Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Интер се најде во центарот на нова афера поради наводно лажно сметководство, објави денес спортскиот весник "La Gazzetta dello Sport".
Mиланскиот обвинител Карло Ночерино ја завршил истрагата и наскоро би требало да поднесе тужба против претседателот на Интер Масимо Морати, како и против двајца од неговите соработници кои се обвинети за измама.
Истрагата опфатила детали поврзани со пресметките на Интер за сезоните 2004-2005 и 2005-2006. Обвинителот е убеден дека Интер намерно ги "напумпал" годишните плати на поедини играчи и со тоа направил измама кон италијанскиот фудбалски сојуз.
Со овој случај се занимава и италијанското спортско судство, па доколку Интер биде прогласен за виновен, му се закануваат санкции како парична казна, па се до одземање на титулата или исфрлање и во втората лига.
Претседателот на клубот Масимо Морати ги отфрла обвинувањата и тврди дека е невин. Под истрага е и Милан, а под лупа се пресметките од сезоната 2003-2004 година.

Mожат да ни цицнат инспекторите се држи Мистер Морати под контрола. :)

Crazy P0Y0L напиша:
меаца...викаш капело да дојт интер а???
за интер си ти бе чоек или не?
Абе колку и да го мразиш одличен стратег е.. од Манчини е 100 пати подобра опција..

А со овој скандалот добро е ако поминиме со парична казна.. МИслам и тоа е најверојатно.. бидејќи во скандалот се вклучени Милан, Реџина и Сампдориа.. а Милан и Реџина лани еднаш беа казнети не верувам да има пак строги казни.. и тоа за лажно сметковотство.. пфффф

не е така друже...капело со јуве знајме како освојуваше...а со реал имаа среќа и плус со такви играчи да не освојиш лига срамота е...
нека сејт сега засега манчини...само ни треба некој кој ке го убеди да купи млади фудбалери...

Е па тој е тренер.. Тој и Морати одлучуваат за тоа.. нема кој да ги убеди.. НО сега за сега не ме интересира тоа.. само овој скандалот да заврши.. Да излеземе чисти како што вика Морати.

Остај сеа вие то мене ми се чини дека Капело се спрема за во Пелистер затоа го избркаја Марјан. Каков интер, Интер можи еднино ако бега Мурињо него да го земи се друго е катастрофа

Cocacola напиша:
Anri si ja proba srecata u Italija :toe:
Ја проба но не како шиц.. во Јувентус ираше во средина.. мислам десно крило. Не му дадоа шанса како напаѓач..

Crazy P0Y0L напиша:
анри е 29-30 години...а морати не е толку глуп.
Јас мислам ова е само за да направи договор со Барса.. Интер да се повлечи од трката за Анри, а барса да го даде на Интер Ето.. како што беше и понудата.. Адриано и пари. Така и Барса ќе има супер тандем.. Адриано и Анри и позади нив Роналдињо. А Интер би го добил Ето.. Сите среќни и задоволни :)

....тевез е роден за интер...после Занети тој ке е капитен!!!

da i tevez igra sosrce kako j. zanetti

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom