Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Супер онда информирај го Мурињо дека е подобро така. Пошто инаку нема шанси да се случи :)

До кога ќе му ја памтиме грешката на Сантон со Самп? Има дефанзифци автоголови си бутаат... Што не се потсетите дека Сантон го чуваше Роналдо со Манчестер? Ни даде гол?

Малиот игра одлично и тоа е фикс, верувај. Нема замена таму. Експериментален среден ред со Челзи нема теорија да се случи. Мурињо ќе игра на проверена варијанта. Останува мистерија околу тоа каква напаѓачка формација ќе одбере. Снајдер Занети и Камби се фиксни во средината. Последниот се надевам дека е Дејан.

Точно, тој со Бари душата му ја извади...

Другар ти не ми ја разбра поентата очигледно:toe:јас не реков дека сантон е слаб (реков дека е стабилен),тоа што го кажав за занети бек сум колку толку во право и сигурен сум дека подобро ќе изиграме ако занети не игра во средината..односно се ти е објаснато во погорниот пост занети не само што е вреден и трча во средината туку го покрива местото на мајкон..а вака што ќе покрива од кој од жирков:tapp::tapp:ти објаснав за челзи од каде е опасен баш од таа страна ама ете ешли го нема:toe:занети не е офанзивно орјентиран..размисли малце дејан и мота сигурно повеќе ќе бидат од корист на снајдер отколку занети со било кој од овие двата..а реков зошто ќе биди подобро лев бек(ем можи и напред и тој да доаѓа по таа страна сигурно повеќе ќе се носи со бане отколку сантон:toe:)е тоа со мурињо сега ќе зависи дали дејан и сантон ќе бидат фит...дај јави му се пренеси му ја оваа информација од мене на мур немам кредит:pos2:

Околу муабетов дали Занети да се игра како лев бек. Мислам дека ако тоа го направи Мур ќе се упропасти играта, не гледам ниту една причина зошто Сантон не би играл на таа позиција.

Од една страна Занети најдобро игра како крило, од друга страна Сантон игра феноменално на таа позиција, ем игра добро дефанзива, ем прави супер продори. Баш приметив против Парма, откако влезе во игра, левата страна стана многу поопасна, имаше сериозни продори, а на крај му намести топка на Марераци - овој го промаши цел гол ...

Занети лево неможеше да се справи со Бари, оној црнион од Бари, крилото, како и да се викаше, сарма го правеше, јас не гледам гаранција дека Занети може да изигра добро како бек против Челзи, на крај краева, не ни памтам кога последен пат изиграл солидно како бек. :toe:
Сепак, годините си го направија своето, за средина сеуште се држи и задоволен сум од прикажаното.

Другар напишав дека челзи не е опасен по таа страна..знам дека е бек катастрофа не ќе реплицирам по сто пати напишав дека средината ќе биди каде акде поофанзивна без него на средина:toe::toe:

работава е од 2 зла помалото :)
а може и мунтари да го шибне лев бек, се сеќавам и таму има играно нигерот ама и таму тапа беше :helou:

Околу муабетов дали Занети да се игра како лев бек. Мислам дека ако тоа го направи Мур ќе се упропасти играта, не гледам ниту една причина зошто Сантон не би играл на таа позиција.

Од една страна Занети најдобро игра како крило, од друга страна Сантон игра феноменално на таа позиција, ем игра добро дефанзива, ем прави супер продори. Баш приметив против Парма, откако влезе во игра, левата страна стана многу поопасна, имаше сериозни продори, а на крај му намести топка на Марераци - овој го промаши цел гол ...

Во средината сигурно повеќе од корист на снајдер ќе му бидат дејан и мота отколку капитенот со било кој од овие двата:toe:..ама тоа кој ме слуша мене:toe:

Ти ја разбрав поентата знам дека не велиш дека Сантон е слаб. Сепак не се согласувам, капитенот е веќе во години и незнам колку ќе може да се брка по левата страна со било кого 90 минути. Син убаво се сети на примерот со Бари, тоа беше едно големо мачење.

Исто не гледам и зошто Мота и Дејан би му биле од поголема корист на Снајдер отколку Занети??? Не го разбирам тој дел...

Абе луѓе цела поента ми е занети да не игра на средина за да бидиме поофанзивни а со него сигурно нема да бидиме оти тој ја покрива позицијата на мајкон(мота и дејан поголема корист ќе му бидат на снајдер сигурно)..ама сега челзи не е опасен дотолку по таа страна оти го нема ешли....жирокв не е до тој квалитет..па поради тоа реков лев бек оти утакмица без занети не се почнува а ако не игра средина каде ќе игра ЛОГИЧКИ:toe:

Ти ја разбрав поентата знам дека не велиш дека Сантон е слаб. Сепак не се согласувам, капитенот е веќе во години и незнам колку ќе може да се брка по левата страна со било кого 90 минути. Син убаво се сети на примерот со Бари, тоа беше едно големо мачење.

Исто не гледам и зошто Мота и Дејан би му биле од поголема корист на Снајдер отколку Занети??? Не го разбирам тој дел...

се ти е објаснато:toe:

А бе, и јас се согласувам со Нероазуро. И јас мислам дека поубо Занети да игра десен бек, а средина Камбијасо Мота Станкович Снајдер. Прво и основно, убеден сум дека Занети ќе си ја заврши работата најпрофесионално. А од друга страна ќе имаме каде-каде покреативна средина и понапаѓачка, нешто што МОРА да биди во првата утакмица со Челзи. За втората и јас се согласувам дека Занети МОРА да игра средина(во зависност од резултатот) чак ако имаме добар резултат би ги играл Занети, Камби и Марига втората. Ама првата, ко че треба да направиме предност, и да ги стегниме, мислам дека варијантата со Занети како бек, и Камби.Мота, Деки и Снајди средина е најдобра. А би го играл и Пандев прв тим, затоа што и тој е креативен, знае да направи добар пас, а исто така знае и да ишеба се живо и диво и гол да дај.
Јас би играл вака првата:
Цезар
Маикон Самуел Лусио Занети
Камбијасо
Станковиќ Мота
Снајдер
Пандев Ето(Милито)
Јас пре би ги ставил Пандев Ето оти Пандев е креативен. знае да загради топка, знае да направи пас во празно со што покрај Снајдер можи и тој да му асистира на ЕТО, на кој би му дал улога да биди централен последен напаѓач, и да чека топки и да излегува во празно.
Тенкју:smir:

Мота ни под РАЗНО не би го играл против Челзи !

Занети/Камби/Деки/Снајдер

А нероаѕуро што толкупотенцираш Ешли нема да игра, Кол нема да игра не му треба на Маикон помош. Како божем Челзи ќе се со 10 играчи и никој нема да игра на таа позиција. Кога оди Маикон во напад и те како му е потребен бек-ап, на контра во таква ситуација, не Жирков туку и Инзаги:pos2: би бил опасен. + Малуда по таа страна и те како може да биде опасен(секако доколку игра). Едно е сигурно - Занети ќе игра средина.

Мислам дека е поголема дилема кој да игра централен Лусио - Самуел, Лусио - Кородба? Јас сум некако повеќе за првата опција, но Кородоба би бил посоодветен да ги брка Лампард и Микел.

А и нападот ако го гледаме - Ето има добра традиција во ЛШ натпреварувањето. Пандев има искуство со прекрасните голови против Реал. Единствено Милито сеуште нема настапувано во Лигата на Шампионите(нокаут фазата) така да тежок ќе биде изборот на Мурињо.

Остануава да си правиме тука можни состави и да се надеваме дека Мурињо ќе излезе баш со истиот состав кој ние сме го пишале, а не членот погоре/подолу:wink:

На прашањето за повредите на Сантон и Балотели односно дали овие двајца играчи ке бидат оспособени за мечот со Челзи Мур рече дека истото е доста тешко односно оние кои не биле подготвени за мечот со Сампдорија тешко дека ке имаат шанса за настап и против Челзи.

Така да се нема избор, бекови се Занети и Маикон, централни Лусио и Самуел, средина најверојатно Камби, Мота, Дејо, пред нив Снајди и нападот би требало да биде Пандев - Милито ( според моменталната форма ) .

Но, можно е и изненадување за нападот, Ето да игра а Милито не, Пандев убеден сум дека ке стартува на тој меч.

Мислам дека премногу го потценувате Жирков, сите.

Најавена е интересна формација за денес:

Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Samuel, Zanetti, Marigа (Stankovic), Cambiasso Thiago Motta, Sneijder; Milito Eto'o.

Го нема Лусио, на негово место Кордоба, а Занети наместо Сантон.

Обицно ги погодуваат најавените формации овие од InterNews, + - еден играч.

Лелеее го нема Мунтари во прв состав.Значи Мур го чува за со Челзе:nesvest:

Мислам дека премногу го потценувате Жирков, сите.

Најавена е интересна формација за денес:

Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Samuel, Zanetti, Marigа (Stankovic), Cambiasso Thiago Motta, Sneijder; Milito Eto'o.

Го нема Лусио, на негово место Кордоба, а Занети наместо Сантон.

Обицно ги погодуваат најавените формации овие од InterNews, + - еден играч.

Нема го Пандев!:nesvest:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom