meazza
lo §ono in†eri§†a
- Член од
- 30 јануари 2007
- Мислења
- 7.057
- Поени од реакции
- 1.180
Веќе неколку години сум на форумов и ниту еден пост не ми е на латиница, освем деловите што ги иамм копирано од некој страна и што сум сметал дека нема потреба од превод.Друже во некои работи јас се согласувам со тебе, но во некои не.
еве за почеток:
Прво не е препорачливо на македонски форум да се пишува на латиница, а камоли да си постираш на странски јазици, ако сакаш да постираш тогаш направи скратен превод на македонски...
Ако си приметил сум имал доста постови преведувани од италјански , германски и англиски веб портали за фудбал.
А вака на што личи, подобро да се префрлиме на странските форуми и таму да продолжиме да дискутираме. мислам дека со ова ќе се сложиш.
Второ- како го замислуваш фан клубот Интер , да си пишуваш илузии дека сме нај, нај... јас се залагам овој фан клуб да биде отворен за сите членови на форумов кајгана , а секој нормален човек сака да ги слуша неговите негативни страни, па така е добредојдено фановите на другите клубови да пишуваат и негативно, макар тоа треба и ние фановите на Интер да го постираме.
Зашто не треба да бидеме самобендисани, а за тоа дека те провоцирале другите членови тотално си во грешка, ај малку гледај светло неживи во темнина.
Јас лично не прочитав ниеден пост некој да напишал со навреди упатен до тебе. а тоа е најбитно да се држиме до некое ниво на култура, а тоа дека го напаѓале Интер тоа е нивно право, а ние сме тука да демантираме со факти, а не со празни зборови...
Има кој најдобро да демантира - Ибро, Адри, Матрикс, Ел Капитано, Мурињо....подобар демант од тој вчерашниот штосакаш.
Јас те сметам за возрасен фан кој сепак непаѓа ниско на некој пост што нема и П од провокација.
Јас можам само да им заблагодарам на Чомбе, Миланез, Кико, Армин што почесто не посетуваат на нашиов фан клуб и секогаш се добредојдени.
А затебе имам напишано дека си на прво место по постови на фан клуб Интер и ти посакувам што побрзо да го прочитаме твојот 1000-ти пост.
Нека се знае дека ние сме поинакви, и дека неможе еден фан на Интер да подлегнува на провокација, ако и воопшто ги има.
Трето - нетреба ти сам да и тераш да не фалаат или да ни честитат победи, како што гледам тие сами се свесни и тоа веќе го прават.
Нај искраен поздрав до тебе и до сите членови на форумов Кајгана.
Па така и тука. Најважни се броевите, односно отцените кои ги добиле играчите.
Второ..
Јас не пишувам илузии, колку толку сум реален а тоа го знаат сите членови на фан клубот. ТОа што го напишав беше само како пример.
ЈАс сум за дискусија, но има место за добра дискусија на темите на премиер лигата, италијанско и слично.
Не го кажувам јас тоа. Тоа се правилата кои ги имаат напишано модераторите или администраторите а не јас...
А тоа што нема навреди во ниту еден пост кон мене, а јас имам многу постови мислам дека треба да го сватиш поинаку а не да ме критикуваш...
Ајде те молам кажи ми каде гледаш во мојот пост да навредив некој или било каков "низок" напад?Јас те сметам за возрасен фан кој сепак непаѓа ниско на некој пост што нема и П од провокација.
А провокации ги имаше, тоа го прочитавме сите на фан клубот.
И јас исто им заблагодарувам на сите што пишуваат во фан клубот, но само ако нивните постови се во рамките на дозволеното.
трето..
Мислам дека во последниот дел на минатопт пост напишав. Добредојдени се сите кои сакаат да честитаат, да го пофалат или да прашаат нешто во врска со клобот.
Не знам дали има потреба од ваква дискусија, и дали треба да ја тупиме темава со вакви работи.
Сепак ова е тема за фан клуб Интер и тука треба да пишуваме за нашиот омилен клуб..
Позз