Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Според мене јас кажав, ако сакаме успех во лш, мораме да се земе добра средина. Марига не е тој топ играч што ке може да се држи со Балак, Деко, Лампард, Малуда,:toe: али тоа е единствено Занети може, али со вакви средни играчи нема успех во лш и оваа година.

Добро бе луге до кога со вакви стереотипски мислења бе? Ако сакаме да го е*еме ежот треба да земеме челичен дилдо? Ги знаеме квалитетите на нашите играчи и не ни треба никој друг моментално само некој не се во форма,некој повредени ,некој си има трети проблеми...доколку влезат со Челзи со таков лузерски менталитет нормално дека ке изгубат но НЕ! тоа не е Интер,,,Интер и да игра со најдобрите фудбалери во светот искомбинирани во еден тим јас повторно ке мислам дека ке ги победи,,,значи ако сакаме да го е*еме ежот не ни треба ништо ама ке боли... :) Само имајте верба и со малце срека се ке си дојде на свое место...чул ме господ :wink:

Лампард, Малуда, Оби Микел и кој и да е уште еден се подобри од нашите 4-ца. Најмногу зависи кај нас од тоа како ќе одигра четвртиот, Мота/Мунтари/Марига/Дејан. Тука кај нас се кине најчесто. Не се сомневам дека Занети и Снајдер ќе одиграат на ниво. Камби последно време не игра како порано. Но се надевам дека за Челзи сите ќе дадат максимум, тоа е задолжително. На другите делови од теренот не гледам нивна предност во однос на нас, само средината ќе одлучува.

Лампард, Малуда, Оби Микел и кој и да е уште еден се подобри од нашите 4-ца. Најмногу зависи кај нас од тоа како ќе одигра четвртиот, Мота/Мунтари/Марига/Дејан. Тука кај нас се кине најчесто. Не се сомневам дека Занети и Снајдер ќе одиграат на ниво. Камби последно време не игра како порано. Но се надевам дека за Челзи сите ќе дадат максимум, тоа е задолжително. На другите делови од теренот не гледам нивна предност во однос на нас, само средината ќе одлучува.
Кога е Ањелка дел од тимот, заедно со Дрогба Малуда ретко игра, Малуда е крило, Лампи стави го во пакет со Снајди, Оби Микел ? Пффф, незнам што овој играч е подобар од Дејо, или Камби, па дури и Знаети со оглед на тоа дека исто се поставени на терен. :toe:

п.с. И да игра Малуда, ја зборам стриктно за оние centrocapista позиции на терен.

Според вашите логики, и Челзи се тиња сезонава, со оглед дека не им е тука Есиен, кој друг освен Лампи е ѕверот у средина ? Оби Микел ?Балак ? Koj ?

Ja од 6то 7мо коло викам, Интер ке биде каде-каде подобар доколку Мунтари не е дел од екипата, не за друго, имам 100 пати кажано, разбирам да е вон форма, да игра лошо, али бар да наликува на фудбалер, нц, он ни на аматер од ФК Свирипичино не наликуе, потребен е фудбалер таму, еден од Деки и Мота пред Се, Марига не верувам дека е подготвен да игра од старт во меч од ЛШ.
Син мене знаеш што ми е муабетот? Интер важи за еден од најдобрите тимови во светот. Како таков, не треба да биди задоволен со играчи од типот на Марига, Мунтари, Мота, Бурдисо, Ривас, Суазо, и тн. Ако сакаме да бидиме сериозен тим, и да бидиме во ист кош со Барселона, Реал, Челзи, Манчестер и ко ќе играме утакмица со нив да е 2.5 коефициентот треба да се одврзи кесето, и наместо Марига, Мота, Мунтари да се оди по Фабрегас, Рибери, К. Роналдо, Меси, Иниеста.. Чави. Џерард, Есиен и така натаму.
Од друга страна, караме по Ибра(и јас карав) ама ко ќе видиш, чоеко гледа не се носи некој светски засилувања, гледа дека само со сериа А се задоволни, и си вика, па шо кур барам овде бе. Нема да играм јас со Меси. Чави, Иниеста, Анри че играм со Мота, Мунтари...
Не ме сваќај погрешно, ова што го зборувам не значи дека помалку од тебе го сакам Интер, ама едноставно гледам реално на работите. Барем ти знаеш да бидиш реален,:toe:

Јас зборам како 4-ка, знам кај игра Малуда, туку зборот е борбата за превласт на средината. Оби Микел не е Есиен, ама е класа за Мунтари (ова го викам пошто не знаеме кој ќе игра од кај нас. Може да му текне на Мурињо да го стави Мунтари зошто многу трча ебате...) Како среден ред одлично играат и ќе треба стварно да се потрудиме. Ако ни ја преземат средината, ќе се мачиме како со Манчестер прво полувреме.

Снајдер е клучот, сепак...

Ди Џеј, ако ме имаш читано од порано, во минимум 3-4 наврати кажав дека Мунтари и да игра добро, не е за тим кој има поставени највисоки цели и во Италија и во ЛШ ... на крај краева, Мунтари го земаа откако пропаднаа преговорите за Лампард. :tv:

Мутињо како што прочитав рече дека со Самдорија можно е Станкович да игра.
Со Челзи мислам дека ќе се овие во средина Занети,Камбијасо,Мота а пред нив Снајдер 99% се овие.

Вчера Наполи ни ја држеше играта а не па Челзи, али не е дека немаме добар состав туку ни треба уште еден играч во средина кој ке знае да поврзе акција а не само да ги бараат маикон и снајдер:toe:Реков за со Челзи ако игра Мунтари губиме 100 посто а ако игра Мота ке имаме далеку подобра игра бидејки барем он знае да даде добра топка и колку толку ке се носиме со средината на Челзи:toe:Очекувам Маикон по таа десна страна да го згази Жирков таму ни е шансата:toe:Ако не се лажам Мота беше играч на натпреварот со рубин дома каде стварно одигра одлично.

Вчера Наполи ни ја држеше играта а не па Челзи, али не е дека немаме добар состав туку ни треба уште еден играч во средина кој ке знае да поврзе акција а не само да ги бараат маикон и снајдер:toe:Реков за со Челзи ако игра Мунтари губиме 100 посто а ако игра Мота ке имаме далеку подобра игра бидејки барем он знае да даде добра топка и колку толку ке се носиме со средината на Челзи:toe:Очекувам Маикон по таа десна страна да го згази Жирков таму ни е шансата:toe:Ако не се лажам Мота беше играч на натпреварот со рубин дома каде стварно одигра одлично.

Остајте играчи ова она , најважно е да тепаме на Меаца без примен гол. Мора да тепаме дома , тоа е факт , а кој ќе играат и како ќе играат ќе видиме

Ди Џеј, ако ме имаш читано од порано, во минимум 3-4 наврати кажав дека Мунтари и да игра добро, не е за тим кој има поставени највисоки цели и во Италија и во ЛШ ... на крај краева, Мунтари го земаа откако пропаднаа преговорите за Лампард. :tv:
А колку што памтам, пропадна оти не му се даваше некое милионче фазла на Морати :) Знам за 4-5 милиони мислам се работеше разлика.

А колку што памтам, пропадна оти не му се даваше некое милионче фазла на Морати :) Знам за 4-5 милиони мислам се работеше разлика.
Со оглед дека фрлија 12 милиони за Мунтари, ондак парите не беа проблем за Лампи, едноставно е, немаше шанса тој играч да замине од таму и тоа е тоа, приврзан е за клубот, фановите, стил на живеење и слично ...

Аман бе луѓе ве читам цело време и само се жалите . Во Наполи тешко е да се победи , јас повеќе бев разочаран од ремито со Парма него ли со Наполи. Немаат дома пораз. И не ги споредувајте Наполи и Челзи . Тоа е сосема друга приказна . Со Челзи ќе има други тактики . Ќе им се истуриме на Самдорија и Челзи после овие 2 нерешени . Гледам го критикувате Мунтари , јест дека човекот везе нема од фудбал ама Камбиасо не е ништо поарен моментално . Да се надеваме дека ќе влеземе во форма за 10 дена , и јас би бил задоволен со 1-0 против Челзи . Деки и да се врати нема да бида во топ форма . Важно е дека не примаме многу голови и дека одбраната ни е стабилна .

Како беше она: за сите кои сакаат да го коментираат судењето и сите кои познаваат човек по име Бурхан :pos2:

Day 1
Inter-Bari 1-1 (arbitrator Russian): Balotelli down in the area twice (fall of Gillet and Bonucci) in the second half: missing two penalties for Inter
Судија Роси, гугл-транслејт фори...

Day 2
Milan-Inter 0-4 (referee Rizzoli) Sull'1 0 for Inter, the foul by Gattuso on rigor Eto'o launched a network is, incredibly, accompanied by red direct: Rizzoli Milan grace giving only the 'warning, threatening to distort the entire match.

Day 4
Cagliari-Inter 1-2 (arbitrator Orsato) Orsato distorts the entire match without ejecting Dessena and Atzori. Cagliari-Inter 1-2 (arbitrator Orsato) Orsato distorts the entire match without ejecting Dessena and Atzori. Make eight outrageous mistakes and all against Inter!! Make mistakes and all eight outrageous against Inter! 1) warns Cambiasso for an ordinary foul play, 2) Eto'o warns that even for an operation has failed; 3) gives a highly dubious penalty to Cagliari, 4) denies a dramatic penalty to Stankovic, kicked in full after the Cagliari area 15 minutes of play, 5) moves out of area one stretch mesh, which is done almost on Lucio feet inside the area Cagliari, 6) avoid expelling Aztori which already warned, Balotelli strikes with the edge of fallaccio , 7) expels Mourinho does not offend anyone, and then had to be drawn up / ammonium 8) after five minutes of play closes his eyes a few steps from the ground kicking Dessena Stankovic.

6th day
Sampdoria-Inter 1-0 (referee Rizzoli) Penalties not awarded to Inter: Maicon on the first time, hands on volunteer Mannini Doriana in the recovery area, regular network canceled Lucio Sampdoria-Inter 1-0

7th day
Inter-Udinese 2-1 (referee Bergonzi) 3 penalties not awarded to Inter: hands in Friuli area in the first half, Balotelli landed in Udine twice before the goal of victory

9th day
Inter-Catania 2-1 (arbitrator Giannoccaro) Rigor fake, invented for the benefit of Catania (Plasma admit that he had simulated on J. Caesar, who does not touch ...).

12th day
Inter-Roma 1-1 (Rocchi referee) On the 7th of the first half Milito down in the area of red and yellow Andreolli ... the referee gives the penalty

13th Day
Bologna-Lazio 1-3 (referee Rosetti di Torino ...) Expelled Maicon to keep him from playing against Juventus two weeks later ... The Brazilian just says 'go you' in response to the linesman who told him 'you go' ...

14th day
Inter-Fiorentina (referee Damato) Goals set aside to Samuel to 0 to 0. Failure to expel C. Zanetti mows Quaresma, forcing him to one and a half of inactivity racing.

Day 15
Juventus-Inter 2-1 (arbitrator Saccani) Denied three penalties to Inter: Juventus Samuel landed in area (from cannavaro), Milito (from Caceres); Balotelli (from Chiellini). Bianconeri's first goal comes from a punishment does not exist.

16 days
Atalanta-Inter 1-1 (referee Rizzoli) Sneijder ejected with a second yellow card unjustified (the second yellow is nonexistent), the Atalanta goal is tainted by a foul on Eto'o leaving for action.
17th day
Inter-Lazio 1-0 (arbitrator Russian) Inter Denied two dramatic penalty shoot: the first time on Maicon (shot) in the second on Milito ( 'embraced' in the Lazio region)
Day 18
Chievo-Inter 0-1 (arbitrator Pierpaoli) Near clivensi ejections 3, which, already cautioned, commit repeated fouls without being penalized by red (on Balotelli, Quaresma, Vieira).

19th day
Inter-Siena 4-3 (arbitrator Peruzzo) The third goal of Siena is vitiated by an offside at the start of Reginald Action

20th day
Bari-Inter (referee Rosetti) Penalty awarded to doubt Bari (involuntary hands of Samuel), no expulsion of Bonucci, last man in action from clear scoring chances rigor without direct red for the defender of Puglia.

DAY 21
Inter-Milan 2-0 (Rocchi referee) Non admonition of Ronaldinho after a minute of the game; fake warning to Lucius that simulates the midfield ...; expulsion Sneijder that does not offend the referee, which is more a result of the resounding blunder took sull'ammonizione Lucio (who was instead reprimanded or expelled for a foul from behind Ambrosini ...); penalty to AC Milan for a foul in the hands of Lucius involuntary, non-expulsion of Favalli, which already warned, mowing Maicon on the edge of the red-black, non-insulting expulsion Borriello Rocchi and receives ... stroked by the referee Florentine ...

22 ° Day
Parma-Inter 1-1 (referee Bergonzi) Failure penalty for Inter: Lucio suffered foul in the Parma area, but denies the penalty Bergonzi

23rd day
Inter-Cagliari 3-0 (arbitrator Gervasoni) Milito stopped steals while in the network, for a non-existent offside

DAY 24
Napoli-Inter 0-0 (referee Rosetti) Hands in the Neapolitan area of Arona: Net rigorously denied Inter, Milito while being detained in the Neapolitan area to score: other penalty is denied.
Јест дека е гугл-транслејт ама немам време за преведување, дечкиве анализирале колку пати е Интер оштетен за ситно или за крупно оваа сезона.

Според мене не е проблемот кај Мајкон. Проблем имаме во среднина поточно кај Мунтари и Камбијасо. Мислам дека далеку подобро ке биде со Марига и Станкович, или сега место Деки Мота.

Мајкон влече повеќе играчи на своја страна, ама нема тоа кој да го искористи. Освен занети кој може да наниже тројца или четворица, другиве тешко еден да пројдат. Мунтари без топка многу трча, ама многу греши, не знам како Мурињо му дава толку шанса. Камијасно добар само во мирна игра, и да се постави да одземе топка, иначе многу слаб во офанзива. Со еден ваков играч во игра може нешто да се изигра, ама со двајца, гледаме каква е работата.
После зошто цело време одиме преку мајкон, епа ете зошто.

Ах зошто ми требаше оваа тема за Маикон!

Во врска со Маикон и зошто мислам дека според мене тој ни е најкршливата алка во тимот.

Кога Маикон е со топка по автоматизам Снајдер, Милито и Сантон се исфрлаат во и околу шеснаесетник оние (Мунтари, Занети, Камбиасо и др шо се на таа позиција) се исфрлаат напред, со што нашата цела одбрана е ранлива.
Тука сега веке очигледно Маикон поради тоа шо не е во форма во која сме навикнати да го глеаме или ја губи топката или ке ја тресне во 24 ред на трибина каде некое дете очигледно заработил веке преку 50 топки сезонава доколку седел на истото столче.:kesa:

Значи муабетот ми е дека малку треба да се промени тактиката и да таа слобода која ја има Маикон да се префрли на Левата страна кога веке таму го имаме Сантон кој од натпревар во натпревар игра многу подобро и поискусно.

Ах зошто ми требаше оваа тема за Маикон!

Во врска со Маикон и зошто мислам дека според мене тој ни е најкршливата алка во тимот.

Кога Маикон е со топка по автоматизам Снајдер, Милито и Сантон се исфрлаат во и околу шеснаесетник оние (Мунтари, Занети, Камбиасо и др шо се на таа позиција) се исфрлаат напред, со што нашата цела одбрана е ранлива.
Тука сега веке очигледно Маикон поради тоа шо не е во форма во која сме навикнати да го глеаме или ја губи топката или ке ја тресне во 24 ред на трибина каде некое дете очигледно заработил веке преку 50 топки сезонава доколку седел на истото столче.:kesa:

Значи муабетот ми е дека малку треба да се промени тактиката и да таа слобода која ја има Маикон да се префрли на Левата страна кога веке таму го имаме Сантон кој од натпревар во натпревар игра многу подобро и поискусно.

Топките ги враќаат, не ги задржуваат така да ништо од бизнисот:vozbud:

Се сложувам со неколку тука дека премногу тупиме за играчите кога нема да победат. И кога ќе одиграт нерешено на гости со тим од калибарот на Наполи, кој е на 4та позиција во Серија А со врвни европски амбиции за наредната сезона ние не сме задоволни. А ќе бидеме задоволни со реми во Торино против Јувентус кој е 2 места пониско со видни проблеми во играта/управата/.../.../.:toe:

Инаку, сака некој да се клади дека ќе го славиме Мунтари ако игра со Челзи од 1ва минута?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom