Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Изгледа конечно се ослободивме од еден од непотрбните.Фала богу.Добро,ова се очекуваше..ама за другите шо праиме..
Burdisso to Rome expects today's announcement - 8м евра.Добра пара ќе земеме..;)

Сега време е да не израдуваат со еден трансфер..за побрзо да го заборавиме поразов од Атлетико ;))

Sega gledam na www.Fcinter1908.it deka Branca ke gi napravi op slednite napori da gi donese Fabregas ili Schweinsteiger. Izgleda mnogu docna stanal od spiene.

Sega gledam na www.Fcinter1908.it deka Branca ke gi napravi op slednite napori da gi donese Fabregas ili Schweinsteiger. Izgleda mnogu docna stanal od spiene.
За да го купиме Фабрегас,шансите се 0%,поточно нема шанси.За Швајни,шансите не се поголеми од 10%.(тешко се решат да дадат толку пари,изглеа ќе купиме некој Мунтари-like)

За да го купиме Фабрегас,шансите се 0%,поточно нема шанси.За Швајни,шансите не се поголеми од 10%.(тешко се решат да дадат толку пари,изглеа ќе купиме некој Мунтари-like)

За пари можда ке даде Морати али веќе по 2-3 кола се имаат изиграно во тие првенства,и тешко ке е да им ги земеш клучните играчи а веќе немаат ни мн време да побараат адекватна замена.

Pa jas mislam deka ke go kupat Montolivo

За пари можда ке даде Морати али веќе по 2-3 кола се имаат изиграно во тие првенства,и тешко ке е да им ги земеш клучните играчи а веќе немаат ни мн време да побараат адекватна замена.
Добро,мислев тешко да се реши Морати да даде добра понуда за некој world class играч..за тоа дали ќе ни го дадат е друга работа.
Глеаш дека за Маскерано сме понудиле 6м + Мунтари :pos:
Штедливи сме ова лето.(а може и наредните)

Добро,мислев тешко да се реши Морати да даде добра понуда за некој world class играч..за тоа дали ќе ни го дадат е друга работа.
Глеаш дека за Маскерано сме понудиле 6м + Мунтари :pos:
Штедливи сме ова лето.(а може и наредните)
Не ме ни чуди што не ја разгледувале понудата од Ливерпул,али од следното лето(коа ке го има финансискиов фер-плеј) ке се навикнеме на вакви понуди.
Ке ги има доста често,повеќе од 15 милиони за трансфер нема да има.

Не сакам да пишувам вака на други фан-клубови затоа што по дифолт се сфаќа као провокација,ама ќе пробам да заобиколам се што било кој тука може да го сфати као провокација. :)

Го гледав Интер вчера и нормално како навивач на Милан,не можам да речам дека не ми беше мило што изгуби.Ама тоа не е моја работа.
Се сложувам се Марли и понемотивиран и поклимав Интер ни јас немам видено долго време.Сигурно дека за тоа најмногу виновен е Бенитез кој не е чудно да го направи и уште поникаков тимот со оглед на тактиките,формацте и најмногу ротациите кои ги користи.Реално гледано Интер го нема тој ростер за да може да поднесе току ротирања и експерименти во стилот на игра.Јас најискрено ви кажувам да сум фан на Интер не би верувал многу во Бенитез.Има свои добри страни и карактеристики,ама јбг има и превише глупи одлуки.

Е сеа најбитното што сакав да го кажам...
Да,Мурињо си го направи своето лани и беше многу засужен за успехот на Интер,ама да не беа Милито,Снајдер и Лусио донекаде ни Интер немаше да биде тоа што беше.Нормално над добрите игри на овие тројца стоеше генјалноста на Мурињо! Е сеа..Да бидеме реални ни Милито ни Снајдер, не се од онаа прва класа најдобри играчи во светот па да може да задржат константен врв на форма две или повеќе сезони по ред.Милито не е Дрогба,Торес,Ибрахимович или Виља(колку и сите да сакаат да биде-Милито не е од калибарот на најголемите светски напаѓачи)Тој дури и 2 сезони по ред игра одлично:Во Џеноа и во Интер.Нормално е сеа да има пад и формата да му се движи во надолна линија. Истото важи и за Снајдер.Ни тој не е од калибарот на Џерард,Лампард,Кристијано Роналдо,Роналдињо,Чави,Меси.. И да гледаме реално..Луѓето освоија се!Тројна круна и индивидуални награди. Верувајте ние од Милан знаеме како е кога играчите губат мотивација заради истите причини. :) За цел тим на Интер,за играчите,за навивачите Мурињо беше Бог!Кога си замина и играчите и навивачите се разочараа.За очекување е после се да се помалку мотивирани и формата после врвот да оди во надолна линија. Тоа се случи со играчи од калиброт на Кака,Роналдињо,Руни и слични,а камоли за Милито и Снајдер..
За враќање на мотивација битно е да се најде некој мотив или да се има добар трењер,а што се тиче Милито:ги нарави Интер шампиони,зеде индивидуална награда,а речиси и не заигра на Светското..Јас мислам дека ги исполнува сите услови да се демотивира и да му падне формата..

И за крај..Ако Интер освои и нареднаа сезона,верувајте,тоа ќе биде само ако некој друг од тимот блесне..Ето или можда некое ново засилување што би успеале да го донесете во последниве денови.Јас не би се надевал во Бенитез,а мислам дека ни во Милито и тие кој врвот на формата го имаа минатата сезона!

^ За Милито си во право,стварно не е во форма.За Снајдер не си.Човекот никогаш не не разорачарал со играта,ни ја изгубил мотивацијата,освен на овој натпревар,по вина на дебелиот кој го играше Снајдер како ЛЕВО КРИЛО.

Дебелиот покажа дека не учи од грешки.Тој ќе има уште такви чудни одлуки,па таман некој влегол во форма-ќе го пресече со некоја ротација(барем така правеше во Ливерпул) и може да направи уште поклимав Интер од вчерашниот.
Снајдер ќе игра на позицијата на која ќе му рече Бенитез.За овој мал период на подготовки откога дојде Бенитез,Интер ја изгуби оштрината која ја имаше со Мурињо.Сакале ви да признаете или не,Мурињо ќе ви фали се повеќе и повеќе.Бидете реални и не очекувајте Интер да биде Барселона и да игра константно добро неколу сезони по ред,затоа што,реално, Интер нема ни пола од квалитетот кој го има во Барселона.Минатата сезона беше врвот,сега останува Морати да е паметен и паметно да ги искористи парите,угледот и престижот кои му ги донесе Мурињо минатата сезона!

Зашто да не очекуваме константост?;) Едниствената причина за тоа може да биде Бенитез но уште е рано за да се суди.
Но од играчки кадар,за иднината сме обезбедени.Вивиано,Ранокиа,Сантон,Марига,Кутињо,Биабиани,Оби,Обиора etc etc...Имаме доста млади и надежни играчи кои ако ја добијат својата шанса(ако остане на клупа дебелиов долго време,се сомневам дека ќе ја добијат),можат да станат world class.
Според мене,не треба да стравуваме за иднината,клубот ни работи многу добро на секое поле.(само треба да си изградиме стадион ;)

Бурдисо и официјално во Рома.

Дебелиот покажа дека не учи од грешки.Тој ќе има уште такви чудни одлуки,па таман некој влегол во форма-ќе го пресече со некоја ротација(барем така правеше во Ливерпул) и може да направи уште поклимав Интер од вчерашниот.
Снајдер ќе игра на позицијата на која ќе му рече Бенитез.За овој мал период на подготовки откога дојде Бенитез,Интер ја изгуби оштрината која ја имаше со Мурињо.Сакале ви да признаете или не,Мурињо ќе ви фали се повеќе и повеќе.Бидете реални и не очекувајте Интер да биде Барселона и да игра константно добро неколу сезони по ред,затоа што,реално, Интер нема ни пола од квалитетот кој го има во Барселона.Минатата сезона беше врвот,сега останува Морати да е паметен и паметно да ги искористи парите,угледот и престижот кои му ги донесе Мурињо минатата сезона!

И јас се надевам на такво нешто другар..но со оглед на околностите Морати и Бранка не се заинтересирани за ниту еден играч а за тие што беа заинтересирани нудеа смешни суми ,и покрај огромниот приход во минатата сезона..ама ете решија да покриваат долгови со тие пари а тимот го оставија скоро ист ...мене оваа ситуација ми изгледа исто како Милан во 2007 година кога не купија ништо после освоената европска титула и имаше катастрофална сезона што резултираше со 5 место......Едноставно ова лето требаше да ангажираме свежо име во средниот ред каде ќе правеше разлика а не да очекуваме од Дејан и од Хавиер да прават чуда во средниот ред....за санјдер и милито кога тогаш ќе се вратат во форма..сепак сега не се во натпреварувачка форма и плус имаа пренапорна сезона па и очекувано беше да играат лошо посебно Милито..(додуша Снајдер и не игра воопшто лошо во моментов)..не е до работата дали ќе ни недостасува Мурињо или не..според мене и не е толку голем проблемот во Бенитез колку што е во играчкиот кадар...вчера ја гледав истата слика како во времето на Манчини и првата сезона со Мур каде средниот ред беше за никаде..две додавања да не знаат да направат играчите..атлетико играше скоро како барселона во средниот ред и тоа со понеквалитетни играчи од нашите..Замислете колку ќе беше добро на местото на Хавиер и Дејан вчера да настапуваа Де Роси и Монтоливо...ем млади,+ италајнци,+ не многу скапи,+ креативност еден тон во средниот ред заедно со Санјдер ќе ја држеа топката безпрекорно..ама ете некои играчи во тимот имаат набиено премногу афторитет спрема управата на клубот и неможе туку така да бидат остранети и да греат клупа без разлика дали тимот трпи или не...а и Морати и Бранка со познатото ''тимот што победува не се менува'' но не е секогаш така.....

Еве вака..Погледни низ Европа кои тимови се константно на врвот и спореди го сегашниот Интер со нив.Играчки спореди го.. Барса ја зедов како пример: Иниеста,Пујол,Меси,Чави,Виља-спореди ги со играчи од истите позиции во Интер моментално.
А што се тиче за младите,секој тим се фали дека има младинци ама работата со нив е деликатна.Има потенцијал ама тој треба да знае да се искорсти и правилно да се насочи.Моментално ниту еден од тие кои ми ги наброја не е врвна класа играч.Тие може да станат world clas,ама дотогаш треба време. Тие прво треба уопште да почнат да имаат минутажа,па константно солидно да играат,па да влезат во прв тим,да набијат некое искуство, па да станат добри играчи,па после да бараш од нив да ти гарантираат успеси.Можда некои ќе успеат,се сомневам дека сите.Не само за вашата младинска школа,општо за било која.

Можда имате иднина во младите,ама младите не играат моментално..Додека тие станат world class што?

Да си теравме со истата формација што ја игравме против Рома , мислам подобро ќе беше . Оваа формација е страшна утка , се надевам Бенитез го увиде тоа , односно убеден сум дека го увиде , :)

Неможам да сватам што играше Снајдер , ама 100 % му ја згрешил позицијата Бенитез , човекот од почеток играше шпиц , Ето лево , Милито десно . Потоа играа крило со Станковиќ , еби ветар работата.

Ако се оди со стандардните 2 формации од лани , тогаш може да се надеваме на успех во Италија и ЛШ . Најидеална формација според мене би била , 4-3-2-1 со Ето , Милито и Пандев , позади нив Снајдер , Камбиасо и Занети и да се има во предвид и 4-3-1-2 без Пандев и плус играч во средина .

[/B]

И јас се надевам на такво нешто другар..но со оглед на околностите Морати и Бранка не се заинтересирани за ниту еден играч а за тие што беа заинтересирани нудеа смешни суми ,и покрај огромниот приход во минатата сезона..ама ете решија да покриваат долгови со тие пари а тимот го оставија скоро ист ...мене оваа ситуација ми изгледа исто како Милан во 2007 година кога не купија ништо после освоената европска титула и имаше катастрофална сезона што резултираше со 5 место......Едноставно ова лето требаше да ангажираме свежо име во средниот ред каде ќе правеше разлика а не да очекуваме од Дејан и од Хавиер да прават чуда во средниот ред....за санјдер и милито кога тогаш ќе се вратат во форма..сепак сега не се во натпреварувачка форма и плус имаа пренапорна сезона па и очекувано беше да играат лошо посебно Милито..(додуша Снајдер и не игра воопшто лошо во моментов)..не е до работата дали ќе ни недостасува Мурињо или не..според мене и не е толку голем проблемот во Бенитез колку што е во играчкиот кадар...вчера ја гледав истата слика како во времето на Манчини и првата сезона со Мур каде средниот ред беше за никаде..две додавања да не знаат да направат играчите..атлетико играше скоро како барселона во средниот ред и тоа со понеквалитетни играчи од нашите..Замислете колку ќе беше добро на местото на Хавиер и Дејан вчера да настапуваа Де Роси и Монтоливо...ем млади,+ италајнци,+ не многу скапи,+ креативност еден тон во средниот ред заедно со Санјдер ќе ја држеа топката безпрекорно..ама ете некои играчи во тимот имаат набиено премногу афторитет спрема управата на клубот и неможе туку така да бидат остранети и да греат клупа без разлика дали тимот трпи или не...а и Морати и Бранка со познатото ''тимот што победува не се менува'' но не е секогаш така.....
И мене тоа ми беше зборот..Проблемот ќе биде во играчкиот кадар на Интер.Според мене тоа што го извади Мурињо од овој тим на Интер,минатата сезона беше максимумот.Многу работи треба да се поклопат за Интер да успее да го повтори успехот.Мислам дека Интер моментално го нема тој квалитет во тимот кој треба да го има за да биде константно во врвот во Европа.Играчки го нема тој квалитет!Минатата сезона беше исцедено она најмногу што може да биде.Како што спмна ти може да се повтори ситуацијата со Милан последниве 3 сезони и Морати да ја направи истата грешка која ја направи Берлускони.
Мораше да се засили сериозно летово!Потешко е да се одбрани круна отколку да се стекне.Тоа се докажа многупати досеа!
Што уште би барале вие од Занети,Камбиасо,Станкович,Самуел кога направија се што можеа,а сега и годините си го прават своето..

WTF.А што,сегашниот тим ни е Ѓубре?
Цезар,Маикон,Лусио,Самуел,Занети..кажи ми еден тим со подобра одбрана?
Камбиасо и Снајдер..треба да трошам зборови? Е тука имаме некој проблеми за партнер на Камби,Мота е повреден а Бенитез копукот не го пушта Марига кој веќе игра одлично,не треба да чекаме да стане добар.Од тоа што го покажал,многу ветува.Но тука проблемот е Бенитез.
Нападот..Ето,world class напаѓач,влегува во врвна форма.Милито..не е во форма но да се надеваме ќе се врати.Ако не,да не заборавиме дека примарната позиција на Ето е централен а како крила може да играат и Пандев и Биабиани иКутињо.

Ние имаме и добар тим во моментов и добар тим за иднина.И сме задоволни од тимот.(плус,сигурен сум дека Морати ќе донесе уште 1 играч овие денови со кој ќе го засилиме тимот)

Но,што ќе направи Бенитез со тимот? Тоа е прашањето( и проблемот)? Тимот ни е добар.

@Nerazuro

Прво викаш дека Бенитез не бил крив,после викаш дека средината со Деки и Занети била заникаде.
А кој е крив за тоа?Баба ми ги стави Деки и Занети на средина?
Изгледа сите знаат дека Занети не го бива за средина,најдобро да игра лев бек место очајниот Киву,а Станкович да не игра нигде и на негово место да игра Марига.Сите освен Бенитез.
Ај остај што Станкович не е многу добар ни на природната позиција па уште и крило го ставил??? Снајдер лево крило???????

Настрана лошиот тим..
Милито очај..што не ги извади Милито и Станкович на полувреме(или до 55-60м) и да ги стави Кутињо и Пандев..па и Биабиани место Киву а Занети да се врати како бек?
Но не извади никој од тие цела утакмица!Го извади Снајдер во 80м и го стави Кутињо! Биабиани не ни влезе..
Што правеше Мур кога губевме,се сеќаваш?? 4-1-5 формација,СЕ ЗА ПОБЕДА! Што прави дебелово копиле! Не знае измена да направи и покрај тоа што сигурно увидел дека тимот што ОН ГО ОДБРАЛ е shit!

Се нервирам у ПМ..да му ебам дебелиот..више не зборам за поразов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom