- Член од
- 21 мај 2006
- Мислења
- 428
- Поени од реакции
- 6
Зш на Манчестер не му се имат случено 3-0 од Фулам?И шо да не треба сега да се откажиме и од Интер? На секој можи да му се случи. Ние имавме лош ден а тие беа перфектини...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зш на Манчестер не му се имат случено 3-0 од Фулам?И шо да не треба сега да се откажиме и од Интер? На секој можи да му се случи. Ние имавме лош ден а тие беа перфектини...
Посебно денес се покажа тоа. Немаше кој да ги расчисти високите топки, па најголем дел од воздушните дуели ги добија домаките...Така де Мурињо не чинел.. Ами Манчини лани од 11 бода разлика ко дојдовме на 10 само? ко немаше Интер победено 5-6 кола со ред? тогаш чинеше Манчини? Мурињо со Порто ја освој Лигата на Шампиони еееј со Порто. Сега со Интер пак ќе ја освој и Л.Ш. и италијанското и купот на италија. А мислам голема грешка му беше шо го изостави Кварезма од списокот. Иначе ете колку е битен Самуел во одбраната. Самуел-Кордоба нека клај гол некој..
Посебно денес се покажа тоа. Немаше кој да ги расчисти високите топки, па најголем дел од воздушните дуели ги добија домаките...
Покрај Кордоба потребен е еден висок играч, како што беше Матераци па и Самуел е таков играч...
да дефинитивно а дали е до мене или цезар е тотално надвор форма , поготово при првиот гол ?
А шо Интер да не има капацитет??А бе ајде,реално гледано,таква игра покажа само со Рома,и до негде со Јувентус...со оваа игра,далеку се од шампионски тим,да гледаме реално на работите.Оваа утакмица,како и минатите,треба да ни бидат рутински,прво полувреме 2-0,а второто да си испробува тактики,да ги пушта Куарезма и Манчини,а вака,тониме.И со ваква игра да не очекуваме дека некогаш на Куарезма и Манчини ќе му се даде шанса да се адаптираат.Ми мириса дека со нив ќе се случи како со Далма,Коко,Рекоба и остали...јувентус не ме плаши. ќе си тепа поштено вечер и тоа убедливо меѓутоа немаат капацитет за титула , не со овој тим и не со овој тренер. од друга страна милан зема залет а тоа не е на арно ако продолжиме вака. плус мора балотели да го врати и да му дава шанса на кварезма , беља работа ама по ибра балотели е најдоброто што го имаме. (тешко нас со тоа мрзливо котле )креспо и круз ван форма , адриано да не се лажеме никогаш нема да се врати барем пола од тоа што беше , двете котлиња се се што имаме покрај ибро.
и секако респект до аталанта која ни покажа како се игра со срце
Како што кажа Јове, Цезар си мисли дека е незаменлив на голот на Интер па така не се труди доволно...да дефинитивно а дали е до мене или цезар е тотално надвор форма , поготово при првиот гол ?
Од однапред запишани 6 бода, сега имаме само 1.
Некои фанови запишаа мислења дека оваа нека биде поука.
Зарем небеше поука од натпреварот со Каљари, во кој по некоја случајност на сред Џузепе Меаца останавме непоразени, зарем тоа небеше поука.
Следен натпревар 21 Јануар 2009, Куп на Италија, противник Рома...почеток 21.00 часот.
Дали тој натпревар доколку не го добиеме ќе ни служет за нова поука.
П.С Пред еден месец температурите во Торино ги меревме на -9, но вечерва можно е да паднаат на -1.
Се случува нангло затоплување.
Едноставно кај нас имаме самобендисани копилиња како Балотели, само прогласени звезди како Кварезма, угаснати звезди како Фиго, Виера и самобендисан тренер Мурињо, кој незнае да процени кој треба да го носи дресот на Интер.
Како што кажа Јове, Цезар си мисли дека е незаменлив на голот на Интер па така не се труди доволно...
Има направено повеќе киксови последно, но сепак не беше денес проблемот кај Цезар. Сите одиграа катастрофално и треба да бидеме среќни што не доживеавме и многу поубедлив пораз.
Треба да се корегира играта што побрзо, можи овој пад на формата скапо да не чини..
Мислам оти ке ти се промени фацата кога ке го видиш Манчестер исфрлен од ЛШ во Март! Ајт гитла таму..Промена на ставови, ми се допаѓа ова:jaj:
Како што кажа Јове, Цезар си мисли дека е незаменлив на голот на Интер па така не се труди доволно...да дефинитивно а дали е до мене или цезар е тотално надвор форма , поготово при првиот гол ?
Нареднта тие веќе во среда против Рома за Купот на ИталијаМислам оти ке ти се промени фацата кога ке го видиш Манчестер исфрлен од ЛШ во Март! Ајт гитла таму..
За утакмицава.. доста веќе со тој Чиву во средината, подобро би играл со формација 4-3-3 отколку онаа нашата 4-3-1-2 со Чиву и Занети во средината! Ке почнам од голманот.. кажав јас порано овој голман ич не ми се допаѓа.. првиот гол топката му помина на 10 цм до него.. Вториот гол.. правецот беше сменет.. ама овој си ја наведна главата не се ни проба барем рефлексно да реагира.. никогаш не сум го сакал.. па ако сака нека брани и по 10 пенали во сезона.. за мене Толдо е подобро решение..
Максвел.. овој е добар во офанзива.. брз е.. ама прави грешки во дефанзива.. како онаа при првиот гол слична грешка направи лани со Рома кога водевме 0-1, му да јаде на Пизаро топката на нога.. т.с. ја изгуби.. а во случајов стои на позиција лев бек, а со глава ја враќа топкава на 11 метри! Катастрофа.. И уште мислам дека е низок и дека Чиву е далеку подобро решение на левата бековска позиција.. кога би сакале една стабилна одбрана..
За Бурдисо знаеме дека е киксер.. а кога не и иде на целата одбрана Бурдисо најлесно се вклопува во сивилото.. Маикон не знаеше дали назад да помага дали да оди напред.. и требаше да игра Матераци.. да имаме еден висок.. третиот гол го промивме со глава.. не можи Кордоба, Максвел и Бурдисо да ги добиваат воздушните дуели.. така да онаа наша најдобра одбрана која јас мислам дека ја имаме .. тоа е.. Маикон, Кордоба, Самуел и Чиву! Првиот гол грешка на Максвел, вториот како порачан, одбиена топка, и кога на тоа ке додадеш лизгав терен, врнежливо време.. тешко беше враќањето во игра..
Време е и Виеира да се врати во средниот ред, Креспо да си седни на клупа, Адриано да игра прва постава.. бил дебел, бил бавен.. каков и да е.. има силен шут, ако шутира од далеку можи да даде гол, снажен е и подобро игра со глава од Креспо.. Лошо за нас што Милан намали на -6, добро е што барем Јуве игра со некој посилен противник, па можно е да останиме на -4, -3, а за да дојде на -1 ке треба добро да се помачи, и за крај добра вест е што на ваков терен, на вакво време, кога бркавме резултат не дојде до некоја повреда.. на некој од оние клучни играчи како Златан, Дејан, Маикон.. утакмицата е минато.. наредната слушнав овие на ОБН брбореа нешто Златан немало да игра со Сампдориа.. добил па не добил жолт картон.. има некој повеке информации за тоа или нема..?