камби здравје.Подобар плеј/атакинг мид од Снајдер здравје.Што бараат Дејо и Занети тука?Занети си е бек,Дејо си е резерва.Третиот среден играч треба да се бара меѓу Марига и Мота.

Не е до Марио.Пак е до Бенитез.Го немавме Марио ама го имавме Ето кој можеше да се премести на централната а Кутињо и Пандев да играа крила.Ама Бенитез е идиот!

Се видоа синоќа најдобрите играчи за минатата сезона на дело. Цезар, Маикон и Милито :) Не да провоцирам ама верувајте оваа година нема да биде ни најмалку како онаа лани што ви беше. Познавајќи го Бенитез човекот е тврдоглав и глуп на моменти Пандев на клупа го става :tapp:

Се видоа синоќа најдобрите играчи за минатата сезона на дело. Цезар, Маикон и Милито :) Не да провоцирам ама верувајте оваа година нема да биде ни најмалку како онаа лани што ви беше. Познавајќи го Бенитез човекот е тврдоглав и глуп на моменти Пандев на клупа го става :tapp:
Зашто носите заклучоци по 1 меч, па вашите заклучоци за Мело и Диего по први 3 кола лани беа дека се најдобри на свет, ти текнува ? Да не зборам за споредбите Диего - Снајдер, Канаваро - Лусио, Камби - Мело ....
Едниот е продаден за сума помала од која го донесоа, другиот ни Вардар не сака да го купи.

Него за Интер, глеам Ливерпул сакаад да го земат Инлер за 13м евра, за Инлер едно време Мур и Интер се интересираа, доста добар играч е, игра на позицијата на Маскерано у тим ... Случајно ја начекав оваа вест, само чисто сумјам дека Удинезе би го пуштиле за 13м освен ако и он им праи проблеми со нов договор а е пред истек а сака да замине, во секој случај таа сума е таман за она што Интер е подготвен да го понуди.

Еве дожиеавме еден незгоден пораз после долго време и одеднаж се појавуваат многу навивавачи на атлетико мадрид од фармите на другите клубови.Навистина незнам каква божествена комедија од формација извади вчера трупов Бенитез.Целиот наш Интер вчера личеше на екипа која првпат игра големо натпреварување.Никаква игра,никаква дисциплина во играта среден ред несвојствен за големи клубови.Играчите недоволно мотивирани и играа некои на неприродни позиции за нив.Лошо ни се пишува со овој специјалистов за гибаници Бенитез.Ах Мурињо каде си,зошто си замина!Љут сум многу и уште ме држи љутината од вчера!

Syn..а што е Инлер толку понапреден од Марига и Мота?
Мислеш ли дека разликата меѓу Инлер и Марига/Мота вреди 13м?
Или нека земат класа играч (Маск,Швајни etc) или нека не зимаат ништо.Класа играч нема да земат па ја сум за ништо.
Не е до недостигот на играчи кај нас.Еве и Морати изјавил дека нема потреба од нови(шалбајзерски) играчи.:D (знаеме зашто добри играчи не можеме да купиме)
Марига беше константно добар на сите натпревари до сега што ги изиграл,беше како командант на средината,и во одбрана и во напад.Типичен box-to-box мидфилдер налик на Есиен.Таков партнер му треба на Камби.И тука доаѓа Бенитез...нејќам да пишувам више за него..

Денес Интер бара од газета да се извини.Газета напиша дека Интер им наредил на играчите кои добија награди да не го спомнуват Мурињо на примањето награда.Штета тешки комплекси овој Бенитес наредил да тргнат сликата од Мурињо во базата.
Се испозаблагодарија на сите на соиграчи прецедателот фамилиите.А човекот заради кои освоија се збор да не кажат.

A Mур не се избламира што не дојде бар на прославата со фановите на Интер на Меаца и делумно го упропасти тој момент зашто веднаш уште по освојувањето, вечерта, тргна да преговара со Реал ...
Истрпе поради тоа многу критики, да, има 1 тон кредит и к*р го боли али постапи нефер спрема клубот и фановите со тој гест, али нема смисла да се навраќаме на минатото, а и нема смисла да паѓаме на медиумски приказни и заговори, типични за Италија.

--- надополнето ---

Syn..а што е Инлер толку понапреден од Марига и Мота?
Мислеш ли дека разликата меѓу Инлер и Марига/Мота вреди 13м?
Нека дојде па ке ја видиме разликата, Инлер не е класика деструктивец ко Марига и Камби или Маскерано, он е нешто налик на Мота, а Мота незнам зашто го спомнуваш кога ко што гледаш, никаде го нема и слично ко и лани, пола сезона ке биде повреден.
Марига и Инлер од друга страна реков, не се ист тип на играчи, башка реков, Мурињо го обожаваше овој играч во Италија, може да игра за нијанса понапред а и покрива назад стандард.
Али немам намера сеа да дискутирам за играч кој воопшто не се ни поврзува со Интер во моментов, го спомнав ради интересот од порано и ради '' малата '' сума која се споменува во шпекулациите со Ливерпул.

Не е ни Марига класичен деструктивец кој незнае за напред.За Мота си во право,но и да го земеме Инлер,ништо чудно дебелиов пак да ги игра Занети и Станкович.
Ете,мене највише ме нервира тоа што Марига не доби шанса а пред него играа Занети и Станкович.

СинТи си добро упатен,ќе стигне некое засилување кај нас до вторник?
Упатен сум колку што си ти и сите останати, незнам, останува да почекаме до 31ви, вечерта до 7 па да видиме. Вчера на фејс пишав, Интер како и сите останати италијански клубови се во лоша финансиска состојба и трпат големи загуби годишно, поради Фифа Фер Плеј правилото Морати веќе нема да може од свој сопствен џеб да ги покрива па затоа и трансфер политиката на тимот претрпе големи промени.
Самиот Паолило ( дел е од административниот комитет, бордот на директор и е управен директор и главен оперативен директор ) кажа дека времињата кога Интер трошеше се завршени и треба да навикнеме на тоа, бар се до оној момент кога ке дојде до еден финансиски баланс во екипата и се до моментот кога ке изградат свој сопствен стадион.

--- надополнето ---

Ете,мене највише ме нервира тоа што Марига не доби шанса а пред него играа Занети и Станкович.
Абе проблемот е што Дејо играше крило, значи Рафа не играше 4312, или 4321 ко што беше стаено на телоп за време на пренос, видовте и сами на крај краева, Дејо беше горе десно, затоа и кажав, од старт кардинална грешка на Рафа и поразот баш поради тоа паѓа на негов грб.
И Мур грешеше во својата прва сезона ( ништо ново не видовме во истата ), дебело и тоа, но и учеше од сопствените грешки, се надевам и factman-ов ке постапи слично, боље сеа да го јадат, за вакви декоративни трофеи, него во лига да почнат лошо и да го бркаат првиот потоа, или во фаза од групи да имаат проблеми.

Да,знам дека играше Дејо крило,исто како и Снајдер,тоа беше НАЈГОЛЕМАТА грешка.Но ете,и со Рома виде дека кога искочи Занети,влезе Станкович а не Марига.Еве и сега,што не играше Занети бек а Марига у среде.Многу грешки направи Бенитез,ај да не зборам пак за тоа,но зборот ми е дека изгледа многу многу не планира да го игра Марига.

Грешеше Мурињо..но на крај се' стокми како што треба.Мора овој да го расипе тоа,да греши,и пак да се врати на стокменото? Зашто не учи од грешките на Мурињо? Мора ли и он да ги прави истите?

Арна 2 гола денес, вии го ти него. :)

Арна 2 гола денес, вии го ти него. :)

Арна, Кварезма газат во тимовите :)
Ќе испадни како Реал Мадрид и ние да бидиме, се што дадовме се препороди :)
Иначе синоќа послем утакмицата толку нервозен не сум бил долго време.
Но се надевам дека некои работи ќе се средат и дека дебилот нема да менува тактика секој натпревар и да испробува некои формации, за тоа му беа пријателските мечеви, а не официјален меч да менува тактика(ако воопшто беше тоа тактика синоќа што го видовме).
Сеа со Болоња е моментот да се извади за мизеричната игра синоќа, а и некои играчи да ги оправдаат наградите што им се доделија во четвртокот.

Арнаутович е еден од најдобрите играчи во еден од најдобрите тимови во Бундес.:wink:
Ова кажува доста за тоа каква(по квалитет,не по посетеноста:smir:) е лигата ;)

Ајде да ги гледаме Ранокиа и Велосо,идните наши играчи.;) (за вториов е само претпоставка)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom