Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Знам дека повеќето се задоволни со овој тим, него знам прочитав погоре од некого коментар, мислам дека беше од Dee Jay дека сака да види ѕвезди од овој калибар во тимот наместо Мота, Мунтари итн.

На тоа место и јас сакам некоја класа, реков, како Хамшик нешто. Не е доволно што е Марига подобар од Мунтари, и дедо ми е подобар од Мунтари па не игра за Интер. Тоа му е муабетот на Dee_Jay и јас се согласувам со него. Марига ми делува како одличен играч но јас не сакам да играме со таков профил на играч како Марига/Мота/Виера, туку со некој кој го ора теренот како Хамшик. Кога веќе немаме таков, најдобро е да игра Дејан пред овие.

Kakvi bajki. REALnost e :D

Пред „реалноста“ многу повеќе го сакав Реал, башка и подобро играа и повеќе титули земаа. Од кога почнаа со оваа алтернативна реалност, испадна многу пари, малку музика.

Дај барем земете го Видиќ средете ја одбраната да му се невиди... кога ќе видев 5-6 ѕверови од средина и напад како губат 5-0 од Мајорка... страшна работа...

Ако го купите вгодина Рибери ќе биде реалност. А сепак мислам дека нападот не е којзнае што.. Не ми се по кеиф тие Бензена и Игуаин. Мислев јас на онаа бајка која ја имам на менаџер дома кај мене..
Рибери, Роналдо со Златан.
И секако.. Да не помисли некој дека ме бива за трансфери.. Ме бива во едиторот.. :pipi:

3 Zlatan Ibrahimovic Barcelona 12
Gonzalo Higuaín Real Madrid 12

Пред „реалноста“ многу повеќе го сакав Реал, башка и подобро играа и повеќе титули земаа. Од кога почнаа со оваа алтернативна реалност, испадна многу пари, малку музика.

Дај барем земете го Видиќ средете ја одбраната да му се невиди... кога ќе видев 5-6 ѕверови од средина и напад како губат 5-0 од Мајорка... страшна работа...

Albiol е најконстантен оваа сезона, Пепе коа ќе се врати за другата сезона се савршени пар - милица мајсторович :)))
Башка Рамос коа игра централен исто е топ.

Игуаин се снајде во Реал и таков играч не се менува. Штом му оди, треба да игра, затоа што е продуктиве. Иако се си мислам ќе им текне да бараат некоја ѕвезда и ќе го жртвуваат како Мориентес на времето.

Од друга страна, Игуаин никогаш нема да биде од класата на Ибра и тоа е факт.

Од друга страна, Игуаин никогаш нема да биде од класата на Ибра и тоа е факт.

Абе седи? Од каде ова? Игуаин има 21 година, лани беше најдобар стрелец за Реал. Ако збориш од инат моеш, а за иднина ни ја ни ти не можеме да збориме, само да препоставуваме со бројките пред нас.

Абе седи? Од каде ова? Игуаин има 21 година, лани беше најдобар стрелец за Реал. Ако збориш од инат моеш, а за иднина ни ја ни ти не можеме да збориме, само да препоставуваме со бројките пред нас.

Не бе од Инает зошто? Не го сакам Ибра баш :) Го почитувам јест и го ценам за тоа што направи со Интер и за тоа што е еден од најдобрите напаѓачи во моментов, но не го сакам.

Игуаин мене ми делува како играч со различни карактеристики, играч со огромно чувство за гол. Ибра е играч кој прави работи што ги ваѓаат противниците и публиката од памет.

На пример, Ибра имаше јасна задача во Интер: слушај, средината ни е за никаде, не можеме да се доближиме до голот. Види таму ќе ти праќаат топки од 50 метри и еве ти го Маикон да ќе те бара од десно. И прави што правиш како сакаш аман да ни донесеш 3 бода.

И овој правеше.

Сега, хипотетички, да му дадеме таква задача на Игуаин, ќе се бориме со Јуве за одличното осмо место.

Не викам ништо лошо за Игуаин, ама едноставно не е таков играч.

3 Zlatan Ibrahimovic Barcelona 12
Gonzalo Higuaín Real Madrid 12

Бројки и статистики не ме интересираат искрено..
Нека дава ако сака и по 30 голови..
Ама головите што ги дава Златан на Игуаин не се споредуваат..
Да ми го вметнеше тука Руни ќе те разберев, ама вака не можам..
Кога играш со еден напаѓач тоа треба да биде некој (според мене) способен сам да ја реши утакмицата, без разлика дали има некоја јака средина..
Не дека е којзнае колку слаб, ама одамна се имам изјаснето за него..
Јас не гледам лидер во името на Игуаин како Златан, Дрогба, Руни, Торес..
Па макар имал и само 21 година.. :pipi:

Не ми се верува дека пак праиме муабет за Дебилот од Ибрахимовиќ .....Аман , Миланезиве го прежалија Кака после 1 месец (1недела да не речам) ние уште па уште за Ибра ....:uvo::uvo::uvo:

Не ми се верува дека пак праиме муабет за Дебилот од Ибрахимовиќ .....Аман , Миланезиве го прежалија Кака после 1 месец (1недела да не речам) ние уште па уште за Ибра ....:uvo::uvo::uvo:

Погоре се прави муабет за Игуаин, пред тоа за Роналдо и Рибери, а Златан беше спомнат заедно со Дрогба, Руни и остали како споредба..
Ти пред да седниш на компјутер после спиење треба прво лице да се миеш.. Оти не ти се гледа некако.. :tapp:

Погоре се прави муабет за Игуаин, пред тоа за Роналдо и Рибери, а Златан беше спомнат заедно со Дрогба, Руни и остали како споредба..
Ти пред да седниш на компјутер после спиење треба прво лице да се миеш.. Оти не ти се гледа некако.. :tapp:

Aj не се праи паметен ......... Го дрвите 5 поста погоре за гнасното Носле и 100% гарантирам дека ке го измаваш еднаш ако не ги пројдеме Челзи и ке добиеш некој Ego boost и ке треба да те трпиме 2 год. и да читаме како АКО и САМО АКО играл ИБРА ке сме освоеле ЛШ

И не ми одговарај на постов .!

Стварно Игуаин не е од класата на Ибрахимович ,овој на 21 игра за Реал лани даде 20+ гола а Ибрахимович на наегови години бил резерва во Ајакс и дал цели 6 гола.

Стварно Игуаин не е од класата на Ибрахимович ,овој на 21 игра за Реал лани даде 20+ гола а Ибрахимович на наегови години бил резерва во Ајакс и дал цели 6 гола.

Само што ја направи најголемата грешка :tv::tv::tv:

Стварно Игуаин не е од класата на ибрахимович овој на 21 игра за Реал лани даде 20+ гола за Реал а Ибрахимович на наегови години бил резерва во Ајакс и дал цели 6 гола.

Нема врска тоа, некој прават трансфери во поголеми екипи порано, некои подоцна. Ибра во Ајакс кршеше кичми на одбраните, исто како и Роналдо во ПСВ. Тоа што има 21 година и иднината е пред него си е супер, ама дај не ме убедувајте дека е таква класа на играч кој сам решава натпревари. Разликата меѓу овие двајца и него е што тие во било каков тип на екипа играа одлично, а Игуаин може само во офанзивна екипа во офанзивно првенство.

Еве прашање: би го играле во Интер пред Балотели? (настрана карактерот на Балотели за знаењето зборуваме).

Нема врска тоа, некој прават трансфери во поголеми екипи порано, некои подоцна. Ибра во Ајакс кршеше кичми на одбраните, исто како и Роналдо во ПСВ. Тоа што има 21 година и иднината е пред него си е супер, ама дај не ме убедувајте дека е таква класа на играч кој сам решава натпревари. Разликата меѓу овие двајца и него е што тие во било каков тип на екипа играа одлично, а Игуаин може само во офанзивна екипа во офанзивно првенство.

Еве прашање: би го играле во Интер пред Балотели? (настрана карактерот на Балотели за знаењето зборуваме).

Ибра јас добро го знам во Ајакс беше и резерва таму даде 13 гола најмногу во една сезона.
Со Роналдо ама баш не може да се споредува тоа е како фиче и Бугати Вејрон да споредуваш.Роналдо во ПСВ првата сезона даде 30 гола на 33 натпревари а Ибра 6 на 24.
За мене сум кажал Ибра никогаш нема да ги достигне во величина Роналдо,К.Роналдо,Меси,Зидан,Баџо му фали уште едно скалилио.

Ибра јас добро го знам во Ајакс беше и резерва таму даде 13 гола најмногу во една сезона.
Со Роналдо ама баш не може да се споредува тоа е како фиче и Бугати Вејрон да споредуваш.Роналдо во ПСВ првата сезона даде 30 гола на 33 натпревари а Ибра 6 на 24.
За мене сум кажал Ибра никогаш нема да ги достигне во величина Роналдо,К.Роналдо,Меси,Зидан,Баџо му фали уште едно скалилио.

Мите, споредбата е Ибра - Игуаин а не со Роналдо или некој друг од тие (патем, повеќето не се ни напаѓачи).

Еве како играше во Ајакс:

За головите зборуваме, дека треба да си класа за да постигнуваш такви голови. И Пипо Инзаги беше убиец, полнеше мрежи, ама немаше теорија да дава вакви голови, да поминува одбрани и да ги вади од памет противниците. Не е битно колку добивал шанса и дали дал 13 или 23. Има постигнато некои фантастични голови. Игуаин може да даде 31 до крај на годинава ама ја пак ќе тврдам дека Балотели има каде-каде поголемо фудбалско знаење од него. Дали ме разбираш?

Разликата Игуаин - Ибра е во лидерството, пример, Ибра можеше да го води до успех минатогодишниот тим на Интер, извади го од таму Ибра, стави го Игуаин и едноставно не е тоа тоа, јебига, у гени им е на некои да се лидери, нормално, покрај цел оној талент кој го поседуваат.

Игуаин колку и да е ѕверка у екипата на Реал, сите зборуваат за Кака или Роналдо, и не е исто кога пример, Игуаин отсуствува од некој клучен меч, и Кристијано Роналдо. Во првиот случај медиумите у една реченица дали ке го стават отсуството на аргентинецот, додека пак кога Роналдо не би играл, пример против Барса, тогаш ке станува збор за десеткуван тим на Реал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom