Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
дали е до мене или интер игра подобро кога хименез е во прв тим место станкович ...

Не само Хименез , погледни го Виеира , разара , и така наеднаш они решија да играат фудбал , задоволен сум премногу како играат али се прашувам зашто истово не го прикажуваат константно цела сезона , не дека се нешто посебно денес , едноставно играат Фудбал , наликуваат на тим , барам константност , ништо повеќе .

Hogar , ке ти направам една интересна споредба , како се осекаше пред натпреварот со Лацио во сезоната 2001/2002 , што ке правеше во случај Интер да тепаа , какво значење ке ти имаше таа титула во првенство со Јуве , Милан , Рома , каде немаше казни , префрлања у други пониски ранг натпреварувања и тн и тн , и кажи ми како се осекаше кога ја освоија титулата во сезоната 2006/2007 , јас искрено многу добро се секавам на двата момента , знам кога беше сезоната 2001/2002 ги знаев сите утакмици на памет , знаев кој на кој начин постигнал гол , го знаев секој ебан резултат и стрелец на гол на натпреварите и тн и тн , тоа ми било најемотивната година со Интер зашто го гледав начинот на кој се борат за титулата , беше феноменална година за мене како фан на Интер ( стигнаа до полуфинале и во Купот на Уефа ), цело време ми се вртеше дуелот со Лацио , цело време повторував леле ако тепаат леле што ке биде и тн и тн , таа титула ИМАШЕ ОГРОМНО ЗНАЧЕЊЕ , но за ебана жал ја изгубија и знам како им беше на сите вистински фанови на Интер ( не помагаше ни вода со шеќер ни B6 ни ништо ).

А онаа од минатата година ја '' прославив '' уште во Август пред да почне првентсвото , тој афтер ефект на Калчополи сеуште трае , Јуве сеуште не е компетентен , Рома игра се подобро и подобро ( константоста и искуството на одредени играчи им е сеуште проблем кој од наредна година ке биде искоренет ) , Милан ке се засилува наредна сезона и тн и тн така да од наредната сезона почнува 2001/2002 повторно за мене , искрено и едвај чекам да заврши оваа сезона , оваа сезона и претходната само ги гледав и гледам како отскочна даска Интер да стане тим со квалитетни играчи , квалитетна игра , т.е. да стане тим кој ке атакува со начинот на Игра и кон титулата во Лигата на Шамппионите , тим за кој после секоја победа медиумите ке пишуваат Феноменална игра , сосем заслужена победа и тн и тн ни судии ни силувана Игра со победа ради индивидуални потези нит ништо , Интер е може име , голем клуб , но ако го оценувам со играта која ја прикажува , 1/8 финале во Лига на Шамоиони е најголем дострел , а во Серија А ( истата во најако светло ) меѓу првите четири но не и Прв ,т.е. ако го оценувам според играта истиот е далеку од еден Манчестер , Реал , Барса , дури и Рома , ај бидете реални , со ваква игра се надевавте на Москва , дај бе бар не фантазирајте , реков јас едно е да се надеваш , друго е да фантазираш , знам , надежта последна умира али и истата има свои граници кои ги нарекуваме реалност а истата ( реалноста ) мене ми говореше уште пред првиот меч со Ливерпул чао чао Лига на Шампиони . . . нека ви текне ја , Диме и уште неколку души од форумов што говоревме за двомечот со Ливерпул , едноставно 80 % бевме сигурни дека ке изгубиме баш поради тој фамозен начин на игра , така да оваа елиминација од Лигата на Шампионите нит е некое изненадување за мене нит некое големо разочарување зашто со истото месеци уназад се помирив .

Да те потсетам на составот во 2001/2002 , тоа беше дрим тим ? Тоа беше просечен состав кој на мое огромно изненадување се бореше за Титулата .

Постов беше само колку да те уверам дека титулите освоени од Манчини беа токму поради тој ефект , нормално позитивен , што Интер го доби од Калчополи така да не дека ги омаловажувам титулите , али секој фан на Интер знае како се осекал во 2002 а како сега при текот на првенството и при неговиот финиш .
Коинциденција е што три години по ред Манчини испаѓа во раните нокаут фази од Лигата на Шампионите , сеа некои од останативе фан клубови ке кажат , па да таму судиите судат реално , не е тоа проблемот , Интер и без судиите пак ке ја освоеа Серија А и минатата и оваа сезона ( иако за истава е многуу рано да се говори , што е уште еден Минус за Манчини што истото го дозволува ) , моментот е Калчополи и епилогот од истиот кој егзистираше и ке егзистира уште оваа сезона во Италија , момент кој надвор од Италија т.е. во Европа не постои и каде се гледа вистинското Лице на Манчини , каде се гледа вистинската сила на Интер .

тука си во право се радував на последната титула но 2002 беше нешто сосема друго , лани покрај калчополи интер имаше вистински дрим тим но 2002 имавме тим од буквално солидни да не речам просечни играчи ( ди бјаџо , микеле серена , грешко , калон , вентола,падалино , вивас ,сорондо ... ) кој се бореше за титула и против јувентус и против судиите иако само по сопствена вина ја загубивме титулата. е тогаш да освоевме не знам што ке направев .... че го пукав стварно че го пукав. но за жал се случи тоа што се случи чехословачката комбинација ( поборски /грешко ) си го направи своето. плачев како мало дете ,недела дена со 39 температура бев.

Не знам како влезе во игра Фиго кога не беше ниту на клупата ниту на трибините :vozbud: Коментатор RULZZ!
Честито победа!!!

Не го гледав првоит дел но Интер одиграл одлично, а во второто полувреме рутинирано, малку позатворено го зачува резултатот.
Се разиграа Виера, Хименез, Фиго одигра добро иако влезењ во последните минути но ниту еден натпревар не може да заврши а некој од играчите да искажи незадоволство. Сега Ибра не беше задоволен што беше повлечен од игра..
Круз катастрофа.. барем во второто полувреме додека гледав. Манчини требаше да реагира порано со Суазо или Креспо.

И не го слушнав добро коментаторот.. Во среда ќе го даваат првото полувреме од Џенова - Интер а второто од Лацио - Рома или како?

Јас ко шо разбрав, главен натпревар ќе е интер, а ќе се вклучуваат на рома лацио

Јас ко шо разбрав, главен натпревар ќе е интер, а ќе се вклучуваат на рома лацио

Само првото полувреме ке биде пренесувано од мечот Џенова - Интер поради тоа што мечот Лацио - Рома се игра од 21 : 15h , т.е 45 мин покасно од другите средби .

Што се однесува до денешниот натпревар , играа солидно , искрено и очекував ваква игра зашто како што рече Бојан , се повторува и ланската сезона кога по елиминацијата од Лигата на Шампионите Интер се разигруваат , криво ми е што примивме наивен гол , али се на се добар натпревар , Man of the Match убедливо е Виеира , ја изигра најдобрата партија за Интер сезонава .

овој виеира нормален ли е ....... што му стана денес 10 утакмици ја кочеше играта на интер а сега ? изгледа морати им влегол на тренинг со им опнал по две тре заушки на манчини фиго и виеира да им дојде памет.

пратете што му рекол Ибра на Манчини кога го сменил на клупата
``да се надеваме дека овој ке си оди``
Значи во Интер царува ред и дисциплина сите го сакат Манчини
Да беше тренер со интегритет сите ке го почитуваа тој одамна ги испучти конците од свои раце
На почетокот од мечот и Суазо се расправаче со него сигурно се кае човекот што дојде во Интер да игра во месецот по 20 мин да беше во Милан ке беше прва постава

http://www.calciomercato.com/index.php?c=21&a=74816

Да беше тренер со интегритет сите ке го почитуваа тој одамна ги испучти конците од свои раце
На почетокот од мечот и Суазо се расправаче со него сигурно се кае човекот што дојде во Интер да игра во месецот по 20 мин да беше во Милан ке беше прва постава

Да , и јас го приметив на почетокот у интересна дискусија со Суазо , а ова со Ибра , штознам , чекам некоја официјална потврда иако таа изјава е у Ибра-стил .

Јас не разбирам шо се љутит, го изваде 80 та минута, значи имаше 80 минути да клајт гол, па ништо. Шо да речит Солари :nesum:А можда грешам ама не ми стојт ко да е во топ форма Ибра!

da ova e demek od toa sto italijanskite mediumi uspeale da procitaat od ustata na Ibrahimovic, citaa i od ustata na Materaci ama nekako ne procitaa kako sto treba, inaku Ibra ima los temperament i saka da se pravi glaven, zatoa vo Juve kapelo go drzese na klupa i on imase malku nastapi, ako dojde Murinjo ili Ibra ke se promeni ili klocata, a stvarno treba da mu se luti na Mansi bidejki so vakov tapa sreden red napagacite treba da se utepaat od trcanje za da vlezat vo gol sansa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom