Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Така де Мурињо не чинел.. Ами Манчини лани од 11 бода разлика ко дојдовме на 10 само? ко немаше Интер победено 5-6 кола со ред? тогаш чинеше Манчини? Мурињо со Порто ја освој Лигата на Шампиони еееј со Порто. Сега со Интер пак ќе ја освој и Л.Ш. и италијанското и купот на италија. А мислам голема грешка му беше шо го изостави Кварезма од списокот. Иначе ете колку е битен Самуел во одбраната. Самуел-Кордоба нека клај гол некој..
Посебно денес се покажа тоа. Немаше кој да ги расчисти високите топки, па најголем дел од воздушните дуели ги добија домаките...
Покрај Кордоба потребен е еден висок играч, како што беше Матераци па и Самуел е таков играч...

Посебно денес се покажа тоа. Немаше кој да ги расчисти високите топки, па најголем дел од воздушните дуели ги добија домаките...
Покрај Кордоба потребен е еден висок играч, како што беше Матераци па и Самуел е таков играч...

да дефинитивно а дали е до мене или цезар е тотално надвор форма , поготово при првиот гол ?

да дефинитивно а дали е до мене или цезар е тотално надвор форма , поготово при првиот гол ?

Кажав уште пред 3/4 кола.
Не му е продолжен договорот на Толдо, па овој си мисли јас сум прв голман и како и да играм, нема кој да ме замени... сигурно Мурињо, не е луд да го стави Орландони пред мене и така.

Мора да се внесе малку конкуренција кај голманите, вака не одат на добро работите.

јувентус не ме плаши. ќе си тепа поштено вечер и тоа убедливо меѓутоа немаат капацитет за титула , не со овој тим и не со овој тренер. од друга страна милан зема залет а тоа не е на арно ако продолжиме вака. плус мора балотели да го врати и да му дава шанса на кварезма , беља работа ама по ибра балотели е најдоброто што го имаме. (тешко нас со тоа мрзливо котле )креспо и круз ван форма , адриано да не се лажеме никогаш нема да се врати барем пола од тоа што беше , двете котлиња се се што имаме покрај ибро.
и секако респект до аталанта која ни покажа како се игра со срце
А шо Интер да не има капацитет??А бе ајде,реално гледано,таква игра покажа само со Рома,и до негде со Јувентус...со оваа игра,далеку се од шампионски тим,да гледаме реално на работите.Оваа утакмица,како и минатите,треба да ни бидат рутински,прво полувреме 2-0,а второто да си испробува тактики,да ги пушта Куарезма и Манчини,а вака,тониме.И со ваква игра да не очекуваме дека некогаш на Куарезма и Манчини ќе му се даде шанса да се адаптираат.Ми мириса дека со нив ќе се случи како со Далма,Коко,Рекоба и остали...

А уште повеќе ме фаќа страв што можи да ни се случи со Манчестер.
Значи јас не зборувам,ради фрустрации после пораз,зборувам реално,имаме ОТЕПАНА игра,и први сме на табелата,и во втора фаза на лига на шампиони,по заслуга на другите тимови, а не по наша заслуга!!!

Под ХИТНО,да се купи или Диего,или Агуеро,или во најмала рака Рикелме,кажувано 1000 пати до сега е дека немаме некој што ќе прави да одат течно акциите.Маикон не треба да е тој што ке ја држи цела игра на интер,и сите на него да чекаат.:toe:

За вечерва,бевме Lost in traslation!

Од однапред запишани 6 бода, сега имаме само 1.
Некои фанови запишаа мислења дека оваа нека биде поука.
Зарем небеше поука од натпреварот со Каљари, во кој по некоја случајност на сред Џузепе Меаца останавме непоразени, зарем тоа небеше поука.
Следен натпревар 21 Јануар 2009, Куп на Италија, противник Рома...почеток 21.00 часот.
Дали тој натпревар доколку не го добиеме ќе ни служет за нова поука.

П.С Пред еден месец температурите во Торино ги меревме на -9, но вечерва можно е да паднаат на -1.
Се случува нангло затоплување.
Едноставно кај нас имаме самобендисани копилиња како Балотели, само прогласени звезди како Кварезма, угаснати звезди како Фиго, Виера и самобендисан тренер Мурињо, кој незнае да процени кој треба да го носи дресот на Интер.

Како што кажа Јове, Цезар си мисли дека е незаменлив на голот на Интер па така не се труди доволно...
Има направено повеќе киксови последно, но сепак не беше денес проблемот кај Цезар. Сите одиграа катастрофално и треба да бидеме среќни што не доживеавме и многу поубедлив пораз.

Треба да се корегира играта што побрзо, можи овој пад на формата скапо да не чини..

za mancester ne izgubil od fulham???ma ne treskaj zeleni be brat.A zs barcelona gi primi 4 od getafe???getafe barca 4:0 bea.
deneska gledav i ne mi se veruvashe.:kesa::kesa::kesa::kesa::kesa:
kako prvo onaj burdiso da mu ebam facata magareska da ne go vidam vo inter a ne pa vo startnite 11 da mi se gubi onde.MURINHO si e dobar covekot ne zborete gluposti za nego be.kako prvo site bravo ibro.sto bravo be idi covekov na centar od teren i finti mi praj.pa toj treba vo 16tnik da stoj i goloj da dava a ne finti da mi praj .samo problemot e sto nemame plej i sega mora ibro da zema topka od centar i da e vlecka.a ne ni treba nas aguero.nas ni treba nekoj igrac kako diego kako fabregas a ne aguero so ako go kupime??ako go zemime aguero i pak ovaj noslovo nash ce praj finti neshto i napad samo aguero ce stoj ovaj ibro istoto ce si go tepa.i nz sho e fintava so mancini ili kvarezma za ukras mu se ili za sho???figo nemozam da go geledam.maicon nistho ne pokaza deneska i najmn sho me nervira e oti samo preku nego odat.chivu sreden red:tapp::tapp:cambiaso isto ne znaeshe kaj tera.ama sredniov red ni e gluposti zivi site onie odbrana mozat da igraat.stankovi4 dzabe so se trudi koga bez dusha e covekov bashka so neznae da povleci poshto e mnogu spor.mora manici ili kvarezma da pocnat da se igraat samo so pozicii poveke kon sredinata t.e plej oti sekako krilo od kvarezma ne biva vo italija.adriano i ibro treba da se vo napadot a stanko i kvarezma neka igraat ofanzivni vo sreden red.vaka da ne ti se gleda ovaj noslovo se ili na sredina stoj i finti praj ili pokraj auto awe sho fajde od to .i najmn sho me iznervira zemaat pari kupovi i ne mu se igra gi mrzi da ziveat ovie be.isto ko da vodat si igraa.chivu da igrashe na mestoto od burdiso toa trebashe ama ajde JBG.i odma duman zaq nas shansite so mancester 15% bile.abe ne tresi zeleni sekako gi pominuvame.ot i so man4eter ko 4e igrame ovie nashive motivacija imaat 50000 a ne ko so atalanta

Од однапред запишани 6 бода, сега имаме само 1.
Некои фанови запишаа мислења дека оваа нека биде поука.
Зарем небеше поука од натпреварот со Каљари, во кој по некоја случајност на сред Џузепе Меаца останавме непоразени, зарем тоа небеше поука.
Следен натпревар 21 Јануар 2009, Куп на Италија, противник Рома...почеток 21.00 часот.
Дали тој натпревар доколку не го добиеме ќе ни служет за нова поука.

П.С Пред еден месец температурите во Торино ги меревме на -9, но вечерва можно е да паднаат на -1.
Се случува нангло затоплување.
Едноставно кај нас имаме самобендисани копилиња како Балотели, само прогласени звезди како Кварезма, угаснати звезди како Фиго, Виера и самобендисан тренер Мурињо, кој незнае да процени кој треба да го носи дресот на Интер.

duman дај олабави бе .... еднаш не ти чинеше круз, па мурињо после секој кикс си наоѓаш нова жртва , и пази сега сценарио интер влезе во сериа па се одлепи од конкурентите па освои титула .... тогаш бе што правиме ? или одма менување мислење ко со круз после натпреварот со удинезе ?

Како што кажа Јове, Цезар си мисли дека е незаменлив на голот на Интер па така не се труди доволно...
Има направено повеќе киксови последно, но сепак не беше денес проблемот кај Цезар. Сите одиграа катастрофално и треба да бидеме среќни што не доживеавме и многу поубедлив пораз.

Треба да се корегира играта што побрзо, можи овој пад на формата скапо да не чини..

Мислам дека не беше проблем Цезар. Мислам дека не можеше да направи чудо за да ја фати топката за првиот гол. Проблемот мислам дека беше комплетната игра. Интер на многу пати се обидува да игра дефанзивно и да ја префрла играта преку контри. Денес слабо одеше со прекинвањето на акциите, уште послабо со префрлањето на играта на другата страна, неможевте да направите ниту една течна акција, Маикон скоро и да не го видов, Максвел исто, средината слабо ги добиваше дуелите. Ако планира интер да продолжи со дефанзивни тактики мора да уиграат течни контра напади и соработка, исто мурињо не смеј да дозволи да прај замени во кои вади одбрамбен или играч од средина и клава напаѓач. Италија е, битката е на средината и во одбраната, ретко кога успева формација со 3ца во нападот.

Не ми се верува дека сега влегоа во криза...ц ц ц Зар мурињо нема да реагира со некој трансфер? Итно ни е потребен плејмејкер дека Станкович се губи во таа улога скрос,мора да се средиме до натпреварот со Манчестер,верувам во интер и се надевам дека ке одиме до крај.:smir:

Промена на ставови, ми се допаѓа ова:jaj:
Мислам оти ке ти се промени фацата кога ке го видиш Манчестер исфрлен од ЛШ во Март! Ајт гитла таму..
За утакмицава.. доста веќе со тој Чиву во средината, подобро би играл со формација 4-3-3 отколку онаа нашата 4-3-1-2 со Чиву и Занети во средината! Ке почнам од голманот.. кажав јас порано овој голман ич не ми се допаѓа.. првиот гол топката му помина на 10 цм до него.. Вториот гол.. правецот беше сменет.. ама овој си ја наведна главата не се ни проба барем рефлексно да реагира.. никогаш не сум го сакал.. па ако сака нека брани и по 10 пенали во сезона.. за мене Толдо е подобро решение..
Максвел.. овој е добар во офанзива.. брз е.. ама прави грешки во дефанзива.. како онаа при првиот гол слична грешка направи лани со Рома кога водевме 0-1, му да јаде на Пизаро топката на нога.. т.с. ја изгуби.. а во случајов стои на позиција лев бек, а со глава ја враќа топкава на 11 метри! Катастрофа.. И уште мислам дека е низок и дека Чиву е далеку подобро решение на левата бековска позиција.. кога би сакале една стабилна одбрана..
За Бурдисо знаеме дека е киксер.. а кога не и иде на целата одбрана Бурдисо најлесно се вклопува во сивилото.. Маикон не знаеше дали назад да помага дали да оди напред.. и требаше да игра Матераци.. да имаме еден висок.. третиот гол го промивме со глава.. не можи Кордоба, Максвел и Бурдисо да ги добиваат воздушните дуели.. така да онаа наша најдобра одбрана која јас мислам дека ја имаме .. тоа е.. Маикон, Кордоба, Самуел и Чиву! Првиот гол грешка на Максвел, вториот како порачан, одбиена топка, и кога на тоа ке додадеш лизгав терен, врнежливо време.. тешко беше враќањето во игра..
Време е и Виеира да се врати во средниот ред, Креспо да си седни на клупа, Адриано да игра прва постава.. бил дебел, бил бавен.. каков и да е.. има силен шут, ако шутира од далеку можи да даде гол, снажен е и подобро игра со глава од Креспо.. Лошо за нас што Милан намали на -6, добро е што барем Јуве игра со некој посилен противник, па можно е да останиме на -4, -3, а за да дојде на -1 ке треба добро да се помачи, и за крај добра вест е што на ваков терен, на вакво време, кога бркавме резултат не дојде до некоја повреда.. на некој од оние клучни играчи како Златан, Дејан, Маикон.. утакмицата е минато.. наредната слушнав овие на ОБН брбореа нешто Златан немало да игра со Сампдориа.. добил па не добил жолт картон.. има некој повеке информации за тоа или нема..?

Значи и мене тоа ми беше зборот.. Но сепак и Цезар не функционира баш нај нај како порано...

Мислам оти ке ти се промени фацата кога ке го видиш Манчестер исфрлен од ЛШ во Март! Ајт гитла таму..
За утакмицава.. доста веќе со тој Чиву во средината, подобро би играл со формација 4-3-3 отколку онаа нашата 4-3-1-2 со Чиву и Занети во средината! Ке почнам од голманот.. кажав јас порано овој голман ич не ми се допаѓа.. првиот гол топката му помина на 10 цм до него.. Вториот гол.. правецот беше сменет.. ама овој си ја наведна главата не се ни проба барем рефлексно да реагира.. никогаш не сум го сакал.. па ако сака нека брани и по 10 пенали во сезона.. за мене Толдо е подобро решение..
Максвел.. овој е добар во офанзива.. брз е.. ама прави грешки во дефанзива.. како онаа при првиот гол слична грешка направи лани со Рома кога водевме 0-1, му да јаде на Пизаро топката на нога.. т.с. ја изгуби.. а во случајов стои на позиција лев бек, а со глава ја враќа топкава на 11 метри! Катастрофа.. И уште мислам дека е низок и дека Чиву е далеку подобро решение на левата бековска позиција.. кога би сакале една стабилна одбрана..
За Бурдисо знаеме дека е киксер.. а кога не и иде на целата одбрана Бурдисо најлесно се вклопува во сивилото.. Маикон не знаеше дали назад да помага дали да оди напред.. и требаше да игра Матераци.. да имаме еден висок.. третиот гол го промивме со глава.. не можи Кордоба, Максвел и Бурдисо да ги добиваат воздушните дуели.. така да онаа наша најдобра одбрана која јас мислам дека ја имаме .. тоа е.. Маикон, Кордоба, Самуел и Чиву! Првиот гол грешка на Максвел, вториот како порачан, одбиена топка, и кога на тоа ке додадеш лизгав терен, врнежливо време.. тешко беше враќањето во игра..
Време е и Виеира да се врати во средниот ред, Креспо да си седни на клупа, Адриано да игра прва постава.. бил дебел, бил бавен.. каков и да е.. има силен шут, ако шутира од далеку можи да даде гол, снажен е и подобро игра со глава од Креспо.. Лошо за нас што Милан намали на -6, добро е што барем Јуве игра со некој посилен противник, па можно е да останиме на -4, -3, а за да дојде на -1 ке треба добро да се помачи, и за крај добра вест е што на ваков терен, на вакво време, кога бркавме резултат не дојде до некоја повреда.. на некој од оние клучни играчи како Златан, Дејан, Маикон.. утакмицата е минато.. наредната слушнав овие на ОБН брбореа нешто Златан немало да игра со Сампдориа.. добил па не добил жолт картон.. има некој повеке информации за тоа или нема..?
Нареднта тие веќе во среда против Рома за Купот на Италија
почеток во 21.00 часот.
поздрав.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom