Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Иначе информацијата за скандалот со наместени натпревари , т.е. дека Интер намерно губел за да го довете во прашање освојувањето на Скудетото до последното коло беше објавена во весникот Il Giornale .

Една интересна информација за истиот весник :

Il Giornale is a daily newspaper published in Milan, Italy. Characterized from its birth by strong opposition to the left-wing parties of its time, il Giornale was founded in 1974 by Indro Montanelli, who did not support the new progressive line adopted by Corriere della Sera, where he had been one of the most important conributors. In 1977 Montanelli, in financial difficulty, accepted an offer by Silvio Berlusconi, who thus became the publisher. Indro Montanelli edited and published il Giornale from its start, until Berlusconi entered politics (December 1993). At that time he left to found the new daily La Voce.

In 1994, Berlusconi sold il Giornale to his brother Paolo and Vittorio Feltri replaced Indro Montanelli as editor.

Не е очигледно . . . . . nooot :tv: .

p.s. Ибра изгледа глумел и на ЕП, кога се повлече од настап во најважниот меч, т.е. мечот на Шведска против Русија кога победникот одеше во наредната фаза :D .
Па нормално , не ни очекував ништо друго од тоа дека големиот премиер замешал прсти , па и Бекам сака да го задржи сеа. Не викам дека Бекам не е топ.........манекен!
Цитат од еден медиум:
Се тврди дека Хулио Круз намерно му препуштил на Марко Матераци да го изведува пеналот во претпоследното коло против Сиена, натпревар кој заврши без победник 2:2 и со тоа беше одложена промоцијата на новиот првак.
Демек феноменалниот Круз е мајстор за пенали па рекол - ја и да сакам не можам да утнам пенал , ќе дадам друг да шутира :)
Дајте ве молам живи глупости се ова

Интер ќе го земи новиот Хулио Цезар,18 годишниот голман на Крузеиро Douglas Borges.

Не бе не, ме обвинија за пристрасност, тешко обвинување па ај да не бришам, иако се местат на пеналчиња самите со овие патетични бламажи, али јебига вие изгласавте влада која прави кампањи Компјутер за секое дете, сега сркајте си. :kesa:

Иначе, Интер е единствениот клуб во светот, т.е. еден од ретките кои намерно местат наптревари за истите да ги загубат, со што деструктивно ке влијаат на сопствените шанси за титулата, знаете што е уште потрагично, има нешта што за себе мислат дека припаѓаат на човечкиот род и веруваат на истото .

Хаха леле колку не тераат да бидеме саркастични, хаха згора на се Син, ова со владава ти беше добра фора :pos:

А ова за местењево, во фан клуб Милан и Јуве викаат, ете готово е, можеби титулата и не е така далеку.Патетизам.

@ Gos: Мора да продолжиме да земаме добри голмани, ако е навистина дечково новиот Цезар значи сме зеле најдобар иден голман :wink:

А ова за местењево, во фан клуб Милан и Јуве викаат, ете готово е, можеби титулата и не е така далеку.Патетизам.

Да. Треба да воведат вакви санкции: за секој бод што во иднина ќе го изгуби Интер да го казнуваат со -3. За да е поинтересно првенството :pos2:

Според goal.com Балотели повторно изоставен... А еве и читав дека му плачел на тренинг на Матераци. Што се дешава со детево... Невиден талент, ваљда ќе се опамети и ќе го покаже својот огромен талент токму во ИНТЕР.
И Мурињо ептен дрзок... Секоја коло веќе истата приказна, па нели се поправи за да биде викнат, што знам. Сметам дека време беше од пред 2 кола да е во тимот...

n1408209224_115503_2254.jpg

Го стретнав сликичево , па реков да ви го покажам :smir::helou:

Според goal.com Балотели повторно изоставен... А еве и читав дека му плачел на тренинг на Матераци. Што се дешава со детево... Невиден талент, ваљда ќе се опамети и ќе го покаже својот огромен талент токму во ИНТЕР.
И Мурињо ептен дрзок... Секоја коло веќе истата приказна, па нели се поправи за да биде викнат, што знам. Сметам дека време беше од пред 2 кола да е во тимот...
Ako си го гледал Балотели сезонава, ке сватиш зашто е изоставен, Мурињо убаво кажа, од напаѓачите Балотели беше втор по дадена минутажа, убаво вика татко ми, како е можно дете од 18 години така незаинтересирано и неборбено да се понаша на теренот, а добие топка упропастува акција. Kрајно немотивирано делуваши и оправдано е изоставен од тимот, оваа година овој играч ме разочара а и премногу беше форсиран од медиумите . . . . но затоа тука е Сантон :) .

Хммм полека... Немам испуштено утакмица на Интер сезонава, така да прашањето дали сум го гледал Балотели ти е вишок. Казна доби поради тој однос, ама ова е веќе претерување. Заслужува сигурно да биде пред Креспо у тимот. Така да пак ќе кажам дека е глупсот што не го вика барем, нека е на клупа, друго е. Едно е да не го игра, а друго е да не го повиукува у 21.
Заборави дека лани кога не играше Златко он даваше голови? Има потенцијал огромен, казна доби, треба да се сврти нова страна и тоа пред 2-3 кола требаше да биде свртена... Претерано е.

Ako си го гледал Балотели сезонава, ке сватиш зашто е изоставен, Мурињо убаво кажа, од напаѓачите Балотели беше втор по дадена минутажа, убаво вика татко ми, како е можно дете од 18 години така незаинтересирано и неборбено да се понаша на теренот, а добие топка упропастува акција. Kрајно немотивирано делуваши и оправдано е изоставен од тимот, оваа година овој играч ме разочара а и премногу беше форсиран од медиумите . . . . но затоа тука е Сантон :) .

Јас се разочарав од Балотели уште летоска. Првин побара 1 милион за да го продолжи договорот, ако не ќе разгледал други опции, па побара поголема минутажа зошто во други клубови му ја ветувале.

ПРВО да играше како Пато и да се залагаше како него од почетокот на сезоната, да играше со срце, ќе речев зошто не му дадодовме два. Вака викам требаше 100 000 а не милион.

ВТОРО да се огледа малку на Џовинко, ретко кога влегува во игра а само вика среќен сум, сакам да го наследам Дел Пиеро ќе дојде моето време. Не мора да одиме подалеку од нашите редови нека се огледа на Сантон, го играат на спротивната позиција од природната и пак дава повеќе од максимум.

ТРЕТО нека не се курчи зошто Мурињо ќе го прати пак во Примавера.

Околу трансферите, Дакурт се поврзува со Фулам, утре требал да ги помине медицинските тестови. Обиња одбил трансфер во Бетис (може сака да освои титула во Серија А, па и под ризик да не одигра веќе ниту еден натпревар). Некој 18 годишен србин демек дошол во Интер, го најавуваат како голем талент игра АМ.

Хммм полека... Немам испуштено утакмица на Интер сезонава, така да прашањето дали сум го гледал Балотели ти е вишок. Казна доби поради тој однос, ама ова е веќе претерување. Заслужува сигурно да биде пред Креспо у тимот. Така да пак ќе кажам дека е глупсот што не го вика барем, нека е на клупа, друго е. Едно е да не го игра, а друго е да не го повиукува у 21.
Заборави дека лани кога не играше Златко он даваше голови? Има потенцијал огромен, казна доби, треба да се сврти нова страна и тоа пред 2-3 кола требаше да биде свртена... Претерано е.

Не е претерано бе, види го Пато, види го Руни, нека ти текне тие како играа на 18 години, еве ти го и Роналдо како пример, не го спуштам ја Интер на нивото на Парма или Катанија па да речам дека ова е претерано, на негови години во ваков клуб секоја шанса мора максимално да ја искористи, тој беше втор по минутажа во еден Интер кога се во прашање напаѓачите, што покажа ? Ништо !!!

Кога Златко лани не играше, Балотели даде 2 гола, али оваа сезона е веќе нова страница од неговата кариера, а во истата далеку е од нивото за играч на Интер, може Парма, Каљари и остали, Интер сега за сега не .

п.с. Нели удираше закани во стил, или нека ме играат или ке си одам, доби и нов договор, доби и дел од неговото барање за минутажа, епа Марио, некои прилики се реткост во животот, а типот во истите се однесуваше расеано, како играч од Ш класа .

п.м.с. Утре Интер нема да бидат пренесувани на Телма, али затоа ке бидат пренесувани на ОБН, тие што ја фаќаат нема нет да арчат :D, Meazza и компанија со среќа на Сопкаст .

И што треба да направи Интер? Да го продаде? Нека го дадат на позајмица барем, бар ќе игра и ќе стекне друго искуство, ќе види како е во друга екипа да се игра. Сепак се работи за дете од 18 години. Ама ова со казниве, не ми се свиѓа...
Нема да ти биде криво ако отиде сега во друг тим и после 2-3 години кога ќе биде еден од најдобрите млади напаѓачи во светот, има реална можност за такво нешто? Криво ќе ни биде, на сите навивачи на Интер. Прво тргни од помислата дека е дете на Интер, излезен од младинската школа. Сантон еве го на мода сега, игрите му се добри ко за негова возраст, ама не нешто посебно. Ќе видиш ако заигра со Манчестер што ќе биде на таа лева страна против Роналдо. Сепак се нема искуство. Талент постои, точно, ама мора да се искористи.
Балотели не смее да се изгуби, тоа е тоа.

И што треба да направи Интер? Да го продаде? Нека го дадат на позајмица барем, бар ќе игра и ќе стекне друго искуство, ќе види како е во друга екипа да се игра. Сепак се работи за дете од 18 години. Ама ова со казниве, не ми се свиѓа...
Нема да ти биде криво ако отиде сега во друг тим и после 2-3 години кога ќе биде еден од најдобрите млади напаѓачи во светот, има реална можност за такво нешто? Криво ќе ни биде, на сите навивачи на Интер. Прво тргни од помислата дека е дете на Интер, излезен од младинската школа. Сантон еве го на мода сега, игрите му се добри ко за негова возраст, ама не нешто посебно. Ќе видиш ако заигра со Манчестер што ќе биде на таа лева страна против Роналдо. Сепак се нема искуство. Талент постои, точно, ама мора да се искористи.
Балотели не смее да се изгуби, тоа е тоа.
Види вака, на форумов т.е. на темава одамна тролавме за тоа дека треба да биде пратен на позајмица, не е прв пат на темава да се дискутира нешто и после да излезе дека сме биле во право, ова го викам зашто скоро сите кои дискутираа за Балотели рекоа дека ке дојде до гушење на неговиот талент во ваква конкуренција .
АМА, дечкото е егоманијакално створење, сака нешто што де факто не го заслужува, не треба човек да има големо фудбалско знаење за да свати дека Балотели во моментов е далеку од статусот на првотимец во Интер, т.е. воошто играч кој треба да биде повикан за дуел од Серија А .

Второ, не е казнет од Мурињо, казнет е од самиот себе, реков, на 18 години треба да се остави на теренот, до последниот атом на сила, а он што прави, на моменти ме потсеќа на Виеира, кога делува како да џогира на теренот, епа друже немаш 37 години . Единствената казна од Мурињо беше што беше префлен во Примавера тимот поради несериозноста за време на тренинзите, извини али тоа е дисреспект за целиот тим, 18 годишен копиљ со его кое е забележано и од Хабл е катастрофална слика за неговиот карактер, нека се погледне во огледало прво .
А за Сантон, излезе информација дека дури и Липи почнал да ги следи неговите игри, само уште стојам на тоа дека според конституција, техника, брзина, би било добро да се проба и како играч во средниот ред, ако моежеше еден Киву таму да игра, зашто да не и ѕверов .

Мене кога ќе ми текне дека порано викав за Оба-Оба дека не е за во Интер си се правам пишман. Ако правам споредба меѓу Оба-Оба и Балотели во секое време би му дал шанса на првиот зошто многу поскромен беше и многу повеќе се трудеше на терен.

Ама ако тој доби шут карта, за овој не станува ни збор. Малку ли нервози си имаме со Интер па уште ни фали да се расправаме со играчи кои си имаат бубачки во главата. Како сака нека игра, ако се однесува вака уште на оваа возраст, јас сум за брзо кеширање.

Оба Оба ми беше омилен играч, и сеуште еден од омилените. Финишот му беше лош, даваше 1 од 5 шанси, но многу лесно влегуваше во шанси. Сепак тогаш во Интер беше еден Виери чиј крај баш тогаш започнуваше. Голема грешка беше што го дадовме овој играч. А уште го сака Интер, често ги посетува во Апиано Џентиле на тренинг :) Се надевам дека еден ден повторно ќе заигра за Интер.
А за Балотели секој си има свое мислење. Времето ќе покаже кој бил во право. Позајмица ДА, трансфер НЕ. Дечково е иднината на италијанскиот фудбал, и греота е да го испуштиме. Морати е паметен, нема да се откаже од него. Адриано толку време го толерираат, не па Балотели кој е скоро 10 години помлад.

ИБРА утре го игра 100 натпревар во дресот на Интер. Од сезона во сезона е се подобар. Со голот во Катанија успеа да постигне на пет натпревари во низа со што го подобри рекордот од лани кога беше четири. Исто така е на добар пат да го подобри и бројот на погодоци во сезона, до сега има 13 и му фалат уште три.

Има пропуштено само еден натпревар и тоа поради суспензија оној со Сиена. Во борба е да му го сруши рекордот на Адри од 28 погодоци во сезона (вкупно). Само мора да поправи еден аспект од играта СЛАБАТА ФОРМА ВО ЛОГАТА НА ШАМПИОНИТЕ.

Нека ги тресне од земја Јунајтед и му простувам за се

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom