Мене ми изгледа така или Ибра не си ја сваќа работата сериозно, многу ми делелува опуштено, лежероно, како ич кур да не го боли за ништо. Не гледам залагање, нервоза па дури ако приметивте он не го покри играчот што ја нафрли топката при погодокот на Катанија.
Првата 100% шанса расен стрелец како него несмееше да ја пропушти. Добро е што освоивме три бода. Уште подобро бидејќи игравме со играч помалку. Мора на Мунтари да му се дава лексилиум пред натпревар, многу е агресивен
Ибра немаше душа , на кондиционен план уште е слаб , башка што го цедеа за Шведска , цела изигра со Албанија , а со Унгарија дома беше заменет во вториот дел , најдоброто од него допрва следи , влезе во две 100% шанси , за првата имаше убава идеа али лоша реализација а и голманот убаво покри , за втората истиот супер реагираше ( не ме ни чуди , глеј те кој му е тренер

) . Ибра секогаш играл и делувал така лежерно и несериозно, али факт е дека Мурињо тој начин на игра не го дозволува така да не верувам дека во остатокот од првенството ке го гледаме тоа , плус со Сампдорија го гледавме сосем спротивното , дечкото се залагаше максимално али целиот тим потфрли .
Иначе , во овој тим на Интер , незнам дал ке се согласите со мене али нема место во стартиот тим за Балотели , уште стојам на тоа дека овој играч нема долго да биде член на овој клуб , не покрај еден Ибра и Адријано . Едвај чекам да ги видам Ибра и Адри во стартен состав , супер би било ако Мансини во тој систем 4-3-3 игра централно во средината т.е. како везен играч , денес покажа дека може да ја влече топката и да дава супер асистенции .
Гледам некој дава критики за тој систем , пак ке повторам , не е проблем до таа формација , главниот проблем е што во Порто Мурињо го имаше Деко во средината , во Челзи се знае , Лампи , а тука нема некој кој би можел поофанзивно да изигра, се надевам на еден експеримент со Мансини на таа позиција , а покрај триото , Ибра - Адри - Кварезма истото е можно .