Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Toa sto adriano se vrakja vo forma e rezultat na mancini, da ne bese toj adriano do sea nemase vise da igra fudbal, on mu dade odmor i go prati na rehabilitacija vo brazil, a murinjo dobro naprai so ne go prodade tuku go poddrzi i zatoa sega igra se podobro i podobro. Ako go prodadese toa ke bese propast za inter

Sreka nasha sto zamina Mancini inaku ni Adriano ke se videshe, ni ovaj Mancini od Roma niti pak Quaresma... a sega veke site ni se plashat i vo Liga na Sampioni.. imashe izjava na fudbaler na Celzi na pocetokot na sezonata, koj rece znam deka ke se sretnime so timot na Mourinho.. i nie i tie ke odime do kraj...

Берлускони: Сакам победа во УЕФА Купот, Скудетото и триумф во градското дерби

Лол, зар толку луѓево сакаат да не победат, толкава им е желбата за триумф врз нас? :uvo: плус сакал тоа поклон за роденден да му биде :pos:
Ахх, изглеа им личиме на неосвојива тврдина, на царството на Александар Македонски, па затоа имаат толкава желба за да не победат
Лоол

Епа многу сака! Нека си смисли друг подарок за роденден :).

Овој Мансини му помогна десет пати повеќе на Адриано одколку стариот Мансини!
109632.jpg

Можеби поради тоа што тој е Манчини, а овој е Мансини. :smir:

Можеби поради тоа што тој е Манчини, а овој е Мансини. :smir:

:pos: абе како и да е и двајцата ги викаа Манчио :helou:

П.С. Поздрав до новиот член, фан на Интер > TheSwarthy членот со незаменлива слика :pos:

Дека Италијанците го читаат Ч, а бразилците С.

Така да на Мансини му останало од Бразил С-то :)

Не ми е јасно зошто кога името на двајцата е MANCINI едното се чита Манчини а другото Мансини?

Изгледа различно се чита таа буква на италијански и португалски. Колку што имам приметено Италијанците C пред i и e го читаат Ч. Не знам за португалски, ама еве на пример на француски C пред i се чита S, а од иста група на јазици се. Најверојатно и во португалски е така.

Мурињо:
"Adriano wants to get back to his best, they're all talking of his goal in Athens but for me it's more important for him to play like he did today for an hour, and how he worked for the team. This means that he's changing his mentality and I'm happy with this. I'm satisfied with the team because they have played some good matches and risked very little."

највеќе ќе бидам среќен ако играат адри и ибро во напад...другото не ме интересира...само адри и ибро...обавезно има резултати...еве се гледаат 2 утакмици - 5 гола - 5 асистенции од кои 3 на Адри:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Да, да добро соработуваа Адриано и Златан. Сепак донекаде ми е жал за Круз, бидејќи годинава не добива шанса, а беше меѓу подобрите минатите сезони. Како и да е долга е сезоната и сигурно ќе има и за него минутажа. Опасно делува шпицот со Мансини и Кварезма и очекувам тоа да се потврди против Милан следна недела.

Изгледа различно се чита таа буква на италијански и португалски. Колку што имам приметено Италијанците C пред i и e го читаат Ч. Не знам за португалски, ама еве на пример на француски C пред i се чита S, а од иста група на јазици се. Најверојатно и во португалски е така.

точно. неможе во цел свет да важат истите правила во лингвистиката. во Италија буквата С секогаш се чита Ч кога после неа следуваат Е и I. исто така ако треба некаде да се прочита “ча“ тогаш тоа ќе се добие со комбинација на С и I. пример: cia, cio, ciu (се чита “ча“, “чо“, “чу“).

често знаат коментаторите на Телма, а особено на МТВ коа коментираат ЛШ да ги испогрешат италијанските имиња, но тоа е поради неинформиранот. доволно е само да се отвори Википедија и да се научат правилата за читање во било кој јазик.

за португалците е сосема друга приказна. можеби ќе ви звучи смешно, но на пример Кристијано Роналдо на португалски е всушност Криштиану Роналду.

нашиот Ricardo Quaresma e Рикарду Куарешма.

Mancini

Bre luge krenavte panika za toa imeto... I na dvajcata imeto im e Manchini, samo Italijanecov si go vikaa Manchini a drugiov togash vo Roma Mancini za da se razlikuvaat! Toa beshe i kazano na TV mi se cini uste porano... Inaku nema nikakva razlika i dvajcata se Manchini !! :)

Zakon!!

Bidejki mu se smacilo na Mourinho da se zamara so Italijanskite novinari, poveke nema da dava press konferencii i taa rabota mu ja prepushta na Baresi :) A Coriere Delo Sport se nadeva deka toa nema dolgo da trae :) mozno e tirazot da im se namali... :pos2:

Bre luge krenavte panika za toa imeto... I na dvajcata imeto im e Manchini, samo Italijanecov si go vikaa Manchini a drugiov togash vo Roma Mancini za da se razlikuvaat! Toa beshe i kazano na TV mi se cini uste porano... Inaku nema nikakva razlika i dvajcata se Manchini !! :)

нема врска! :nenene:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom